søndag 12. august 2012

Når Gud får overta

For noen år siden, hadde jeg min egen leilighet i en firemannsbolig. Under meg bodde en middeladrende dame som allerede i løpet av min første dag i nytt hjem, markerte seg sterkt. Hun kom på døren min og forklarte kommanderte hvordan livet skulle forløpe seg i denne boligen. Alle hennes regler skulle følges, og hun oppførte seg mildt sagt truende. Jeg bestemte meg for å ikke like henne, jeg syns hun var uspiselig.

Når sant skal sies ble jeg i grunn litt redd henne. Hun drakk tett, og da jeg passerte døren hennes på vei ned mot inngangsdøren hørtes ofte banneord, skrik og skrål. Noen ganger også gråt, som fikk magen min til å vrenge seg.

En dag hadde damen skrevet en aggressiv lapp og hengt på døren min, fordi min sykkel sto "feilparkert" der ute. Det fikk henne til å klikke.

Jeg rev lappen i filler. Men midt i min frustrasjon kjente jeg at jeg skulle sette meg ned og be for henne. Det var som jeg om jeg fnøs mot himmelen mens jeg prøvde forme ordene. "Javel, Gud, du får hjelpe meg du - til å holde ut med denne forferdelige naboen!"Og mens ba, kjente jeg hvordan varmen bredte seg i kroppen min. Jeg tror jeg ble fylt av Guds kjærlighet. Enden på min bønn ble "Takk Gud, for at du kan forandre hjertet mitt, tankene mine, følelsene mine, når jeg selv ikke klarer det - og hjelpe meg til å akseptere mennesker slik de er og se dem slik du ser dem". Litt av en forandring fra min første setning, ikke sant?

Dagen etter skulle jeg hjem på ferie. Gud hadde bedt meg skrive noen oppmuntrende ord og kjøpe blomster til damen, før jeg dro. Motvillig gikk jeg til blomsterbutikken, og da jeg sto med en liten påskelilje i hånden, sa Gud at jeg skulle finne noe større, finere. "Kommer ikke på tale" mumlet jeg, som hadde lite lyst å bruke penger på damen i utgangspunktet. Jeg gikk derfra med en nydelig oppsats og et flott kort - som jeg nå måtte finne ord til. Jeg fant en penn, og før jeg ante, var jeg ferdig. Da jeg leste kortet for meg selv, tenkte jeg "hva i huttiheiti har jeg skrevet?". Kortet var fylt av kjærlighet, og med en stor frimodighet der jeg nevnte at hun er elsket av Gud.

Med klump i magen ble blomsten satt foran døren hennes. Så løp jeg, hev meg i bilen og kjørte hjem til sørlandet. En uke etter kom jeg tilbake... Da jeg åpnet den store inngangsdøren, hørte jeg at døren hennes også ble låst opp. "Hjelp meg Gud, hva skjer nå?" Hjertet banket fort, redd for hennes sinne.

Jeg la merke til øynene. Borte var bitterhet og sinne, erstattet med mildhet og tårer. Hun gikk sakte mot meg, omfavnet meg og hvisket: "tusen, tusen takk, det er det fineste noen har gjort mot meg på åresvis". Så satt vi oss ned der i trappeoppgangen og jeg fikk en historie om et havarert ekteskap, om drømmer som brast og et liv som var gått i tusen knas. Alkoholen var blitt hennes beste venn...
Da jeg flyttet derfra et år senere, sto hun igjen med tårer i øynene og sa hun ville savne meg.

Kanskje har du opplevd noe lignende? Det er ikke alltid like lett å takle alle mennesker, ei heller livet og alle dets utfordringer. Men Gud kan forandre menneskers liv. Tør du tro på det? Jeg både tror og vet, for Han har forandret mitt. Mange tøffe prosesser, men med gode utfall - og Han er fortsatt i arbeid.

