lørdag 14. juli 2012

Problem eller mulighet?


"Når du nå går ut denne døren, og lukker den bak deg, skal du tenke på at når én dør lukkes, åpnes veldig ofte en annen. Nå er kanskje tiden for å åpne en helt ny dør, kanskje er det tiden for å realisere drømmer - og gå en helt ny retning, inn på en ny vei. Noen ganger er det som ser vanskelig ut, veien til noe nytt og bedre..."

Disse kloke ordene ble sagt av min lege da jeg reiste meg og skulle gå derifra for få dager siden. Jeg hadde bestilt en hastetime. Sterkt og plutselig tilbakefall i sykdommen, etter en måned med tilfriskning og tro på at jeg var så godt som frisk, gjorde at jeg ble skuffet, rådvill, fortvilet og redd.

Har du hatt det sånn, at du lurer på hvor veien går videre? Hvilken retning skal du ta? Jeg er der nå og det kan oppleves som en form for krise, fordi utfallet av den vil påvirke så mange faktorer i livet mitt. Men omsider velger jeg å ønske den velkommen. Til tross.

To bilder har surret i hodet mitt siden jeg lukket døren bak meg hos legen. Det ene er bildet av det kinesiske skrifttegnet for ordet krise. Kineserne har ikke et eget tegn for krise, det er sammensatt av to tegn. Det ene er tegnet for "problem" (noen mener også det kan bety "fare") - det andre er tegnet for "mulighet". Midt krisen, har vi et valg. Vi kan vi velge å se på den som et problem, noe som skremmer oss og som er vanskelig å komme ut av - eller vi kan velge å gå på skattejakt etter mulighetene..

En krise, enten den er av større eller mindre grad, gir alltid mulighet til endring og vekst. Tenk bare på larven, hvordan den ligger inni en kokong - Og når tiden er inne, vil den bruke all sin kraft på å sprenge seg ut av kokongen - og kraftanstrengelsen, eller "krisen" om du vil - er med på å skape noe nytt. En larve - blir til en vakker sommerfugl. Jeg tror vi kan erfare det samme - om vi bare tør, og om vi får gå i vårt tempo.

Det andre bildet er av en Gud som skaper nye veier, der det ikke finnes noen vei. En Gud som får ting til å spire og gro, der det for oss - er umulig.
Og slik velger jeg å gå videre inn i denne sommeren. I takknemlighet over at det finnes mennesker som evner å lytte og sette håp i andre, i forventning til Gud - men også til meg selv - og i undring over hva livet vil bringe de neste månedene.

Hva med deg? Har du noen dører i livet ditt som stenges akkurat nå? Klarer du å se at du har et valg? Og skulle du befinne deg midt i en krise, så husk på at den samtidig er en sjanse til noe nytt. Den kan virke som en trussel i starten, men gir også muligheten for et forandret liv, videreutvikling og vekst.

Jeg ønsker deg en nydelig sommer videre - med gode tanker som fokuserer på mulighetene, midt i det som er vanskelig.... Også hørte jeg en gang, at når Gud ønsker å gi deg en gave, så pakker han den noen ganger inn i en prøvelse..... Kanskje det stemmer?
                                                                  Klem,
post signature
♥ Noen har savnet oftere innlegg fra meg. Takk for at jeg er savnet! :) Men for tiden har jeg mye å tenke på, det er ferietid og blogging - samt bloggbesøk blir dessverre litt nedprioritert. Om få dager reiser jeg utenlands igjen, men jeg kommer alltid sterkere tilbake :) Neste innlegg kommer forøvrig ikke før om halvannen uke....51 kommentarer:

♥ Helen sa...

Takk for at du delte disse kloke ordene med oss ❤

Anonym sa...

Takk. Trengte disse ordene akkurat i dag.

Humlehagen sa...

Jeg synes kinesernes tegn for nye muligheter så flott..eller kanskje vi også kan kalle det for å gå gjennom ei utviklingskrise?Det er så mye håp og masse positivitet i det synes jeg!:)Ønsker deg ALT godt framover!:)

Katarina Eidsvåg sa...

