lørdag 25. august 2012

Det kommer til å gå bra!

På barne-tv vises en liten gutt som har falt og slått seg. Han ligger på asfalten og gråter. Min lille jente sitter og ser, med store øyne som fylles med tårer. Så løper hun bort til tv, legger hånden på skjermen og klapper på guttens blødende kne. Kinnet legges inntil og slik står hun lenge - uinteressert i at filmen suser videre på skjermen. "Hva gjør du lille venn?" undrer jeg meg - for å få henne til å sette ord på. "Jeg trøster, mamma. Det kommer til å gå bra!"

Dette året har samme lille jenta gjort det hun kan for å trøste en mamma som har vært syk og møtt mange prøvelser. De små har fått se så altfor mange tårer. Men tårer ikke er noe å være redd for. Vi sier ikke "ikke gråt!" her hos oss. Det er lov å gråte, det er lov å vise følelser. For tårer virker både forløsende og rensende, og det kjennes litt bedre etterpå. Også vet vi, av erfaring, at smilet - og latteren kommer tilbake. Igjen.

Kanskje ser det mørkt og vanskelig ut i livet ditt i dag? Det er lett å klandre Gud i slike perioder. Men vet du, Gud har aldri lovet oss et liv uten prøvelser. Han har heller aldri lovet oss et liv uten sorg, tårer og smerte. Men han har lovet å være med gjennom alt. Han er den som bærer når du selv ikke klarer gå lenger. Han er den som kommer med skjulte skatter midt i mørket, og han er den som rekker hånden sin mot din for å lede deg videre, når du selv ikke ser hvilken vei du skal gå. Om vi bare lar ham slippe til.

Jeg har en enkel tro. Jeg tror som den blinde, som ikke kan se vinden, men som kjenner den. Jeg tror på det jeg ikke ser, men kjenner som en visshet i mitt hjerte. Og gang på gang erfarer jeg at Han er trofast. Vet du, det er som regel når jeg skal fikse alt på egenhånd og tilsynelatende klare meg uten ham, at ting går galt. Derimot er det når jeg sier "Gud, nå får du overta - for jeg klarer ikke dette alene lenger", at velsignelsene ramler over meg.

Og når vi ber, så får vi ikke alltid det vi ønsker oss. Men Guds "nei" er et tegn på kjærlighet. Han gir deg heller det han ser du trenger. Det er ikke alltid dine ønsker eller drømmer er til det beste for deg. Tro meg, jeg kunne vært gift med feil mann opptil flere ganger om jeg fikk alt jeg ba om....

Tenk om vi kunne gjøre en litt større innsats for å bry oss om hverandre, hjelpe hverandre og oppmuntre hverandre. Der vi ser hverandre og tar oss tid til hverandre. Som min lille, som ser en som har det vondt - og styrter dit. Hvorfor er vi så sene med å bry oss om hverandre mange ganger? Hvorfor så redde for å trøste eller rekke ut en hånd? Mennesker kan svikte. Men det finnes en som alltid er trofast og som trøster på en helt spesiell måte om du lar ham. Jeg føler det ikke alltid slik, men jeg vet det. Jeg vet det, for jeg kjenner det i mitt hjerte  - at noe har blitt bedre. Og jeg vet, at også i tiden som ligger foran - kan jeg stole på en trofast Gud, og si som jenta mi: "det kommer til å gå bra!"
                                                               
                                                                Klem,
post signature51 kommentarer:

Miriam sa...

Også min erfaring. Alt blir bra til slutt, men best når jeg inkluderer Gud i det. God helg og takk for flott innlegg som gir håp!

Aslak sa...

Sanne, viktige ord. Liker at du har så "enkel" tro og at du deler den så likefremt og jordnært. Det enkle er jo som kjent det beste. Mvh Aslak

Refleksjon på livsvegen sa...

Du skriv så godt og så ekte!!

Varm klem ♥

amo sin blogg sa...

Fint innlegg, igjen.
Takk for koseleg kommentar hos meg :)
God helg !
Klem frå Anne-Mari

Katrine sa...

