onsdag 17. april 2013

Forelsket i flere


Hun trekker ham inntil seg og kysser ham på pannen. Han gjengjelder kjærtegnene ved å legge kinnet sitt tett inntil hennes. Slik sitter de og koser, bare de to. Det finnes ingen andre i hele verden, tiden står stille. Hun stryker vekk den lyse luggen hans og forteller ham hvor skjønn han er. Han holder blikket hennes og smiler...."min" sier han, "bare min"....En kjærlighet så stor.

De vet ikke at han er kommet hjem. Stille står han og betrakter dem. Han kjenner det stikker i hjertet. Sjalusien river. Konen hans, så vakker hun er, fullstendig oppslukt. Magen begynner bli stor. Om få måneder kommer en liten jente. Han skulle kjent på bare glede. Men han har spenninger i magen.

Det første som forsvant var kyssene. De som alltid kysset hverandre farvel på morgenen, og et varmt gjensynsglede-kyss på ettermiddagen. Nå er det borte. Hun er opptatt, har tankene andre steder.

I tre år har det vært slik. Og nettopp en liten, lyslugget treåring er årsak til en pappas sjalusi. Følelsen av å ikke lenger bli sett. Tre år med gleder, utfordringer og kjærlighet. Tre år med helt nytt fokus. Pappa til en gutt han elsker over alt - og som....har gjort konen forelsket igjen. I sitt eget barn.

Han legger hodet på skakke. Kjenner litt etter. Ser hun meg? tenker han. Lytter hun? Elsker hun meg? Er jeg på andreplass nå? Han savner tid sammen - bare de to. Savner nærheten, savner at det er han som får sitte tett inntil mens hun stryker ham i håret. De bare lo den gangen hun gikk gravid, og en kompis sa han måtte belage seg på å komme i andre rekke fremover. Slik skulle det jo ikke bli. De skulle pleie forholdet og barna skulle ikke ta alt fokus. Det ble ikke helt sånn....

Hun reiser seg fra sofaen og går mot ham, og som om hun har lest tankene hans, gir hun ham svar.. "Jeg så deg i vinduet" smiler hun..."også hørte jeg de forsiktige skrittene dine da du tasset inn". Hun plasserer et varmt kyss på pannen hans og sier "Jeg elsker deg og ser deg - og denne kvelden er bare vår. Husk at mitt hjerte har mange rom....".

"Kanskje går det an" mumler han for seg selv og smiler.... - å være forelsket i to...tre...fire...Og kanskje er det, noen ganger og tross alt, faktisk helt ok.....?
                                                                            Klem,
Dette innlegget er skrevet på bakgrunn av en samtale med en som opplevde at hans kone 
forsvant inn i mammarollen og ble værende der....Etter en stund fikk han et nytt syn på det hele og det syns jeg var så nydelig.....
Vi som er mammaer har nok lett for akkurat dette, tror dere ikke? Jeg vil derfor minne om viktigheten av å også ta tid til...og se sin kjære mann. (Han er jo tilogmed det som skulle til for å få disse skjønne små .. ;))

Tusen takk til alle dere som leser her og som legger igjen noen spor, til tross for at jeg selv ikke klarer følge opp for tiden. 
Syns det er kjempekos med slike som sier "hei" - det gjør meg glad! Så skal jeg snart få besøkt dere bloggvenner igjen, 
    det er jo viktig med eksamens-pause. En uke til - så er det hele overstått. 
 Ønsker alle en flott uke videre! Ta vare på kjærligheten!


67 kommentarer:

Katrine sa...

En fin historie. En fin forelskelse. Kjærlighet. Familieglede.

Jeg ønsker deg all lykke jeg kan oppdrive, samt overskudd og energi slik at du kommer deg gjennom den siste eksamensuken. Da vil du nok kjenne på både tomhet og lettelse. Frihet og glede. Jeg kan forstå at eksamen tar ekstremt mange krefter. Jeg har skrevet nærmest konstant i en uke, og idag måtte jeg ha fri. Fri til å være meg. Fri til å gjøre glade ting. Fri til å komme meg litt opp igjen. Bomullen i hodet begynner å letne. Det er et godt tegn.

