onsdag 23. januar 2013

Hvem ser du i speilet ditt?


En hånd legges på skulderen min og jeg hører en stemme jeg har hørt så mange ganger før. Svett og sliten snur jeg meg rundt og ser rett inn i to milde, blå øyne. "Er det ikke nok nå?" spør hun.
Jeg stopper tredemøllen og tørker svetten med et håndkle."Nok? Hva mener du?" spør jeg, lettere irritert over å bli avbrutt. "Du har vært her i 4 timer, for sjette dag på rad. Uke etter uke. Nå holder det" svarer hun - og jeg ser hun mener alvor.

Den dagen. Enda et vendepunkt i livet mitt. Jeg gikk derifra, og jo lenger bort fra treningssenteret, jo mer forsto jeg. Hun hadde rett. Det var nok nå. Dag ut, dag inn. For å bli bra nok, tynn nok, fin nok, flott nok. Som så mange andre jenter rundt meg. Og noen av oss er ekstrem-varianter. 20 kg av på 3 måneder. Jeg ble for tynn. For strevende. For sliten. For selvopptatt. For feilfokusert.

I går. Da skulle jeg legge jenta mi, kysser jeg henne godnatt og smiler mot henne. Hun strekker frem en finger som hun presser opp mot tannkjøttet mitt. "Hva er det, mamma?" sier hun. "Tannkjøtt" sier jeg, litt forundret. "Ekkelt, mamma, ekkelt - kan du ikke ta det vekk?". Noen ganger gjelder det å gripe mulighetene. Nå var en ypperlig anledning. Til å snakke med henne om at vi ikke er skapt for å selv omskape oss. Vi er alle unike, skapt slik Gud vil ha oss. Så ga jeg henne 14 komplimenter for hvem hun er, hvordan hun ser ut og hva hun betyr. Hun er fantastisk - og hun skal få vokse opp og vite nettopp det. Iallefall skal jeg bidra så godt jeg kan.

Hva er det som gjør at så mange kvinner sliter med selvbildet sitt? Hva er det som gjør at vi aldri blir fornøyd med hår, nese, rompe eller pupper? Hos meg handlet det om ord. Ord som såret, som slo meg til bakken. Ord om at jeg ikke var bra nok. Hos deg handler det kanskje om noe annet. Du vet, bare du vet. Og kanskje er det på tide med et vendepunkt?

For noen uker siden hadde jeg en samtale med en venninne. Hun ville forstørre puppene sa hun. Etter flere fødsler og flere runder med amming var det nok. Misfornøyd hele livet. En annen venninne går og venter på å få fikset magen. En tredje har rettet nesen og hadde med bilde av skuespilleren Halle Berry`s pene nese - som en mal for kirurgen. Ironisk nok har heller ikke Halle Berry samme nese hun ble født med.....

Vi fikser og vi styrer. Blir aldri fornøyde. Vi skal leve opp til et ideal som som ikke finnes. Om Barbie hadde vært et menneske ville hun knekt i to. Proporsjonene hennes er feilaktige, farlige og umenneskelige. Likevel prøver jenter, verden over å ligne - på henne - eller på andre, som er skapt av kirurgene. Hva Gud skaper, er det ikke så farlig med, er det vel? Jeg tror Han gråter.

Jeg våknet opp i dag. Ser meg i speilet og registrerer at rynken i pannen er litt dypere enn før. Øynene er såre og røde etter for lite søvn. Håret står alle veier og trenger så absolutt en oppfriskning. Tyngdekraften gjør sitt og magen har merker etter graviditetene. Noen kilo kunne jeg godt ha mistet...men stopp! Jeg hører noe...en stemme hvisker....."er det ikke nok nå?".

Det ER nok. For jeg er mer enn bra nok. Skapt slik Gud vil ha meg - og så er det opp til meg å gjøre det beste ut av det og prøve bli gla i meg selv. For først da er jeg fri. Fri til å leve livet. Ikke bare på overflaten. Et liv, med smil og med bekymringer. Det vil skape merker - det vil skape spor, i en panne, rundt øynene, på magen - og i hjertet. Spor jeg ikke ville vært foruten, tross alt. Mine spor forteller historier om livet....

