tirsdag 5. februar 2013

Den flotteste av dem alleI dag, da jeg jeg var ute og ruslet, ble jeg stoppet av en gammel mann. "Har du sett kona mi?" spurte han, lettere forvirret. Jeg hadde aldri sett ham før, og undret meg litt. "Leter du etter kona di?" spurte jeg. "Ja, har du sett henne?". En finurlig fyr, tenkte jeg, og smilte. Jeg visste ikke hvem hans kone var, ei heller hvor hun kunne befinne seg. Mannen klødde seg i hodet og så ut som et spørsmålstegn. "Men kommer du ikke fra legesenteret, da?" spurte han. Vi var minst 400 meter fra legesenteret, og jeg kunne ikke fatte hvordan han kunne vite det - før jeg la merke til sykemeldingen jeg gikk og holdt på. Jeg bekreftet. "Men da har du nok sett henne" utbryter han tilfreds. "Hun er den flotteste av dem alle, skjønner du!". "Ja, da har jeg nok sett henne" sa jeg - og tenkte på den skjønne, gamle damen som satt på venterommet. Mannen som må ha vært godt over 80 år, pustet lettet ut.

Slik ble vi stående og små-prate, han pekte på barndomshjemmet sitt og snakket om en"ufyselig" lege på senteret. Jeg tok ham i hånden og ønsket ham en god dag. "Så kommer hun nok snart ut til deg igjen, skal du se", sa jeg da jeg gikk. Da roper han til meg "du har sett henne, du! - den flotteste av dem alle!". Det fikk meg til å le - og jeg ruslet tankefull hjemover.

Da jeg holdt hånden hans, la jeg merke til de gamle, skrukkete, slitne hendene. Han bar en bred giftering full av hakk, riper og slitasje. Det fikk meg til å tenke på ekteskapet. Som en ring, gull verdt - og i starten ofte like skinnende som en ny en, som stråler om kapp med smilet til den som bærer den. Ingen riper, ingen slitasje. Ingen vonde ord, ingen krangel, ingen sår. Enda.

Min ring er nokså blank. Den er blitt pusset hos gullsmeden. Jeg liker at den skinner, men ber aldri gullsmeden ta vekk hakk og riper - de er der enda - og minner meg om hvordan ekteskapet vårt har vært og er. Dager med solskinn og glede, dager der man sårer og lager "riper" i hverandre. Ekteskapet gir oss prøvelser, valg å ta og så mange gleder. Noen ganger også sorger. Skrammene er verdifulle, de lærer oss om hvordan håndtere dem bedre neste gang, og de lærer oss å gjenkjenne ekte glede. Og er dagene vonde, finnes det muligheter for å fikse. Forsoning, tilgivelse, kjærtegn, gode ord. Og "gullsmeden" jeg kjenner - bedre enn noen, er aldri langt unna. Han lapper og fikser, fyller opp hakk, pusser på sår, slik at ringen igjen blir hel. Slik jobber Gud, slik er livet, slik er ekteskapet. Som en ring - gull verdt - foranderlig - men for all tid....

Solen skinner og jeg tenker på min mann. Han som jeg går gjennom alt med, han som drar meg opp når jeg er nede, han som gir og gir, han som er raus med gode ord, komplimenter og kjærtegn. Han som respekterer og elsker alt jeg er - som løfter meg opp og sier "dette klarer du - og om du likevel ikke gjør det, så klarer vi det sammen!". Min mann, han som jeg elsker. Den flotteste av dem alle. Gjennom sorg, prøvelser og fristelser, gjennom gleder - gjennom forelskelse i full blomst og forelskelse som ligger brakk...helt til nytt vann helles over. Det blomstrer igjen!

