søndag 18. mars 2012

En spire av glede


"Mamma!....Mamma?!" Jeg kikket opp. Der var stillheten brutt. Jeg lå rett ut på sofaen, prøvde hente meg inn i 5 minutter. En liten jente sto og trippet og hadde tydeligvis noe på hjertet. "Mamma, hva gleder du deg til?" spurte hun, veldig forventningsfull og samtidig helt sprekkeferdig. "Jeg vet faktisk ikke" svarte jeg stille og så antakelig trist ut. Sannheten var jo slik, jeg klarte ikke tenke ut en eneste ting jeg faktisk gledet meg til. Sånn er det nesten aldri.

"Hva med deg, da, lille jenta mi? Hva gleder du deg til?" Da bare boblet det over. Hun sto og spant rundt på gulvet i dèt hun ropte ut hvor mye hun gledet seg til bursdagen sin, og hvor mye hun gledet seg til å leke på stranden, til å plukke blomster om sommeren, til å få besøk av både den ene og den andre, også gledet hun seg så til å leke med kattene uti hagen.
Hun sprudlet. For en kontrast til mamman sin, tenkte jeg - og smilte så godt jeg bare kunne. Etter å ha pratet masse om disse tingene, spurte hun igjen - "men du, da, mamma? Hva gleder du deg egentlig til?"

Det var da det slo meg. Det hun nettopp hadde ramset opp, var i mine øyne nokså små ting, men hun holdt på å hoppe i taket av dem. Så nydelige barna er, som kan finne sånn en stor glede i de små, hverdagslige ting...

Jeg måtte likevel tenke meg nøye om for å klare å komme på noe. Jeg kikket ut av vinduet, på de vakre hestene rett utenfor, på plantene som klatrer oppetter terrassen og som har begynt å spire, på fuglene som satt og kvitret og nippet til maten vi har hengt ut...og jeg kjente at dette er ting jeg gleder meg over. Også gleder jeg meg til å ha ferie sammen med familien, og ikke minst å planlegge den..og til å nyte våren ved sjøen....de vakre strendene...lukten av blomstene...

Jeg snudde meg mot jenta mi igjen og sa dette som jeg hadde kommet på. Da strålte hun opp og sa "jeg gleder meg, og du gleder deg, mamma!"Og det var jo sant... Min lille jente på snart 4 år, hadde funnet frem noe av håpet i meg igjen, håpet om våren, sommeren - bedre tider  - og funnet frem fokuset igjen - på de små ting i hverdagen, som det er verdt å glede seg over, og som jeg ikke ønsker skal bli overskygget av vonde, vanskelige ting. Nok en gang har et av barna mine lært meg og minnet meg om hva som er viktig i livet...

Da hun spratt av gårde, lykkelig og på vei ut i solen, ropte jeg etter henne med tårer i øynene "takk, jenta mi" - men da var hun allerede ute og løp av fryd etter kattene...Hun gledet seg over de små tingene.
Og det skal jeg også prøve på....så godt jeg bare kan.

                                                                      Klem,
post signature28 kommentarer:

Maria sa...

Å, de kjære små!
Den som ikke blir som et lite barn, går nok glipp av mange gleder!
Jeg er så takknemlig for at jeg har de små til å minne meg om gledene som er her og nå - og de man kan gå og glede seg lenge lenge til! :)
Tenker på deg ofte! Du er i mine bønner..
Og du får snart svar på mail :)
Klem til deg!

Anonymous sa...

Å, men så deilig å lese. For en skjønn liten datter du har. Og så god hun er til å få deg til å snu fokus. Barn gir som oftest ikke opp når det er noe de vil. Heldig du, som har en perle av en datter. En stor skatt er hun. Fortsette og gled deg med henne og de små tingene.
M

Sissel Lindeman sa...

Så herlig! Og så glad jeg blev for å lese at du ser litt gleder midt i alt det som er vondt! Takk Gud for barna, de er de største velsignelser i livet. Og tenk at de små kan hjelpe oss å snu fokuset. Jeg håper du holder fast på de små gleder i hverdagen, selv når stormen herjer rundt deg. Du er i mine tanker. Klem fra Sissel

Aslak sa...

Takk Gud for dem rundt deg som trekker deg opp og gir deg spirer av glede!! Det er hva Gud ønsker for deg, ikke tanker til ulykke. Frykt ikke. Vi lesere vet ikke hva du gjennomgår, men vi forstår det er vondt og vanskelig. Jeg har løftet opp noen bønner for deg og dine. Må den kommende uke bli fylt av mange små og store gleder, ikke flere vonde beskjeder. Takk for din ærlighet og åpenhet om livet slik det er for mange av oss. Varme hilsener

Lill-Karin Nyland sa...