Så jeg vandrer ut i dagen. Takknemlig for alt jeg har i livet mitt. Takknemlig for alt Gud har gitt meg. Takknemlig for alle vendepunkt. Takknemlig for at det jeg ser i mitt speil er bra nok. Mer enn bra nok. Vi er alle mer  - så absolutt mer - enn bra nok....
                                                              Klem,
Takk for alt engasjement på forrige innlegg. Jeg er overveldet av dere. 
Flere innlegget om temaet vil komme....
Jeg har travle dager, her går det i studie, oppussing, grupper av forskjellige slag...og jeg henger etter på bloggbesøk og mailskriving...men som jeg alltid sier: vips, så er jeg der igjen! ;)
God uke videre, alle sammen!

72 kommentarer:

♥ Helen sa...

Bra innlegg :) og kloke ord. Ønsker deg en fin dag.

Kort og Søm sa...

Du er så god,
klem fra Fredrikke :O)

Anonym sa...

Takk. Dette var til meg og om meg. Hilde

Refleksjon på livsvegen sa...

Takk at du igjen deler noko veldig viktig!
Det å finne fasiten på kva ein sjølv trivst med er viktig. Av og til MÅ ein ta tak i ting.. Vekt og helse høyrer saman. For nokon bør faktisk redusere litt for at livet skal bli "lettare" på alle plan. Men det er nok fort gjort at det tek av i feil rettning.

klem frå Sigrid

Aslak sa...

Bra skrevet. Dessverre mange kvinner som kaver med dette. Vi menn syns dere er flotte uansett. Noen menn har det forresten og slik. Ha en god uke. Aslak

Englevinger sa...

Nydelig skrevet som alltid :-) Du tar opp et aktueltt tema på en god måte. Dette må deles på facebook, så det når ut til alle!
Ønsker deg en deilig onsdag :-)

Klem Katrine

maren-sofie sa...

traff meg i magen. syntest dette var fint skrivd og jeg synst du er så ærlig og personli. det liker jeg mest av altt med bloggen din, din ærlighet. har du det bra om dagene da??? hope so. tenkr på deg spriea!! maren-sofie-klemmer :-) :-)

Anonym sa...

♥ ♥ ♥

loftkroken sa...

Så sant så sant det du skriver Spirea ♡
Dette bør flere få lest som Katrine over her skriver.
Takk for påminnelsen kjære du ♡
Nå har jeg endelig fått meg nettbrett :)
Er bedre heldigvis :)
Kos du stakk innom meg ♡♡♡

Godeste klemmer til beste deg

Lykkedal sa...

Hei :) Flott skrevet! Et viktig tema som det er fint å bli minnet på <3
Lykkeklemmer til deg fra Laila

Maria sa...

Å, så godt å bli minnet om. Hva er det jeg ser i speilet?
Etter fire graviditeter er jeg jo ikke den samme lenger, men jeg kjenner at det heldigvis ikke betyr så mye. Kjærligheten fra de jeg har båret fram betyr så mye mer enn figuren!
Og du? Jeg rakk ikke å kommentere forrige innlegg før du hadde skrevet nytt, men jeg og mannen har lest det og vi sier begge : Takk for at du skriver om et tema som så absolutt ikke burde være tabu. Takk for påminnelsen om å snakke sammen om sex!

Ønsker deg en fortsatt fin uke, og gleder meg til neste innlegg!
Klem fra meg

Anonym sa...

Veldig, veldig bra og et viktig tema. Særlig og når vi vet at allerede jenter I fjerde klasse er opptatt av kropp. Da lurer jeg på hvem de har hatt som model.
All denne slankingen vi voksne driver med, må ikke ødelegge både barn. Enig med du om å rose de og skryte av de.
Takk igjen Spirea.
Klem M

Katarina Eidsvåg sa...

Åpen og personlig med en flott "touch" som gjør at det er spennende å lese det du skriver. Veldig bra dette. Takk for at du deler! Klem, Katarina

Arja sa...

