torsdag 17. mai 2012

Den aller største løgnen

Status:  "Livet er topp! Den kjekkeste mann i verden vekket meg med frokost på sengen i dag - han sveipet innom bakeriet etter morgenjoggen. Skal på spa i dag, deretter herlig zumbatime med venninner,  så cafè og shopping med englebarna. I kveld skal jeg lage en bedre middag til 11 venner for å feire innkjøp av ny seilbåt og at stuen har fått ny designtapet -  og så skal jeg overraske mannen med det nye 2000-kroners undertøyet når vi legger oss...."
                                                                       
En statusoppdatering på Facebook - eller kanskje er det dagens innlegg på en blogg. En smule overdrevent, definitivt satt på spissen, men likevel ispedd noen sannheter. Selv er jeg ikke på Facebook lenger, men den tiden jeg var der la jeg merke til all overfladiskhet som ble servert, hvor perfekt alt tilsynelatende var - og ikke minst hvor mange "venner" mange ser ut til å ha. Jo flere, jo bedre. Over hele linja ble det lagt ut ord for å beskrive en vellykket familie, en vellykket karriere, vellykkede barn, en vellykket hverdag. Vi skriver en statusoppdatering om våre perfekte liv, mens fire barn skriker i kor rundt kjøkkenbordet, mens det krangles på høyt nivå mellom mann og kone, karrieren er på nedtur, oppvasken er skyhøy og huset har ikke vært vasket på 3 uker, og kroppen som engang var så veltrent og fin, holder på å forfalle etter altfor mange dager foran tv med chipsen på bordet.  Dessuten river følelsen av utilstrekkelighet, stress og mislykkethet i oss, og kanskje har vi en sorg vi bærer på og kjemper med. Likevel har vi det "bra" til enhver tid. Utad blomstrer det perfekte liv. Men er det sannheten?

Det er mer bak slike statusoppdateringer enn vi tror. Mer bak en bloggers fasade og mer bak menneskers ytre. Dere som har fulgt meg en stund, vet at jeg brenner for ekthet, ærlighet og det å se bak det ytre. Vi er jo bare mennesker - alle sammen, med gode og dårlige dager. Noen av oss har bare mer behov for å vise frem de gode dagene - til enhver tid. Noe annet ville være nederlag.

For noen dager siden hørte jeg noen rope på meg da jeg var i byen en tur. "Hei Spirea, hvordan har du det?" spurte hun. Jeg skjulte meg bak solbrillene mine og satt opp et smil, antakelig altfor overdrevent og stivt. "Takk, bra" svarte jeg - og da hun spurte videre, la jeg overfladisk ut om hverdagslige sysler. Jeg snudde ryggen til og gikk derifra, da presset tårene seg på. Jeg hadde det absolutt ikke bra, men denne gangen orket jeg bare ikke være ærlig. Stort sett sier jeg rett ut hvordan jeg har det, så får den som spør tåle å høre svaret - og sannheten. Men det hender jeg ikke ønsker å være like ærlig med de perifere bekjente, jeg henter frem et forsvar - og denne gang serverte jeg den aller største løgnen vi mennesker sier hver eneste dag: "Jeg har det bra!"

Vi sier vi har det bra, men når vi snur ryggen til kommer tårene. Vi sier vi takler det selv, men når ingen ser, ligger vi på bakken og gråter. Vi sier vi ikke trenger hjelp, men i vår ensomhet sitter vi og lengter etter en hånd som rekkes mot oss. Vi sier vi trives, men inni oss kjenner vi oss utilpass og malplassert.

Hva er din største løgn og hva gjør du med den? Eller kanskje heller - hva gjør den med deg? Er det slitsomt å fortelle alle at du har det bra - at alt er helt topp til enhver tid? Det syns jeg. Men så kan det faktisk være slitsomt å fortelle at man ikke har det bra også...når jeg tenker etter.