Mannen jeg møtte i dag gjorde inntrykk. "Har du sett henne?" spurte han, med øyne fulle av kjærlighet. Jeg håper jeg en dag vil gjøre det samme. Kanskje er håret mitt grått og ansiktet fullt av rynker. Kanskje har jeg hender som bærer preg av et langt og arbeidsomt liv - og ringen jeg bærer, skal være full av slitasje, riper, sår og hakk. Men den skal skinne. Da vil jeg stoppe opp og med glade øyne spørre..."Har du sett ham? Han høyreiste, slanke, fine mannen min? Har du sett ham?". Han er nemlig den beste - den flotteste av dem alle.....
Tenk om vi alle, av hjertet kunne mene og si som den gamle mannen...? Det hadde vært fint, det.
                                                                Klem,
Det nærmer seg Valentinsdagen. En dag de i USA står på hodet for å gjennomføre på verdens beste måte. 
De sender kort, blomster, gaver. Kjærlighetserklæringer på høyt plan. Kjærlighet i fokus.
Kjærligheten trenger fokus også i dag. Ikke bare 14 februar eller på bryllupsdagen. I dag trenger ditt forhold, ditt 
ekteskap å vannes. For å vokse, blomstre, gro dype, sterke røtter - som varer.
I dag - er en dag for å feire kjærligheten.
Dagens anbefaling: jeg MÅ bare...Om du enda ikke har sett den - løp og se "Les Miserables" på kino...
76 kommentarer:

Anita sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Kort og Søm sa...

Jeg ønsker deg en god kveld,
klem Fredrikke :O)

Maren Sofie sa...

Herli historie det er så fint når du deler fra hværdagene dine og allt du møter på. liker sånne små histroier. tusen takk for alt som du deler her. jeg syns du klarer å balansere det så fint.personli men ikke alltfor personli. skjønt!! håper du har det bra da??? klem i fleng fra maren sofie

amo sin blogg sa...

Nydeleg innlegg.

Klem frå Anne-Mari

Anonym sa...

Svært godt skrevet. Viktig blogg du har.

camilla sa...

Enda et herlig innlegg fra deg:)Så utrolig herlig at kjærligheten er så sterk...etter nesten et helt liv sammen....:)Oppmuntrende...!:)
Ja...nå begynner kreftene sakte men sikkert å komme tilbake...men problemet nå er alle ideene jeg har ligget og klekket ut disse ukene...(hjelp):)
Så nå bare klør det i fingrene:)
Så gøy at vi har litt lik stil:)Så er det så gøy å sette sammen og "skape" noe:)Hørtes herlig ut med en kjæreste tur!!:)Er noe vi alle har/hadde hatt godt av av og til!!:)håper dere har kost dere masse sammen:)
Ha en kjempefin kveld.)!(Og jeg har fortsatt ikke glemt deg...håper det er ok at jeg venter til jeg kjenner det klør i skrive-fingeren...:)?;)
akkurat nå klødde det litt for mye i ommøbleringsfingrene;/hehe...
uff...
jaja.
Sender MANGE gode klemmer tilbake til deg:)!

Anonym sa...

En skjønn historie fra livet. Nydelig fortalt. Du er god med Ord.
Tankene rundt ringen, rundt ekteskapet er vakkert. Så viktig å se hverandre, støtte hverandre, rose hverandre, skrive av hverandre og være stolte - hver dag - hele livet.

Fantastiske refleksjoner og tanker.
Stor takk til deg.
Klem M

Anonym sa...

Ps. Skulle selvfølgelig stå: skryte av hverandre.
M

Anonym sa...

Aslak sa...

Du skulle hatt en "Liker"knapp. Tommel opp fra meg. Aslak

Linda Mangen sa...

Hei Spirea! Tusen takk for en hyggelig kommentar på bloggen min for en tid tilbake :) Jeg leste den med en gang, men har ikke orket å svare før nå. Det var godt å høre at du ba en bønn for meg. Det er aldri noen som har gjort det før, så det varmet veldig. Tusen takk ♥

Refleksjon på livsvegen sa...

Så vakker og viktig historie!
Litt for hektiske dagar diverre. Så må jobbe litt på kveldstid også!
Hadde akkurat klikka meg inn på innlegget frå deg då du kommenterte hjå meg ;-)
Varm klem og Guds Signing over ditt liv!!

Celia sa...

Åååh precis så vill jag att det skall bli när vi blir gamla, min man och jag. Och det önskar jag dej också Spirea!
Kramar från pensionatet!

Petrus og Petrine sa...

Jeg blir alltid berørt av dine vakre ord...
Vakkert møte!
Vakker reflektsjon om ringen!
Vakre du, takk for at du gir så nydelig av deg selv

Tusen Takk !

Arja sa...

Spirea. Du har virkelig formidlet et mektig våpen for kjærlighet: "Den flotteste av dem alle." Hvilket utgangspunkt i eget hjerte! Hvor mye negativt som forsvinner av seg selv!

