lørdag 15. juni 2013

Se med hjertet

For noen år tilbake var jeg på en stor konferanse. Der kom jeg i snakk med mange nye mennesker. Jeg var glad - og det var en fin dag.....Helt til jeg skulle hilse på en fornem, eldre kvinne, godt over 80 år. Hun smilte mot meg og smigret meg ved å si "så vakker du er! Hva heter denne unge kvinnen, da?". Jeg presenterte meg høflig og rakk henne hånden. Hun slapp den brått. Øynene smalnet, munnen ble stram - og hun ba meg gjenta etternavnet mitt. Det som da skjedde, skulle jeg ønske jeg kunne visket bort fra minnet mitt...Den flotte damen spyttet på meg! Hun spyttet! - vendte meg så ryggen og marsjerte vekk. Jeg sto igjen med gråten i halsen, spytt på jakken og følte meg også tråkket på, degradert, lite verdt, dømt - og alene.*

Det jeg kjente på den dagen, dukker dessverre opp innimellom - og i forrige uke, hadde jeg to slike dager på rappen. To dager som kunne slått meg til bakken, der jeg kjente meg sett ned på, dømt og ikke god nok. 
Så var jeg i kirken - og der sniker den samme følelsen seg frem. Jeg satt alene ved et bord og følte meg ensom. Jeg, som er en utadvendt, glad og hyggelig (tror jeg, da) jente, følte meg ikke sett i det hele tatt. Tanker som "jeg er sikkert ikke god nok, interessant nok, verdt nok..." herjet. Med klump i halsen kjente jeg at "dette blir tredje kjipe dag denne uken ....". Jeg ville hjem. Det skal sies at vi er i "utprøvningsfasen" der, og mann og barn trives... Selv bærer jeg på savn - etter en ekstra god venninne, å bli inkludert, invitert, få en klem eller at noen trekker meg til side for å spørre hvordan jeg egentlig har det. Og nei, jeg er ikke en type som sitter på rompa og tror at alt ramler ned i hodet på meg... Men jeg registrerer -  at noen ser, en kort stund - andre ser forbi eller vekk - og noen ganske, ganske, ganske få - ser med hjertet. Med et hjertesukk til Gud reiste jeg meg for å gå...

En hånd legges på skulderen min. Vedkommende dukket opp fra intet - og plutselig har hun invitert meg og mann på fest. Før jeg får sagt et ord, forteller hun sin historie om det å føle seg alene, ikke sett, ikke god nok - og om ensomhet blant mennesker. "Hvorfor sier jeg egentlig dette til deg?" sier hun...Da hun så tårene mine som rant, forsto hun. Hun hadde sett med hjertet - og nettopp formidlet en hilsen fra Gud. En Gud som også så, som hørte mitt hjertesukk - og ga håp, gjennom et annet menneske som har vært der jeg er...og som i dag blomstrer....

Vi trenger å bli sett. Vi trenger støtte, oppmuntring, godhet, kjærlighet, å bli løftet opp. Vi trenger ikke fordømmelse, baktalelse, ensomhet, fortvilelse, å bli tråkket på. Vi trenger ikke at noen spytter, tråkker eller gnir inn. SE rundt deg og kjenn etter med hjertet - det kan læres, om du er villig...Du trenger ikke bare se forbi eller til din egen nesetipp. Det finnes noen som trenger at du ser dem I DAG. Er det en der ute som du vet blir dømt av andre, men som DU kan nå frem til? Er det noen du kan trøste? Er det noen du kan glede? Er det noen du kan rekke ut en hånd til - og si at "jeg vil gå sammen med deg!"? Kanskje er DU den som trenger å bli sett - i dag?

I dag - er en fin dag til å se noen andre - slik at de igjen kan rette ryggen og smile litt...I dag er en fin dag til å se med hjertet - og fortelle noen det jeg forteller deg: DU er verdifull, betydningsfull og fantastisk - akkurat slik som du er! 
                                                                                    Klem,
* Jeg fikk i etterkant vite, at damen som spyttet - forvekslet mitt utenlandske etternavn - og trodde jeg var 
etterkommer av en  med lignende etternavn...en som gjorde henne svært vondt under 2.verdenskrig.....
Det fikk jeg ta støyten for....

♥ Dagens anbefaling: Bloggen "Lammelårtanker" er jeg ofte innom. Den er reflektert, dyp og tar ofte opp 
tema som jeg også brenner for. I dag anbefaler jeg dette innlegget spesielt - "Alle forstår, ingen gjør noe"
 - om en mamma, et kreftsykt barn, den sterke kjærligheten - og om å aldri, aldri gi opp....

♥ Jeg er fortsatt litt tappet etter alt som har stått på her i månedsvis. Derfor tar jeg blogg-sommerferie nå 
- og om litt over en uke, reiser vi noen uker til en italiensk øy for å finne hvilepulsen og kose oss....
 Dette innlegget, som omhandler en av mine fanesaker - får stå øverst her i sommer - som en påminnelse om å 
se litt lenger enn seg selv - og strekke seg mot noen andre.
Også håper jeg du og de du er gla i, får en nydelig sommer. 
Gud velsigne og bevare deg
 - hver dag, hver time, hvert minutt, hvert sekund.
87 kommentarer:

tania sa...

Hei Spirea. Nå renner tårene :(. Du skriver deg rett inn i hjertet mitt og vekker meg opp. Hilsen Tania

Unknown sa...

Sterkt og vakkert som alltid!! Men denne stakk litt ekstra hos meg. Jeg trenger å bli sett og jeg trenger bli bedre på å se andre. Er i en fase av livet der jeg tenker mye over dette du skriver om. Tusen takk for at du er så personlig, så ekte og at du våger. Elsker denne bloggen din. Håper du får en superduperfantastisk ferie og kan lade batterier!! KLEM

Englepappa/ Ole JN sa...

Amen til bodskapen din! Slett ikkje noko dumt innlegg å la stå på toppen nokon veker! Eg ynskjer deg ein god sommarferie, og håpar du får lada batteria og kjem tilbake med sterkt (og fortsatt sjåande!) hjarte til hausten.