For noen år tilbake begynte jeg og mannen i en gruppe - en sånn kristen diskusjonsgruppe, der man skulle tro det var rom for ærlighet, rom for å dele fra livets tunge dager. Min mann og jeg er to mennesker med mye godt humør. Vi er ofte glade, ser mye humor i hverdagslige ting - og vi har vår bagasje. Etter å ha vært i gruppen en stund skjedde det noe i våre liv. Vi gikk igjennom en sorg. Dette valgte vi å sette ord på i denne gruppen. Tårer rant og vi ba om støtte. Vi ble møtt med skepsis, noen så lettere sjokkerte ut over at vi, som smilte så mye, kunne dele sorg og smerte - og absolutt ingen viste medfølelse. Jeg kjenner det river i meg at enkelte mennesker ikke tåler å høre "nei, jeg har det ikke bra". Det forventes jo faktisk i dagens samfunn at alt skal være bra til enhver tid. Det forventes at man skal takle livet, takle alt uforutsett som skjer, og for å toppe det hele, skal vi også helst se ut sånn eller sånn - og takle en haug av roller hver eneste dag. Sannheten er at ingen av oss har levd før, vi lever nå - for første gang, og det som hender oss er for første gang. Livet blir gitt oss uten instruksjonsbok. Men vi har det "bra". Vi serverer den største løgnen kontinuerlig.

Gud sier vi ikke skal lyve. Det er ikke så lurt, sier han - og forklarer at det kan føre oss ut i trøbbel. Vanskelig? Ja-ha, visst er det det, men vi kan prøve å la det være ikke sant? Hva vinner vi på det? Mye tror jeg. Selv prøver jeg virkelig å være ærlig når noen spør - men jeg faller stadig og klarer ikke å leve opp til hverken egne eller Guds standarder. Men jeg ser klokheten i holde seg fra løgn. Løgn fører ofte til mye rot, og er fem løgner sagt, er det lett å la det bli både 10 eller 50...og rotet vokser.

Gud derimot, han får 10 av 10 ganger mitt ærlige svar på hvordan livet er. Til ham gir jeg aldri den største løgnen. Har tåler alt, og han har uansett allerede avslørt mine løgner...og det er befriende.
Å kunne gi alt over til Han som forstår, som ikke vender ryggen til eller ser på oss med skepsis, er så bra.  At han tåler hele meg, til enhver tid - at han elsker meg, som jeg er, med alle mine knall og fall - det er langt i fra en stor løgn. Det er den største sannheten.

                                                                 Klem,
post signature
           ♥ Denne gang er jeg inspirert av to flotte bloggere 
                som har skrevet om fasader - på en litt annen måte.
                                  Ta en titt på - Fjellrosa og livet under stjernene: "feel good - eller ikke"
                                                      - Fabelaktigbloggen:  "fabelaktigmannens skråblikk"
57 kommentarer:

Toril sa...

Takk for at du våger å være ærlig om livet.. jeg har samme kampsak som deg! Takk igjen, og god klem til deg :)

Sissel Lindeman sa...

Først, gratulerer til dere med nasjonaldag i dag!! :-) Derefter, tusen takk igjen og igjen for dine ekte, ærlige og herlige innlegg. Jeg bøyer meg i støvet over alt du våger sette ord på. Jeg ønsker for deg og dine Guds rikeste velsignelse. Må Gud gi deg styrke til dagene, slik som dagene dine er. Klemmer fra Sissel i DK :-)

amo sin blogg sa...

Du skriv godt, og mange kan skrive under på det du skriv.
Du er modig og flink !

klem frå Anne-Mari

Maren Sofie sa...

Ja det er abslutt den største sannhet at Gud elsker oss når vi faller. Ikke så lett å tro eler forstå allti egentli men det er bare sånn og det er jeg gla for!! :-) Jeg har i alle år syntest det har vært vanskeli å fortelle folk at jeg er fosterbarn, atte mamma og pappa ikke klarte ha meg liksom om du skjønner. Men etterhvert klarte jeg ikke leve i den løgnen så nå sier jeg sannheten og det er befriende for meg og antakli også for dem rundt meg. Jeg syntest det er så trist å høre at medmennesker , til og med kristne (som kansje burte ha noe av guds omsorg i seg), ikke takler det att noen sier at de ikke har det bra. Veldi veldi trist, dere skulle ikke ha opplevd det. Men vi lærer så lenge vi lever heldivis. Takk for nok et innlegg til ettertanke på selveste nasjonaldagen. Kansje eller mest sannsynli er det mange som i dag har sagt at de har det bra menst de faktisk ikke har det sånn. GOD KLEM til skjønneste Spirea. Maren :-)

Miriam sa...

Dette brenner jeg også for!! Herlighet så bra skrevet! :)) Jeg kjenner meg så igjen i mye av det du skriver, og dette likte jeg meget godt. Jeg håper mange leser bloggen din!! God 17mai videre. Her skal vi spise pølser og is med barna resten av kvelden ser det ut som. Hilsen Miriam

Midnatsrop sa...

