tirsdag 3. februar 2015

Fremmede i seng


Hun våkner opp. I det hun ruller rundt og slenger armen forsiktig over, treffer den madrassen - og ikke den varme kroppen hun sovnet inntil. Hun setter seg opp og stirrer fortumlet ut i luften. På det lille skatollet ser hun en krøllete lapp. "Takk for i natt. Lykke til videre!". Ikke en kjærlig lapp med innbydelse til en fortsettelse. Et "takk og farvel". Han er borte....

Dagen i forveien hadde de sittet timesvis på den intime restauranten. Hun var ute med venninner, han sjekket henne opp. Venninnene gikk hjem, hun ble igjen. Han kunne jo være mannen hun hadde ventet på? Hun, som alltid hadde kontroll, kjente at følelsene løp løpsk. Beruset av ham, tar hun hånden hans og vandrer hjem - og i lykkerus sovner hun i armene hans. Lykkelig over å ikke lenger være alene. Snart i et forhold. Snart har hun kjæreste. Endelig er ensomheten over. Endelig.

Borte er mannen. Borte er glede og lykkerus. Erstattet med tomhet. Fortvilelse. Anger. Hun hopper i dusjen, kjenner seg uvel. Hva har hun gjort, hva har hun gitt, hva har hun sagt? Tårene renner og vannet skyller dem ned i sluket. Dit farer også drømmene hennes. Mobilen er stille. Ingen blomster på døren. Ingen melding på Facebook. Han er borte.

Vi gir, vi håper, vi blir skuffet. Noen ganger går det ikke alltid som vi ønsker. Noen ganger gir vi for mye, for fort og for ofte. Noen ganger tar anger og sinne, over egne handlinger, overhånd. Naiviteten slår sprekker, og i neste sving har vi lært litt mer. Vi lever i et fast-food samfunn, der behovene tilfredsstilles her og nå. Der "verdt å vente på"-kampanjen som jeg vokste opp med, fnyses av. Vente, hva er det? Tålmodighet, hvorfor det? Jeg trenger, jeg må, jeg vil - derfor gjør jeg. NÅ.

Jeg kaster et blikk på kvinnebladet jeg nettopp har lest og tar meg selv i å kjenne på en voldsom irritasjon. En av Norges vakre, unge kjendiskvinner forteller åpent om singel-liv og one-night-stands. Om spenningen, erfaringene, begjæret. "Behov er til for å tilfredsstilles", sier hun - og oppfordrer oss alle til å "leve livet ", ikke se seg tilbake, ikke gråte over "små tabber". Lite tenker hun på den enorme påvirkningskraften hun har på unge jenter, som ser opp til slike som henne - og ingenting, absolutt ingenting, sies om skuffelser, sår, anger, fortvilelse, selvbilde, selvfordømmelse og følelsen av å være "skitten". Sannheten er at gir du etter ofte nok, vaskes samvittigheten ut. Jo lenger du tøyer strikken, jo mer du gir - jo mer mister du og jo mindre får du igjen. Du visker ut deg selv - og et mykt, følsomt hjerte, lærer å bli hardt. Begjær, spenning, quickfix for behovene - er ikke alltid det som gir.
Men det som tar....

Hun er ute igjen. Igjen kommer en mann. En mann som vil, som håper, som ønsker. For en natt. Han trenger, vil og må ha -  en quickfix for sine behov, sitt begjær, sin tilfredsstillelse, sin lengsel. Bare en eneste natt. Så er han jo borte. Fin deal, ikke sant? Hun snur ryggen til, reiser seg og går. For hun venter fortsatt. Men på noe annet - enn en fremmed i sin seng.

              Klem, 
♥ Jeg er ingen superblogger for tiden. Det er heller ikke målet, men å ha litt overskudd hadde vært fint ;) Jeg (og familien) har vært syk, fullstendig slått ut i et par uker nå. Jeg savner å ha energi til å innom blogger og "hilse på", svare på mail og kommentarer - og skrive mail bare for å si at jeg bryr meg, 
selvom det er litt stille....innimellom. 
Tusen takk for alle fine kommentarer på de siste innleggene, noen av dem har jeg lest igjen og igjen, men jeg har dessverre ikke hatt krefter til å svare. Bare vit at jeg setter uendelig stor pris på at dere legger igjen et spor når dere likevel er her og leser ;) Så kommer jeg sterkere tilbake....
Ønsker alle en fortsatt god uke! 30 kommentarer:

Anonym sa...

Til ettertanke......Veldig modig skrevet.

Refleksjon på livsvegen sa...

Takk at du bryr deg om alle dei som kavar rundt.