Ei lita "påminning", eller kva vi skal kalle det: Sjå 1. Mos 16, 13. Der kan du lese eit av dei finaste namna eg veit om Gud!

God helg og god sommar!

Anonym sa...

Tusen takk dekker alt jeg vil si. Tusen tusen takk :~) K.

Fjordheim sa...

For en opplevelse å bli spyttet på av en gammel skjønn dame???
Blir helt satt ut av å høre slike ting. Ingen, uannsett hvem
de er etterkommere av skal måtte oppleve slike ting.
Det er jo ikke etterkommerene som har gjort uretten.
Jaja, nok om det. Godt du ihvertfall fikk en forklaring.
Godt og å høre at du fikk oppleve at Gud strakk en hånd frem
til deg gjennom den damen. Er jo det vi er satt til her i denne verden,
å strekke ut en hånd, et hjerte til andre mennesker.
I dag har min mann og jeg vært på bruktmarkedet. Der var det mange innom som
trengte at noen så de og lyttet til de. Det er ikke bare salg vi driver med der.
Heldigvis, Vi har kaffe og vaffelservering mange ganger, og prøver å sette
oss ned å ta oss tid til en samtale når folk trenger det.
Men etter en lang dag der så kjenner jeg meg nå sliten, har vonde hofter og
problemer med å sover. Derfor sitter jeg nå her på natta, ser på nattåpent på
Visjon Norge og blogger litt.
Jeg takker deg for din åpenhet og din evne til å treffe mange av oss med det du
skriver. Håper dere får riktig god ferie og kjenner dere virkelig får slappet av
og får nye krefter både til ånd, sjel og kropp.
Ønsker deg Guds fred og rike velsignelse. Klem fra meg :)

unni sa...

Sant,veldig sant. Herlig åpenhet om hvordan livet
også kan være noen ganger. Å kjenne seg ensom med flere mennesker rundt,det gjør bare vondt.
Du er usedvanlig tøff som deler noe jeg tror mange kan kjenne på av og til. Innleggpå som dette er grunnen til at jeg liker hjertespor så godt.
Ps.Leit du måtte tåle spytte-dama.Utrolig det der. God klem,Unni

unni sa...

Og velsignet god ferie ønsker jeg deg! Unni

Bibbi sa...

Så mange som kjenner som deg! Selv vi som andre anser som utadvendte og trygge mennesker, kan plutselig føle oss bortkomne i gitte situasjoner.Vi trenger alle å bli sett. Å se med hjertet er noe av det viktigste vi kan gjøre, og når vi lærer oss hvordan det virker blir det til velsignelse for både oss selv og andre. I min jobb treffer jeg mange mennesker, og noen ganger kjenner jeg det som om noe pirker meg på innsiden og gjør meg oppmerksom på akkurat den ene kunden. Det har flere ganger ført til at folk bare har begynt å gråte, og så har jeg fått lov å ta del i en eller annen personlig tragedie fordi vedkommende så desperat trengte noen å snakke med akkurat der og da. Vi lever ikke for oss selv, men for hverandre.
Ønsker deg og dine en deilig ferie med Guds velsignelse og fred. Nyt den! Klem fra meg

Anonym sa...

Åååå så flott innlegg,slike følelser som det har eg ofte og eg unngår situasjoner med masse folk,synest alle snakker med noken og så går eg det åleine og føle meg ikkje verdt ein ting,eg klarer ikkje bryte inn hos folk for eg tenker alltid at eg ikkje er god nok,interessant nok og ein kjedelig person og er det noken som snakker til meg får eg nesten sjokk.
Kjenner meg ensom i store mengder og det er ingen god følelse.
Har ingen problem å snakke med folk om eg møter dei åleine men blir usikker og slapper ikkje av med masse folk rundt...
Tusen takk for du deler og kanskje eg neste gang skal sjå etter noken som som meg som sitter åleine kanskje,rett og slett og!

Ønsker deg ein flott ferie❤god klem fra Lillian

amo sin blogg sa...

Tusen takk for det fine innlegget.
Det er ei god påminning å ta med seg i kvardagen.
Eg ynskjer deg og dine ei fin ferie i varmare strøk der du får
"fylle krukkene med energi" og nyte livet :)

God klem frå Anne-Mari

Venke Synnøve sa...

Du er god,Spirea!
Ha ein flotte sommarferie,og nyt livet :)
Klem frå meg :)

Katarina Eidsvåg sa...


Fantastisk flott og ærlig skrevet!dette likte jeg :)ønsker deg en fin sommer og gleder meg til du er tilbake!massevis av klemmer fra katarina

Anonym sa...

Hei !
Et fint og tankevekkende innlegg. Ingen skal måtte tåle å bli spyttet på, uansett årsak. Selv er jeg en søkende tviler når det gjelder tro. Har opplevd at mange kristne miljøer er veldig ekskluderende, de er seg selv nok....

Lene Megan sa...

Et fint indlæg med gode og vigtige ord.

'Jeg ser dig' er egentlig den fineste gestus, vi kan møde andre med. For at se nogen og acceptere dem, komme dem i møde og være med det, der er, se og give sig tid til at lytte. Det er nærvær.

Ønsker dig en fin weekend. Jeg ser dig! :)

Klem.

Øyeblikk sa...

Det viktigaste me kan gi, nesten, er jo følelsen av å bli sett, være inkludert, elska, tatt hensyn til. Noko av det verste ein kan gjera er å frysa ut, ekskludere fra flokken. Me er flokkdyr, dei fleste av oss. Eg stortrives i eget selskap, og søker og set stor pris på egentid. Men det er i visshet om at når eg vil så kan eg ta del i flokken igjen... Minstemann har hatt det litt vanskelig ei tid no, der ein har prøvd å skvisa han ut, og når ein er 10 år så er dette vondt å forholde seg til. Men også når ein er 20, 30, 40 osv. Heldigvis klarte lillebror å ordna opp i situasjonen sjølv, og det er eg stolt av. Tigermamma måtte halda seg sjølv i halen for ikkje å ta tak i situasjonen og rydda veg for lillebror.