Ved en anledning ble jeg presentert tanker av en finsk sangdikter, "om behovet for sanger om kjærlighet som ikke slokner når ektefellens ansikt blir rynket og spenstighet av huden forsvinner, om kjærlighet som ser gjennom feil og skuffelser inn i det dypeste vesenet av hjertet. Vi har nok av sanger som er forankret i lunefulle følelser."

Ingeborg sa...

JA, tenker jeg. Heldige er vi som opplever ekteskapet på godt og vondt. Du har verdens beste mann, skriver du, det har jeg også, og han ligner visst litt på din:) Vi har vært gift i snart 30 år, alt det vi har opplevd! Alle dager har ikke vært like gode, langt i fra. Men da det virkelig gjaldt, da sykdommen slo ned som ei bombe, da ble vi bare mere sammensveiset. Så heldige er vi, vi har hverandre fortsatt.
Og du klarte det igjen, Spiera. Du kom med ord som grep meg, inspirerte meg, fikk meg til å dele av mitt liv.
Klem fra meg.

Hulda sa...

Så vakkert skrevet, og så godt å lese! Du setter det inn i en så fin sammenheng. :)

Katarina Eidsvåg sa...

Vakkert, bare vakkert. Du vekker noe i meg som får meg til å kjenne etter. Takk skal du ha. Takk for at du gav meg et spark bak til å legge vekk laptopen og gå inn og klemme på mannen min. Du er så god, Spirea. Varm klem fra Katarina

Anonym sa...

<3 <3 <3 Likte dette veldig!!

Elise sa...

For en nydelig historie, jeg håper også at jeg kan spørre om andre har sett den flotte mannen min når jeg blir gammel:)

Ønsker deg en fin kveld videre og lykke til med studiet og kommende eksamen. Stå på, dette klarer du bra:) Klem fra Elise

ralfefarfars paradis sa...

Gammel kjærlighet ruster ikke;) Vi trenger alle en påminner om å sette pris på den som står oss nærmest. Ser du har hatt mange tankevekkende innlegg i det siste. Du er god!! Føler hverdagen krever sitt- så det blir ikke så mye tid til blogging- håper du kommer i mål med alt du holder på med. Godnattklem fra meg;)

Humlehagen sa...

Nydelig historie og herlig skrevet..og rørende vakkert..kan nesten se mannen for meg så stolt og kry av kona si.. godeste DU altså, du har en så flott formidlingsevne..alt blir så levende når du skriver!:)Du er kjempeflink,og ei veldig god inspirasjonskilde!:)Alt godt ønskes deg fra Else Britt:)

Kristina, nord i bygdo sa...

Så rørande å lese, og veldig viktig det du peiker på. Å elske er eit valg ein må ta gjennom heile livet. Det er nydeleg med gamle mennesker som oser av kjærlighet til kvarandre. Det er også godt å treffe yngre par som tydeleg har det veldig godt ilag. Det er ein så god atmosfære i heimen deiras, og heldige er barn som har foreldre som er glad i kvarande. Ja, det er virkelig verdt å prioritere kjærligheten og det å sette pris på sin bedre halvdel. Det er så lett å fokusere på feila til kvarandre, men kvifor gjere det når det er så mykje å vere glad og takknemlig for?

Takk for at du minna oss på noko viktig i dag kjære gode Spirea. Håper du har det godt og at du blir rikeleg velsigna tilbake for alt arbeidet du legger ned i bloggen din. Du velsigner mange, det er i alle fall sikkert.

God klem fra Kristina ♥

Anonym sa...

stum av beundring

Øyeblikk sa...

BAM! She strikes again :) Du er eit eventyr av varme, kloke innlegg. Det er ein fryd å lesa orda dine, så kjærlig satt i saman til nok ein fin historie. Jada, fjortis mamma er eg blitt du. Har det veldig bra no, må eg seia. Livet er godt å leva om dagen. Og betre skal det bli. Kjenner deilig treningsverk i beina og "rompe-dasken" og er så fornøyd med at Smash'en som eg kjøpte til helga får ligga i ro og fred. I morgon kjem vaskedama, jepp, eg er ein av dei ufordragelige som har vaskehjelp. Ho er verdt kvar ei krone, både i lønn og i skatt. Ho er min skatt, hehe, det er så fantastisk å komma heim når ho har vore der. Ho gjer det lille ekstra.