Igjen skriver du treffende. Jeg har vært i en slik prosess du er i nå og det tar på. Men du kommer gjennom, og det blir spennende å se hva som skjer videre i livet ditt. Fantastisk at du er så positiv til den krisen du gjennomgår. Hold ut, det vil svinge litt, det vet jeg av erfaring. Men jeg selv har begynt på en helt ny retning det siste året og det har jeg aldri angret på. Lykke til og varm klem til deg, Spirea. Katarina

Anonym sa...

♥ ♥ ♥

Anonym sa...

Så flott å lese og godt å ta til seg. Bortsett fra at du fikk tilbakefall, da. DET var ikke så fint.
Men ellers var dette er virkelig en stor oppmuntring for mange av oss. Ofte står vi ved slike veikryss og vet ikke helt hvor veien går. Da er det godt å tenke på at det er en Gud som kan skape noe nytt for oss, og som oftest blir bedre enn slik vi har det nå.

Stå på, Spirea. Du vil bli sterkere og sterkere, og vi er mange som takker Gud for deg.
Ha en velsignet helg.
Klem M

Sissel Lindeman sa...

Javisst, det er udviklingspotensiale i kriser og prøvelser!! Jeg har selv gået gjennom mange kriser i livet, store og små, og jeg har hver eneste gang kommet styrket ud af dem og klart å gå videre i livet. Noen gange har livet også ført meg inn på nye veier som alltid har blitt til det beste for meg. Jeg håper at det også sker for deg og det tror jeg på. Også har du jo din Gud som vil hjelpe og veilede. Jeg må si at jeg synes at selv om du går igjennom vonde ting selv, så har du en egen evne til at oppmuntre og se positivt på situasjonerne. Lykke til min venn. Ønsker deg gode dager videre. Varm klem, Sissel

Tina sa...

At Gud ofte "pakker inn" en gave i en prøvelse eller krise ble sterke ord for meg. En av mine favoritt sanger er Blessings og den handler om nettopp det at noe som er vondt, kan vendes til det gode. Syns dette var et knallflott innlegg og jeg er så glad for alt du deler med deg. Takk. God sommer videre, klemmer fra Tina (som snart pakker bagen for å dra til sørlandet!!) :-))

Tina sa...

Ps. Bor du langt unna Trom-øyen? Er der jeg skal sammen med noen venner som har feriehus der. Og jeg er alltid åpen for en cafètur om du hadde hatt lyst :-) Reiser nedover til tirsdag!!!

Spirea sa...

Hei kjære Tina :) Så koselig forslag - og hadde jeg hatt anledning hadde det vært kjempekos å møte en av mine lesere :) Jeg er nysgjerrig på mennesker, vet du - og litt kjent har vi jo blitt via mail også!! Måtte forresten le litt, for jeg antar du mener Tromøya (utenfor Arendal) ;) hehe, er godt kjent der, ja - og jeg bor ikke såååå langt unna...MEN jeg har altså ikke anledning. Vi reiser vekk dagen etter - og får besøk tirsdagen. Men du, kos deg her i sør - også håper jeg været blir bedre enn det er nå!! GOD klem til deg :)

VeroNot sa...

Ønsker deg god bedring og en fantastisk sommer! Ordene dine er GULL verdt! :-) Klem

Aslak sa...

Leit å høre om tilbakefall men flott å lese om din evne til å stå på og tenke positivt. Det kommer man langt med. God helg. Aslak

Refleksjon på livsvegen sa...

Virkeleg lei meg for at du har fått tilbakefall.
Takk at du deler. Har fleire nær meg som er i ein slik situasjon.
Ja, det er smerter og vondt.. men godt å vite at ei ny dør finst sjølv om det kan sjå svært mørkt ut..

Måtte sommaren din bli god tross alt!

Varm sommarklem

amo sin blogg sa...

Igjen eit tankevekkande innlegg frå deg. Du skriv så fint om tunge ting, og er optimistisk.
No har ikkje eg fylgt deg så lenge så eg veit ikkje kva sjukdom du strir med, men ynskjer av heile mitt hjerte at du blir betre og helst heilt frisk.
God ferie til deg.
Varm klem frå Anne-Mari

Monica Serina sa...