Neste gang du kjenner på irritasjon, frykt - eller står overfor noe du syns er vanskelig eller vondt, - be Gud om å overta. Han kan virke inn på ditt liv, om du lar Ham. Han gir håp, der du ser håpløshet. Og lar du Ham overta - ja, da kan det skje store og forunderlige ting. Livet kan i grunnen bare bli bedre....

                                                                Klem,
post signature
♥ Jeg lurer på noe. Dere som kommenterer mine innlegg - og som jeg får lyst å kommentere tilbake,  
- er det best å få svar her - eller på egen blogg (om dere har)? Jeg blir aldri helt enig med meg selv....58 kommentarer:

Fjordheim sa...

Du verden for en historie.
Nesten utrolig at ting/mennesker kan forandre seg så fort.
Men vi har egentlig opplevd noe av det samme. Bare at det var ekteskapet vårt som forandret seg radikalt etter bønn. Så ting kan skje. Selv om det ikke alltid skjer. Selv har jeg nå ventet i sju år på en forandring i eget liv pga sykdom. Og dessverre har jeg vel nesten gitt opp.
Men, men, vi får nå se hva som skjer.
Tusen takk til deg for flotte innlegg og alt du deler av deg selv gjennom disse.
Og tusen takk for alle gode ord du legger igjen hos meg. Er kjempeglad for at jeg kom over bloggen din en dag. Den gir meg ofte et løft i hverdagen.
Ønsker deg en herlig søndag :)
Klem fra meg :)

Maren Sofie sa...

Du er en inspirasjon for meg til å leve tettere med gud og ta han med på tingene som skjer. Syns dette var så kjempe fint at du delte. gir meg tro på at gud faktiks kan ordne opp. Jeg vett jo han kan, men noen ganger er det fint å bli minnet på det også :-) takk spirea. jeg ble varm i hjerte mitt jeg. sender klemmer din vei :) Maren

Hos oss i Nøkkeldalen sa...

det er så fantastisk å lese korleis Gud jobbar i deg, og at du lyttar og gjer som han seier sjølv om ikkje alltid følelsane er enige i utgangspunktet! Eg syns sånnt som dette du skriver her er den beste inspirajon ein kan få! tusen tusen takk for at du bloggar, du er ei super dame!! klem

Anonym sa...

Noen ganger skjer det at Gud forandrer radikalt. Andre ganger ikke. Det kan det være tusen grunner for, som vi ikke kan forstå, men som Gud vet om. De gangene slikt som dette skjer, er det trosstyrkende og godt å oppleve. Jeg syns det var vakkert at du delte dette. Du har en blogg som virkelig treffer mitt hjerte. Enten du skriver om tro, relasjoner eller livet generelt. Jeg håper du får en velsignet søndag <3

Anonym sa...

♥ Vakkert innlegg!!

Humlehagen sa...

Takk til deg - du skriver så fantastisk gode innlegg, jeg leser dem flere ganger og blir gående å tenke på dem videre..du gir meg så masse påfyll i hverdagen min!:)Og så vil jeg takke deg for så positive og varme ord til meg på bloggen min,det varmer og inspirerer!God søndag fra meg-her blir det en fineværssøndag ute sammen med familien!Klem!!

Bente sa...

Veldig fin historie.
Jeg tror det er sånn vi skal være. Ingen er sinte og ubehagelige uten grunn.
Så fint at du satte igjen blomster til henne. Jeg tenker at vi aldri skal tenke at ingenting nytter!
Ha fin søndag!

Aslak sa...

fin påminnelse om å gjøre godt mot andre og prøve ta m gud i hverdagen. god søndag. aslak

ralfefarfars paradis sa...

Så fantastisk at du hørte på Guds stemme, tror jeg hadde syntes det var veldig vanskelig, for man blir jo veldig provosert og irritert når mennesker oppfører seg slik som denne damen- men Gud visste nok at hun var moden for en forandring- også sendte han deg. Noen bruker uttrykket Gudfeldighet..Det er rart hvordan en situasjon kan snu seg når noen kommer inn og ser den med friske øyne...Nok et tankevekkende innlegg fra deg!! Ønsker deg en fin søndag;)

Anonym sa...