No må eg komma meg over i sofaen og sjå "Modern Family", ler meg i hjel av dei, og så er det så koselig også :) Hey hey!

Klem Eli

(PS! Du skulder meg ingen mail, slapp av. Ein til klem!)

Photo-Me-Life sa...

Vakkert skrevet, som vanlig. Du er så flink med ord.........

Noen mennesker har en glede av å tråkke litt på andre, å som jeg tenker, det er ikke alt som skjer i mitt liv som jeg skriver på bloggen, det er mer mellom linjene enn hva folk leser. De fleste mennesker skjønner det mens andre tenker og tror samt bare spyr ut dritt fordi det er så himla lett å skjule seg bak en anonym profil. Jeg måtte si det til ei her om dagen, jeg har vært i bloggverden i 8 år å har enda til gode å skrive noe stygt i andres blogger. Det holder jeg meg for god til. Da er det bedre å la være om man ikke kan skrive noe hyggelig tenker jeg, om man da ikke ber om litt drittkasting. Det er visse dager hvor jeg faktisk er utrolig glad for at jeg er meg når jeg ser hvordan andre oppfører seg. Da tenker jeg, enda godt jeg føler meg som en god sjel med både empatien og sympatien i behold. Jeg kan glede meg på andres vegne og jeg kan gråte pga andre. Jeg er glad jeg har den egenskapen. Jeg trenger i allefall ikke være ekkel for å føle meg bedre selv......

Husmessig er vi nokså fortvila, det kom på det mest ugunsige tidspkt ever. En nyfødt, ingen ledige leiligheter.....Det ser mørkt ut. Men samtidig vet jeg innerst inne at det har alltid ordnet seg for meg, uansett. Å det må det bare gjøre denne gangen også. Jeg får tenke at kommunen ikke har lov til å sette folk med barn på gata, å spesiellt ikke en nyfødt. Så, ting ordner seg, det må det bare, det er bare at det ser litt mørkt ut akkurat nå..... Å jeg er såpass ansvarsfull at jeg føler jeg har rett til å føle på frykten for å utsette 2 barn til å bli husløs. Hadde jeg ikke brydd meg hadde det vært noe galt.....

Superklem din vei

Ingar sa...

Dette var både en festlig og rørende historie! Og du gir en flott hyllest til mannen din, håper han leser det! Slik skulle vi alle gjøre! Jeg er ikke så værst til å skryte av kona overfor henne selv, men har vært tilsvarende dårlig til å fremheve henne overfor andre - må skjerpe meg der, for kona mi er faktisk den beste og flotteste av alle!! :)

Og "Les Miserables" så jeg første gang sammen med kona i London for 25 år siden, i bytte med at hun ble med meg på fotballkamp med "Spurs". Vel, må bare innrømme det, den forestillingen var mye bedre enn fotballkampen! Kanskje på tide og be ut kona på den forestillingen en gang til...?

Hjem & Glede sa...

Du er bare helskjønn du!
Love your blog!

Tusen takk for gode ord hos meg- blir glad!

Klem og god natt.
Camilla.

Anonym sa...

Flott historie!

Å snakke med gamle mennesker kan gi oss fine tilbakeblikk på eget liv og egne valg, men det tenker jeg at samtaler med folk i alle aldre kan.

Jeg er stolt av mannen min, men trenger heldigvis ikke spørre andre for å finne han..!

Ønsker deg gode dager og bedre helse.

Jens sa...

Denne deler jeg på Face, Ok? :-)Veldig bra.
Forresten har jeg blitt medlem her. Jens

Marie sa...

"Det er vakkert når kjærlighet varer" seier Halvdan Sivertsen og det er jammen meg sant...

Takk for omtanke og god klem :)
Det betyr meir enn du anar...
Klem tilbake :)

Sissel Lindeman sa...

Du skriver dig ind i mitt og andres hjerter. Og du gør det godt. Jeg er så sikker på at å møte dig må bety å møte godhed. Ikke merkelig i det hele at mannen stoppet nettopp dig. Du skriver så godt, og du berører mig. Tusind tak, jeg er blivet så glad i den her blog. I morgen rejser jeg til Madagaskar. Jeg ser frem til det. Så kan hende du ikke hører fra mig på en stund. Guds velsignelse over dig. Varme klemmer fra Sissel

Unknown sa...

NYDELIG!!!

Spirea sa...