Det gjorde meg vondt å lese at du har hatt et tilbakefall. Jeg har heiet så på forbedringen i sykdommen og gode dager. Men så var det så godt å lese hvordan du ser på det. Og jeg har stor tro på at dine nye veier kommer til å bli fylt med velsignelse. Bare vent å se :)
Tanken går din vei ofte gode deg! Du er i bønnene mine, og gode tanker sendes til deg! God klem :)

Miriam sa...

Liker at du er så ærlig om livet. Stå på Spirea, og ikke gi deg. Nye veier kan åpnes i tiden fremover nå. Spennende å leve og en spennende tid du er inni. Flott du er så positiv og flott at du klarer "ta i mot" utfordringene. Ønsker deg alt godt, jeg. Må du fortsatt ha en god sommer. Håper du holder oss oppdatert på hvordan alt går, og om du får nye tanker og nye dører å åpne!! Mange klemmer fra Miriam

Nadine sa...

So sorry to hear about your illness blossoming again....but still, maybe your blessings come through hurting, maybe your blessings come through pain and trials. I believe God can turn every single burden or worry, into a blessing in His time. Keep having faith, sister, hang in there, I´m sure you'll see there's a new way for you to walk...Bless you my friend. Hugs from Nadine

MittLilleHjerte sa...

Ønsker deg riktig god bedring og sender deg masse god energi;)
Og igjen tusen takk for at du deler med oss;)
Ønsker deg en fin sommer og håper at det går bra med deg:)
Stor klem fra Janne

Fjordheim sa...

Vondt å høre om ditt tilbakeslag. Men det var oppmuntrende å lese at du klarer å se på det som en mulighet. Og det er vel ofte slik det er, selv om vi ofte ikke klarer å hvile i det. ikke jeg ihvertfall. Jeg er for utålmodig.
Ønsker deg riktig god bedring. Og en herlig ferie :)

Fredrik sa...

Stå på Spirea. Ikke gi deg. Jeg tror det er noe nytt i vente for dem som er åpne for det. Du er en sånn en. God bedring, håper mest at du friskner til. Fredrik :^)

Monica sa...

Hei på deg.
Så leit å lese om ditt tilbakeslag, men så kjekt å lese hvordan du klarer å se på det som en ny mulighet. Stå på, vi mennesker kommer som regel styrket, og litt klokere ut av livets kriser!
Ønsker deg riktig god bedring, og en forsatt fin sommer.
Smil og klem fra Monica

Anonym sa...

Veit du kjære skjønne deg,hadde du visst kor glad eg blei over kommentaren din idag,tusen takk det gjorde såå utruligt godt å lesa orda dine,du er såå god:))me kom heim fra Sørlandet idag og eg synest det var ein nedtur å komme heim igjen,det var så flott å være der sør og møte familie,det gjorde så godt og så er jo Sørlandet ein flott plass,me var i Lyngdal og tok oss litt turer rundt om:)Fekk lyst å bli sørlending,hihi:)
Mannen skulle absolutt ned til Sarons dal og eg hadde vel ikkje så lyst,hadde aldri vært der før men så kjekkt det blei sjølv om eg var litt sur på vei dit,traff på kjente og blei spandert middag på og jentene fekk kvar si bok,så godt sån kan gjøre og dagen blei så flott:)så utruligt opplegg de har der,heilt fantastisk:)

Så leit å høyre at dufekk et tilbakeslag kjære deg,masse god bedring:)
Stor og god klem fra Lillian:)

Mormorfarmor Inger sa...

Ja jeg pleier også å si at når en dør lukkes, åpnes det nye.. Men jeg er ikke der at jeg skal stenge noen dører nå. Det hører mer fortiden til.
Trist å høre at du har tilbakefall i sykdom. Siden det er første gang jeg er innom deg, vet jeg ingen ting om dette, men jeg håper du friskner fort til igjen. Å være frisk er ingen selvfølge, men man kan dessverre ikke velge...
Ha en god hælj og klem til deg :)

Lises hjertegleder sa...