Så fantastisk lesing,det viser at med kjærlighet og oppmerksomhet så kan folk forandre seg,ikkje alltid me vil og eg kan nesten bli lika sur på folk som er sure men tenk om vi var flinkere til å heller gi et smil eller ein fin kommentar tilbake,ikkje lett men:)
Det er så godt at du lar deg bruke og at du formidler videre til oss og at du deler:)
God klem fra Lillian!

Nadine sa...

Sweet Spirea! It´s been a while, actually all summer. I´ve been visiting my family in S-A. It`s been such a wonderful holiday and blessing to see them all again. And I allmost forgot how beautiful our country is. England is really something else...well enough of that, I want to thank you again for this touching story. God can use us, if we`re willing. And when He is in control, things can only get better. I like the saying: Let GO, and Let GOD.
Thanks friend. Wishing you the best, praying for better days. Bless-bless :-)

Fredrik sa...

Trosstyrkende! :-)

Sissel Lindeman sa...

For en fantastisk historie! Jeg leste med spenning fra a til å og lurte på hvorledes det hele endte. Så bra at du gjorde det slik du kjente i ditt hjerte at du skulle. Jeg tror det er mange av oss som noen ganger kan kjenne på at vi skal gjøre noe, men så føles det "pinlig" eller "feil", og dermed lar vi det være. Du er modig syntest jeg. Og det å skulle gjøre godt mot noen som selv har gjort en ille, det er ikke lett. Jeg syns du opptrer som et riktig forbilde her. Må du og dine ha en velsignet søndag. Mange klemmer fra Sissel (som nå skal nyde det fine vær vi har her på øen i dag!)

Franske drømmer sa...

Hei du gode!
Tusen takk for en herlig kommentar på bloggen min :-)
Jeg har lest bloggen din en stund, men vært litt dårlig med kommentarer.. Du skriver helt fantastisk!!
Ord til ettertanke. Det er viktig å stoppe opp litt i hverdagen og tenke over slike ting :-))

Jeg ønsker deg og dine en nydelig søndag!
Klem

Anonym sa...

Et meget tankevekkende innlegg. For en fin erfaring du fikk, både med Gud og med damen og deg selv. Takk at du gir oss av det levde livet på en slik måte at vi også kan begynne å tenke; Kanskje dette også kan gjelde i mitt liv?
En fantastisk sjanse å ta Gud på ordet og stole mer på Ham en oss selv. For Han gjør jo tingene fullkomment. Det gjør sjelden vi.
Takk skal du ha.

Klem M

Unknown sa...

Tusen takk for nydelig, rørende og onspirerende historie! Jeg går gjennom noen vanskelige tankeprosesser for tiden, og i dag ble jeg både i kirka og i dette innlegget minnet om å la Gud få overta! Så i dag har jeg lagt mitt liv - igjen! - i hans hender!
Velsigner deg rikt!!!
Klem fra Pia

Katarina Eidsvåg sa...

For meg som ikke er sånn superkristen, så blir dette nesten sprøtt. På en god måte asså. Ikke ta det ille opp, jeg forstår bare ikke hvordan det er mulig? Har sittet her og måpt over hvilken retning historien tok. Er det sånn at du kjenner når gud snakker til deg, eller hører du det? Jeg er veldig fasinert, det skal du vite, og jeg syns du er heldig som har din sterke tro og ditt forhold til gud. Du vet jo hvor jeg står, litt midt i mellom. Holder fortsatt på å finne ut av det hele :^) Jeg takker for at du deler så åpent og ærlig, og for din evne til å formidle håp til så mange. Klemmer, Katarina.

Katarina igjen sa...