Jeg hadde en tankevekkende og litt skummel opplevelse for to år siden. Jeg hadde klart å gå ned i vekt, langsamt i to års tid. Min sønn tok profilbilder av meg, fordi jeg ville fornye bildet på mine blogger. Jeg var ikke helt fornøyd med bildet, og det tok tid før jeg aksepterte at det var bilde av meg. Men når jeg forstod at det faktisk var meg, skjønte jeg at speilen ikke hadde formidlet meg samme forandring. Så jeg måtte "kalibrere" speilen for å se riktig. Da begynte også speilen å vise at jeg hadde blitt slank. Det er jeg fortsatt.

Får flere år siden var jeg hos en syerske for å skaffe meg en ny kjole, og jeg konstaterte vel noe om mine ekstra kiloer. Hun sa noen kloke ord: "Moderlig rund". Selv om jeg forstod at det var klokt, er jeg først nå fornøyd med min lette kropp. Som "refleksjon på livsvegen" skriver i fjerde kommentar.

I min tykkere tilværelse var jeg på en reise i Afrika i Uganda for noen år siden. Der er det ideelt og vakkert å være tykk. En ung dame sa til meg: "You are so beautiful."

Nå er jeg i bestemorsalder og har til gode å se, om mine barnebarn (snart to)kommer til å akseptere en favn som ikke er så bestemormyk...

Linn sa...

Så bra innlegg! Dette er noe alle jenter og gutter burde lese.
Har selv vert der, ikke bra nok, for tynn...for kraftig..små pupper...liten rumpe osv...det verste er at små barn hiver rundt seg med slike kommentarer til andre barn, og det sårer VELDIG! Husker godt en episoder fra jeg gikk på barneskolen...ei venninne ventet på meg ute, jeg hadde trang dongeribukse, syntes selv jeg var fin. Jeg var slik jeg ble skapt og var fornøyd med det.. Det første hun sier til meg når jeg kommer ut er; så utrolig tynn du er, du ser jo ut som anoreksia vrak! Hvem sier noe sånt? De ordene brant seg fast hos meg, jeg ble lei meg og klarte ikke og slippe det. Begynte og gå med flere lag med klær bare for og virke større...folk tror det bare er kraftige mennesker som skal skånet mot kommentarer, men det er feil! De tynne blir like lei seg og såret over slike kommentarer de også. Ja de som er tynne av natur og som ønsker noen flere kilo da vell og merke.
Derfor er jeg på den, vær som du er...vær stolt av det. Vil du ikke at folk skal like deg for den du er?
Jeg tror folk som godtar seg for den de er, har ett bedre liv med seg selv. Lett og si? ja, men det er sannheten.
Du kan møte en person som er rååå pen, men med en gang de åpner munnen så blir de ikke så pene allikavel, og motsatt. Bare tenk etter.. Vi har alle opplevd det.
Og det er ett bevis på at det er DET INDRE som teller, hjelper ikke og ha ett pent ytre hvis det indre er mindre pent!
Det er min mening iallefall.
Så takk Spirea for at du setter søkelyset mot dette:)
stor klem fra Linn:)
Ps. Ja, har oppdatert profil bildet ja:)

elibirkd@live.no sa...

Herlig at du skriver om kropp og selvbilde.Vi er mange som sliter. Jeg har selv vært for tykk,for tynn,for selvopptatt.Det er jo det som skjer,vi ser ikke lenger enn til nesen vår . Alt vi vil høre er at vi er bra nok.Og det er vi alle sammen. Igjen takk for et flott innlegg på kornet. Elisabeth

Miriam sa...

Takk,takk,takk! <3

Ingrid sa...

Fantastisk godt å høre :)
Bloggen din skuffer aldri!
Og takk for en utrolig koselig kommentar fra deg på min blogg. De varmer alltid mer enn noen andres!
Ønsker deg også en fantastisk uke der du kan være deg selv, og fornøyd med det :)

Lykkemisjonen sa...