Fortryllende ord om håp og en fortryllende liten datter fe. -og hun er som hun er takker være den flotte mammaen sin. Dessuten er jeg enig; det er viktig å være i kontakt med og kunne vise følelsene sine. Bare slik kan en kjenne på ekte glede, lette og sorgløse stunder, lykke og trygghet.

Jeg vet ingenting om sykdommen din, men jeg vet at sykdom er vanskelig og jeg vet at sykdom kan føre til mange endringer både i kropp og sinn. Jeg tror du er inne i en bedre fase nå, og jeg håper tårene er færre, gledene litt flere og dagene litt lysere.

Her har det vært bursdagsbesøk, kake og en del oppvask, og nå er jeg faktisk ganske glad for at kjæresten min ikke ønsker noe annet av dagen og meg enn mer kake, en film og å krype opp i sofaen med Lykke i midten. Akkurat en slik avslappende lørdagskveld ønsker jeg for deg også. Spis minst en sjokoladebit.

-og jeg tror rekene i middagsretten kan byttes ut med kylling. Jeg synes også det er helt legitimt å ikke være stor fan av reker. Jeg begynte først reketilvenningen som 19 åring da jeg studerte i Kristiansand, og enda er det begrenset hvor mange reker som får plass på min tallerken. ;-)

Anonym sa...

takk.dette går rett i hjertet mitt i kveld.som om det er skrevet til meg.er satt ut.

Hos oss i Nøkkeldalen sa...

dette var veldig gode ord å lese! Det gav meg masse, tusen takk, kjære deg! og så var dei óg veldig fine dei illustrasjonane du har brukt! Og jenta di må vere ei veldig kjærlig jente, så skjønnt det med tv'n!

Tusen takk for dei fine kommentarane fra deg! blir alltid kjempegla eg! klem

Fjordheim sa...

Vil bare takke deg så mye for det du skriver og deler.
Det er godt å lese. Ønsker så inderlig at alt skal bli
bra hos deg og med deg. At du snart skal bli helt frisk.
Jeg ønsker å sende deg mange gode klemmer.
Er så glad for at jeg har funnet bloggen din.
Den gir meg så mange gode stunder. Men og mye å tenke på.
Klem til deg, kjære deg :)

Anonym sa...

Du er så god du kjære søte deg:)
Dine ord idag,bare eg såg overskrifta traff meg,mange ganger synest eg alt ser håplaust ut men så ordner det seg,sjølv om det kan ta lang tid,eg kjempa med Nav i 12 år,så gav de seg og eg kunne slappe av og ha ein bitteliten jobb ved siden av,tøft å få papiret ihanda på at eg var 100 % prosent ufør,det har tatt tid å innfinne seg med det sjølv om det er det eg kjempa med å få igjennom,håper du får styrke og kraft til å gå gjennom dagene ,du er så god:)
Fine lørdagskveld til deg!
Klem fra Lillian

Anonym sa...

Har bare èn ting å si: NYDELIG!

Klem M

Kataraina Eidsvåg sa...

Vakkert og sterkt. Takk for at du deler så ærlig om din tro og om motgang og prøvelser. Nydelige jenten din. Barna kan virkelig få ting i perspektiv for oss, ikke sant? Jeg syns du er heldig, midt i omstendighetene, at du har de rundt deg som du har og en gud du tror på. Du er bare så god spirea. Ha en herlig helg. Katarina

Tina sa...

Gode Spirea for et innlegg fullt av håp. TAKK! Jeg er en tvilende troende om du skjønner. Når jeg leser dine innlegg kjenner jeg det "pirkes" borti meg. Godtvondt. Jeg syns du er usedvanlig god på å skrive, forklare så enkelt og jordnært. Tror det er derfor denne bloggen er så populær som den er. Du setter ord på mye som rører seg i mange. Hm. Fikk mye å tenke på nå. Fineste helg til deg. Klemklem

Humlehagen sa...

Takk for påfyll i hverdagen min!:)Klem fra meg!

Malin sa...

<3

Monica Serina sa...