Innlegget under her... ❤ Du Spirea du Pirea ❤ Du veit å stilla dei rette spørsmåla, og me er mange som kjenner oss att. Måtte du og familien ha ein fantastisk ferie! Sjølv reiser me to veker til Gran Canaria for å finna kvilepulsen... Deilig.

Varm klem, Eli

Sonja sa...

Fantastisk bra innlegg. Å se med hjertet er det beste vi kan gi hverandre i gave, som hun over her sier. For ikke alle har evnen, så ja, det er en gave. Takk for at du deler noe som til og med har vært sårt for deg. Jeg antar du hever deg over det og at du har mange andre som SER deg, slik at du klarer holde deg oppe? Leit å høre at det er i en kirke du føler deg lite sett. Det burde ikke være slik, burde det vel? Men jeg antar det bare er et eksempel, for å kjenne seg lite sett skjer blant kristne, ikke-kristne og i alle slags sammenhenger. Takk for at DU er en som SER andre. Det har jeg erfart. Du er et nydelig (og vakkert!!!) menneske. Masse klemmer fra Sonja

Anonym sa...

♥ ♥ ♥

Merete sa...

Trengte dette i dag jeg. Nå bare gråter jeg for jeg kjenner du har oppmuntret meg i dag. Merete

Photo-Me-Life sa...

Kjenner jeg blir så sint inni meg for at det finnes slike mennesker. Hva får ett menneske til å behandle deg slik? Er de ett så mye bedre menneske? Det er da man må bare prøve å tenke at det er de det er noe galt med å ikke deg. Jeg kjenner meg såååå godt igjen i det du skriver. Jeg har vært redd for omverdenen en stund nå, å i går gikk jeg på ei som vet, det er lenge siden jeg fikk en SÅ god klem som av henne. Jeg tenker det er flott med de menneskene som klarer se forbi det vonde å klarer å se deg og meg som mennesker, mennesker med følelser. Vi får ta lærdom i hvem som er god og hvem som er vond, for jeg velger kalle slike mennesker som det du møtte vonde og hun som så deg etterpå er det vi kaller for ei som ser litt lengre og kan lese mellom linjene. Du vil alltid kunne lese mellom linjene, men det er bare ikke alle som er like flinke til det, desverre. Uansett, nok ett fantastisk innlegg fra deg, du kan dette med å sette ord på ting, ord som er viktige for mange.

Glede sa...

Et nydelig inlegg å ta sommerferie med!! Selv om eg ble sint og lei meg på dine vegne, så var det så herlig oppmuntrende på slutten! Tusen takk, det er tanker me alle trenger å bli minnet på, både det å se og bli sett ! ;)
Ønsker dåke en velsignet god ferie, håper dere får trekke pusten ekstra godt inn og nye hvert øyeblikk, og at dere får kommet stryket tilbake ! ;)
Varme klemmer...

Malin sa...

God sommer Spirea:)

Ingar sa...

Fantastisk innlegg og med en overskrift som konkluderer hele innlegget! Dette er også en av mine fane- eller skal vi si hjertesaker. Joda, det var noe velkjent i det du har kjent på de siste dagene, har vært der jeg også, men har nok blitt betydelig mindre sårbar med årene. Men hadde jeg aldri vært der og kjent det på kroppen selv er det ikke sikkert jeg hadde sett dette like klart. Vi trenger enda flere blant oss som ser med hjertet, det gjelder både i venneflokken, menigheten, nabolaget og på jobben. Kanskje vi skulle be Gud utruste oss med nye "hjerte-følere" slik at vi ser bedre?

Ønsker deg og dine en velsignet god sommerferie!

Kristina, nord i bygdo sa...

Så rørande å lese Spirea. Trist at du var den som måtte ta den vonde støyten fra ei såra og bitter dame. Slike opplevelser setter djupe spor. Så godt å høyre at du traff mennesker i kirka som såg med hjertet, det er det me trenger. Vil ønske deg og familien din ein fantastisk fin ferietur. Slapp av og NYT. Gleder meg til nye innlegg fra deg etter sommarferien. Stor klem ♥♥

Linda Karin sa...

Et veldig viktig tema og en stor utfordring til oss alle. Jeg er heldig som går i en menighet med mange kjente gjennom flere år, men kjenner Gud utfordrer meg til å se forbi min egen trygge komfortsone og se om der er noen nye eller noen ensomme. Herlig å lese hvordan Gud svarte på din bønn gjennom hun i kirken, det oppmuntrer meg! Du skriver så fint og treffer nok hjertet til alle parter i saken, så takk for enda et innlegg som berører hjertet <3 Riktig god sommer! Ber om at du kjenner strømmer av levende vann som styrker ånd, sjel og kropp med Guds kraft, herlighet og fred :) God klem

Sylke Feldhusen sa...

Sjokkerende reaksjon fra en gammel dame. Selv om hun sikker har opplevd mye vondt, hadde hun ingen grunn til å la det gå utover deg. Så godt at du ble "sett" i kirken! Vi kan alle føle oss alene iblant. Jeg husker da jeg var på radiumhospitalet for noen år siden, jeg skulle ha behandling der i 7 uker. Da jeg spiste min første frokost på restauranten, så jeg at nesten alle satt alene, hver ved sitt bord. Jeg bestemte meg for at jeg aldri skulle sitte alene mer, for det var jo så trist! Siden har jeg spurt forskjellige om jeg kunne sette meg sammen med dem. Og så valgte jeg bordet der det var mest latter. Det førte til nye bekjentskaper og samtaler, med masse galgenhumør!

Jeg tenkte forresten på deg her om dagen, for jeg var i byen din... Kanskje jeg møtte deg på gata... ;)

Ha en god ferie med mange gode dager! Klem

Anonym sa...