Så fint innlegg- og som vanlig tar du opp et viktig tema! Du får satt ord på ting mange tenker på, og akkurat dette med utseendefikseringen i dagens samfunn har du så rett i. Vi har nesten begynt å se på kroppen som noe som skal tilbes, kanskje fordi så mange ikke har Gud i livet sitt? De mister "kart og kompass" og vender seg dit media fører dem. Får det for seg at deres livs misjon er å se bra ut. Og det er jo en misjon man er dømt til å mislykkes i, for utseendet endrer seg hele livet. Og hva med det som er på innsiden? Er ikke det så uendelig mye viktigere enn hvordan man ser ut? I stedetfor få være så opptatt av å endre på utseendet, burde man ikke vende blikket innover og endre det som ikke ser så bra ut der? Er man den personen man ønsker å være? Så tusen takk for at du deler dine tanker, dette var et stort og viktig tema!:)

SV: Tusen takk for koselig kommentar!:) Takk, ja, det har vært noen fine dager nå, håper du også har det godt om dagen!:) Masse klemmer tilbake

Renate sa...

Veldig bra innlegg!!
Vi jenter trenger visst å høre dette igjen og igjen og igjen...selv om de fleste av oss egentlig vet det. Tenk hvis vi var mer opptatt av hva Gud synes om oss enn "alle andre"...
God klem

Livets små øyeblikk sa...

Etter å ha hatt et noe anstrengt forhold til kroppen min i tenårene, med alt for mye trening og litt for lite mat, er jeg glad for at jeg i dag har slått meg til ro akkurat slik jeg er. Men jeg forstår godt hvorfor enkelte tenker som de gjør - bare jeg endrer sånn eller slik så blir det bedre. Jeg har hatt tankene selv.

Ønsker deg lykke til med studier, oppussing og det andre som fyller dagene dine:)
Varm og god klem:)

amo sin blogg sa...

Eit godt og viktig innlegg igjen Spirea.
Du er ei fantastisk !
Fine innlegg, men også så fine kommentarar hos oss andre.
Tusen takk !!

Gode klemmar frå Anne-Mari

rinemor sa...

Takk ♥♥♥♥♥♥ ønsker deg en god uke videre. Klemmer til deg!!

rinemor sa...

Takk ♥♥♥♥♥♥ ønsker deg en god uke videre. Klemmer til deg!!

Marie sa...

Brukbart sjølvbilde og sjølvrespekt har eg alltid hatt faktisk, sjølvtilliten har det derimot skorta på mange gonger. Eg sleit med mykje angst i barndom og ungdom og skamfølelsen var sterk mange gonger fordi eg såg at problema mine sleit på familien min. Det var ikkje lett når panikken tok tak heilt utan grunn, det gjekk utover skulegang og sosiale relasjonar.
Eg skulle så gjerne hatt høgskuleutdanning og vore "noko", men slik blei d ikkje. Så er d likevel slik at eg stortrivst der eg er som assistent i barnehage. Eg har kunnskap om mangt, eg har eit spesielt auga for barn som slit sosialt og eg har eit mjukt fang for dei som treng det. Ein av dei viktigaste oppgåvene på jord spør du meg :)

Sjølv om eg gjerne skulle sluppe angsten og begrensningane det førte til ser eg at eg har lært mykje om å respektere menneske for den dei er. Alle har same verdi uavhenig av utdanning og sosial status...

Takk for at du tar opp dette temaet om å vere god nok som den ein er.

Miamor sa...

Hei...
takk for at du deler..Nåde og sannhet om oss sjøl!

Anonym sa...

Tusen takk for mange enestående blogginnlegg og takk til alle som kommenterer.
Dere får meg virkelig til å reflektere rundt de viktigste tingene i livet.
Gud elsker oss, så enkelt, men likevel så vanskelig for mange å forstå.
- Kamilla

bevaremegvel sa...