Nu har jag torkat tårarna, och kommit i ganska bra form igen. Tusen Tack... för din fina kommentar på bloggen min./ Jag blir så gripen när jag läser ditt inlägg. Du är verkligen en röst för världen Spirea. Jag håller fullständigt med dig. Man skall vara den man är, och icke spela någon annan. Att sätta guldkant på någonting som är oäkta och falsk är inte min melodi. Men som min käre far sa en gång: Man ska alltid säga sanningen, för det är ändå ingen som tror på den. Säger man eller skriver om sanningen, så ska människor alltid ifrågasätta den...Tack för att du finns och skriver igen älskade vän. Herren är med dig och giver dig kraft. Goe Klem fra Småland !

Øyeblikk sa...

Jepp, dette er sanne ord, Spirea! Med to sjukemeldingar på baken grunna depresjon veit eg godt at me ikkje alltid fortel omverda korleis me har det inni oss. For meg er det rett og slett ein tillits ting, og eit spørsmål om overskudd. No har eg det heldigvis veldig bra, så no fell det meg lett å svara at eg har det TOPP! Ellers kjem det rett og slett an på kven som spør, det er ikkje alle eg føler for å sleppa inn ;)

Skuffande respons dåke fekk i gruppa, så kaldt av dei! Medfølelse er ein rimelig grunnleggjande ting for oss mennesker synest eg, det skulle då berre mangla.

Lyt berre takka deg for nok eit flott innlegg!

Klem Eli

Anonym sa...

Utrolig bra innlegg på selveste nasjonaldagen. Godt å høre, godt å bli minnet om, trist å høre om kalde ufølsomme mennesker. Forresten, la de leve sitt eget liv. De kan umulig ha det godt. Og løgnen, den kjenner de nok veldig godt til. For ingen har det alltid bra. For livet er ikke slik. TAkk at du tar opp dette og hjelper flere av oss videre i livet. Og så er det En som har sagt at Sannheten skal sette oss i frihet, så hvorfor da gidde å drasse på den dumme løgnen. Stå på, kjære du.
Klem M

Kristina, nord i bygdo sa...

Det er så altfor sant det du skriver her. Det er veldig lett å ta på maska og la være å fortelle mennesker korleis livet eigentleg er. Ei anna fare er å stadig pynte på sannheten, vri den litt om slik at det høyres litt bedre ut. Kjenner også på at eg nødig vil bli oppfatta som sytete og klagete og derfor lar vere å sei sannheten. Dumt, for det fører til alle desse murane og barriærane mellom oss mennesker. Ingen er jo glad og lykkeleg heile tida ?!

Eg har veldig lyst å bli meir sann som menneske! Du, bloggen din og alle dei fine og ekte kommentarane dine inne hos meg og andre, er med å hjelper meg på veien. Men først av alt Jesus, som du også løfter så fint fram i innlegga dine. Tusen takk for at du er så frimodig, både om det du har erfart og meiner om ting, men også om kva Gud betyr for deg. Det styrker oss andre.

Begynner å bli skikkelig glad i deg og bloggen din Spirea ♥ Stor klem herifrå

Anonym sa...

Hei Spirea, du skriver så bra! Og det skjærer meg i hjertet at en kristen gruppe ikke takler dette. Jeg er kristen selv og synes at det er nettopp sånne ting vi bør være gode på. Vi er jo til for å hjelpe hverandre og vise hverandre kjærlighet. Og er helt enig at alt for mange ganger er vi alt for overfladiske. Ja, t il mer ekthet!!

hilsen Beate :)

Anonym sa...

Håper du og dine har hatt ein fin feiring idag,har kost oss her og sjølv om regnet satte ein liten demper på feiringa,no er tjukkelubbene og kosebuksa på,herligt:))
Du har så rett i det du skriver,mange ganger har eg så lyst å sei alt som det er men ser sjølv at det er altfor lett å ta på ei maske å sei at alt er fint,men så er det ikkje det.
Eg var bånn ærlig for ein mnd tid tilbake for eg var så lei av at det var noken som trudde alt var fint her og gjennom at eg var ærlig så forstod de og ville prøve å hjelpe og me har faktisk fått eit heilt annet forhold til dei,nært,men det er jo sån at det er ikkje alle som forstår eller vil forstå og det gjør vondt..takk for at du er den du er:)
Skulle gjerne vært bånn ærlig ute på nettet og men er litt redd for å sei ting eg ikkje vil alle skal vite,men det er nok godt å dele litt og så få tilbakemeldinger som gjør godt og som kan hjelpe
Klem fra Lillian:)

Maskinistfrua sa...