Hei Spirea, takk for de alltid koselige gode ord fra deg.
Her er linken til historien jeg nevnte http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10066811
virkelig rørende og sterkt- akkurat som det du deler med oss.
Ønsker deg masse god bedring,- og ja- jeg tror det ligger spennende ting foran oss, at nye dører åpnes,og at ballast fra "fortiden" er med å gjør oss sterkere og tryggere på veien videre.
Hjerteklem Anne Lise

Toril sa...

Takk, søte Spirea.. for at du hjelper oss til å se positivt på alt det som kan virke håpløst! Ber om at du må klare å holde fast i disse tankene når dagene blir mørkere også.. Nyt turen utenlands! Det blir nok deilig å komme seg vekk fra høstværet her hjemme litt...;)
Takk for alle gode ord hos meg, de varmer hjertet mitt!
Stor og god klem til deg!

Fjordheim sa...

Ble så opptatt av det du hadde skrevet at jeg glemte å si at jeg ikke kjører motorsykkel. Er ikke så tøff nei, liker best å bare være "eksosrype" hehe.
Men jeg koser meg bak på sykkelen. Syns det er så avslappende. Sikekrt fordi min kjære kjører veldig trygt. Så ser du er motorsykkel langs din vei som vinker bilene forbi seg, så er det oss. hehe. Han holder alltid fartsgrensene, men syns det var helt topp å kjøre i Sverige i fjord da det kunne gå litt fortere enn her i landet.
Ha en god søndag, og klem fra meg :;)

Unknown sa...

Hei!! Har fulgt med på bloggen din noen uker nå og lest massevis her inne. Du skriver så flott og det er noen knallbra innlegg du har som også er litt langt tilbake i tid. Masse bra om prosesser og det å komme seg videre. Liker så godt det og vil bare anbefale folk å lese i arkivet også. Jeg syns du har en unik evne til å se "beyond" problemene og vende det til Gud som du tror på. Jeg får sånn godhet for deg. Legger meg til som følger her selvom jeg selv ikke har blogg. God sommer videre og jeg håper du får gode dager. Hilsen fra Silje

Øyeblikk sa...

Det gjer meg vondt at du har hatt tilbakesteg i sjukdommen din. Men eg er imponert av din evne til å tenka positivt og å sjå framover. Du er sterk, og som vanlig formidler du det på ein framifrå måte! Me har jo alle våre kriser til tider, og om ei krise kan verka liten i andre sine auger så må me huska på at me er jo åre eigne referansepunkt. Ønsker deg gooooode dagr, flott tur utanlands og alt godt, som vanlig :)

Klem Eli

Helle sa...

Føler med deg i smerten og fortvilelsen du opplever, og kan ikke annet enn sukke til Gud og be for deg! Selv står jeg ved porten til ny jobb - som lar vente på seg. Hadde trodd den ville være klar før sommeren, men har gjennomlevd eksamen og en operasjon og har når FERIE uten å vite hva august vil bringe. Joel Osteen sier i en preken at rett før forløsningen av et under eller svaret på det vi venter på, blir vi prøvd til det ytterste. Akkurat som en fødsel før forløsningen av vårt flotte barn. Det ble trøst for meg, og jeg SKAL NYTE FERIEN med ro i sinnet og forventning om en fantastisk ny jobb til høsten!

Ønsker deg en fantastisk ferie sammen med dine.
klem Helle

Anonym sa...

"For mennesker kan det se umulig ut, men for Gud er alle ting mulig!" matteus 19:26

<3

Tina sa...

Det var det ja!! Tromøya ;-) har teflonhjerne og husker ikke helt. Å men så dumt vi ikke får møtes da. Kanskje en annen gang?! :-) Ha god reise der du skal. Grip dagene!! Klem fra Tina igjen

Livets små øyeblikk sa...

Leit å høre at du har hatt tilbakefall i sykdommen din, sender gode tanker din veg<3

For meg ligger det mye sannhet i uttrykket; det som ikke knekker deg gjør deg sterkere.
Den dagen jeg byttet ut ordet "problem" med ordet "utfordring" fikk jeg et helt annet syn på min egen hverdag. Jeg har evnet å se mulighetene når det virker mørkt og jeg setter mye mer pris på de "helt vanlige" dagene. Og for meg er det utrolig viktig.