Ps. Nå kom jo jeg med et spørsmål og dermed burde jeg husket svare på det du spør om her. Jeg syns det er fint om du kan svare her, under kommentaren til den som kommenterer. Men jeg har jo ikke blogg....Kanskje annerledes for bloggere.

Unknown sa...

Takk for den bekreftelsen jeg fikk gjennom dine ord i dag!!!

Beate sa...

Denne teksten er virkelig utfordrende! Å elske sine fiender, eller den litt irriterende dama kan være fryktelig vanskelig. Takk for påmindelsen og utfordringa.

Når det gjelder spørsmålet ditt om hvor du skal svare så syns jeg det er veldig kjekt med svar på min blogg, fordi jeg leser så mange blogger at det er litt vanskelig å holde oversikten på om det kommer svar.. Jeg svarer noen ganger både i bloggen min, og i bloggen til den som har kommentert, hvis svaret har interesse for fler ihvertfall..

VeroNot sa...

En fantastisk gest du gjorde der ja! Man kjenner seg igjen i det du skriver. Gi et smil så får du et tilbake! :-) *smiler*
Klem
Jeg synest det er veldig koselig når du stikker innom bloggen min og legger igjen dine flotte og koselige kommentarer. tusen takk! :-)

amo sin blogg sa...

For ei nydeleg historie :)

Takk for fine kommentarar hos meg :)
Eg set stor pris på besøk av deg ♥

Ynskjer deg ei fin ny veke.
Klem frå Anne-Mari

meaningmoon sa...

Nydelig historie, du er god♥
Tusen takk for herlige ord hos meg
du kan virkelig å glede mennesker♥
Ønsker deg en flott uke!
Klem♥

Renate sa...

For en herlig historie! Elsker sånne hverdagsmirakler!
Kan godt sy puff på bestilling, men som du kanskje skjønte av innlegget så kan det ta sin tid :)
Håper formen er fin og at du er klar for en ny uke?!
Klem

Linda Karin sa...

Tusen takk for kommentaren på bloggen, du er en god dame det er lett å forstå :) Dette var et fantastisk innlegg, ble utrolig inspirert. Har erfart noe lignende da vi hadde en forferdelig leieboer, at jeg måtte be Gud velsigne henne selv om følelsene sa noe annet. Til slutt fikk jeg så medynk for damen, på tross av alt urettferdighet hun førte over oss. Men jeg innså hun hadde mye å slite med, og jeg kan nå leve videre uten noe bitterhet som får ta rot i hjertet. Takket være Guds hjelpe har jeg kun ønske om at det skal gå henne vel. Det er godt å ha en Gud som kan forandre hjertet når vi trosser dårlige følelsene og heller stoler på hans ord :)
Klem

Ole Jørgen sa...

Ei fantastisk historie! Det er vel igrunn slik vi burde møte alle menneske som irriterer/skremmer/plagar oss. Vi har alle ei historie, og det er umogleg å vite kva andre ber på før ein kjem nærare innpå. Det meste av det vi gjer, gjer vi av ein grunn... god eller dårleg.

Håpar du får ein fin veke!

Livets små øyeblikk sa...

Alle ønsker vi å bli anerkjent. Noen av oss søker oppmerksomhet på en positiv måte og andre på en negativ måte. Men alle har vi samme målet, vi vil bli sett. Det er lettest å bare avfeie de som oppfører seg på en måte vi ikke liker, men det er ofte de som trenger vår oppmerksomhet mest. Og som du fikk oppleve så er det den største jobben som gir den beste belønningen, jeg tror denne damen husker deg den dag i dag:)

Når det gjelder spørsmål så bruker jeg både å svare i mitt eget kommentarfelt og så går jeg inn på bloggen til den som spør og svarer der også. Jeg synes selv det er så hyggelig med kommentarer og det regner jeg med den som spør også synes:)

Fin kveld til deg,
håper du får ei riktig god uke:)
Varm klem:)

Ingeborg sa...