Barn er virkelig livsnytere, vi kan lære mye av dem. Jeg trener meg hver dag, på å legge merke til de små ting som gir meg glede. Banalt nok, for det er så lett å glemme selve verdien av å LEVE. Vi tar alt som en selvfølge og haster videre. Tenk hvor heldige vi egentlig er, som får oppleve himmelvelvet hver dag, som kan trekke luft ned i lungene våre og gå livets fottrinn på denne grønne planeten!

Takk for at du minte meg på de små gleder. Det fikk meg til å tenke på de store. :)

God klem.

Linda M sa...

Det er de små tingene som er livet ♥
Jeg ønsker deg en herlig søndag!
Varm klem :)

Renate sa...

Så herlig!
Vi trenger å bli minnet på hverdagsgledene i blant :)
Klem

Kristina, Nord i bygdo sa...

Takk for at du skriver så ærlig og ekte. Livet kan vere hardt, og det er vondt å tenke på at du går igjennom tøffe ting no. Likevel godt å høyre at du klarer å glede deg over små ting i kvardagen. Vit at det du har ein kjærleg Far i himmelen som bryr seg og deg og MANGE søsken rundt omkring som ber for deg. Sammen vil bønnene bære deg igjennom alt. Stor og god klem ♥

Maren Sofie sa...

Mist aldri håpet og motet, du skjønne! Hold fast på det du lærte av dattern din nå! Gleden finnes overalt i de små ting :-) Igjen må jeg bare si jeg digger blogn din! klem

Anonymous sa...

Fant bloggen din i dag. Ble tipset av ei som kjenner deg. Jeg har tørket tårer og grått mye for og med deg, men også grunnet sår i eget liv. Jeg er imponert over alt du er gjennom og hvor sterk du virker og samtidig tør du vise svakhet. Sykt ærlig. Elsker slike mennesker. Takk for alt du skriver og jeg kan love deg jeg kommer innom igjen og igjen nygsjerrig på hva du har på hjertet. Godt å lese at du fant en spire av glede i det du står i akkurat nå. Klem fra ei venninne av K.

sigrid sa...

Takk at du deler!!

Stor klem

Sol sa...

Jeg prøver også hver dag og glede meg over de små tingene. <3

Nadine sa...

Lovely story! God works in mysterious ways ;)

Monica Serina sa...

Gud bruker menneskene rundt oss til å hjelpe oss opp. Han bruker dem som en utstrakt hånd. Midt i stormen er de små gledene vanskelige å se. Fokuset er innstilt på helt feil kurs og trenger et lite dytt for å komme på rett spor igjen. Det var GODT å lese at du har fått et lite dytt!! For en utrolig nydelig datter du har, en så stor velsignelse. Jeg kjente tårene presset på samtidig som det trakk veldig i smilebåndene. Jeg skal be for deg i kveld. Jeg skal be om at du må forsette å få disse dyttene, at du skal klare å se de små gledene. For de er der, hele tiden, de er bare litt vanskelige å se til tider. Spesielt midt i stormen. Uheldigvis, for det er da de er viktigst! Jeg tenker på deg:)
God klem!

Katarina Eidsvåg sa...

Jeg er blant dine trofaste lesere/følgere men kommenterer sjelden, dessverre. Så dårlig på det...sukk...Men jeg vi bare si at jeg kjenner sånn godhet for deg. Jeg deler med deg opp og nedturer og håper du nå får flest av de første. Du gir meg mye ved alt du skriver og du utfordrer mine holdninger til Gud. I en positiv retning, det skal du vite. Er vokst opp i kristent hjem, men sklidd ut og vender meg nå mer mot Ham igjen. Det du deler har vært til stor hjelp i den retningen. Håpe du får en fine uke nå. Stor klem

dagdrømmeren sa...

Fantastisk tekst! Takk for at du deler!
God klem til deg
Tonje

Miriam sa...

Så fint! :o) Og så fin blog dette var! Ble nesten sur for atte jeg ikke har sett den før. Mye visdom og oppmuntring her. Håper du har en fin dag i dag. Hilsen Miriam

Blåbærtua sa...

Det er så bra dei tankene du deler,det er så ekte og ærlig og det treffer i hjerte,tusen takk for du er den du er og med det du skriver så har det hjulpe meg til å få tankene over på andre ting,reflektere:)kvardagen kan være tøff og sjølv om eg har ein pyton dag så hjelper det å blogge for meg,eg har kanskje ein litt overfladisk blogg på ein måte,eg er kanskje lite personlig med bloggen min,men men:)
Ha ein forsatt fin mandag!