Viktig å vere eit forbilde.. og faktisk er ein det utan å ville det..

klem (fint å "sjå" deg på bloggen når du orkar)

...... sa...

story of your life eller? ;)) blei litt prippent denne gang synst jeg.

Sonja sa...

Hun over her sier det så bra, du bryr deg oppriktig om dem som kaver. Det viser du jo gang på gang og jeg tror du for mange er en veileder. Kansje uten at du vet om det selv. Tøft innlegg i dag og i alle fall ikke prippent (???) som det også leses i kommentarfeltet her. Jeg har selv kavet og skulle ønske jeg hadde en som guidet meg litt i min ungdom. Jeg håper mange unge leser denne bloggen. Nå nærmer jeg meg selv 50 og har nok livserfaring til å guide meg selv men det er så lett å tråkke feil når man vokser opp. Takk for alle tema du tar opp her. Tøft og sterkt av deg. Jeg beundrer ditt mot. Sonja.

Anonym sa...

O.H sa...

wow! hot! bra skrevet!

katarina eidsvåg sa...

Takk for at du tar opp litt tabubelagte tema. Og det gjør du med snert og uten å fordømme. Jeg sitter igjen og undrer på om du har erfart dette selv eller om du skriver en historie for å få oss til å tenke. Du skal selvsagt ikke svare på det men det er det som gjør at det blir så lite fordømmende. Dette kunne like gjerne vært deg, som det kunne vært meg, høres det ut som. Vet ikke om du forstår hva jeg mener? Uansett vil jeg si takk igjen. Andre sier du er tøff og det er jeg enig i. Veldig tøff. God natt fra Katarina <3

Unknown sa...

Bra innlegg. Jeg digger denne bloggen. Såå glad du er tilbake igjen. Elena.

Fjordheim sa...

Flott innlegg. Flott at du tørr å ta opp også slike ting på bloggen.
Og det er jo så riktig. Er ikke lett for de unge å leve rett når de
stadig får høre at det er "viktig" å følge sine følelser og begjær i
alle ting, også seksuelt. Slev var jeg så heldig å vokse opp med
at det var verdt å vente på den rette, og det har jeg aldri angret på.
Har snakket med flere som ikke gjorde det, og angrer på at de
ikke ventet. Prøver å formidle det til mine egne unger, men det er
ikke lett å få de til å forstå det. Dessverre.
Er glad du er "prippen" :) Selv om jeg ikke syns det er rette ordet
på deg, faktisk langt fra. Du er tøfff, og tørr å ta opp mange vanskelige
ting på bloggen din. Fortsett med det, når du orker. Gleder meg alt til
neste innlegg
Ønsker deg ei velsignet god uke :)

Fjordheim sa...

Skulel jo også si Riktig god bedring til dere alle :)

amo sin blogg sa...

Godt innlegg !
Det er nok mange som burde tenkt seg om.

Klem frå Anne-Mari

Ingar sa...

Takk for at du tør å skrive slike innlegg som vi vet at noen dessverre vil kjenne seg igjen i. Vi har alle gjort noen feil som har gitt oss livserfaring, men her setter du fingeren på et område mange later som ikke er feil i et forsøk på å undertrykke de sårene de blir påført. Det er IKKE prippent å si i fra om dette, og ikke minst trenger unge mennesker å lære dette.
Du har lagt ved en plakat tilslutt: I have a plan. Do you trust me? - God
Vi vet at Gud ønsker det beste for oss, og Han har sagt noe om rammer rundt livet. Dessuten er Bibelen full av eksempler på enkeltpersoner som handler på utsiden av Guds plan, ønsker og rammer for oss. Det er også skrevet for at vi skulle ta lærdom av det. Må Gud velsigne deg og dine videre, må dere raskt bli friske igjen. Og takk for at du er tilbake på bloggen igjen! :-)

Unknown sa...

takk for at du deler så mange ting fra livet sånn det er. jeg har ikke erfart det du skriver om her men har gjort mye dumt i livet mitt. synes du er god til å sette ord på ting uten at det blir kleint. dette innlegget vil sikkert trøkke på noen tær men jeg er glad du tør det. vi trenger å noen ganger få øye opp for at ikke alt det vi holder på med, er like bra for oss. synd når profilerte mennsker uttaler seg slik du skriver om her uten å tenke komsekvens.
takk for dette innlegget, takk for denne bloggen. massevis av klemmer fra Silje

Anonym sa...

Er dette selvopplevd?

Anonym sa...

Denne var til meg. Takk.

Linda Karin sa...