Ønsker deg alt godt fine du,
jeg ønsker deg en fortsatt god sommer og jeg ønsker deg en fin tur:)
Varm klem
Hanne:)

mrsmaarvik sa...

Det var en utrolig fin kommentar du la igjen på bloggen min. tusen takk! Jeg skal lett innrømme at tårene trillet nedover kinnet mitt når jeg leste "mamma er det min skyld" innlegget. Du skriver helt nydelig. Jeg gleder meg til å lese mer av det du skriver. ha en god sommer! hilsen "det vakre livet".

Midnatsrop sa...

Tack för din hälsning Spirea, och ett fint inlägg att tänka på igen. Det här med olika dörrar och vägar kan kännas lite förvirrande ibland. Mitt problem är väl att jag aldrig stänger dörrar bakom mig, utan lämnar dem lie på glänt...Och det är väl inte så bra. Men man får väl gå in i bön och fasta, för att verkligen ta reda på vilken väg man skall vandra. Det är så mycket runt om som vill pocka på ens uppmärksamhet...Själv har jag fått skrivkramp, och är inte heller inne så mycket på nätet. Men det lägger väl sig så småningom. Tänker på dig i mina böner och önskar dig en välsignad semester. Jesus är med dig alla dagar...Vi hörs av kära Spirea, och nya dörrar skall öppnas både för dig, och för mig. Goe Klem fra Annika.

Lene Megan sa...

Det var vældig fint at læse dine ord i dag. De berører også mig på mange måder, fordi jeg netop står et sted, hvor jeg ikke kan se de døre, der på magisk vis vil åbne sig senere hen.

Tak for inspirerende læsning. Jeg ønsker dig en god vej videre. For jeg tror virkelig på, at døre, vi ikke tror findes, vil åbne sig og at tilsyneladende krise kan blive til muligheder for vækst og glæde. Vi ser det bare ikke i starten. Og det kan være svært at finde energien til at gå videre, når vi er nede og mørket slutter sig om os, men et skridt af gangen, følge lyset, finde troen, tilliden ... så begynder der alligevel at ske noget.

Jeg ønsker dig gode rejse, både den indre og ydre. Håber du får en dejlig ferie. Og endnu engang tak for fine ord.

Klem.

Anita sa...

Hei :-)
Spirea, jeg vet ikke din bakenforliggende historie..
Jeg pleier å si til meg selv at " i dag skal jeg fortsette å øve på livet "
For noen er livet en vandring i høyt gress, en blir sterk og spenstig av det, men også fortere sliten.... Jeg vet!!

For meg hjelper det å akseptere mine begrensninger.
Ønsker deg glede i dag kjære venn :-)

Stor klem

Anonym sa...

Fant bloggen din på Facebook i dag. Det var et annet stykke som ble anbefalt men jeg likte så godt dette også. Du skriver så godt om hvordan det er å være midt i en prosess, hvordan det er å være midt i alle livets opp og nedturer. Jeg likte svært godt denne bloggen og kommer til å følge med deg videre. Lykke til med alle avgjørelser som skal taes og alle utfordringer du må stå i. Jeg er sikker på du kommer styrket ut av det. Du virker til å være en sterk kvinne. Hold ut, og så vil det åpne seg en ny dør for deg og den gleder jeg meg til å høre om. Mvh Britt Kristine i Vestfold

Maria sa...

Det var nokre flotte ord legen din hadde! På helsefronten har eg ikkje opplevd ei krise, og eg vil ikkje seie at eg har opplevd ei "krise" - men store problem, ja absolutt. Eg kjende det var utruleg godt å snakke med nokon oog be mykje. Ting er betre no, men ikkje 100%. Med tida blir det kanskje det, eg veit ikkje. (No var eg mystisk, men det gjeld altså familie og konfliktar.)

A worshipping heart sa...

Hei :)

Tusen takk for kommentarer, både nå og for noen uker siden! Har ikke vært mye på nett den siste tiden, og derfor ikke så veldig aktiv. Men Fjone var bra - Fjone er alltid bra :) Hehe, da kan det hende du har sett meg løpe rundt der som liten :)Og vi koste oss på Oase, så gøy at du så det!