Så sant, så sant. Og som en kommenterer over her, så er det sånn at det er ikke alle vi vil "slippe" inn på oss selv heller. Ikke alle trenger å få høre sannheten. Men da trenger vi heller ikke si så mye annet, vi trenger ikke utdype det motsatte av sannheten ihvertfall. Veldig fin lesing det som "Fjellrosa og livet under stjernene" også skrev. Håper dagen deres har vært flott♥

Love Peace Pionies sa...

Spirea, for ei dame du er! Jeg suger til meg hvert ord.
God klem til deg!

VeroNot sa...

Det er lettere å bare si "ja, jeg har det bra.." Jeg kjenner veldig godt til den.....bruker den mye selv....
Men noen ganger er det bedre å bare øa problemene fare forbi den man prater med - noen ganger lager det faktisk bare mere problemer...

Uansett...TUSEN TAKK!!! Takk for alle gode ord du legger igjen hos meg.... takk for at du gir så mye av deg selv! Håper du får litt tilbake fra oss andre bloggere i form av hyggelige kommentarer, smil og klemmer! Ha en fin fredag!!!! (i morgen) klemmer..

loftkroken sa...

Det er så sant så sant Spirea!
Datteren min er veldig opptatt av det samme som deg og hun gav meg en artikkel der overskriften var "Alle kvinner ser ut til å ha kapret verdens beste mann" Er vi FOR perfekte på face book ? Noen ganger har jeg faktisk blitt oppriktig lei meg når jeg leser hva andre får til og hvor fantastisk de har det..... etc
Men faktisk så har jeg gått i samme fellen selv noen ganger! Skammer meg...
For jeg vil være ærlig og leve i sannhet ♥

Takk for at du delte dette,skal vise det til datteren min,hun er sikkert mer enn enig :)

Kraftig bamse klem ♥

Aslak sa...

Jeg må smile litt, for det kan se ut som du og Anne-Kat. Hærland har litt til felles ;-) Så du senkveld forrige fredag? Hun la ut om alt det overdrevne perfekte på Face ;-) haha, noen likhetstrekk altså, men samtidig så forskjellige. Flott vinkling på tema du har. Og så bra du nevner hvordan Gud ser på oss med nåde og kjærlighet. God helg!! Aslak

Annfrid sa...

Du er så flink til å sett ord på ting. Veldig bra skrevet, jeg er så enig at ærlig het varer lengst. Men jeg må nok innrømme at bloggen min ikke viser hele sannheten, men samtidig er den en liten pause fra bekymringer og et positivt på fyll. Alle har en hverdag bak bloggen.


Ønsker deg en fin helg:-)

Hulda sa...

Så fin blogg du har, med mange tankevekkende tekster. Tusen takk for det du skrev til meg, ble glad for det. :)) Ha en fin helg!

Anonym sa...

viktig og på kornet som alltid.

Håper dere fikk en fin dag i går.
Riktig god helg til deg skjønningen :)

Nadine sa...

The greatest lie ever. So true, it really is. How often have I not lied to those around me, saying it`s all good..but it isn`t. Thanks for sharing so many important thoughts. You are a brave and courageous woman! I love this blog! Be blessed. Nadine :o)

Tina sa...

Denne bloggen er bare min absolutte favoritt. Vi tenker likt du og jeg ;) Du er så god til å sette ord på det vanskelige. Deg skulle jeg virkelig likt å treffe en dag i fremtidn :)) God helg til deg Spirea!

Elise sa...

Takk for fine ord inne hos meg, vi hadde en flott om en kald og regnfull 17. mai. Mange flotte mennesker rundt oss gjorde dagen til en fin dag.

Du skriver så godt synes jeg, det er så treffende og en kjenner seg igjen i mange tilfeller. Jeg håper du hadde en fin 17. mai feiring sammen med din familie og venner.

Klem fra Elise:)

Litt Slitt & Litt Hvitt sa...