Maria sa...

Fin historie! Born har så lett for å finne dei tinga som dei gleder seg over enn vi vaksne. Vi blir travle, stressa og tenkjer over alt vi skulle ha gjort - så gløymer vi litt å sjå alt det flotte rundt oss. Då er det godt å ha nokre herlege soler som hjelper oss å hugse.

Ingeborg sa...

Kjære. gode Spirea som deler så gode ord med oss. Og som også legger igjen gode ord på bloggen min. Disse ordene blir en del av mine hverdagsgleder:) Dette å kunne glede seg i hverdagen er ikke alltid like enkelt, det har vært mang en kilde til dårlig samvittighet overfor dem rundt meg, desto bedre er det da når gledesfølelsen bobler.

Varm klem fra meg:)

Laura sa...

Vi kan lære mye av barna.

Kjenner meg igjen i det du skriver. Tusen takk for kommentar på min blogg! Jeg er ikke så flink til å kommentere tilbake, men jeg leser med takknemlighet og tar det med meg! Ha en fin uke. :)

Kristin sa...

Herlig!! God klem til deg i kveld!

Fabelaktig sa...

Jeg er så lei for at jeg ikke har fått besøkt deg før nå, døgnet skulle hatt flere timer!

Nydelig innlegg i dag også - når du skriver, rører du vet sjelen min. Hjertespor er det perfekte navnet på din blogg!

Jeg håper du har hatt en finfin start på uken, kjære!

Gode klemmer& fine tanker

rosaroseblogg sa...

nydelig hverdagshistorie som gjorde meg takknemlig for livet <3

Tankenesmor. sa...

Smil <3

Katrine sa...

Du har en nydelig datter som klarer å videreformidle viktige budskap. Tenk å være så lett og fri som en fireåring. MEN små gleder er viktige. Det er de som bygger opp livet og gjør hver eneste dag verdt å leve. VI skaper livet selv, og jeg velger å gjøre det gjennom å fokusere på små og store gleder.

Jeg har også en gang vært på et mørkt og trist stadie i livet, og mye av grunnen til at jeg igjen er langt oppe er Lykkeskatten min og små gleder. Å fokusere på det positive og glade gjør at hverdagen oppleves som mer givende og bra. Jeg smiler igjen, og jeg lever. Jeg flyter på gleder og tar en dag av gangen.

Takk igjen for kjempefine kommentarer på bloggen min. DU er flott, i ord og tanker. Jeg liker deg. :))

A worshipping heart sa...

Kjære deg! Først: takk for kommentar hos meg. Har ikke nett hjemme om dagen, og da er det hakket mer utfordrende å henge med på alt som skjer. Men kom inn på bloggen din en dag og kjente jeg gledet meg til ferie på sørlandet, og å få mulighet til å innom deg å lese orntli.
Det du skriver om her er så viktig, og jeg kjenner meg SÅ igjen. Har hatt flere dager som det selv i det siste, der jeg ikke klarer å se gleden i ting, og glede meg over de tingene som gir meg masse energi i hverdagen. Bekymringer tar litt overhånd, og jeg må stadig minnes på å fokusere på de drømmene og gledene jeg har nedskrevet som faktisk er verdt fokuset mitt. Takk for den enkle måten du formidler det på. Enkel og barnlig, men samtidig akkurat det som skal til! Håper påskeferien blir god - jeg gleder meg hvertfall over å være godt plantet på sørlandet og nyte stillheten :)

A worshipping heart sa...

Kjære deg! Først: takk for kommentar hos meg. Har ikke nett hjemme om dagen, og da er det hakket mer utfordrende å henge med på alt som skjer. Men kom inn på bloggen din en dag og kjente jeg gledet meg til ferie på sørlandet, og å få mulighet til å innom deg å lese orntli.
Det du skriver om her er så viktig, og jeg kjenner meg SÅ igjen. Har hatt flere dager som det selv i det siste, der jeg ikke klarer å se gleden i ting, og glede meg over de tingene som gir meg masse energi i hverdagen. Bekymringer tar litt overhånd, og jeg må stadig minnes på å fokusere på de drømmene og gledene jeg har nedskrevet som faktisk er verdt fokuset mitt. Takk for den enkle måten du formidler det på. Enkel og barnlig, men samtidig akkurat det som skal til! Håper påskeferien blir god - jeg gleder meg hvertfall over å være godt plantet på sørlandet og nyte stillheten :)