Det var sterkt!!
Sitter her med klumpen i halsen.
Tenk at Gud brukte denne damen til å vise deg at du ikke er usynlig og betydningsløs!
Jeg ønsker at jeg ogå kunne se andre slik Gud ser...
For jeg vet jeg trenger det så sårt selv også..:-)
Takk for alt du deler, jeg kjenner deg ikke. Men du gir meg mye, takk!!

Kamilla sa...

Først av alt et fantastisk flott innlegg som i grunnen sier alt. Du skriver så bra og jeg kjenner at du inspirerer meg til å virkelig følge Jesus hver dag. Takk for at du deler med oss.

Jeg ser at en anonym lengre oppe har skrevet at den har opplevd å bli ekskludert i kristne miljø. Det gjør meg vondt å høre, men det er ikke ukjent for meg. Selv er jeg kristen, men opplever det selv også. jeg tror at mange kristne så ofte føler seg som en minoritet ellers i samfunnet, at når de først er i et kristent miljø ønsker og trenger de å bare føle seg inkludert og være en del av gjengen. Dette er absolutt ikke ment som en bortforklaring, men et synspunkt. Likevel er det ikke rett å ekskludere. Når jeg ser at dette skjer, pleier å fortelle de som driver med det at de må være ops på det. Ofte er de ikke en gang klar over at det skjer. Kristne miljø skal være et sted for alle. Et sted hvor alle blir sett både med øyne og hjertet. Av og til trenger også kristne er lite dytt, et lite hallo. Et lite hallo kan føre til at vi blir oppmerksomme på at vi må se alle og plutselig er ekskluderingen borte. Det er min bønn for framtiden. Håper du i framtiden vil huske på at uansett om du føler deg ekskludert, uansett hvordan eller hvor, så er det en som aldri ekskluderer. Jesus inkluderer nemlig hvert eneste menneske, alltid.

Tina sa...

Nydelig skrevet, dette rørte meg virkelig. Du er en god skribent, det skal du vite. Men aller mest er du god på å være ærlig om livet, slik det er. Veldig mange ville aldri våget å innrømme at de kjente seg ensomme blandt folk, slik du gjør. Mange ville heller ikke våget å si at man kan kjenne seg degradert eller fordømt. Du er så tøff og jeg liker at du tar tak i slike tema som dette. Jeg vil bare oppmuntre deg til å fortsette, for denne bloggen gir meg og mange med meg enormt mye. Jeg gleder meg hver gang jeg ser et nytt innlegg og du treffer så og si alltid , på en eller annen måte. Og oppi det hele har du hatt så mye selv. Jeg bøyer meg i støvet. Stå på. Mange varme klemmer fra Tina

Anonym sa...

Jeg skulle ønske jeg hadde en venninne som deg. Heldige er de som har deg i sin nærhet.

maren sofie sa...

<3 du er fantastiks!!!! goood sommer fiiiine du!! KLEMM

ralfefarfars paradis sa...

Har tenkt mye på det du skriver om her. Noen mennesker er veldig flinke til å inkludere og se andre, og mange av oss kunne blitt mye flinkere til det..Du må jo være en skatt av en venninne-men noen ganger ser man ikke det som er rett foran nesen;) Håper du får en herlig ferie- og masse inspirasjon. Stor klem fra meg;)

Unknown sa...

Jeg skulle ønske vi alle var flinkere til å lytte til hjerte og se med hjerte som du skriver om. Utrolig hva noen mennesker får seg til med å spytte på den måten, og utrolig at du satt så mye alene i en kirke.....men heldigvisen kom det en som virkelig så deg gjennom å lyttet til hjerte. Så bra, ikke sant? Jeg syns du skildrer det hele så fint og jeg er så glad for at alt du deler. Du gjør så inntrykk på meg. Leser så mange av de eldste stykkene dine for tiden og jeg blir helt varm inni meg. Du er virklig en vakker sjel.

Masse vis av klemmer fra Elena

Anonym sa...

Fant bloggen din gjennom avisa. Leste et innlegg på trykk der og måtte inn og se. Du verden for en blogg. Så annerledes og flott. Denne likte jeg og vil følge med deg videre. Takk for at du skriver og for at du tør. W

Livet i Casa Didriksen sa...

Av og til får ord som blir sagt større og bedre mening enn opprinnelig ment. Å se med hjertet er noe vi alle kan bli bedre til. Ha en flott ferie og kom hjem med fulladede batteri!

Bratte Bakka sa...

Kjenne meg att :D
Klem og god ferie, vert italia her og :D

Refleksjon på livsvegen sa...

Du skriv SÅ godt og sant!
Guds Signing over deg og dine!!
Måtte din sommar verte god!

klem ♥

Toril sa...

Hei kjære deg :) Takk for et fint innlegg. Det å føle seg ensom i en folkemengde er utrolig vondt, særlig i en menighet, hvor man egentlig skal føle på nestekjærlighet og omsorg.. Sliter med å finne min plass i menigheten vår jeg også, en menighet jeg har vokst opp i men har kommet tilbake til etter mange år borte. Men mann og barn trives, og jeg jobber med saken.. Jeg skulle forresten gjerne vært den jenta som kom bort og spurte hvordan du hadde det, og så deg, med hjertet... Nyt ferien, skjønne Spirea. Sender deg gode tanker. Takk for alt du deler og gir.. Stor klem fra meg :)

Beate sa...

<3 Jeg tror vi alle kjenner på behovet for å bli sett, jeg gjør ihvertfall det.
Og jeg tror også vi alle har godt av å bli mint på å se..

Ønsker deg en fantastisk sommer. Håper dere får gode dager, at du får lada batteria, og at ukene blir fulle av opplevelser som varmer hjertet <3

Anonym sa...

takk takk takk

Aslak sa...

Flott innlegg! God sommer!

Sissel Lindeman sa...

Dette rørte mig dypt og inderlig! Du formidler det her så utrolig flot og jeg kjenner det gjør noget med mig. Mange tak for at du deler og for din ærlighed. Du er unik. God ferie min venn! Varme klemmer fra Sissel. P.S. I år bliver det Provence på oss. Jeg håber og tror det er lige så smukt der som du har beskrevet. Jeg kan ikke vente!! :-)

Rikke Løw sa...