Et fint innlegg, og nok en gang tar du for deg det mange strever med. Mens jeg satt og leste tenkte jeg på en episode fra tidligere idag! Jeg møtte ei som alltid ser så flott ut, ser ut som om hun kommer rett fra frisør, og har hatt full makeover med sminke og alt, men så kommer hun rett fra jobb, skjønner?
Der sto jeg og tenkte at det var godt jeg hadde vasket håret mitt i dag, og at jeg hadde sminket meg.... Hvorfor tenker jeg det da? Er jeg ikke god nok som jeg er? Jo, jeg er det! Mens vi pratet falt jeg til ro på det, jeg er god nok!
Men det er noe som må gjentas titt og ofte :)
Lykke til med alle dine gjøremål, høres ut som en travel hverdag, husk å puste :)
Klem

Randi sa...

Takk for gode og viktige ord Spirea.
Lykke til med alt du driver med, ikke minst bloggingen -du er et redskap for Gud!

Anne sa...

Kjære gode Spirea.
Takk for at du nok en gang bringer på bane et viktig tema.
Takk for du tar deg tid til så fine ord hos meg .
Takk for du er nettopp den du er !!!
Jeg har deg med i tankene mine når jeg reiser , det skal du vite.
Lykke til med en travel hverdag og husk å passe godt på deg selv.
Gode klemmer fra Anne

Frk Elton sa...

Takk igjen :)
Ett viktig tema du tar opp her!
Lykke til med det du har fore :)
Klemmer

Fjordheim sa...

Nok et innlegg som berører meg og mange andre.
Ber om kraft og styrke til deg i dine travle dager.
Heldige de jentene som vokser opp hos deg og
blir fylt opp med et positivt selvbilde.
Ønsker deg guds velsignelse :)

Anita sa...

SANNHET du skriver Spirea <3

VeroNot sa...

Er ikke alltid enkelt å tenke det beste om seg selv..
Kjenner at eg ikke er den flinkeste å "ta vare på" meg selv etter at prinsessa kom til verden for snart 2 år.. Men jeg har lovet meg selv at JEG skal tilbake til meg selv. Men tiden får vise...da tiden kan. :-)
Klemmer

Med kjæleik til livet sa...

hehe .... tenkte eg først ...

men det er jo så sant --- og gjett om eg passer så inn her da
tyngdekraften har gjort sitt -- sammen med åra
er ikkje min kropp slik som eg vil det
med hengepupper - henge mage og sikkert noe anna som henger og dingler og ...
men slik ER EG -- selv om eg skulle vert litt mindte av alt som henger og dingler,
så er eg så frisk at eg klarer kvardagen min - klarer turen og eg klarer å være glad i dei rundt meg
det er jo det viktigste - sant ja ;)

hjerteklem monika
ps.. eg har også klart å komme på rett igjen med pinnene mine også - tji hii ;)

kristin sa...

Så bra. takk for fin måte å formidle viktige ting på. elsker bloggen din. kristin

Unknown sa...

Du oser av kjærlighet!!<3 takk for at du sprer den. klem

Underberget sa...

Kjære Spirea! Det er så fint at du setter ord på det som er lett å glemme. Vi er gode nok akkurat slik Gud har skapt oss! Selv er jeg nok altfor makelig og lat til å hive meg på noen tredemølle. Men det er jo den motsatte faren, å IKKE ta vare på kropp og helse.. så det må nok litt sjerpings til, hi-hi. Tror nok et problem er at hverdagen er altfor travel og da er det lett å pynte på fasaden framfor å gå grundigere til verks med den indre skjønnheten. Ønsker deg fine dager med dine oppgaver og takk for at du tok deg tid til å besøke bloggen min og legge igjen en koselig hilsen, det ble jeg så glad for!
Klem fra Berit

Unknown sa...

Takk for at du tar opp dette tema. Jeg er en jojoslanker og vært det hele livet. blir aldri fornøyd med meg selv. kunne ha fikset på mye om jeg hadde hatt pengene,men innser gang på gang at tankene mine er usunne. hvordan kan tanker snus?hvordan kan vi jobbe for å få et bedre selvbilde? du skriver om ting vier opptatt av og det liker jeg så godt. ha en fin uke.varm klem

Celia sa...

Tack för all din klokhet - det är verkligen en gåva!
Många kramar från pensionatet!

Midnatsrop sa...