Det er ikke alltid like lett å møte mennesker man ikke går overens med, og det er ganske fortvilende hvis man er nødt til å forholde seg til dem. Din historie endte godt, skulle ønske det alltid er slik, men vet at det ikke stemmer.

Vet jeg høres negativ ut, men dette måtte bare ut. Og når jeg får tenkt etter, så finnes det gode eksempler også.

Når det gjelder dine svar, tenker jeg for egen del at det er fint om du svarer i bloggen min, men det er slik jeg tenker. Det er ikke alltid jeg går inn igjen og ser på innlegg der jeg har kommentert.

Og så må du ha en aldeles nydelig ny uke Spirea.

Varm klem fra meg:)

Maria Forsberg sa...

Hei og tusen takk for koselig hilsen på bloggen min:)Eg måtte kikke innom deg også og så glad eg blei for at du tror på Jesus:)Fantastisk!! Ønsker deg en god uke, Maria

Dronning Maud sa...

Flott å lese historien!!

Malin sa...

Rørende innlegg Spirea.

Anonym sa...

Akkurat dette trengte jeg å lese,det stakk litt faktisk!
Trenger et "LITE" mirakel akkurat nå :))
Veldig flott fortalt ♥ Det du skrev skaper tro til omstendigheter som ser litt umulige ut for mange!

Takk skjønne ♥

Klem fra meg

Miriam sa...

Vet du hva? I tre dager nå har jeg hatt det skikkelig vondt og vanskelig i forhold til et menneske på jobb. I går gjorde jeg som du skrev: begynte be. Skikkelig intenst for denne duden og ba om at Gud skulle hjelpe meg. Jeg var ordentlig motstridende da jeg begynte, for jeg kan`kke fordra han. I dag når jeg kom på jobb, kom han med en kaffe til meg og et SMIL! Det har jeg aldri sett før! Så satt han seg ned en liten stund og snakket om vær og vind på kontoret mitt. WHAT?? Jeg vet dette høres sykt sprøtt ut men det er sant da. Kanskje ikke alltid atte Gud griper inn så fort, men for meg var dette en himmelforskjell. Point is: takk for en herlig påminnelse om at vi har en å gå til med alt.
Klem, Miriam

Sonja sa...

Jeg syns dette var en flott historie om hvordan ting kan forandre seg bare man gir litt av det vanskelige over. Om det er til en Gud man tror på, eller om man ber om hjelp til noen. Å la noen få dra litt av lasset, det er lurt. Ha en flott mandag. Hilsen Sonja

Unknown sa...

Herlige blogg! 8-)

Anonym sa...

Hei igjen!!! Så hyggelig å høre at du har vært innom meg i sommer! Dette var en FANTASTISK historie!!! Og en oppmuntring til alle oss andre om å vise mer kjærlighet! Så fint at du var lydig og gjorde akkurat det du skulle. Sånt får man lønn i himmelen for :) Ønsker deg en strålende uke!

klem, Beate

Anonym sa...

så flott innlegg, jeg fikk gåsehus på ryggen. Du skriver så utrolig bra.

Takk for herlige kommentarer på min blogg, det varmer stort :)

Fabelaktig sa...

Jeg har opplevd det samme, sinne og hat kan fordrives med kjærlighet, åpenhet og smil. Takk for at du minte meg på det :)

SV: for å lage roser er jeg mest glad i 2B, men man kan lage roser med så mye forskjellige tipper, så ta en titt her:

http://fabelaktive.blogspot.no/2011/07/dekorering-av-cupcakes.html

Ib laursen kjøper jeg på Gavehuset på Bryn senter i Oslo, elsker den butikken. Men Dorothea fører de også. Er du sikker på at Hansen&co ikke har IB laursen inne, de hadde det sist jeg var innom (men det var i mars). Hvis du vil treffe meg i september blir jeg glad.

må bare beklage at jeg er litt dårlig på kommentering om dagen, men jeg har hatt litt og drive med, samt at når sola endelig titter fram er det kjekt å være ute.