Å, så utrolig bra at du fortsatt skriver Spirea, dette emnet og alt du ellers skriver om er så viktig! Jeg håper bloggen din blir kjent over hele landet og oversatt til andre språk! Dette innlegget håper jeg når ut, denne vinklingen mangler i dagens samfunn selv om mange kjenner på det samme. Og det er altfor få som er så modig som deg, som kaster lys på skyggesiden av å leve etter mottoet "behov er til for å tilfredsstilles". Det er så rørende alt du gir av din tid til oss andre, men jeg er glad du passer på deg selv også så du ikke sliter deg ut. Ber om legedom og ny styrke for deg og familien <3 Klem

Aslak sa...

Godt skrevet. Aslak

Kristina, nord i bygdo sa...

Dette var verkeleg bra Spirea! Å kor me trenger å høyre denne sida av saken!! Eg er sikker på at dei aller fleste jenter kjenner det på denne måten. Me lengter etter trygghet og det å bli elska for den ein er. Gode trygge rammer er gitt for vår eigen del. Eg er så glad for at eg har valgt Bibelen som rettesnor for livet, det har beskytta meg fra så mykje. Å få vere heil på innsida betyr alt. Å få tilfredstilt behov i nuet, fører til lykke i nuet, men til sår på sikt. Når det skjer på feil måte rett nok.

Unge mennesker treng å få høyre at det går an å vente med sex. Det er faktisk mulig! Rebecca St James har gitt ut ei fin bok i det emnet og har vore eit stort forbilde for mange.

Fortsett å skriv Spirea! Når du har tid og litt overskudd. Du gir det du har til Gud og så er det tydeleg at Han velsigner det stort. Er så takknemlig for deg ♥ Ber om styrke og helse for deg og dine ♥ klem

Anonym sa...

<3 tøft!

rinemor sa...

Synes det er flott at du skriver om dette .Om det er selvopplevd eller ikke , er jo ikke poenget her. Mange går å venter, som du skriver. Men så har man kjørt seg selv opp i et hjørnet..og kommer ikke ut av det. Ønsker dere masse god bedring. Klem

Spirea sa...

"Nei - og mon tro hva som gjør at du lurer på det?" til det første.
Og "javel, da er vi uenige om den saken" til det andre. Ha en strålende dag!

Spirea sa...

Mon tro hva som gjør det viktig for deg å vite det, da? Innholdet i innlegget er uansett det samme, enten det er selvopplevd eller ei. Du får klø deg litt i hodet og undre deg en stund til om du må, men jeg syns ikke det er viktig å svare på dette. Det er ikke relevant for hvordan jeg ønsker at mine lesere skal forstå innlegget. Ha en fin-fin dag :)

Spirea sa...

Tusen takk alle sammen for alle gode tilbakemeldinger, enten dere syns det er prippent eller ikke ;) hehe....
Jeg elsker at dere forteller meg hvordan dere opplever det jeg skriver og jeg syns det er fantastisk at dere orker gi av dere selv tilbake til meg! Jeg setter så stor pris på alle kommentarer og alle innspill. Og det er spennende hvor mye forskjellig man kan få ut av å lese det samme innlegget :) Takk igjen alle sammen for at dere er her og leser og deler tanker. Dere er gode. Må dere ha en fin uke videre!! klemmer fra Spirea

........ sa...

....ble bare litt nysgjerrig. :))
Okay å være uenige. synst bare ikke du må være så moraliserende. fin dag til deg og. :))

Anonym sa...

God helg og klem til dyrebare deg
Cecilie

Anonym sa...

Flott at du tar opp dette tema. Mange er det som lett lar seg rive med, og faller i denne fristelsen, og ødelegger noe av livet sitt. Bare sløse bort "kjærligheten" er forferdelig dumt.
Du er tøff som tar det opp, men jeg tror det trengs.

Jesus er svaret! sa...

Utrolig tøff du er som skriver om dette. Vanvittig viktig å sette fokus på. Det er veldig tabu i dagens samfunn...
God bedring til deg og dine

wiebecke sa...

for en flott blog jeg fant i dag. her vil jeg undersøke mer. takk for alt du deler. wiebecke

Anonym sa...

La meg til som følger her i dag. Nydelig blogg. I kveld skal jeg sitte og lese meg gjennom. Mvh Kine M.

Fabelaktig sa...

Ville bare innom og si hei til deg og sende deg varme smil.
Stor klem!

PS! etter at jeg skiftet plattform på bloggen, så oppdateres ikke feeden min på din bloggroll. Vil du fortsette å få oppdatering hver gang jeg poster ett innlegg, trenger du å oppdatere bloggadressen min til http://fabelaktive.com/feed