Vi duger alla oavsett hur vi är, och hur vi än ser ut. Gud skapade ett mångfalld. Vi ser idag hur reklam,tv och tidningar skapar kaos bland barn och ungdomar för att de ska känna sig missbelåtna med sina kroppar och ansikten. Och sedan har vi dem äldre, som är "livrädda" för rynkor... / Tack för ett mycket angeläget inlägg Spirea. Din blogg är fylld som alltid med kloka ord som stillar oss till eftertanke. Ha en välsignad dag og mange, mange klemmer fra meg til deg !

Kristine sa...

Takk, igjen for nok et godt skrevet innlegg. Vi har alle noe vi er misførnøyde med. Alltid en eller annen ting vi gjerne skulle fikset på, for om vi hadde fått den fine nesa, eller en flat mage, ja, da hadde vi nok vært lykkelige. Men er det egentlig sånn da? Nei!
Jeg synes det er bra at du hadde den samtalen med datteren din. Det er noe som er utrolig viktig å forstå, allerede fra ung alder. Jeg husker jeg aldri var fornøyd med meg selv, noen få år tilbake i tid. Noen ganger ser jeg fortsatt meg selv i speilet, og føler meg helt utrolig stygg. Men da hjelper det å se på de tingene ved meg selv jeg faktisk er fornøyd med, smile mot speilbildet mitt og si: "Du er vakker!" :)

Tina sa...

Nydelig skrivd. Kjempebra tema. Tusen takk for at du byr på deg selv i så mange innlegg. Jeg liker at du bruker ting du har opplevd. Masse klemmer fra Tina

Anonym sa...

Flott innlegg - igjen! Takk for at du deler og bringer gode budskap i hverdagen <3

Jesus er svaret! sa...

takk...får aldri høre det mange nok ganger. Lurer forøvrig på om jeg noen gang kommer til å tro på det? att jeg er god nok?
takk for oppmuntring...
klem

Nennes sa...

Vakkert skrevet :)
Livet er for kort til og ikke sette pris på det, fikk en oppvekker ang det da jeg vari en alvorlig sykkelulykke i sommer...lært meg og sette pris på de små ting, ikke bry meg om tull :)

Ha en flott kveld!

Klem :)

Malin sa...

Jeg bryr meg ikke så mye om hvordan jeg ser ut. Eller, jeg har for lengt godtatt at jeg ser ut sånn jeg ser ut, og at et er greit. Jeg syns det er mye vanskligere å godta allt det andre. Ikke flink nok, ikke smart nok, ikke morsom nok, ikke gøy nok, ikke snill nok, ikke tøff nok. Ikke nok.

Ole Jørgen sa...

Flott og viktig tema du tek opp! Ein av mine kampsaker som ungdomsskulelærar. Det er så utruleg mange flotte ungdommar som går rundt og tenkjer at dei ikkje er gode nok. Det gjer vondt å sjå! Og eg trur det er like utbreitt blant gutane som jentene, berre på ein annan måte og med andre utslag.

Dette er ein viktig kamp vi kjemper: Vi er gode nok, eg er god nok, du er god nok, for det er slik Gud har skapt oss!

Takk for det du skriv!

Kristina, nord i bygdo sa...

Takk igjen Spirea, for nok eit viktig og flott innlegg! Sannhetsord som me alle treng å ta til oss. Det er nok av medium som heile tida vil fortelle oss det motsatte, at me IKKJE er bra nok slik me er. Derfor veldig bra at du forteller oss dette. Det gleder nok Guds hjerte også, for Han har skapt oss ulike med vilje. Han elsker mangfold, det ser me på alt Han har skapt av blomar, fuglar og dyr. Fleire og fleire tar steget og får fiksa på kroppane sine med kirurgisk hjelp. Eg synes det er trist, for det hjelper så lite på korleis mennesket har det inni seg. Me lever i eit samfunn som skal sjå perfekt ut på utsida, mens det mange ganger råtner på innsida.

SÅ bra at me har ein blogg som denne som fokuserer på det som er inni.

Stor klem ♥

Anonym sa...