Fabelaktig ukesstart til deg! Jeg begynner uka med jobbfri til og med tirsdag, så her skal det nyyytes :)
- Maia

tonje boganes sa...

Takk for at du deler, skjønne skjønne du! Fikk tårer i øynene av denne historien. Skal huske den i mitt hjerte, for tenk om vi alle hadde vært flinkere til å håndtere situasjoner slik? Du for en forandring det ville utgjort!

Mange flotte og tankevekkende innlegg under her også. Det gjør så godt å komme inn til deg å lese.

Og tusen takk for de nydelige kommentarene du legger igjen hos meg. Ikke alltid jeg har vært så flink å svare alle i den seneste tiden, uff får nesten dårlig samvittighet. Men som sagt så godt å komme inn til deg og lese. Du vet, jeg er glad i deg. Liker personligheten din, ærligheten, måten du klarer å se framover på. du er sterk!!

Feriedagene har vært deilige! Nå har vi ei uke igjen til skolestart. Sommeren har gått så altfor fort, til og med barna synes så:)

Klem til deg

Kristina, nord i bygdo sa...

Ein vakker historie som vitner om Guds enorme kjærlighet. Når Han får sleppe til i livene våre så kan det mest utrulege skje. Det er spennande å leve med Gud, men avogtil kan det koste litt òg. Heldigvis gir den smerten god avkastning, det kjem som regel herlege resultat ut av det som Gud virker fram i og gjennom oss. Blir oppmuntra og inpirert av å lese kor var du er for Guds stemme.

Håper alt står bra til min venn ♥ Klem

♥ Helen sa...

Hvis alle hørte mer på Gud og var like gode som deg ville det vært mye godt i verden. Tenk så viktig det du gjorde var for den naboen din.

Tove E sa...

Heia!
Takk for fin kommentar på bloggen min, jeg svarte der, men gjør det her også;)ET flott innlegg, skal lese mer på bloggen din.
Klem til deg:)

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Så fin blogg du har :) Fine og gode ord :)
Sender deg ein god klem :)

Marguerite sa...

Vilken tur Spirea,att du lydde Herrens maning!!!
Gör man inte det,mår man jättedåligt.
Jag har lärt mig att det är bäst att lyda - även om det känns som om man skulle dö på kuppen...
Underbart vittnesbörd!!!
Tack för att vi får ta del av allt det fina du skriver!!!
Må Herren välsigna dig och de dina i överflödande rikt och fullt mått!!!
KRAAAM!!!

Unknown sa...

Hei kjære vakre og nydelige Spirea :)

Først må jeg starte med å si at dette var NOK EN GANG et nydelig innlegg. Du er utrolig dyktig til å skrive. *jeg beundrer deg*

Så må jeg si TUSEN takk for alle nydelige og flotte kommentarer du har lagt igjen på bloggen min i løpet av sommeren. Det er virkelig et høydepunkt å åpne mailen å se mail/kommentar fra deg.

Å så til slutt. Et hjerte og en sjel med sår og arr, kan være sjeler og hjerter som må fikses, men de kan også være blant de aller vakreste. DU er blant de aller vakreste. Evnen til å lære, og til å se fremover uansett hva som ligger i fortiden er virkelig en gave som du skal verne om og ta godt vare på. Omgi deg med positive ting, positive mennsker og positive opplevelser, for et vakkert sinn er det viktig å verne om.
BEVAR DITT HJERTE FREM FOR ALT DU BEVARER, FOR LIVET GÅR UT FRA DET...

Superduper klem fra Monica :)

Midnatsrop sa...