Så bra å lese at du ser på muligheter der man ofte kan se på ting som en dør som lukkes. Og som jeg skrev litt om i dag, og du også har skrevet; kanskje Gud pakker gaver inn i prøvelser? For det er velsignelser i prøvelser, og Gud kan snu alt om til det gode. Jeg tror også mye kan komme fra omgivelsene, og at Gud kan tillate ting. Det er et vanskelig tema, og bibelen sier at prøvelse vil komme.

Håper du får en god sommer videre, og at du kan stå stødig i alt du gjør!

Klem, Ida :)

Unknown sa...

Huff nå fikk jeg helt vondt inni meg for jeg ble så glad når jeg leste her for litt siden at du hadde det så mye bedre men jeg tror legen din virkelig har mye rett i det han sier. Ordene til legen tror jeg vi alle kan ta med oss videre på veien.
Jeg har akkurat kommet meg gjennom en periode som har vært helt grusom men jeg er sikker på at valget var riktig og har ikke angret nå i etter tid.
Jeg takker det for flott ord hos meg og jeg blir skjele glad hver gang du legger igjen et spor.
Ha en fin sommer og ferie også skal jeg folde mine hender for at du får det bedre fortere enn du aner :)

Stor god klem fra meg til deg :)

loftkroken sa...

♥ BLESS

Ingeborg sa...

Det er tøft å stå midt i en krise, skal - skal ikke. Ja, Spirea, jeg har tatt valg, vanskelige valg. Om det var rett, vet jeg ikke ennå, men jeg tør håpe, håpe at jeg valgte riktig da jeg brente noen broer, sa nei til noen muligheter, ja til andre.

Men undervegs har jeg hatt viktige støttespillere, mennesker som har trodd på meg, og har gitt meg tro på meg selv. Og så har jeg oppdaget evner jeg har, evner jeg ikke trodde på. Nå når krisa har roa seg ned, kommet litt på avstand, er jeg glad jeg turte hoppe, prøve noe nytt.

Men å oppleve tilbakefall i sykdom er ikke godt, så bra du fikk hastetime hos legen din, godt du har en Gud å tro på. Jeg håper du har det bedre. Ønsker deg alt godt med en varm klem.

Jesus er svaret! sa...

Hmm...Det gjør inntrykk å lese og jeg blir lei meg over at du opplevde tilbakefall. Men vil bare du skal huske at Jesus er der med deg. Vi forstår ikke alt, men hans vei er god for deg så du kan se tilbake. Jeg blir også litt sint, fordi jeg syns du virkelig fortjente å ha det godt nå. Sender deg en god klem og husk at jeg virkelig føler med deg. Håper virkelig ferien gjør godt. God bedring vennen min.

Myke minutter sa...

Ønsker deg styrke og påfyll av energi, slik at du finner ut av veien videre!! Jeg opplevde det du beskriver i fjor sommer da jeg fikk netthinneløsning på det ene øyet og begynte å blogge fordi jeg desperat trengte å ha noe positivt å fokusere på. Det virket og jeg fortsatte fordi bloggingen gir meg energi og gjør meg glad! Men i fjor sommer lurte jeg alvorlig på hva for noe galt jeg hadde gjort, da jeg sto i fare for å bli blind, fikk kjelleren full av vann og terrorangrepet skjedde samtidig. "A blessing in disguise" er det noe som heter ja, men ikke alltid like enkelt å se det positive når det blir mange prøvelser på én gang... Ha en finfin onsdag! Her skal vi suge til oss solstrålene innimellom regndråpene og kose oss med den nye utesofaen som kom på plass i går :) Klemmer

Marie sa...

Håpar du finn vegen din og opne dører vidare framover.
Kjenner meg godt igjen i det du skriv, har hatt nokre kriser i livet eg også. Har det ganske bra nå, men har nær familie og venner som ventar på at den "rette døra" skal opne seg for dei...

Klem

Anonym sa...

Herlige blogg. Eg har lagt meg te som ny følger :-) Håbe dagene dine e gode. Sonja

Katrine sa...