I går kveld var jeg innom møte på Filadelfia bare for å få lovsynge litt. Der spilte de en av lovsangene som jeg har fått et spesielt forhold til, og som jeg egentlig hadde glemt litt. Mens jeg stod der kom jeg til å tenke på deg. Og du ble i tankene mine. Jeg kom til å tenke på den samme sangen nå når jeg leste innlegget ditt.
"Aldri går du fra meg" av Impuls. Vi har en Gud som aldri går i fra oss! Og det er som du sier det er først når vi lar Gud få ta styringen og ikke oss selv at han kommer med rikelig velsignelse. Og selv om det er vanskelig, så er det godt å vite at Han er alltid er der selv i vanskelige tider.
Jeg tenker på deg kjære du! Håper dagene er fylt med gode stunder og gleder. Gode tanker sendes til deg sammen med en god klem!

Unknown sa...

Sant som du skriver! :) Men det tok meg lang tid å fatte at det beste er å gi alt over, til en som vet best. Fysj som jeg har rotet til livet mitt mange ganger fordi jeg vil ha det på min måte. Det blir ofte feil da. Og som jeg lo da jeg leste det om mennene i livet ditt :) haha, det der kunne jeg og skrevet under på. Godt vi ikke får alt vi ber om. Jeg ville i såtilfelle også nå ha vært sammen med en klin gæren mann i australia. Huff og huff. God is in control, det er det beste som finns. Takk for enda et fint innlegg. Du har så finfin blog du. klemmer

Beate sa...

Bare innom med en liten klem og for å takke for alle de gode orda du legger igjen hos meg. Jeg har det bra, men litt travelt nå i høstoppstarten. I morgen skal de første konfirmantene presenteres :)
Jeg kommer tilbake å kommenterer litt mer seinere. Måtte bare legge igjen et lite spor nå <3

Anonym sa...

Takk for alt håp du deler i denne bloggen din. Nyoppdaget for meg og her kommer jeg til å titte innom ofte. En unik og sterk blogg. Jeg beundrer din ærlighet. Mann, 49

Anonym sa...

♥ TAKK ♥

loftkroken sa...

Gode, nydelige Spirea ♥
Dette var GODT å lese:))

En sang strofe :"Uten deg er jeg uten HÅP, men med deg har jeg ALT"♫

Klemmer Bente

Med kjæleik til livet sa...

det GÅR jo som regnel bra, selv om det innemellom butter imot...
Og heldige du som har ei som trøster ;)

og JA vi skulle være flinkere til å dele, trøste og håpe på andres sine vegner...
ein kommer så langt med det ...

Nyt dagen din - eg skal nyte min sammen med heklekrok og kuer

morgenmonikaklemma

Maren Sofie sa...

Du treffer meg allti, på en eller anna måte. Dette var bare godt å lese og fult av håp og godhet. Jeg sku også ønske atte vi kunne vært bedre på å se verandre. Er blitt sånn et hastesamfunn syntes jeg. Ha en fin søndag sjønne du. klemmer fra maren sofie

Sissel Lindeman sa...

Kjære Spirea! Så er jeg innom igjen. Og igjen skriver du så fint om din tro, om håb og om å holde fast på bedre tider når livet er tøft. Jeg syns du skriver og formidler så fint og så enkelt, og jeg håper at mange vil tenke gjennom hva det betyr, dette å tro og håpe. Jeg har vært der mange gange, at livet kjennes vondt, men som dig har jeg aldri gitt slipp på håpet. Takk skal du ha min ven, jeg håper du har en riktig god søndag med dine kjære. Varme hilsener fra Sissel (som sitter ude og nyder solen!)

Love Peace Pionies sa...

Kjære gode Spirea!
Takk for hilsener fra deg:)
Det var en stund siden jeg hadde vært innom her, så nå har jeg fått lest alt siden sist. Alltid godt!
Mail har jeg også hatt planer om å skrive, men har hatt litt å tenke på, som du også har forstod jeg. Det kommer!
god søndag, og en god uke ønskes!
klemmer til deg

MittLilleHjerte sa...

Kjære skjønne Spirea;)
Tusen takk for nok et vakkert innlegg som gir en noe å tenke på:)
Det er mange ganger det ser mørkt ut, men så plutselig dukker det opp et lys i andre enden av tunnelen. Jeg har selv opplevd å møte lynet fra klar himmel, da jeg fikk hjerneslag i en alder av 33 år. Men heldigvis så gikk det bra. Så jeg vet akkurat om det at livet kan virkelig se mørkt ut!
Håper du har fine dager og får den styrken du trenger:)
Fineste dagen til deg!:))

Klem fra Janne

Marguerite sa...