Jeg skulle gjerne kommet innom deg med litt god lunsj eller nystekte rundstykker. Noe som kunne bidratt til at eksamensarbeid gikk lettere. Jeg håper tanken kan telle ørlite grann. <3

Anonym sa...

Hei du! Herrligheten for en overskrift!! Nå var jeg sikker på du hadde noe juicy og ikke minst "skummelt" å fortelle. Men så var det en fin fortelling med flott perspektiv. Vi mødre kan jo lett bli så oppslukte av barna våre at vi "glemmer" mannen litt. Jeg skal steike meg ta dette til etterretning, det var nesten som et spark bak som jeg tror jeg trenger. Min gubbe har sagt dette mange ganger, at jeg virker helt forelska i våre 4 små. Det blir litt sånn, også blir det litt gnisninger av det. Men så skjønt når pappaene kan innse at et mammahjerte har mange rom, tror nok mange ikke helt skjønner det, jeg ;-) Men som sagt, et spark bak, for vi mammaer må jo få dem til å skjønne det også. Så herved skal jeg rette litt mer oppmerksomhet mot gubben.
Ønsker deg lykke til med siste uka. Du er god. Ingen som forventer feedback på bloggene sine nå vettu, men vi blir glade når det skjer!! En aldri så liten klem fra meg som nå velger å være logge ut for denne gang! ;-)

Katarina Eidsvåg sa...

Jeg stjeler ett av dine hjerter og gir det tilbake til deg. Dette var herlig ♡
Mange varme klemmer fra Katarina

Frk Elton sa...

Så nydelig fortalt :) Tror også vi mammaer har lett for å bli oppslukt i våre barn!
Men hjertet har plass for mange, vi må bare huske på det største "barnet" også, hehe ;)
Lykke til med innspurten :)
Sender deg masse styrke!
Klem

Sissel Lindeman sa...

Kjære Spirea. Nu er det vel på tide at give ut den bog? Jeg venter stadig på det der. :-) Jeg håper du har det riktig godt i det hele. Må Gud gi dig styrke til den siste innspurt. Du er god! Tak igjen for vakre ord. Varm klem fra Sissel på Jylland

Kristina, nord i bygdo sa...

Hei Spirea :) Heilt sant det du skriver her. Det er så lett for at ein kjem litt på avstand i frå kvarandre etter at barna kommer til. Viktig å sette av tid og pleie forholdet som du skriver så fint om. Takk for påminnelsen, det trengte eg ;)

Lykke lykke til med eksamensforberedelser. Tenker det kommer til å gå veldig bra.

Stor klem fra Kristina

Refleksjon på livsvegen sa...

Viktig, viktig, viktig!!

Varm klem og lukke til :-)

Linn sa...

Dette var fint og lese:-)
Ja det forandrer seg når det kommer barn inn i bildet, ingen tvil det;-) og jeg tror det finnes mange menn, ja kvinner og som går og føler på dette. Så det er ett flott tema du skriver om her;-)
Håper du har det bra? Jeg er litt fraværende, men det har vert en travel vår...satser på at jeg kommer sterkt tilbake;-)
En stor klem sendes din vei;-)

maren sofie sa...

så bra skrivd da. jeg harkke barn ennå men håper få en gang og skjønner jo at d er krevnde og atte det kan gå utover et ekteskap. syntest dette var til ettertanke. så har jeg tenkt nokså mye på deg og vill bare si lykke til m examen!!! you can do it!!
massevis av klemmer fra maren sofie

Anna sa...

Flott og sant innlegg. Dette skal jeg vise til datteren min. Anna

Elise sa...

En nydelig historie, det er helt sant at hjertet har mange rom. Vi må bare se det selv, ikke bare se at andre kan ta plassen vi selv ønsker å være:)

Takk for fine og gode ord hos meg. Jeg har vært litt redusert P.g.a. sykdom den siste tiden, men er forhåpentligvis snart på bena igjen. Ønsker deg lykke til med eksamen:)

Klem fra Elise

Ingar sa...

Det er godt det gikk bra tilslutt ved dette tilfellet! Slike ting kan gå begge veier, det finnes også nybakte fedre som blir helt fortapt i sine små og glemmer helt konas behov. Kona mi passet på å minne meg om akkurat dette annenhver dag da hun gikk gravid første gang for snart 30 år siden... :-)

Lykke til med innspurten av eksamen, du er god!