Hei vennen :)

Tusen takk for så koselig hilsen inne hos meg :) Så koselig å høre :)

Og for en herlig blogg du har, mange ord til ettertanke :) Er så sant det du skriver. Legger meg til som følger og gleder meg til å titte mer inne hos deg :)

Ha en fin fredag og ei god helg, og kos deg masse :)
Klemmer og koser til deg :)

Sidsel Veierland sa...

tusen takk for hyggelig kommentar inne på bloggen min. Sitter og leser på din nå - og bestemmer meg for å legge deg til i blogg-rollen min......
Dette er en slik blogg jeg gjerne vil følge
Ha en fin helg (jeg skal bare slappe av - er planen)

Monica Serina sa...

Takk for at du skriver Spirea! Nå har jeg lest igjennom innlegget nok en gang, og jeg sitter igjen litt tom. Jeg tror bare jeg ikke orker å kjenne etter. For du skriver igjen og igjen inn i hjertet mitt. Spesielt det ene avsnittet her, det traff.. Igjen vil jeg si, takk for at du skriver. Takk for at du setter ord på ting:)

(Og nå har jeg endelig fått fingen ut og lagt meg til blandt følgerene dine. Til glede for deg:))
Må du ha en FIN fredagskveld, og en GOD helg! God klem fra meg til deg!

Ingeborg sa...

Au da, der traff du igjen. Men det er enklest å si at man har det bra. Så slipper man flere spørsmål. Og så kan det være litt flaut å ikke ha det bra, man skal jo føle seg vellykket, skal man ikke? Og det kan da ikke være vellykkethet og ikke ha det bra?

Du vet at jeg ikke alltid har det bra, og til tider klarer jeg å være ærlig omkring det. Men ikke alle ønsker å høre om tunge tanker, vanskelige tider. Men så har jeg også møtt dem som har lyttet, vist omtanke, disse menneskene får en spesiell plass hos meg. Og har du møtt motgang tror jeg det er lettere å forstå andres vansker, og det er et gode etter mitt syn.

Men som jeg innledet med, det er lettest å si at man har det bra, både for å slippe spørsmål, og for ikke å bli skjøvet vekk. Men av og til har jeg klart å innrømme at livet ikke er så bra. Og ofte er livet faktisk bra, heldigvis.

Fin helg til deg, Spirea. Og tusen takk for gode ord på bloggen min. Jeg blir så glad:)

Monica sa...

Hei på deg.
Nok et utrolig bra innlegg fra deg!!
Sannheten er jo at livet ikke er en dans på roser, og vi kan ikke alle være gift med verdens snilleste og flinkeste mann. Englebarna er nok heller ikke så oppdragne som vi skulle ønske, et besøk i nærmeste barnehage eller skole avslører dette...
Ei heller har døgnet nok timer til jobb,trening, baking, venninne treff, holde hjemme rent og pent, kvalitetstid med barn og mann...

Ønsker deg en riktig fin helg kjære Spirea
Smil og klem fra Monica

Malin sa...

Takk for fine kommentarer inne hos meg. Ønsker deg en nydelig helg!

Pink lady sa...

Hei!!
Takk for fine ord!!
Ønsker deg en fin helg!
Klem

Gunhild sa...

Fulgte deg på blogspotbloggen din. Følger med videre her på eget domene. Uten tvil. God helg!!

Anonym sa...

Ohoi dette var knalltøft å ta opp!! Jeg har så respekt. Tror nok en del bloggere og mennesker som bruker Feisen mye kan føle seg truffet. Men du har jo linker på slutten her som omtaler livet bak en bloggers fasade og det syns jeg var supert at du tok med her!! Folk trenger å skjerpe seg litt når det gjelder å måtte ha alt til å se perfekt ut syns jeg. For et slitsomt liv. Men heldigvis har vi gode dage også er alt nesten er som perfekt og de dagene skal vi glede oss over. Men ingen har et liv der alt er på stell året rundt. Tøffe spirea jeg blir så ydmyk i f.h.t alt du tar opp. takker og bukker. Hilsen anonym mann ;-)

Anonym sa...

Så flott at du tar opp dette!! Det er noe jeg har tenkt mye på de siste månedene, og det er så fint å lese andres tanker om dette. Jeg grubler litt på hvordan finne balansen i dette, både ift på den ene siden være ærlig om hvordan man har det og på den andre siden at det blir klaging, og også dette med hvor mye man skal dele med omgivelsene. Jeg tenker mye på hvorfor jeg ikke ønsker at bekjente skal få vite alt, om det er noe mer enn at det er mer naturlig å snakke med folk man kjenner bedre om de vanskelige tingene. Jeg ble tipset om denne boka av Brene Brown: http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=1592403352 som tar opp litt av dette temaet. Gleder meg til å lese den!
Men summa summarum så tror jeg det er så viktig for livskvaliteten å være mer ærlig ovenfor omgivelsene om hvordan man har det. Og Kristus setter jo faktisk et absolutt krav om ærlighet, uten at man trenger å si alt. Nei, det er en balansegang som alt annet i livet. Takk for at du tar opp temaet!! Jeg tror det er viktig å ta opp temaet igjen og igjen i samfunnet, jeg vil tro nesten alle tenker på dette på et eller annet tidspunkt i livet. Ingen har det jo alltid bra...
Takk igjen for nok et engasjerende innlegg!!
Stor klem♥

Helle sa...