Helt i orden, hyggelig at du vil det :) Takk- og kjempekoselig at du har blitt ny følger. Velkommen i gjengen ;)
Ha en fin-fin uke videre, Jens!! Spirea

Malin sa...

Åh! Så vakkert innlegg Spirea! Og takk for (alltid) fin kommentar på bloggen min:) Blir alltid så glad av å lese dine kommentarer.

Anonym sa...

Så utrulig vakkert innlegg,ingenting er så nydelig som å sjå eldre mennesker som er glade i kvarandre:)så utrulig herlig,det er så oppriktig og så flott:)
Tusen takk for så fin kommentar hos meg og høyrtes så godt ut med ein tur bare dere to,det er noko som trengs det og,bare være sammen uten unger avogtil!
Håper det står bra til ellers med deg!
Ein fine onsdag til skjønne deg:)
Gode klem fra Lillian

Bustenellik sa...

For et nydelig, tankevekkende og godt innlegg :-) Jeg har også en vakker ring, men siden jeg har hendene fulle av eksem vinterstid må den være av. Heldigvis har jeg et vakkert smykke jeg har fått av mannen min, og det skinner så fint i stenen og minner meg om ham som jeg deler HVERdagen med :-)
Ha en fin dag :-)

ynde sa...

Det er enormt viktig å sjå dei me har rundt oss, lett å ta dei for gitt. Eg er takknemlig for kvar dag me får i lag. Nokre dagar er strie med dårleg kommunikasjon, men flest er dei gode dagane med smil og flørt! Det er verkeleg påfyll og lese blogger som din! Ønsker deg ein super onsdag ☺ For oss er det snart vinterferie og me set då kursen mot Tigerstaden på besøk til min kjære bror! Klem

Unknown sa...

Så fint skrevet og så herlig at du møtte denne mannen.Gammel kjærlighet er vakker syns jeg. Jeg håper jeg også vil ha det slik på mine gamle dager.Og så beskriver du det så fint,hva ringen symboliserer. Et flott innlegg. Igjen!!ha en herlig uke.husk å trekke pusten dypt og hvile når du kan. klem fra silje

Lises hjertegleder sa...

Denne traff meg dypt idag, jeg fikk en "ripe" i min glansfulle ring i går. Jeg tror jeg er sterk, men av og til møter man uforutsette ting som gjør vondt.
Heldigvis har vi en Far som hjelper gjennom og gir visdom der en selv kommer til kort.
Noe av det vakreste jeg ser, er når to eldre mennesker kommer gående hånd i hånd, - sånn ønsker jeg for mitt ekteskap også, uansett hva vi møter- at vi bærer det sammen - i kjærlighet.
Klemmer din vei<3

Lene Megan sa...

Ja det er ægte kærlighed! :) En så fin oplevelse, som du beskriver på din sædvanlige vedrørende og smukke måde. Tak!

Klem

Helene sa...

Det er så fint med sånne vakre påminnelser om at livet kan være sånn som dette også. Selv er jeg singel, men blir glad for å høre om sånne fine ekteskap hvor man er opptatt av at man har funnet "den flotteste av de alle". Alt for ofte deler vi det vi ikke liker i livene våre - og ofte er det frustrasjoner over en ektefelle.
Jeg ønsker meg en ektefelle som jeg kan omtale som "den flotteste". Sånne innlegg som dette gir meg tro på at det er mulig :)

Sonja sa...

jeg forelsket meg på ny i mannen min for noen måneder siden. vi hadde lenge laget riper i hverandre, men så skjedde noe som gjorde at vi var nødt å stå sammen. vi ble avhengige av hverandre gjennom en sorg, og i den tiden ble vi igjen forelsket. det var en tid med forsoning og dyp kjærlighet. jeg hadde trodd vi var på vei vekk fra hverandre, men slik gikk det til at vi enda er sammen og har bestemt oss for å fornye våre løfter.(det høres litt amerikansk ut, men mannen min er altså amerikansk ;-)) jeg håper og tror nå at vi blir gamle og grå sammen og at vi kan si som denne mannen. nydelig, nydelig innlegg. sonja

mann, 53 sa...

En slik mann håper jeg en dag å bli til tross for at ekteskap ligger bak meg. Bra fortalt. Ha en god dag. mann, 53

Fjordheim sa...