Ja,,,det kommer att gå bra!!!
Tack vare att Jesus har berett en framtid och ett hopp,för alla dem som tagit emot Honom i sina hjärtan!!!
Det grep mig,att din dotter visade ett sådant medlidande,,,det är mer sådant vi behöver - visa kärlek till våra medmänniskor i en mörk,kall och hård värld...
Tack,Spirea!!! Krama din dotter ifrån mig!!!
Herren välsigne dig och din familj!!!
KRAAAM!!!

Kristina, nord i bygdo sa...

Hei Spireamor :) Eg liker så godt det du skriver, så ekte og så sant. Eg trur også det er bra for barna å sjå at mamma også er lei seg og griner avogtil. Det gjer det jo lettare for dei å kunne vise følelsar og gå til oss med sorger og gleder oppover livet.

Det at du deler så ekte og ærleg med alle oss som leser bloggen din gjer det også lettare for å oss å vere sanne mennesker, å la maska falle :) Så eg vil berre sei som du har sagt så fint før: JA til å leve meir åpne og gjennomsiktige liv!

Gud velsigne deg masse gode venn! Håper dagane dine er litt bedre no og at du ser lyst på høsten som står for tur. Husk at Han har berre fredstanker og ikkje tanker til ulykke for deg!

Du må ikkje ergre deg meir over det at du ikkje gjekk bort til meg i sommar. Eg syns berre at det var veldig artig at me har vore så nære. Syns liksom eg kjenner deg litt meir berre på grunn av det eg :) Stoor klem fra meg ♥ (Eg er litt fraværande på bloggen fortida, håper du bærer over med meg) :)

Janne Tove sa...

Så fin ei jente du har - og så fint du skriv - lenge sidan eg har vore innom, har hatt det så travelt med å Leve No. Klem

Sonja sa...

Dette var fint å lese. takk for at du deler :-)

Anne sa...

Aller først må jeg få takke for trivleig kommentar i bloggen min, og GALD! er jeg for at du etterlot et spor, UTEN! hadde jeg aldri funnet hit, og DET! hadde vært et TAP! :-)

Kost meg lenge lenge med kloke ort til ettertanke og vekst her nå, og at du kan magien med å føre pennen hersker det ingen tvil om. Legger meg til her jeg, for ønsker MER!

Livets små øyeblikk sa...

Du skriver så godt, og det er så fint å lese hos deg.
Alltid til ettertanke.

Ønsker deg og dine ei fin uke,
varm klem fra Hanne:)
(og takk til deg for tips, jeg skal høre med han som skal ha den i morgen og så blir det nok litt netthandel på oss denne uken også;)

Anne sa...

Takk for nok et fantastisk innlegg..du er så god Spirea.
Det går bra ja..det går bra.
Leit at du ikke er i form .
Håper at du kommer deg fort,du som gir så mye av deg selv og er til så stor glede for andre.
Tusen takk for dine gode ord alltid hos meg,setter så stor pris på deg.
Men du må ta godt vare på deg selv,kjære venn..god bedring.
Tenker på deg.
Gode klemmer fra Anne

Anonym sa...

Takk for at du klarer å oppmuntre selv om du går igjennom tøffe tak selv. Jeg har funnet mye oppmuntring i din blogg. Gud velsigne deg!

Lisette sa...

Fint skrevet, varmt og personlig!

Anonym sa...

Takk!

Laura sa...

Kjære Spirea.
Et fint innlegg som traff meg litt ekstra nå. Har nettopp gjennomgått en dypt traumatisk opplevelse som kommer til å være med meg gjennom hele livet...

Kristina, nord i bygdo sa...

Hei Spirea og tusen takk for det fine du skreiv til meg inne på bloggen min, det varmer. Klarer liksom ikkje alltid å tru at det folk skriver tilo meg her inne i blogglandia er ekte og sant, men med deg så føler eg deg. Eg våger å tru at du er ein ekte venn, og er derfor heilt enig i at me ein dag må treffast på skikkelig!