Oj oj... blei lei meg på deres vegne og deres erfaring fra "gruppe". Har selv vært i ulike bibelgrupper og fellesskap, men med erfaring av at det bygger vennskap, relasjoner som er grobunn for hjelp i livets ulike faser, der vi bærer hverandres byrder og tåler sannheten. Er virkelig lei meg på dine vegne over hva du har opplevd, det er ikke sann kjærlighet i praksis....

Er selv en veldig åpen person, og sliter med å si "bare bra" når jeg slettes ikke har det. Folk sier at livet ikke er "et liv på roser", og mener det ikke er bare flott. Men jeg tenker at det heller ER et liv "på roser", med torner, som er de ulike tingene vi møter på her i livet...

Fantastisk å lese dine refleksjoner, jeg ler med deg - gråter med deg - og koser meg... :)

Ønsker deg og dine en velsignet helg.
Klem Helle

EIt pust i kvardagen sa...

Hei Spirea.

For ein NYDELEG blogg du har! Du er ein stor inspirasjon!
Blir nesten flau av min "tulle-hobby-blogg", haha. Men alle blogger er jo forskjellige. Men din er virkelig flott, djup og ærlig. Ein god plass å "synke litt vekk" på ein travel kvardag. Eg likar også at du tek opp dei vanskeleg tinga, dei tinga som er tøffe her i liver, det som gjer at ein til tider har det vondt. For alle har jo vondt av og til...Dei fleste blogger er veldig "rosenraude". Eg likar at du er ærlig. :)

Takk for kommentar på min blogg (har svart deg der), som gjorde at eg stakk innom din blogg. Eg kjem til å følgje deg vidare!!!

Ha ein flott dag vidare.

Frua på Frogner sa...

Takk for et treffende og godt innlegg <3 Det var fantastisk godt å lese det du skriver, klem fra meg

Ninas Blomsterblogg sa...

Ærlig, oppriktig, nakent og sårt. Og utfordrende for mange av oss. Du har en blogg utenom det vanlige og derfor vil jeg også følge deg videre. Ser allerede frem til neste innlegg. Veldig glad min svigerinne anbefalte denne nettsiden. Varm hilsen, Nina

Myke minutter sa...

Viktig tema du tar opp! Så leit at dere måtte erfare dette i gruppen. Selv er jeg en ærlig sjel som har lett for åpne meg, men som voksen har jeg jobbet med å bli litt mer selektiv ift hvem jeg deler de innerste tanker med. Som da vi gikk gjennom ufrivillig barnløshet, med mange følelsmessige opp- og nedturer. Først var jeg bånn ærlig på jobb. Men så fant jeg ut at det faktisk ikke føltes så bra, fordi har man sagt A så må man si B og folk vil oppdateres selv etter at man selv har gått videre. Dessuten har jeg oppdaget at ikke alle er oppriktig interessert eller tar seg tid til å høre svaret når de spør hvordan man har det... Eller man får en ufølsom respons. Og da er det jo letter å bare si at alt er "greit". Ha en super søndagskveld! Klemmer

Sandra sa...

Flere som tipser om bloggen din på Face i dag. Måtte jo sjekke! Kvalitet dette. Jeg vil gjerne følge deg videre. Husk på Jer.29:11 og glem aldri det. Fremtid & håp. Klem, Sandra

Med kjæleik til livet sa...

Heisan ;)

Dei orda kan eg stå bak - heilt og fullt...

Takk for at du deler, er den du er ;)

og takker for alle koselige komentarer på bloggen min...
håper du finner hunden din - ein dag

monikasmil

Katrine sa...

Du har igjen helt fullstendig rett, men jeg er ikke overrasket. Du kan og vet mye, veldig mye om medmenneskelighet. Du har kjent, tatt på, følt og tenkt etter. Du er fin og full av kunnskap.