Nydelig. Tøft. Sterkt.
Takk fra mitt hjerte til ditt for at du belyser et UTROLIG viktig tema akkurat på den måten du gjør det. mvh Rikke Løw

rine-mor sa...

For et fantastisk herlig innlegg å komme hjem å lese etter en herlig helg på hytta( vårt hvilested). Og takk for påminnelsen Spirea. Vi trenger ALLE å bli sett og møtt for den vi er! I dag er det dessverre altfor mange "ensomme" mennesker der ute i verden! Ønsker deg og din familie en varm, rik og velsignet sommer.
Sommeren min blir jobb...fjelltur, hytta med venner og familie. Og ikke minst en haug med fisketurer, for det er min medisin her i livet;) Kanskje jeg en dag kunne bedt deg med på en padle og fisketur ...balsam for sjelen altså!Tror vi hadde kost oss veldig. Klem fra meg til deg;)

Anonym sa...

Kjære Spirea.
Et aldeles flott og tankevekkende innlegg. Jeg ble stille da jeg hadde lest det og klarte ikke svare med en gang. Du skriver så gripende, så levende, så sårt og så nært.
Vondt å høre om det du opplevde for lenge siden, men fantastisk å høre om den siste opplevelsen.

Alle trenger å bli sett, enten man er ung eller gammel. Derfor var det så fint å lese det bibelordet som en leser ga deg. Om en Gud som alltid ser oss. DEt gir en indre ro og trygghet, men i dennne verden vi lever og i de miljøer vi går, så trenger vi noen som ser og hører og smiler og inkluderer oss.

Nå vil jeg bare ønske deg en velsignet ferie, med sol og varme og hvite strender og god mat og glade mennesker rundt deg. Sug til deg alt som kan gi deg nye krefter, og smil til verden, så smiler den til deg.

Alt godt og god klem og en stor takk,
fra M

Ingrid sa...

Åh, jeg kjenner meg så igjen i den følelsen; at du bare skulle ønske at noen ville se deg til en forandring. Den ensomheten som dukker opp i et rom fullt av folk fordi alle setter seg andre steder enn ved mitt bord.
Jeg tror at mange glemmer at vi som vanligvis er smilende og sier velkommen, noen ganger trenger å bli ønsket velkommen, vi også...
Stor klem til deg! Du gjør noe fantastisk bra med bloggen din! Du er mitt store blogg-forbilde! :)

Kristine sa...

Takk for nok et fint og tankevekkende innlegg! Jeg setter stor pris på at du velger å dele dine opplevelser med oss, og at du skriver om livet slik det er, ikke slik det burde være. Jeg må si jeg kjenner meg igjen i følelsen av ensomhet, midt blant mange mennesker. Behovet for å bli sett.
Ønsker deg en riktig fin ferie, med gode opplevelser og tid til å slappe av og lade batteriene. Sender en stor klem til deg <3 Du er virkelig en inspirasjon for meg! :)

A sa...

Du setter ord på noe jeg har gått og følt på i lang tid. Jeg har til tider vært veldig ensom midt i en stor gruppe. Jeg skal flytte til en ny by og begynne i ny menighet til høsten og skal prøve å ta dette med meg når jeg begynner der. Kanskje jeg kan være til oppmuntring og glede for noen som har gått der lenge men som føler seg ensom. Jeg skal prøve å se andre istedenfor å være så opptatt av å bli sett selv.

Og tusen takk for kommentar på min blog :)
God ferie!

Frk Elton sa...

Utrolig tankevekkende! Skal ta ordene dine til etterretning :)
Håper du får en herlig ferie og blogg-pause :)
Det er så godt å kjenne varmen disse dager, nyter hver dag ;)
Ha en riktig god sommer! Gleder meg til å lese flere av dine ord :)
Klemmer

Anonym sa...

<3

Spirea sa...

Takk! Om du spør - er jeg klar...tror jeg! ;) Kjempekoselig det! Fisketurer - og padling er jeg vokst opp med, så ja, absolutt balsam for sjelen :)
Kos deg masse i sommer - nyt hytteliv og tid med de du er gla i! Klemmer tilbake

Spirea sa...

Takk for så mange fine, varme og reflekterte kommentarer!Takk til dere som deler så åpent tilbake - og takk for at dere våger å si at flere enn meg kan ha det som dette.... Jeg har sagt det før og sier det igjen: dere er verdens beste. God sommer, folkens! :) Klemmer fra Spirea <3

rine-mor sa...

He he..da har vi en plan engang;) når du er klar; )klem klem

tonje boganes sa...

Hei, Linnea.
For en opplevelse det må være at noen kan gjøre noe slikt mot en? Spytte på en? Har aldri opplevd det, men kan se for meg hvor krenkende det føles. Uff.
Godt å lese denne historien. Tankevekkende og rørende.
Jeg tenker på deg innimellom. Ønsker deg en deilig sommerferie. Jeg tror jeg også skal ta litt bloggfri i sommer. Deilig å ha helt fri noen uker, tror jeg.
Tusen takk for koselig hilsen hos meg
God klem Tonje

ToPlussTre sa...

For et fint og tankevekkende innlegg! Jeg tror vi alle har kjent på følelsen av å være ensom, trist, alene og å trenge å bli sett, enten som barn eller i voksen alder. Og det var fint å bli minnet på å se. Med hjertet. Du skriver så mye bra, en inspirasjon. Jeg skal prøve å få lest meg litt opp på bloggen din i løpet av sommeren! Ønsker deg en riktig så god sommer!

camilla sa...