Et herlig innlegg. Har vært gift i 28 år og er fortsatt o perioder forelsket i minn mann. Vi hadde en veldig vanskelig periode for ca 15 år siden. Men da vi med Guds hjelp kom gjennom den var vi mer forelsket enn vi noen gang hadde vært før. Til og med folk rundt oss la merke til det, hehe. Godt at det er slik at visst vi kommer gjennom vanskelige perioder blir en bare mer glad i hverandre. Håper virkelig at jeg får bli gammel med min kjære,
Ønsker deg mange gode kjærlighetsfulle dager sammen med din kjære :)

tonje boganes sa...

Du skriver så utrolig fantastisk!
Takk for de fine ordene du legger igjen hos meg. Jeg storkoser meg med studiene, og skulle ønske de varte lengre enn et semester. Tida flyr så altfor fort avsted...men jeg får bare være flink å studere videre på egenhånd etter eksamen og prøve å lære meg mest mulig, for dette trives jeg med og jeg kunne tenkt meg en jobb innen webdesign.
Godt å høre at dine studier også gir energi. skal tenke på deg nå i eksamenstide, at du får være konsentrert og effektivt lære mest mulig;) Ønsker deg masse lykke til med eksamenen.
Kan jeg spørre om hva du studerer. Blir så nygjerrig *smilier*
Er det noe innen skriving, det hadde du passet ypperlig til! Ser for meg at du en dag gir ut ei bok:)
Ønsker deg en fin dag
klem Tonje

Unknown sa...

Ååå så fint innlegg! Herlig! Jeg har ikke tenkt på gifteringen på den måten før :')

Sv; Tusen takk for alle de utrolig koselige kommentarene du legger igjen på bloggen min, Spirea! Selv om jeg ikke er så flink til å svare på dem alltid så betyr de mye! <3

Jesus er svaret! sa...

alldeles nydelig!! Som alltid!

Miriam sa...

Så herlig at du traff han mannen og at det ble til et godt innlegg!så fint du skriver ny ringen og symbolikken!du er så bra,spirea. Klem fra miriam

rinemor sa...

Åh..som jeg kjenner at jeg er stolt av min mann. Han jeg har valgt å elske i gode og onde dager;) takk for at du minner meg på dette. Bærer min ring med stolthet og kjærlighet. En god , varm klem til deg!!

Anita sa...

Nydelig fortalt <3
uansett om de er fra det virkelige liv eller om det er skildringer fra ditt indre.

Anita

loftkroken sa...

Åååå, det var vakkert Spirea ♡♡
Ingen ting er vakkrere enn et slikt gammelt ektepar ♡♥

Slik vil jeg også bli :)

Klemmer til skjønne, gode, snille deg :)

Englepappa/ Ole JN sa...

Så fin forteljing! Du skriv slik at eg blir glad i hjartet, glad for at det finst så mange flotte menneske rundt om i verda. Og glad for at eg får leve saman med det flottaste mennesket av dei alle! Helsing ein som også ber sin småripa ring med stolthet!

Fabelaktig sa...

Nok ett fantastisk innlegg!

Alt er bra med meg vet du :) Smiler hver dag fra jeg står opp til jeg legger meg bortsett fra på fredag da jeg fikk knust bakruta på bilen mens jeg vasket bilen i vaskehallen. UFF! Men alt gikk bra altså. Alt bra med deg også?

Ønsker deg en finfin onsdagskveld.
klemklem

Anonym sa...

Tusen takk for en annerledes kristen blogg.Her var det god tak høyde. Jeg gleder meg til å henge med deg videre. Vigdis

Laura sa...

Igjen et flott innlegg.
Jeg tenker på min forlovede som kjærligheten bare bli sterkere til. Alt vi har gått igjennom sammen - av godt og vondt... Fint å høre at du også har en god mann ved din side i oppgang-og nedgangstider. Vi er heldige!

Og igjen takk for kommentar på min blogg. Det gir meg mye, og betyr så mye for meg å vite at du tenker på meg og min lille familie.

Jeg følger med deg.

Stor varm klem

Laura sa...

Igjen et flott innlegg.
Jeg tenker på min forlovede som kjærligheten bare bli sterkere til. Alt vi har gått igjennom sammen - av godt og vondt... Fint å høre at du også har en god mann ved din side i oppgang-og nedgangstider. Vi er heldige!

Og igjen takk for kommentar på min blogg. Det gir meg mye, og betyr så mye for meg å vite at du tenker på meg og min lille familie.