Gud velsigne deg og dere!

Anonym sa...

hei og takk for et fint innlegg. det vet jeg at jeg kommer til å tenke på litt fremover. hilsen margareth

Mandelhjärta sa...

Fin historie til ettertanke!
Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg, og for klemmen - den trengte jeg i dag! ;-) Håper du har det bra og nyter våren! :)

Mandelhjärta sa...

Glemte jo å ønske lykke til med eksamen! Stå på! :) *klem*

Livets små øyeblikk sa...

Nydelig Spirea - og til ettertanke<3

Håper dagene er så gode som de kan,
og lykke til med eksamen kjære du.
Varm og god klem:)

Kristine sa...

Kjenner jeg jubler litt innvendig hver gang jeg ser et nytt innlegg her! Du skriver så bra, og er flink til å sette ting i perspektiv! Er glad du bruker tiden din til å dele med oss :)
Skal ikke si så mye om innlegget, annet enn at det nok en gang var veldig bra! Ønsker deg en fin kveld og en fin uke videre, og ønsker deg masse lykke til med eksamen! Stor klem til deg <3

Anonym sa...

Hei. Jeg er ny leser av bloggen din. fant den gjennom avisen. så flott.
jeg trodde faktisk dette handlet om utroskap helt til jeg leste om den lille på 3. da måtte jeg smile og le litt. så godt du skriver. fint tema også. noe som er viktig for oss mødre (og kan hende fedre) å tenke på. god helg til deg. også sørlending.

Unknown sa...

KJære fineste Spirea! Du skriver så bra, med overraskelsesmoment denne gang. Likte denne fine historien veldig godt. Tusen takk for alt du deler. Jeg blir også (som ei annen skrev) veldig glad når jeg ser nye innlegg. Siljeklem din vei

Unknown sa...

Ja, også har jeg sendt deg en mail. Og en annen ting: lykke lykke til med eksamen og alt. klemmer

Humlehagen sa...

Det du skriver om blir jeg alltid gående å tenke på..så viktig og alltid godt skrevet!Utrolig viktig å se hverandre i en småbarnperiode- det er den fineste tiden i livet, men også den mest krevende..og en stor omveltning!:)Mye her til dyp ettertanke!:)Kjære deg! Lykke til med eksamen, og takk for så fine oppmuntrende ord på bloggen min - det varmer virkelig..og jeg føler bestandig at det kommer fra det gode hjertet ditt!Klem fra meg!:):)

Anonym sa...

♥ ♥

Venke Synnøve sa...

Ja, desse søte små tar sin plass både i livet og i hjerta, så me må nok vera flinke å sjå litt ekstra etter mennene våre :) og ja, me kan nok bli forelska i fleire på same tid :)
Ha ei flott veka vidare, og takk for at du minner oss på å ta vare på kvarandre :) Klemz :)

Livet i Casa Didriksen sa...

Så fint innlegg, og så viktig å huske på. man må huske å være kjærester, ikke bare mamma og pappa.

Unknown sa...

Så vakkert skrevet og helt sant, det er plass til fler i mammahjertet <3
God klem til fine deg og god helg ;)

Anonym sa...

Viktig påminnelse du kommer med. Vi mødre kan lett bli helt oppslukt av våre små. Mens mannen venter på hans tid.
Viktig å ta vare på hverandre og kjærligheten til enhver tid.

Lykke til med eksamen.

Klem M

Med kjæleik til livet sa...

nydelig - og JA eg veit ein kan vere glad i mange - veldig mange ;)

Takk for att du deler og minner oss på det -- monikaklemma
ps .. du er alltid velkommen til turen på fjellet mitt -- alltid

Fjordheim sa...

Ja det er heldigvis flere rom
i våre hjerter.
Et flott innlegg.
Så koselig at du vil være med
på min trekning.
Skal trekke etter at jeg kommer hjem fra
kvinneweekend på Hallingskarvet.
Skal bli godt å få ei helg med avslapning,
flott forkynnelse og sang. I tillegg var det
visst mulig å få massasje. Håper jeg får meg
en halv time med det. Kjenner det hadde vært godt nå.
Ønsker deg ei velsignet god helg :)

Ingeborg sa...

