torsdag 24. november 2011

Skatter i mørket

I går, da jeg hentet min lille skjønne i barnehagen, fortalte en av de ansatte en liten historie om go`jenta mi som gjorde mer for mamma`n enn hun kunne ane....
Hun hadde stått og pilt nese, og fått streng beskjed om at sånn gjør man ikke. Det gikk en stund og hun pilte nese igjen. Neida, sånn gjør man jo ikke, og hun sluttet. Men nok en gang romsterte hun rundt der oppi, og fikk da spørsmålet: "si meg, finner du noe spennende oppi der?"
"Ja!" sa hun henrykt, "jeg finner så mange fine skatter!"

Jeg fikk meg en god latter, de små sier så mye herlig. Men, utrolig nok, fikk dette meg også til å tenke tilbake - og til å tenke på det som er mitt favorittvers i bibelen.
For noen år tilbake, var jeg periodevis på besøk i et afrikansk land som jeg er blitt veldig gla i. Landet i seg selv er kanskje ikke det flotteste og fineste i Afrika, men menneskene som bor der, de er det.
Og noen av disse er blitt mine venner for livet, de er blitt ekstra familie og betyr så mye mer for meg enn jeg noengang kan klare å fortelle dem - og det er særlig en av dem, en pastor på over 60 år, som stadig gjør inntrykk på meg.
I en periode jeg hadde det vanskelig, husker jeg så godt hva han sa. "Det er mørkt nå, og du kan ikke se det, men Gud vil gi deg skatter - som er skjult i mørket. Han vil bryte bommene av jern i livet ditt og Han vil sprenge stengte dører - og igjen få deg ut i lyset". Ordene hans kom fra det som er blitt mitt favorittvers, og som har betydd enormt mye for meg i livet. Det har blitt en sannhet for meg.
Gud GIR skatter i mørket, han VIL bryte bommer og sprenge dører - og Han VIL gå sammen med deg - om du lar Ham.
For det finnes skatter du ikke ser. Enda. Som et barn, som finner "skatter" på de underligste plasser, slik er  det også å leve med Gud. Jeg finner mye spennende i livet, som min datter - jeg finner så uendelig mange fine skatter - også når det er mørkt omkring.Jeg vil gå foran deg                                                   
Fjell vil jeg jevne ut,
bronsedører vil jeg knuse
og bommer av jern vil jeg sprenge i stykker
Jeg gir deg skatter som er skjult i mørket, 
og rikdommer gjemt på hemmelige steder
For at du skal få se
at Jeg er Herren, din Gud,
som har kalt deg ved navn

Jesaja 45, 2-32 kommentarer:

Renate sa...

Så nydelig! Gleder meg til å oppdage nye skatter som Han har for meg :)
Jeg så du hadde tittet innom bloggen min. Legger meg til som følger for deg vil jeg gjerne følge videre.
Klem

Helle sa...

Veldig fin historie! Øynene mine flommet over etter å ha lest hele innlegget ditt. Satte også på sangen av Michal W. Smith og den var så fin.

Du skriver livlig, ekte og "hærlig"... takk for det du deler!

klem og GOD BLESS