Så flott innlegg skjønneste deg:)du er så god o når eg leser alle kommentarene så når du så mange,heilt utrulig bra.
Eg sliter nok ikkje så masse med å tenke på utseende og sånt,eg prøver å fikse meg best mulig og sjå nokolunde ut,hihi eg elsker å gå heime i koseklær men eg sliter heller med alt eg ikkje klare og alt eg ikkje får til og har helse til å klare,vil så gjerne men så går det ikkje og synest alle klarer alt så masse bedre enn meg..
Eg tenker ofte på det nå som de to største begynner å vokse til å være bevisst på det med kroppsfokuset,det er mange unge jenter som begynner tidlig med å ikkje være fornøyd og det er så leit og kan fort føre feil vei dessverre.

Lykke til med alt du skal gjere:)
God klem fra Lillian

Anonym sa...

Tusen takk for den fine påminnelsen:)

Hjem & Glede sa...

Kjære Spirea!
Takk for at du er den du er!
Nok et viktig fantastisk innlegg....

Ønsker deg en GLEDELIG helg!

Varm klem fra Camilla.

Anonym sa...

Hei! Hørte om denne bloggen i dag fra læreren min faktisk. Det fanget interessen min og måtte sjekke nærmere. Og jeg er bergtatt. Denne skal jeg lese fra a til å. Nå må jeg løpe til time igjen, ville bare legge igjen en liten hilsen.
klem fra C.

Spirea sa...

Kjære deg :) Takk for dine ord - og takk for at du spør hvordan det er med meg. Vet du? ikke så verst. Nokså sliten i dag etter en altfor travel uke (at jeg aldri lærer...) - men alt i alt, bedre enn på lenge. Og det er jeg glad for! Ønsker deg en god helg, fine du. klem

Spirea sa...

SÅ hyggelig tilbakemelding, Maria :)
<3 Tenker på deg !

Spirea sa...

Er det ikke rart hvor forskjellig vi ser på dette med kropp? Takk for at du så reflektert deler. Og ja, jeg sier som deg - i Afrika, der er et vakkert jo større man er... ;) Finurlig.
Ønsker deg en flott helg, fornøyd med deg selv og livet - og med gode dager og opplevelser. klem klem

Spirea sa...

Igjen tankevekkende kommentar fra deg. Vi mennesker kan være tankeløse mange ganger, og ord som ikke alltid er ment for å såre, kan såre oss og sette spor i flere år... Vær stolt av den du er, Linn. Du ser jo helt fortryllende ut - men viktigst av alt, så viser du et vakkert hjerte. Og du - er det ikke snodig. Jeg har møtt mange kjekkaser og pene mennesker på min vei, men ja, noen ganger når munnen åpnes, så taper de seg ;)
God helg, finingen.

Spirea sa...

SÅ bra skrevet! Takk :) God helg, min venn!

Spirea sa...

Takk, Marie, for din åpenhet og flotte tanker. Det gjorde inntrykk. Gud velsigne deg!

Spirea sa...

Du ER god nok! Å tro det, handler om å våge...og å ville. Og det handler om å se i nåde til deg selv, ikke være for hard med deg selv, men hvile i Guds nåde og kjærlighet. For du ER god nok. Mer enn god nok :)
klem din vei <3

Spirea sa...

Så flott å høre at dette er en av dine kampsaker. Heldige elever som har deg som lærer! Du har mye å gi dem! Stå på - og ja, det er som du sier, nokså utbredt også blant gutter.....Godt det finnes menn som deg som kan se dem.
Gud velsigne deg og jobben du står i.

Spirea sa...

..og jeg vet hvilken lærer du har og hvilken skole du går på ,da :) for hun har spurt meg om å få låne tekstene mine. Jeg håper du trives på den skolen du går på og at skoleåret som ligger foran blir fullt av velsignelser for deg. Gøy at du kikket på bloggen min - velkommen tilbake! klem din vei <3

Spirea sa...