Det går absolutt ann, det vet jeg <3 Og du, bloggverden er også et sted å spre godhet, ikke kjærlighet, kanskje, men gode ord og tanker. Takk for at du er med og sprer denne godheten gjennom kommentarene dine på bloggen min. De gjør meg glad:)

Sonja sa...

Hos oss var det motsatt en stund.Da tvillingene ble født,fikk jeg en lei fødselsdepresjon. mannen på sin side,var helt betatt av de to. det opplevdes som at han bare så dem. ja,gjett om det gjorde vondt? vi kom gjennom det. og etterhvert ble det som her,at jeg ble litt for mye mamma.men da er det så viktig og sa sant å huske på at hjerter har mange rom og det finnes plass til mange.nydelig skrevet.takk. varm hilsen fra sonja

Mia sa...

Ja det er virkelig viktig å ikke glemme å være kjærester i den tiden der, en god tankevekker.

Lykke til med eksamen :-)

Klem Mia

Kort og Søm sa...

Ja, hjerte har rom til å elske flere.

Om du ønsker kan du få kjøpe den rosa vimplen,
send meg en mail om det er aktuelt;
kortogsom@hotmail.com

Takk for hyggelig hilsen hos meg,
klem til deg :O)
Håper morgendagen din blir god.

Anonym sa...

Skjønneste deg,så utrulig vakker lesing og så viktig det er å ha rom til alle sjølv om dei er veldig skjønne når dei er små,får bare lyst å kose masse med dei:)
Men er viktig at alle blir sett!
Tusen takk for alle fine kommentarer hos meg,du er beSt!
Lykke til med eksamener og alt!

God klem fra Lillian

Tina sa...

Takk for et skjønt innlegg.Du skriver så fint og treffer hver gang :)
Håper du får en fin torsdag!klem fra tina

mann,54 sa...

ja,hadde tilsvarende opplevelse med min ex. Det var ikke derfor vi ble skilt men ja jeg kjenner igjen dette. Bra fortalt. god helg! mann,54

Unknown sa...

Jeg får da gåsehud overalt hver gang jeg leser innleggene dine jeg da :) Nydelig <3


Ønsker deg en vakker uke skjønne deg :)

Gode klemmer fra Monica

Marguerite sa...

Så fint skrivet,kära Spirea!!!
Det finns nog många män som upplevt det mannen här kände,tyvärr,,,och många syskon också,när det kommer ett nytt barn i familjen.
Det kanske inte är lätt som mamma,att räcka till för alla,,,men är bara hjärtat stort,med många rum - då går det bra!!!
Tack & KRAAAM!!!

Bustenellik sa...

Så vakkert skrevet. En viktig påminnelse for de fleste av oss, tror jeg :-)

Miriam sa...

jeg har ikke barn enda men syns likevel dette var flott påminnelse om at ikke alt trenger bli som man tror. fint at du setter fingeren på dette!så ville jeg bare gi en klem og ønske god tur til oslo.håper behandling blir bra for deg. midt oppi eksamen din.jeg har så respekt,syns du er sterk. klems fra miriam

Lises hjertegleder sa...

Hjerterørende <3
Klem

ralfefarfars paradis sa...

For en fin fortelling, sikkert mange som kjenner seg igjen. Forbindelsen mellom foreldre og barn er sterk, har akkurat lånt ei bok som handler om hvordan vi er aller mest preget av våre egne foreldre- kanskje det går opp noen lys for meg mens jeg leser den. Det er absolutt viktig å se hverandre, vi har ikke flust med barnevakter, så derfor tenker jeg at vi får ta igjen litt når ungene er blitt større...Masse lykke til med eksamen, mannen min holder også på med en eksamensoppgave i disse dager- men er heldigvis snart ferdig...merker jo at han blir litt oppslukt av oppgaven. Klem fra meg.

Anonym sa...