Jeg følger med deg.

Stor varm klem

Unknown sa...

Nydelig skrevet!
Og du, jeg tenkte på deg for et par dager siden og så dukker en hilsen fra deg opp på bloggen min, veldig kjekt!
Alltid kjekt å lese dine fine hilsener og bli minnet om å ta meg tid til din fantastiske blogg!
Takk for at du skriver <3 klem
PS. Det vil jeg og veldig gjerne si når jeg blir gammel!!

Anita sa...

Spirea, takk for kommentar hos meg!
Jeg har vært litt usikker mht bloggen min (derfor har den vært stengt i perioder. Syns jeg bruker litt mye tid på uvesentligheter og perifere kontakter....derfor er jeg i tenkeboksen....
Har egentlig bestemt meg for å bruke bloggen kun til diktsamlingen min i tilknytning til "blinkskudd", derfor blir jeg ikke så aktiv innpå. Jeg skal fortsette å lese innleggene dine, den gir meg noe å "smatte" på ;)
Håper du titter innom meg i ny og ne.

Linda Karin sa...

Fantastisk! Og atter en gang beundrer jeg hvor flink du er til å finne nydelige bilder som fremhever budskapet utrolig bra!

EIt pust i kvardagen sa...

Kjempefint innlegg! Du er så flink til å skrive om det du opplev i kvardagen. Du er så flink til å ta desse tinga med deg vidare, og tenkjer gjennom små opplevelsar som kan betry så mykje. Du er så flink til å skildra det, og det inspirerar meg! :)

Tuuuusen takk for kjempefin, rørande og gripande kommentar på min blogg. Tusen hjertelig takk! Det varma meg så mykje, meir enn du kan tru. Eg måtte nemne deg i innlegge, då du er ein stor inspirasjon, og eg håpar at det var greitt.
Det gledar meg veldig at du les bloggen min. Tusen takk for at du tek deg tid. Det er det som gjer det kjekt å skrive nye innlegg på bloggen.

Håpar du har det bra, og kan slappe av og ta vare på deg sjølv (tross sjukemeldinga du kom ut av legekontoret med...).
God bedring til deg i alle fall. Du er ein flott person med ein fantastisk personlighet. Eg beundrar deg. Du fortjenar berre det beste! :) Håpar du blir bedre snart! :)

Marguerite sa...

Åhhh så fint,gripande och fullständigt underbart,kära Spirea!!!
Kalle och jag firar ju 30-årig Bröllopsdag i år,,,visst har det gått upp och ned i äktenskapet,men när Herren får vara med,växer man ihop till ett hjärta och en själ...
Och jag kan säga efter 30 år,likadant som mannen du mötte:
-Han är den finaste av alla!!!
Allt gott önskar jag dig och de dina samt Herrens rika Välsignelse över era liv!!!
KRAAAM!!!

Maria sa...

Så utrolig fin historie! Herlig!

tanja sa...

Fant bloggen din fordi en venninne snakket så varmt om den. Hun fortalte at hun hadde fått så god hjelp av deg. Jeg må si jeg syns denne bloggen var helt utrolig. Kristen og jordnær, det er nesten mangelvare syns jeg ;-) no offense. Jeg har lest flere stykker her nå og gleder meg til mer. Jeg har barnetroen min men kaller meg ikke kristen akkuratt.
Ha en god kveld. Tanja

Anonym sa...

Hei Spirea, fikk lyst til å dele noen tanker om forelskelse og kjærlighet. Forelskelse - en altomfattende følelse, en hormonbombe som får oss delvis ut av kontroll og som gjør oss blinde... Mens kjærlighet gjør oss seende. Vi ser hverandres gode og dårlige sider, akkurat slik vi er. Og nettopp fordi vi kjenner hverandre så godt, blir kjærligheten dypere og dypere. Jeg stoler mer på kjærlighet enn på forelskelse! (Har vært gift i snart 25 år i et meget lykkelig ekteskap!)

Klem S.

Anonym sa...

lurer på om historiene dine er sanne, oppdiktete og om at de er sanne er det da fra eget liv alt sammen??bra blog!!

Janne sa...

Nydelig skrevet! Herlig tolket og godt sagt:))
Håper inderlig at mannen og jeg får det likedan, det må da være fint...:) Mannens besteforeldre leste høyt for hverandre hver eneste kveld, på senga, før de sa god natt til hverandre. Hver dag, i et langt liv... vakkert:)

God klem til deg, og tusen takk for kjempekosleig kommentar:)

Frk Elton sa...