Så dumt at dåke er sjuke i dag, uff, ikkje kjekt. Men godt at mannen kan stelle litt med dåke då. God bedring til deg min venn ♥ Stor klem

Anonym sa...

Nydelig!!!! Du har virkelig tak på det som er VIKTIG i livet. Så bra at du deler dette :) Ha en fin uke!

klem, Beate

salige lavendel sa...

Hei kjære deg. Så LEIT at du sitter inne og er syk!!!Håper det er forbigående...Så sjkønn den lille jenta di er som gjerne ville trøste. Det er nærmest en refleks vi er skapt med, at vi vil trøste når noen gråter. Tror de fleste har den samme refleksen som voksne også, men det er ikke alltid så lett å helt vite HVORDAN man skal trøste når det gjelder voksne,voksnes problemer er litt større og ofte litt vanskeligere å sette ord på. Men jeg tror de fleste gjerne vil trøste og oppmuntre hvis man gir dem sjansen, hvis man viser at man vil ta imot det man blir tilbudt. Mange føler at det er viktigere å holde fasaden, å vise at man er en sterk person som fikser det selv - og så mister man kanskje all den støtten og oppmuntringen man kunne fått. Ikke så lett bestandig. Ønsker deg god bedring og tusen takk for at du titter innom meg selvom jeg er litt treg til å svare for tiden. Jeg blir så glad for dine hilsener =))

Nadine sa...

Lovely. Again! and the illustration below, with the caterpillar and butterfly says it all. You know how to express yourself, girl. It`s a gift, I do hope you know that. We are blessed to have you around. And remember, it`s also for you: It will be better ;-) Hugs and blessings
Nadine

Myke minutter sa...

Vet du hva, de ordene om at "det kunne alltid vært verre" har hjulpet meg så mange ganger! F.eks da jeg nesten kunne mistet synet på ene øyet i fjor. Det ble en traumatisk, langvarig opplevelse men synet kom tilbake, like bra som før. Og så har datteren vår en alvorlig, kronisk sykdom, men maken til livsglad og aktiv jente, da tenker jeg at det kunne virkelig vært verre og det er ihvertfall ikke min oppgave å tynge henne ned med mine bekymringer... Ja, det er viktig å ha perspektiv i tilværelsen. Være ydmyk for alt man har og for alle de som er verre stilt enn en selv. Selv om det ikke alltid er like lett i hverdagen... Takk for dine alltid så gode ord i bloggen min! Håper du har hatt en fin ukestart :) Klemmer

Berre Kristin sa...

Har vore innom deg fleire gongar og lest nedover dei nye innlegga, og blitt rørt og kjent at du alltid set fingeren på viktige ting! Beklagar eg ikkje har kommentert, men har vore generelt veldig dårlig til det, rett og slett ikkje orka. Men set veldig pris på innlegga, og er glad at det ser ut som om mange har fått augene opp for den fine bloggen din:) Trist å lesa at du har vore sjuk, håpar det går mot ei betring snart! Her også har me eit "grinehus" når det trengs, og snakkar heller om kvifor det er slik at me må grina. Trur borna blir tryggare av det enn at ein aldri ser foreldre som grin, slik at ein blir utrygge når det brått skjer noko som gjer at dei vaksne brått grin. Skal prøva å bli flinkare å kommentera, og eg set veldig pris på kommentarane frå deg:) Klem!

Fabelaktig sa...

Hei søte!
Endelig fikk jeg tid til å besøke deg igjen, herlighet som tiden flyr. Med ny jobb og vannlekkasje i hus blir det ikke mye tid til å besøke søte medbloggere, dessverre. Har hatt mest fokus på å lage innlegg, men nå var det jammen godt å få tid til å besøke deg :)

Takk for alle de fine kommentarene du har lagt igjen hos meg, leser hver eneste flere ganger og smiler masse for meg selv (må nesten være blogger for å forstå det tror jeg *ler*)

Jeg svarte deg på alle bakespm i kommentarfeltet inne hos meg, tenkte kanskje det var flere som lurte på det samme. Så ta en titt inne hos meg og se.

Ett velskrevet innlegg som vanlig. Du er så sterk!

Ikveld skal jeg ta fram strikkepinnene og kose meg.
Fineste tirsdagskvelden!
klemklem

Fredrik sa...