Kjære Spirea!
Først og fremst - tusen takk for dine gode ord hos meg. Og ikke minst at du har lagt deg til som følger på anneksbloggen min. Betongkurs hadde jeg heller ikke hørt om før, men det var utrolig kult. Anbefales:)
Historien din denne gangen klarte jeg fint å relatere meg til jeg som går hjemme i foreldrepermisjon nå. Adopsjonen har tatt oss 6 år og det har jo vært bare oss to i alle disse årene. Nå som vi er tre og lillegutt kommer løpende til meg så merker jeg på min kjære at han også vil ha oppmerksomhet. Ikke bare fra lillegutt men også fra meg. Men dette var vi på en måte forberedt på også. Utrolig hva man klarer å forberede seg på når man går og venter:) Vi er veldig åpne for hverandre, også når det kommer til vonde følelser som kan dukke opp.
Ble nesten en avhandling dette her.
Jeg elsker bloggen din, og drømmer om å kunne skrive like bra som deg, men man kan rett og slett ikke være god på alt. Da er det godt at jeg har deg å komme innom:)
Håper du får en flott helg Spirea.
God klem fra meg:)

Linda Karin sa...

Hurra! Blir så glad hver gang det er nytt innlegg fra deg :D Først var jeg veldig spent på hvor historien denne gang ledet hen. Det var artig med den lille vrien inni der ;) Og poenget ditt er som alltid en fulltreffer. Bloggen din er fantastisk, stå på videre. Klemmer :)

camilla sa...

Hei kjære deg:-) ja her er det traavelt på alle kanter. ..:-) er nok på tide å skrue ned tempoet litt..snart.:-) håper du har det bra. Tenker på deg! Og for en bra historie.tror nok alle med små barn kan kjenne seg litt igjen :-).
Er så godt å bli minnet på slike ting.
Håper du og dine får en fin kveld. Mange gode klemmer :-)

Berre Kristin sa...

Nydeleg tekst igjen! Eg har lest mange av dei nye innlegga dine dei siste dagane, har ikkje vore så flink å besøkt andre bloggar det siste halvåret, men er jo aldri for seint... Og det som er så spesielt med dine innlegg er at alle treff meg, på ein eller annan måte. Du skriv så nydeleg og enkelt og varmt om det som er viktigast! Innlegget "på skinner" måtte eg dela vidare på facebook, og mange der likte det også :) Håpar du ikkje har det så verst, og får gode dagar no fram mot våren! Er imponert over at du kjem inn til meg med gode ord innimellom, sjølv om du sikkert er meir travel enn meg, og har mange fleire å "besøka". Takk for at du er den du er! God klem

Unknown sa...

Hei! en stor takk fra meg til deg for at du setter ord
på en av mine fanesaker. Nemlig det at vi må prøve å se hverandre,selv når barna
kommer til.Du skriver godt,og sier som en over her at jeg skulle ønske jeg hadde den gaven .
Jeg vil ønske deg en god helg!varmklem,Elena

amo sin blogg sa...

Nydeleg innlegg Spirea :)
Takk for koselege kommentarar hos meg.
Håpe at du ikkje slit deg ut på eksamens-lesinga.
Nattaklem frå Anne-Mari

Nadine sa...

Lovely,just lovely! <3

Renate sa...

Hei!
Herlig historie, Spirea! Og absolutt noe i det :)
Takk for koselig ord hos meg! Jeg har det bra, tiden og lysten strekker bare ikke helt til ift blogging :)
Lykke til med eksamen!
Klem

VeroNot sa...

Hei..hei!
takk for koselig kommentarer på bloggen min!
Jeg har det bra, selv om det er mange ting utenfor som gjør oss triste.
kreften tok en god mann med seg i går, og det er tung.
Mye skolearbeid her for tiden med forberedende eksamener. Men jeg er sterke tilbake i juni engang. Og da er tilbake og besøker deg og alle de andre flotte bloggerne som jeg savner!
Ha en fin helg Spirea. klemmer fra meg

VeroNot sa...

Glemte helt - fantastisk nydelig innlegg! :) Det var rørende vakkert!
Gode klemmer din vei! :)

loftkroken sa...

Nyydelig innlegg ♥ sukk ♥

Klemmer fra meg :)

Beate sa...