For en rørende og koselig historie :) Budskapet også selvfølgelig :)
Koselig at du er innom meg når du har tid, setter pris på kommentarene dine :) Forstår godt at du ikke rekker og orker alt heller, tid er mangelvare innimellom vet du ;) Men stå på med studiene dine, du klarer det helt sikkert med glans :)
Nyt kvelden din :)
Klem

Monica Serina sa...

For et nydelig innlegg!
Jeg håper og ønsker at det blir slik når jeg blir gammel. Tenk så fint!

Og for første gang gleder jeg meg virkelig til valentinsdagen! Det kommer til å bli en av de bedre dagene, virkelig.
Det kommer til å bli en fin kveld fordi jeg skal få lov til å servere Oslos rusmisbrukere, prostituerte og uteliggere en tre-retters middag med drikke. Jeg skal varte dem opp, for kvelden er deres! Kjærlighetsfesten, virkelig en fin måte å tilbringe valentinsdagen på :)
Ønsker deg en fin helg Spirea! Må den bli fylt med gode dager <3

Midnatsrop sa...

Underbart inlägg, och eftertanke man får till sig. Vill önska dig en välsignad helg med din familj Spirea, och att Herren sänder dig nya krafter för varje dags behov. Många kära kramar från mig !

bevaremegvel sa...

Nok et vakkert innlegg fra deg, med ettertanke. Jeg ønsker også å få det slik når jeg blir gammel, og at vi begge fremdeles skal synes den andre er den beste! Så jobber vi for det, hver dag :) Det krever innsats, det kommer ikke av seg selv. Men jeg er veldig glad for at vi har det beste utgangspunkt å jobbe videre med :)
Tusen takk for alltid hyggelig kommentar inne hos meg, setter stor pris på å høre fra deg :)
God helg til deg, skjønneste spirea.
Klem

Katrine sa...

Fine eldre herremannen, fine Spirea, fine ektemannen til Spirea, fine tanker, fine ord, fine historier, fine påminnelser og fine gleder.

Det er du som gjennom dine ord har gitt meg fornyet lyst, energi og glede til å satse på min kjære. Han er også en fin en. Tusen takk, Spirea.

Du påpeker smågleder i en kommentar, og ja - de er viktige. De viktigste. De gjør at en kommer seg gjennom hverdagene. For det finnes alltid minst en eller to gleder der uansett hvor grå dagen er. Jeg håper uken som ligger foran deg er preget av mindre stress, mer avslapning, mer glede, mer energi, mer magi. Det er for lenge å vente til mai før alt blir bedre. Ikke la studiene fange deg. Du skal fange og bestemme over studiet. Det er vanskelig, men best slik. Litt er bedre enn ingenting. Jeg ønsker deg en vidunderlig god uke. :-)

Linn sa...

Hei Spirea:-)
Er bare innom med en morsdagsklem jeg:-) gratulerer med morsdagen vennen:-)
Nydelig innlegg, håper jeg er der når jeg blir gammel:-)
Stor klem til deg:-)

Unknown sa...

Du og du...det går ikke å skrive mer vakkert enn deg- alt er fylt av kjærlighet, du er kjærlighet :) Takk !

Og ja, jeg bor på landet- 30-35 min fra Lillestrøm, Aurskog Høland heter det her :)

Håper du har hatt en nydelig dag og at du får en flott uke !

Klemmer fra Monica

Livets små øyeblikk sa...

N y d e l i g <3
Jeg tror vi må ha de vonde dagene for å sette pris på de gode. Og sammen utgjør de livet. Å kunne gå gjennom disse dagene sammen med en jeg vet er glad i meg er så utrolig godt.

Håper du har hatt en fin dag i dag kjære du, gratuerer med morsdagen:)
Vi har koset oss med boller og kaker og er litt høy på sukker akkurat nå. Men etter en uke med veldig mange hverdager var det godt å kunne kose seg litt:)
Ønsker deg ei god ny uke,
varm klem:)

Anne Lise sa...

Sitter helt målløs jeg! For noen nydelige g vakre tekster du skriver! Her skal jeg virkelig lese mer og anbefale mine venner:)
Takk for at du deler <3 Takk!