Ja, det kommer til å gå bra. Det sier du til oss. Og jeg sier det tilbake til deg ;^)

Ingeborg sa...

Jo, det går som regel bra. Som regel. Man kan ikke gi opp håpet, håpet er en viktig hjelper i dårlige stunder.

Jeg er så heldig at jeg har hatt gode hjelpere rundt meg i sykdomsperioder, bl.a. en herlig prest som jeg er blitt kjent med.

Og din lille datter er preget av sin mor, tenker jeg, med omtanke for andre.

Tusen takk for alle gode ord du legger igjen på bloggen min, de betyr så mye:)

Varm klem:)

Unknown sa...

Så fint skrevet og så skjønn jenta di er!
Det er godt å vite at Gud har full kontroll, uansett hva vi måtte føle!
Håper du har fine dager, og vit at alt blir bra <3
God klem fra meg :)

Anonym sa...

Nydelig skrevet og så sant! Jeg har slitt mye med sykdom selv og mann og barn gått igjennom det med meg.. Men Gud ER trofast <3 gjennom det. I fjor fikk jeg MS, lam vemstre side, mista språk og hukommelse. Han helbreda meg en mnd etter! Halleluja! Legene finner ikke spor etter det i sentralnervesystemet mitt og har ærklært meg for frisk :D Det var tøft å bli syk igjen, visse at Han er allmektig og kan gjøre frisk, fokuserte på Han og løftenen men måtte jobbe med motløsheten og fordømmelsen. Jeg bestemte meg for å fokusere på Han uansett.. Jeg er utrolig takknemlig for være frisk nå. GOD bedring til deg <3 Du skulle skrevet disse innleggene i en bok :)

EIt pust i kvardagen sa...

Så trist å høyra at du er blitt sjuk igjen. :( Eg håpar at du finn noko som kan gi deg eit lite lysglimt i kvardagen og den tunge tida.

Takk for at du i ei slik tid tek deg tid til å lese på bloggen min, og ikkje minst til å skrive til meg! Det set eg veldig stor pris på. :)

Eg håpar at du har ein fin familie og gode venner som tek vare på deg, og som kan gjere noko godt for deg.

Du skriv så fint, og ja, eg har tru på at det kjem til å gå fint til slutt! Masse god bedring til deg. Hald ut, stå på. Eg ynskjer deg alt godt! <3

Midnatsrop sa...

Tack för ditt fina inlägg Spirea. Har inte orkat med någon dator på ett tag, och du vet ju själv hur det är periodvis. Visst får vi göra alla våra önskningar kunniga inför Gud,och låta det vila där tills Herren svarar. Man blir besparad från så mycket om man förtrösta och litar på Honom. Du finns i mina tankar och böner. Ha en underbar välsignad kväll, älskade vän. Kramar till dig !

salige lavendel sa...

Så det var influensa du brygget på stakkar!! Håper du har noen so kan pusle litt om deg til du er frisk igjen. Nei, høsten er enda ikke kommet til Mandal. Det er strålende sol her og Naomi (hunden altså) og jeg har vært en liten tur på stranda i dag også. Vi sniker oss til en tur når vi har sjansen. Bor få minutter fra Sjøsanden, så tilgjengeligheten er god. Så jobber jeg heller litt utover kvelden, det er luksus å kunne velge sånt egentlig. Nå durer gressklipperen der ute og det var visst på tide. Vi gjødslet gresset for en tid tilbake og det er nesten så vi angrer på det, hehe. Det gror jo så tett og fort som det aldri har gjort før, så nå må det klippes hele tiden. Må si jeg blir like overrasket hver gang jeg gjødsler noe, man får virkelig overveldende respons tilbake fra de takknemlige plantene.Ønsker deg god bedring videre og håper influensaen ikke er så altfor hard! PS! Lag te av ingefær, sitron og honning. Det gjør godt for slimhinnene og kan åpne litt for tette bihuler. Må ha litt mye ingefær så man kjenner at det er sterkt da. Anbefales!

Unknown sa...

Sender deg mange gode tanker og klemmer :)
Nydelig datter du har, omfanet av godhet :)

Klem klem