Hei min venn!:-) takk for at du kikket innom hos meg og la igjen den koselige kommentaren:-) ja..jeg skulle gjerne lagt ut bilder av begge skattene mine. ..men prinsessen vil jeg skal få velge når hun er stor nok om hun vil ha bilde av seg selv der ute tilgjengelig for alle.og min kjære vil ikke:-) så da blir det bare meg:-) er alltid både godt og trist å lese det du skriver. Godt fordi man har så godt av å bli minnet på slike ting i en travel hverdag der mange av oss leter etter lykken på sikkert helt feil sted .?lykken er nok nermere enn man tror? Kjenner iallefall at det som gjør meg godt er å stoppe opp og se meg rundt.puste.legge merke til små detaljer rundt meg. Som den lille blomsten...fuglen...eller reddikene som snart kan plukkes og spises:-) eller små barneføtter som plasker i små vannpytterr mens jeg vanner i hagen:-) eller en god klem eller et blikk som sier hvor høyt jeg er elsket. Det er lykke for meg iallefall :-) og som du skriver...å se andre også ikke bare seg selv. Du skriver fantastisk bra. ..! Og vi har alle så godt av å bli minnet på dette:-) du gjør så mye for så mange. Og jeg håper at du og dine har det bra.du dukker opp i tankene mine titt og ofte.og om vi ikke kjenner hverandre så godt så har du iallefall blitt en jeg bryr meg om og tenker på .og jeg håper dere får en fin sommer! Mange gode klemmer fra meg! !:-)

ralfefarfars paradis sa...

Kjære Spirea- nok engang treffer du "spot on" Jeg er så glad for at du startet denne bloggen- for jeg er heelt sikker på at den utgjør en forskjell for mange. Jeg tenker ofte på det du skriver om her, det blir fort klikkete i mange miljøer..man finner sine og det var det liksom. Å virkelig kunne se andre mennesker- med hjerte- det er en gave...og den har du;) Håper du får en nydelig sommer som gir deg og familien din nye krefter og mange gleder dere kan ta med dere når høsten kommer. Stor klem fra meg.

MittLilleHjerte sa...

Hei skjønne Spirea:)
For et fantastisk rørende innlegg;) Jeg ble liksom sittende å tenke etter jeg leste dette og har ikke ord:)
Så skriver så utrolig bra og jeg blir så utrolig glad når du er innom meg;)
Jess, liksom der var Spirea..hihi.
Nyt sommeren og ta deg en lang sommerpause fra bloggingen;)
Håper dere får en fin sommer og kos dere riktig så godt! Sender deg en varm klem på din vei <3
Janne

Unknown sa...

Kjære gode vakre deg :) du er bare skjønn og formidler de helt utroligste rene nydelige historiene. Du MÅ skrive en bok !

Om denne gamle damen hadde visst hva hun gjorde- men mange vet ikke hva de gjør....noen har mer kontakt med hjernen enn hjertet og er lært opp til å dømme, dessverre. Men jeg tror flere og flere ser med hjertet- la oss nå inderlig håper det i hvert fall. Og hva galt hadde du gjort? ingenting- og hva har et navn og bety? åh...blir så sinna og så lei over slik uvitenhet.

Blir så glad over din åpenhet og deling :)

God sommer vakre skjønne Spire ;)

Gode klemmer fra Monica

Anne sa...

Kjære gode skjønne Spirea.
Tusen takk for nok en koselig hilsen ..
takk for nok et fantastisk innlegg ..både på godt og vondt ..
jeg sier som Monica..du må gi ut bok !
Ønsker deg av hele mitt ♥ en velfortjent og god sommerferie på alle vis .
Nyt dagene sammen med de du er glad i .
Jeg tenker på deg ♥
God sommerklem fra Anne

Black Feathers sa...

Hei du. Håper du koser deg med ferie og lader opp batteriene dine sammen med familien. Selv har jeg i dag tittet igjennom bloggferietåken og fått dyttet ut et innlegg som presset seg på. ;)

Et virkelig spesielt innlegg du har skrevet, på en god måte. Fikk litt tårer i øyekroken selv jeg. Fikk en liten tanke vekker selv i dag da en dame gjorde meg oppmerksom på at jeg muligens støter fra meg andre mennesker til tider.... Episoden handlet om en mamma kveld med mammaer fra klassen til sønnen min. Jeg ble spurt om sykdommen min og forklarte helt ærlig hvordan den utarter seg for meg. Men opplever så noen uker etter at jeg nettopp blir dårlig og blir sittende i rullestol ved en skoleavslutning. Det er jo helt greit for det skjer ved jevne mellomrom, men... Disse mammaene som da hadde spurt meg om min sykdom så nå bare forskrekket på meg og hilste ikke på meg en gang. Kun ei som kom bort å sa hei, da gikk nok "rullegardinen" min ned og jeg tenkte at dette gidder jeg ikke. Siden har jeg snakket lite med disse damene. Men at jeg muligens støtte dem vekk fra meg og at de sikkert fikk sjokk da de så meg i rullestol... Ja det gjorde de sikkert. Livet er forunderlig du, men jeg fikk meg en liten tankevekker. ;)

Kos deg på ferie. ;)
Klem Eline.

Mandelhjärta sa...

Flott og tankevekkende innlegg, Spirea!
Det er viktig at vi ser med hjertet og følger vår "intuisjon" når det gjelder å glede, trøste og hjelpe andre - på ulike måter.
Tusen takk for dine omsorgsfulle og trofaste hilsner hos meg. Setter utrolig pris på dem. Ønsker deg en riktig god og avslappende sommer! Nyt med dine kjære!
*Varm klem til deg*

Anonym sa...

Å guri land, denne traff meg mitt i hjerterota Spirea, og det var akkurat et sånt innlegg fra deg som jeg trengte i dag. Spesielt det sitatet om å respektere seg selv nok til å gå vekk fra det som ikke lenger gir meg glede.
I dag fikk jeg vite av en venninne at min bestevenninne som har holdt seg vekk fra meg i flere måneder uten å gi meg noen grunn (selv om jeg har bedt om det)er gravid i 4 måned. Vi har vært venner siden 1 klasse på barneskolen og nå holder hun seg plutselig helt borte fra meg. Når jeg tenker tilbake så har dette vennskapet gått en vei i flere år, og nå må jeg rett og slett gå videre selv om det gjør fryktelig vondt. Dette vennskapet gror ikke lenger, og gir meg ingen glede. Men selv om jeg har andre venner rundt meg, så vil det aldri kunne bli det samme som jeg hadde med henne. Tidligere har jeg prøvd å prate med henne men hun bare avfeier følelsene mine. Nå respekterer jeg meg selv nok til å gå med hevet hode.
Beklager at du fikk alt dette. Men det har sittet inne i meg i hele dag og jeg måtte nok bare få det ut.
Ta en velfortjent sommerferie og kos deg i Italia.
Jeg er her når du kommer tilbake <3
God klem fra meg :)

Anonym sa...