Takk for alle kommentarer! Dere gjør dere opp mange tanker, forstår jeg, og jeg elsker at dere deler og åpner opp. Fantastisk! Som dere ser "velger" jeg meg alltid ut noen kommentarer jeg responderer på. Fikk en mail for litt siden av ei som syns det var dumt jeg ikke responderte på alle - men vet dere, det blir litt i overkant for meg...men tro meg, jeg setter like stor pris på dere alle. Dere er unike, spesielle og dere er alle mer enn gode nok. Det gjelder å tro det! <3 God helg til alle. Her er jeg klar for pizza og gullrekke - og å finne hvilepulsen igjen. klems

Maria D. sa...

Kjempe fin blogg du har! =)

Ingeborg sa...

Uff, der traff du igjen. Ser i speilet og er langt i fra fornøyd. Hvorfor er det slik, hvem er det vi vil vise oss for? Man kan ofte lure. Likevel vil jeg nok fortsette å jobbe med saken, har vel ikke selvtillit nok til å gi blaffen i kiloene...

Anonym sa...

Velger anonymitet nå. Er en av venninnene dine som vett om hvem du er. Bra skrevet og gode oppfordringer om å elske seg selv. Men for deg som er så pen, så blir det alt for lett å si at det er trist med venner som fikser nese, mage eller hva det nå var. Du har kanskje aldri hatt komplekser for utsiden?? Jeg kan forstå de som fikser kroppen dersom att de har vært misfornøyde hele livet. Kan ikke du det?? Jeg har sjøl jobbet med meg selv og jeg tror også Gud er lei seg når noen gjør sånne ting, men jeg kan jo forstå likevel da. Bloggen din er helt topp og du også, så ikke ta dette som kritikk. Oki??

Fabelaktig sa...

Dette traff meg midt i hjertet! Jeg veide på mitt tynneste 39 kilo, så dette vet jeg alt om. Først de siste 5 årene har jeg vært helt frisk og kan elske meg selv.

takk for innlegget!

Ønsker deg en fabelaktig start på uken, her er det full rulle hele uken, før vi avslutter med en helg på Beito.

Smil og klem
-Maia

Venke Synnøve sa...

Takk for ord til ettertanke, og så er eg like fasinert kvar gong eg får kommentar av deg! Du e flink til å holda liv i bloggen din!
Her har me sjuke ungar denne veka,så blir ei rolig veka.
Ha ei fin veka du,fining!

Spirea sa...

Har forstått hvem du er, du avslører deg på skrivestil og ordbruk, luringen ;) sender deg heller en mail, jeg. Men til dine spørsmål kan jeg svare: Jo og Ja. Hva handlet i grunnen dette innlegget om? Handlet det ikke om å ikke oppleve seg selv som god nok - både på innsiden og utsiden? Og handler det ikke om meg? Jo, det er nettopp det det gjør.. ;) Så det så!! klem din vei <3 <3

Humlehagen sa...

Så fantastisk skrevet om et tema som er viktigere enn noen gang..det er et skikkelig trykk utenfra, fra reklamen og media f eks, som forteller hvordan vi må se ut for å være lykkelige - og så innenfra - for den største fienden er ofte oss selv..det er vanskelig å være sin egen bestevenn!:)Klem til deg, du skriver såå godt, og berører så sterkt!Ønsker deg alt godt, og ei fin ny uke!:)Klem!!:)

Katrine sa...

Vakkert. Jeg er fullstendig enig, men likevel er det så vanskelig. Den kritiske stemmen. Å sende den vekk. Godta. Smile. Være fornøyd og tilfreds.

Jeg trenger alltid litt overskudd til å lese og skrive noen ord her hos deg. I dag er det mangel på det, men likevel vil jeg sende deg en hilsen. Du gleder meg hver eneste gang jeg ser at det ligger en kommentar fra deg. De fineste ordene. Gode ord. Motiverende ord. Snille ord. Hjertevarme ord. Du betyr mye, veldig mye. Hver eneste gang.

Ta vare på deg selv i denne travle hverdagen.

EIt pust i kvardagen sa...

Fantastisk bra innlegg! Eg må berre innrømme at tårene triller når eg les dette. Eg skal så garantert tilbake å lese dette innlegget kvar gong eg kan kjenne at eg har behov for det! Takk!