To finfine kommentarer har jeg fått av deg, og ingen har du fått tilbake. MEN i tankene mine er du stadig. Jeg håper det veier litt opp.

Jeg er her fremdeles. Jeg har bare tatt inn over meg ferien og prøver så godt jeg kan å slappe av og skaffe mye nytt overskudd og positivenergi. Nå har jeg lest, smilt og felt noen tårer. Jeg er jeg full av beundring over innleggene dine, over fremskrittene dine, den nydelige og kloke lille datteren din, de fortryllende ordene du legger igjen hos meg, og ordene som trollbinder leserene av innleggene dine.

Jeg er også stolt av deg. Stolt av å vite om deg, stolt av å høre om fremskrittene dine, stolt av å høre om dine flotte tanker, og stolt over at du ser muligheter i stedet for problemer. I hvert fall virker det som du gjør det, og jeg tror du prøver så godt du kan. Det er det viktigste, og det er bra.

Selv om sykdommen har et tilbakefall, håper jeg inderlig at sommeren også har gitt deg gode dager, glade dager, vakre dager, solrike dager og minnerike dager.

Jeg sender deg en god klem!

Beate sa...

Du vet det Spirea at opp av branntomten vokser det fram nye ting..
Noen ganger må det kanskje bli skikkelig krise for at noe nytt skal vokse fram, eller ihvertfall kan det være noe positivt som kommer etter den vonde krisen. Jeg var for en tid tiden i en sånn krise, en stor konflikt tilknyttet jobben min, og alt så ut til å rase sammen. Det var noen fryktelig vanskelige år, men midt i det fikk jeg det branntomt bildet og jeg kjente at jeg måtte bare tro på at det kunne bli en ny start. Fortsatt er det for nært til at jeg ser hvordan ting blir. Men jeg tror på at det kan komme noe nytt ut av det. Ting kunne ikke forbli som de var, men jeg skulle likevel gjerne vert uten de erfaringene.

Fine Friminutt sa...

Kjære Spirea. Tusen tusen takk for gode kommentarer hos meg. Det varmer å lese dem hver eneste gang. Jeg har vært borte på ferie i fem uker og ikke hatt tid til å lese bloggen din. Det har jeg gjort nå. Flere innlegg, nydelige og av og til vonde innlegg. Som dette, hvor jeg leser at du har hatt det vondt. Men så godt å lese at du har det bedre og at du lukker og åpner dører. Det er viktig! Man kan jo hverken ha alle åpne eller lukket hele tiden. Man må velge av og til. Og da må man være modig. Jeg har store problemer med å lukke dører. Virkelig pysete på det området. jeg kan vite inni meg at dette ikke er riktig for meg, men likevel ikke klare å lukke døren. For å åpne en ny er virkelig vanskelig. For hva med alt det som blir borte? Men det er jo nettopp slike prøvelser som utgjør selve livet tror jeg. Hvor var det jeg leste at; Man skal gjøre alt men kan for å jobbe med vinden (motvind også) og utnytte den fremgangen og følelsen den gir, for vindstille er døden... Vet ikke om "it makes any sense", men... Da jeg leste det smilte jeg. Ha fine dager, Spirea! Klem

Anonym sa...

Er så glad for at jeg kom over denne bloggen. Har lest en del her i det siste og det berører meg virkelig. Dette innlegget ble skrevet samme dag som jeg fikk et brev i posten som stengte noen dører for meg og brast noen forhåpninger og gjorde at tiden framover blir annerledes enn jeg lenge har håpet og satset på. Var oppmuntrende å lese; kanskje Gud har noen andre dører han nå vil jeg skal gå gjennom.

Spirea sa...

Kjære deg, denne kommentaren rørte meg til tårer og fikk hjertet mitt til å banke hardt. Tusen takk for at du tok deg tid til å gi meg denne tilbakemeldingen, det gjorde godt. Jeg håper du vil se at nye dører vil åpnes i livet ditt - og noen ganger hender det vi, med tiden,kan se tilbake og forstå hvorfor denne døren ble lukket for deg - og som gjorde at du ble lei deg. Hold fast - det vil komme noe nytt og bedre for deg. God klem til deg