Jeg tok dine ord til etterretning, og kjente samtidig at kroppen trengte litt hvile. Jeg vet at jeg ikke er noe supermenneske, og med tidligere erfaringer så vet jeg noenlunde hva som skal til for å ha balanse i hverdagen. Så jeg er av den tro at hver erfaring gjør oss sterkere, selv om det ofte ikke er så lett å se når det er som mørkest.

-og igjen - husk at jeg bryr meg om deg. Jeg vil gjerne vite hvordan du egentlig har det. :))

Jeg ønsker deg en uke fylt med sol, og energirike dager. Grip fatt i dem, og nyt dem til fulle. Det er få ting vi må gjøre som trenger å ta all tiden vår. Bruk tiden fornuftig.

Anonym sa...

Så sant det er det du skriver...så altfor lett å sette opp en fin fasade og si at alt er bra..Vi skal vel ikke fortelle alt til alle, noen ganger er det kanskje greit å si at ting er bra for å beskytte seg litt. Men det er så farlig den konkurransen om å være bra og ha det best alltid..Ærlighet koster og jeg tenker at å være ærlig overfor seg selv og tørre å være seg selv er en skatt :) Takk for at du deler.

Klem

Casa Kaos sa...

Veldig bra skrevet! Og takk for at du deler :-)
Fikk litt gåsehud jeg nå.

Hos oss i Nøkkeldalen sa...

tusen takk for nok eit herlig innlegg!! faktisk trur eg at bloggen din har vore med på å få meg til å vere ærligare om livet! ikkkje det at eg har vore særlig uærlig om livet før heller, men kanskje blitt litt meir åpen. og er ein meir åpen, blir ofte andre meir åpne óg, har eg merka. ønsker deg gode dagar! klem fra meg

Kristin sa...

Åhhh Spirea du skriver så riktig! Rett tid og rett sted og sånn... Tusen takk for oppmuntrende og herlige kommentarer, og innleggene dine vet du gir meg masse hjerteføde;) Takk igjen for at du er deg! Akkurat sånn som Gud ville ha deg!! Klemmer i fleng fra meg:)

Caroline sa...

Hei, Spirea! Tusen takk for så koselig kommentar på bloggen min. Takket være den så kom jeg jo frem til dennne flotte og inspirerende bloggen din! Tusen takk for alt du skriver. Her var det utrolig mye godt å lese!! Hilsen Caroline

Joy sa...

Hej Spirea, tusen hjärtlig tack för de härligaste kommentarerna hos mig.

Ännu en gång har du lyckats fånga mig med dina tankevärda blogginlägg!
Som jag sagt förut har jag alltid varit väldigt öppen inför människor. Alla som känner mig vet att jag inte är perfekt på något vis - jag är bara Joy.
Men för mig handlar det om att ge och ta - kan inte andra vara öppna och ge av sig själva... Ja, då får de bara se en fasad av mig och ett "alt er greit".

När det kommer till bloggen är det på ett sätt min egoboost-sida. Presterar jag gott, upplever något skoj, eller är extra glad och lycklig, så vill jag gärna dela med mig, för ofta smittar ju positivitet (och kreativitet och ideer) av sig! Ja, ibland kan bloggvärlden och FB verka overfladisk, men det är ju mycket annat också...
till exempel: Modemagasiner (med alltför smala och perfekta kvinnor), Matmagasiner (inga misslyckad kakor där inte), TV och filmvärlden. Och de flesta av oss älskar ju det.

På FB är jag mer öppen än på bloggen, för där kan jag mer "styra" vem som får en inblick i mitt liv.
jag kan gott lägga ut lite vardagsskryt inmellan, men även lägga ut statusuppdateringar om frustrerande händelser... ;)

Det är så mycket jag skulle kunna skriva om detta ämnet, hehe...

Önskar dig en helt nydelig dag i sommarvärmen här i Arendal... Idag blir huset invaderat av en hög med ungar och vuxna mannfolk som ska snickra och dona. Så jag får bara vila upp mig till det, hehe...


Varma kramar Joy

Simone sa...

Henger med videre. Bra blogg! :-) Simone

salige lavendel sa...

Takk for koselig hilsen, godt at jeg var en smule savnet =)) Ja, jeg har fått ladet batteriene mentalt, men fysisk er man alltid litt sliten etter så mange folk på besøk. Det er selvsagt verdt det da! Har ikke tid til å kommentere det du skriver om her i dag...annet enn at det som vanlig er godt skrevet og godt tenkt. Kommer tilbake når tiden er litt mer på min side! Nyt dagen så godt du kan.