Lykke til med eksamensinnspurten gode du <3
Og takk for at du titter innom meg. Litt lite overskudd til blogging for tiden, men jeg regner med den kommer tilbake. Det er en aktiv tid på jobb, og rydding og litt oppussing her før vi legger huset ut for salg. Litt travelt, men jeg har gode dager.
klem

Anonym sa...

Så fint du skriver. Nyoppdaget blogg for meg. Gleder meg til å lese mer her!!!

Anonym sa...

Guds favør med eksamen! Sikkert godt det snart er over ;) Viktig tema du tok opp, viktig å prioritere forholdet! <3

Spirea sa...

Tusen takk alle sammen for fine kommentarer og lykkeønskninger ang eksamen! Det går i grunnen veldig bra - til tross for at jeg er nokså sliten. Det føles som jeg får nye krefter til hver eneste dag! :)
Det kommer nytt innlegg om ikke lenge - har et under arbeid. Da blir det om blogging, perfeksjonisme og stress....nydelig kombinasjon... ;) Håper dere alle har det fint - også ønsker jeg dere en fortsatt god helg :) Her er det eksamens-skrivepause, cupcakes i ovnen og snart tur med barna i solen...klem fra Spirea <3

Blonder og perler sa...

For et nydelig innlegg. Såå bra skrevet. Som en novelle. Du bør tenke på å gi ut tekstene dine - seriøst! Flere burde få del i det du skriver.

Ønsker deg lykke til med eksamen.
Klem.

MittLilleHjerte sa...

Så utrolig vakkert skrevet Spirea:) bra tema!
Jeg ble så glad da du skrev at du tenkte på meg og tittet innom meg;)
Jeg selv har hatt mye i det siste og har hatt en pause i hverdagen.
Håper at det går fremover med deg vennen;)
Stor klem til deg

Spirea sa...

Så rørende kommentar, fine venn. Tusen, tusen takk for omtanken din! klem din vei - og ja, tanken teller en hel del! <3

Spirea sa...

Takk, Sissel - for at du venter, og for fine ord. Vi får se, vi får se ;) Ønsker deg en flott ny uke! klem

Spirea sa...

Bedre tilbakemelding kunne jeg ikke fått. Jubler du? :) å, nå jublet jeg! Tusen takk, fine du. God uke til deg også! klem klem

Spirea sa...

Wow...rørende. <3 Takk Ingeborg!!

Spirea sa...

Dette rørte meg til tårer...Ikke det om betingkurset (hehe...) men det du forteller om din ventetid (og jeg forstår med det hvor høyt ønsket og elsket denne gutten deres er!!) - og jeg ble rørt av dine siste setninger her. Det var sterkt for meg.Takk, tusen takk. klem din vei

Spirea sa...

Takk, kan hende tanker blir til handling, vet du ;) Og takk for lykkeønskninger og alt sammen! du er god <3 god uke til deg!

Lykkemisjonen sa...

Nydelig innlegg- som vanlig!:) Du har det med å sette ord på ting folk kanskje har tenkt, men ikke snakket så mye om!:)

Tusen takk for at du er innom, for at du tenker på meg og for at du legger igjen kommentar!:)

Ønsker deg gode dager, og masse lykke til med eksamen!:)

SV: Fint med iherb, ja, der kan man virkelig finne sunne og gode produkter:)

Takk som spør, joda, det går bra med meg, har vært mye å henge fingrene i i det siste, så har ikke hatt så mye tid til bloggen. Håper du også har det fint!:)
God varm klem

Gotteriogsann sa...

Kjære Spirea.
Tusen takk for en (mange) koselige hilsener inne hos meg. Beklager at jeg ikke har svart. Som du, er også jeg student denne vinteren, og det ved siden av jobb og familie, har tatt all min tid. Det er slitsom men også utrolig spennende.
Her i østfold har vi det bare bra. Jeg tenker på deg stadig, og har deg alltid med i bønnene mine. Du har blitt en person som betyr mye for meg, selv om vi aldri har møttes!
Lykke til med eksamen.

Mange og store klemmer fra Heidi

Maria sa...

Så gøy å lese, Spirea. Denne var skikkelig koselig! Fin påminner til de med små barn, og noe å notere til den gang det blir barn på meg og mannen (og det er ingen hast, altså!). Gleder meg til å lese flere innlegg fra deg! Klem!