Nettopp kommet heim fra en jentefest. jeg dro dit uten å ha så særlig lyst men gjorde det fordi noen ganger blir alt bedre av å ut. Det ble ikke det denne gang. Ikke ett menneske så meg i det heile. jeg var som om usynlig. Så skriver du har om å se med hjerte og jeg bare griner altså. så sjukt mange som ikke vet hva det betyr. jeg er så sint og lei meg nå jeg. Men jeg skal ikke gi meg. Om ikke anna, så skal JEG se med hjerte. En helt annen dag. Tuisen takk for atte du skriver om disse tingene og at du er så ærlig på det at det går an å føle seg ensom blandt folk. Velkommen i klubben :-( Men vi skal kjempe. Ikke sant? Og så er det ikke allti sånn da. God sommer spriea! Og god helg! Takk igjen. Anonym i dag

Marie sa...

Me har nok alle behov for å bli sett ja. Ofte går me omkring og håpar at andre skal ta kontakt med oss, men kanskje det er vår tur til å vise omsorg for eit anna menneske...

Hugsar eit stykke eg las i eit vekeblad for mange år sidan der ei dame gjek til kyrkjekaffi ei lita stund etter at ho hadde flytta til ny by. Ho sat nokså nær ei anna dame som ho syntest såg litt avmålt ut. Etter ei stund sa den andre dama eit par ord idet ho sende eit fat mat. Det viste seg då at ho nettopp var flytta til byen og ho sat også og venta på at nokon skulle ønskje henne velkommen til menigheten. Dette fekk dama som fortalde historia til å tenke seg om. Kanskje er det akkurat eg som skal vise omsorg og på den måten ikkje berre gleder ei anna ei, men også får nye venner og blir glad sjølv :)

Ha ein fin ferie :)

Unknown sa...

Nydelige, hjertevarme Spirea... Hvor nært og hjerteskjærende du skriver. Og hva du opplever... Snufs...
Jeg har dessverre vært fraværende fra bloggen lenge - men nå er jeg her igjen - og jeg besøker deg med hele mitt hjerte...
Jeg ønsker deg en varm og hjertegod sommer - hvor de gode opplevelsene får dominere.
Hjerteklem fra meg

ynde sa...

Håper du får ein nydelig og avslappende ferie med familien din!! Fyll på energilageret slik at du får nye krefter!! Tuuuusen takk for alle herlige kommentarer hos meg, du er raus!! Klem Kjersti

Anonym sa...

Takk så mye for at du viser dine lesere inn til innlegget fra Inger! Det betyr mye at mange får lese det!

Kjenner igjen biter av teksten din og jeg spør meg selv: Hvorfor er det slik at vi skjuler oss når vi er sammen med mange? Hvorfor kommer vi ikke "ut" og tar tak i folk slik at vi ikke kjenner på ensomheten?

Ønsker deg en god sommer, med mye påfyll av det som gir deg ro og inspirasjon.

Fabelaktig sa...

God sommer fine du :)


Setter så umåtelig pris på alle de fine kommentarene du har lagt igjen hos meg. Jeg får dessverre ikke kommentert så ofte lenger, det er den tida vet du. Men jeg skal slutte å unnskylde meg, for nå skal jeg nyte tiden jeg har og oppdatere meg på dine sprell :)

Fiin søndagskveld!
klemklem
-Maia

Katrine sa...

Å se med hjertet. Det er fint. Jeg liker betegnelsen, og det er jo helt rett. Å bli sett med hjertet det er du også veldig god til. Derfor er det ekstra fint når andre ser deg, og oppriktig bryr seg. Fine mennesker. Fine Spirea. Fin ny venninne.

Jeg har lest, smilt og tenkt meg gjennom innleggene dine, men jeg liker å ha litt overskudd når jeg svarer deg, og legge omtanke i ordene mine. Derfor har det visst ikke kommet så mange kommentarer fra meg, bare gode tanker. Jeg ble så glad, så glad da jeg leste om legen som sier at du er frisk, og at det er tid for å leve igjen. Lettelse. Takknemlighet. Endelig. Sammen med alt annet du har vært igjenom de siste månedene; prøvelser og ventid, vanskelige oppgaver og lange dager, ferdige studier og gjennomførte utfordringer. Nå fortjener du ferie. Jeg vil tror det blir godt med fristunder borte fra hverdagsliv. rutiner og daglige gjøremål. Italiensk mat, stemning og familietid. Det blir godt. Nyt det. Kos deg, og drøm deg bort i bekymringsløse tilstander.

Selv skal jeg vandre i dine hjemtrakter i slutten av uken. Jeg skal hjelpe lillebror med å flytte, og igjen kjenne litt på Sørlandets vakre landskap. Jeg sender deg nok noen tanker da også. <3

A worshipping heart sa...

Så fint skrevet Spirea! Likte "se med hjertet". Og du fikk frem, på en ikke-fordømmende-måte hvor viktig det er. SÅ bra! Takk for dybden, og samtidig ektheten i innleggene dine. Du får viktige ting til å virkelig overkommelige.

Håper du får en god og innholdsrik sommer, på den måten du trenger. Takk for oppmuntrende kommentar hos meg.

Klem

camilla sa...

Måtte bare innom å si at du dukket opp i tankene mine:-) håper du og dine har det bra og nyter sommeren:-) mange gode klemmer fra meg :-)

camilla sa...

Måtte bare innom å si at du dukket opp i tankene mine:-) håper du og dine har det bra og nyter sommeren:-) mange gode klemmer fra meg :-)

EIt pust i kvardagen sa...