Rebekka sa...

Heisann.
Tusen hjertelig takk for koselig kommentar på bloggen min.
Alltid hyggelig når nye bloggere finner veien til min side :o)))
Gleder meg til å følge deg vidre, du skriver mye bra :o))
Ønsker deg en flott uke
KLem

Elin Maria sa...

Hei,

Takk for kommentar på bloggen! :) Kjempekoselig. Det er lenge siden jeg har tenkt noe på å skrive mer der inne, men det kan jo hende det tar seg opp igjen. Uansett er det kjekt med besøk og gode ord. Tusen takk!

Vær så velsignet!! Du har en kjempeflott blogg og mye bra å formidle. Fra en disippel til en annen: Takk for at du arbeider for Guds rike! :)

Elin Maria

Toril sa...

Kjære Spirea!
Håper sønnen din har det fint nå etter operasjon..
Jammen ikke lett verken for mor eller sønn det der..
Tenker på dere! Håper dere får nye litt gode varme
solstråler etterhvert...:) Be blessed!
Klem fra meg :)

Mammadamen sa...

Hei Spirea, tusen takk for mange fine tekster, og blogg! Veldig godt å oppdage en blogg som din, som reflekterer og er ærlig slik du gjør!

Jeg gleder meg til å følge deg videre. Legger deg til på listen min:-)

Beste hilsen Karianne

Ps Tusen takk for hyggelig kommentar!

http://www.ninasskatter.blogspot.no sa...

Hei!
Tusen takk for kjempefine ord ang bloggen min.Det setter jeg veldig pris på.
Ha en fin kveld.
Klem fra Nina

Love Peace Pionies sa...

Hei Spirea!!

Jeg har flere detaljerte bilder av lekehytta på bloggen. Ligger to linker i sidekolonnen.
Det er jo et kjekt prosjekt da, kos dere masse med det:)

God klem fra meg

Tankenesmor. sa...

Liker dette ærlige innlegget veldig godt. Det du setter ord på og måten du setter ord på det hele,får mennesker til å tenker mer over hva de gjør tror jeg. Det fikk ihvertfall meg til å våkne litt og tenker, hva er det jeg egentlig skriver på facebook!? Men så lurer jeg på, er det ikke lov til å være litt overfladisk ibalnt? Jeg tenekr, det er vel ikke alt som skal deles med alle?

Tusen takk for nok et nydelig og troverdig innlegg, der du legger både en del sannheter om menenskehet og deg selv ut. Dette er vakkert.

Du er en kunstner med dine ord.

Ønsker deg en vakker dag. En dag som du skal nyte!

En varm og god klem til deg.

Spirea sa...

Tusen takk alle sammen for så mange fine, engasjerte kommentarer. Jeg er bare overveldet over hvor stor respons jeg får på det jeg skriver, kjenner jeg må bøye meg i støvet og prøve la det synke inn. Tusen takk, jeg er helt rørt - helt sant, helt ærlig, jeg er virkelig, virkelig rørt.
Også må jeg bare få tilføye at jeg ikke ønsker at noen skal tro at livet mitt bare er i dypet (selvom jeg skriver mye om det). Her er det også mye latter og glede og tross prøvelser, så er jeg stort sett gla :) Og som Tankenesmor her spør om - joda, det er så definitivt lov å være overfladisk av og til, og jeg syns selv det er skjønt med blogger som skriver om ting som gleder, om hverdagslige fine hendelser...det smitter jo! Og alt skal absolutt ikke deles med alle, nei...poenget mitt er bare at man kommer ganske langt med ærlighet og det å våge å gi litt mer av selv enn bare "rosa skyer" hele tiden... ;) men det betyr ikke at "rosa skyer" ikke er viktige ;) om noen i det hele tatt skjønte hva jeg mente her...
Ønsker dere fine alle en herlig solfylt og varm (!) dag!! Rekker ikke besøke dere alle tilbake - men jeg prøver :) klem

EG sa...

Dette er så sant, så sant. Det er stort sett forventa at ein skal vere perfekte i dette samfunnet...Men kven er vel egentleg det? Du har ein flott blogg, som set ord på noko sikkert mange tenkjer på og føler på - ein blogg til ettertanke....

Tusen takk for ditt besøk på min blogg. Du er velkoma tilbake! Og eg kjem nok tilbake her og;)