Hei igjen!!!

Beklager så mykje for min fraværlese! Eg har ikkje gitt teikn frå meg på lenge, og det er eg veldig lei meg for! Eg har hatt ei svært tøff tid i forbinding med min sambuar, utan at eg ynskjer å gå meir inn på dette...Håpar du kan forstå at eg ikkje ynskjer utdjupe dette på nettet...I alle fall så har dei siste månadane gjort at eg slett ikkje har hatt energi verken til å stikke innom min eigen blogg, eller å lese andre sine bloggar. :(

Men i dag kjente eg at det var på høg tid igjen! :) Og det var verkeleg godt å kome inn hit "til deg"! :) Det er så fantastisk å få lese det du skriv, og eg blir alltid så tankefull og berørt. Heilt forferdelig trist at du skulle måtte oppleve noko slikt! Nokon menneske kan væra så fæle! Eg blir rysta av det du skriv! Er me ikkje alle like mykje verdt? Korleis kan nokon menneske tillate seg å hevde seg over andre?! Det er grusomt.

Det er sant det du skriv om at ein kan sjå og føle med hjartet.
Eg må berre sei at eg set KJEMPESTOR pris på det du har skrevet på min blogg! Så utrulig omtenksomt av deg å ta deg tid til å skrive innlegg til "lille" MEG! Eg veit du har det travelt, nok med ditt, maaaange innlegg og kommentarer å lese, og nok folk å svare. Så berre så du veit det, det varmar meir enn du kan tru. :)

Eg er framleis usikker på om eg ynskjer å fortsetje bloggen min...eg har ikkje heilt bestemt meg endo. Det einaste eg veit, er at eg snart skal ta sommarferie. Så får eg sjå kva som skjer når ferien er over og eg kanskje kan få litt ny giv og energi.
Uavhengig om eg held liv i bloggen eller ikkje, vil eg utan tvil stikke innom din nydelige blogg og lese dine flotte innlegg!

Takk for at du er nettopp den du er! Høyres kanskje rart ut, hehe, men eg er glad og heldig som har fått blitt kjent med deg gjennom denne bloggverdenen. :) :) :)
Om du ikkje har starta ferie, ynskjer eg deg gode avslappande dagar saman med familien din. Kos deg, lad batteria, et god mat, les bøker og vær lenge oppe saman med dei du set mest pris på! <3
STOR KLEM.

Anonym sa...

savner innleggene dine!!!

Karin sa...

Hei. Jeg har vært gjennom min tyngste sommer så langt, og mens jeg satt en natt og søkte etter noe som kunne gi trøst fant jeg denne bloggen. Jeg har lest, grått, ledd og kjent at hjertet har hamret tungt. Du har en unik blog, og jeg vil så gjerne fortsette å følge med her. Jeg skal finne ut hvordan jeg kan bli medlem her, for jeg vil så gjerne vise deg min support. Du har værth gjennom mye tøft, og måten du skrtiver på og tar det, er virkelig forbilledlig for meg. For en optimisme og tro du har! De er heldige som har deg rundt seg. Jeg håper du har en fantastisk bra sommer som frisk ung kvinne. Og jeg håper du fortsetter å skrive og at pausen din kun er en pause.
Sender en takk og varme klemmer fra Karin

Karin sa...

Tok noen dager men nå fikk jeg det til. Nytt stolt medlem av bloggen din :-)) Takk igjen for allt. Håper du nyter sommeren :-)) Karin

camilla sa...

Hei skjønne deg . Tenkte akkurat på deg.og måtte bare innom og gi deg en god klem:-)

Anonym sa...

Hei :) hatt me en bloggepause eg og, men er litt tilbake nå. Håper du har hatt en fantastisk ferie i Italia! <3 så generøst av deg å skrive så ærlig, og ja kan kjenne meg igjen, alle føler kanskje slik innomellom.? Godt at Gud hører våre sukk og velsigner oss med oppmuntringer som hun som inviterte deg hjem :) klemz Lisbeth

Hjem & Glede sa...

Hei søde rosenknupp:)))))
Bare innom for å ønske deg herlige dager!

God klem
Camilla .

Katrine sa...

Jeg ville bare innom å sende deg en god klem! Fine Spirea. <3

Barbro sa...

Hei Spirea! Der gav du meg en oppfordring som traff godt - å huske å se andre rundt meg med hjertet. Det er så vidunderlig fint men samtidig så veldig utfordrende og vanskelig å virkelig SE og så HANDLE. Sånn som hun gjorde, hun som kom bort til deg i akkurat rett tid med de rette ordene. Takk for det lille glimtet av Guds vilje og kjærlighet.

Håper du får hvile og kose deg nå på sensommeren.

Anonym sa...

Hvor blir du av? håper alt er bra m deg!!klemklem

Kort og Søm sa...

Hei, håper du har hatt en fin sommer og fått ladet batteriene.
God helg til deg,
klem fra Fredrikke :O)

Jan Samuel sa...

Hei, og Guds fred til deg og dine!!!

Ønsker deg og dine en velsignet dag med,
FILIPPERNE 4 VERS 6 OG 7 + VERS 13 + VERS 19 OG 20.

Hilsen
Jan Samuel

lise sa...

hei, fant denne bloggen i sommer og har lest alt. apsolutt alt faktisk.du skriver fabelaktig bra og levende.jeg kan relatere til mye. på godt og vondt. elsker at du ikke er en typisk rosa blogger med vaffeloppskrifter og sukkersøtt interiør.du er kul. hilsen lise som har blitt ny følger i dag :o)

Spirea sa...

Hei Jan Samuel! Noen ganger blir jeg bare "blown away" av versene du av og til legger igjen her. Jeg antar du er innom når du er blitt mint om det, for dette gikk rett i hjertet. Jeg vil bare si takk, tusen takk. Jeg trengte dette i dag! Gud velsigne deg!

Maria D. sa...

Bra innlegg =) Alle burde bli flinkere til å fokusere på det som er godt og bra, og gi positive tilbakemeldinger til de rundt en.