Tänk så många gånger vi har förutfattade meningar om andra...Men det ligger ett djup i människors hjärtan, ett rop på hjälp... Det är fantastiskt vad Herren gör. Han är den som kan förändra och göra allting nytt. Det gäller att vi alltid har beredvillighetens skor på våra fötter, ty då sker det under, då verkar Herren även om vi få utstå spott och spe. Du är till stor välsignelse Spirea, och du är brukad av Herren. Underbart att få ta del i det du skriver. Önskar dig all Guds kärlek och även min till dig. Ha en fridfull vecka. Kära kramar till dig från Annika !

Maria sa...

For et flott innlegg; virkelig inspirerende. Merker selv at noen mennesker har jeg store problemer med å like, og en sjelden gang tenker jeg: "Jeg vil ikke like vedkommende". Dette er jo gjerne på grunn av ting vedkommende har gjort mot andre som jeg ikke verken vil eller klare å godta. Jeg snakket med en pastor en gang om dette, og han sa: "Du trenger ikke nødvendigvis å like vedkommende, men du kan ikke la dine egne følelser hindre deg fra å be om at han/hun skal bli kjent med Jesus. Kanskje er det nettopp du som skal peke på Ham i denne personens liv?" Så hvis vi bare stiller oss åpne for at Gud kan bearbeide oss og andre, kan noe overraske oss slik som det gjorde i ditt tilfelle, Spirea. Selv om man ikke aksepterer eller godtar de tingene vedkommende har gjort eller gjør, må vi likevel gi ham/hun en sjanse til å bli kjent med Jesus og til å forandre seg.

Jesus er svaret! sa...

Så nydelig!! Takk. Trengte å høre det. Ofte skal det ikke så mye til. Søstra mi og jeg satt akkurat å snakket om det istad, at det å smile til eller vise ekstra omsorg for naboer er så viktig! Og for ett nydelig utfall. Tenk å bli brukt av Gud på den måten. Du er en kjempeinspirasjon. Tusen takk!

Inger sa...

Takk igjen!! Nydelig det du skreiv om den sinte og sure dama. Så deilig å føle at Gud brukte deg på den måten.. Og for en glede for den damen da, det å føle at noen brydde seg. Du spurte om vi ønsket svar fra deg eller på bloggen vår. Jeg har ingen blogg, men supert om du legger igjen svar ,når du orker:))

salige lavendel sa...

Aller først - jeg synes det er best å få svar på egen blogg, for da er jeg sikker på at jeg får det med meg og i tillegg kan kanskje flere finne den spennende bloggen din =) Og så til historien som er så godt skrevet som bare du kan - jeg har også oppdaget at personer som kan virke "uspiselige" ofte har en bakgrunn som forklarer det. Det uspiselige er kanskje bare en fasade for å skjule at man føler seg alene og ikke er så lykkelig i livet som man skulle ønske. Godt at det å vise andre omtanke kan bety så mye, selvom det man gjør egentlig bare er en liten ting. Godnattklem fra meg til deg!

Marie sa...

Tankevekkande innlegg idag igjen...
Eg prøver å minne meg sjølv, og også andre, på at Jesus døydde på krossen også for dei menneska eg ikkje likar av ein eller annan grunn.
Alle er elska av Gud! Begynnar me å be for eit menneske forandrar det oss sjølv like mykje som den andre, eit menneske du ber for over tid vil du som oftast bry deg om og bli glad i. Det er iallefall min erfaring.

Så til det å få svar frå deg. Eg likar best å få svar på min eigen blogg eller så er det mykje mogleg at eg ikkje kikkar innom kommentarane på same innlegg meir enn ein gong.

Ha ein fin kveld :)

Spirea sa...

Kjære deg - siden du ikke har blogg, svarer jeg deg her :) Godt å høre historien jeg forteller er "sprø" på en god måte, for deg ;) Når det gjelder å høre Gud, så handler det om å være stille og lydhør - og ikke nødvendigvis høre en klar og tydlig stemme. Noen ganger, for meg, opplever jeg at han svarer meg gjennom å gi meg helt klare bilder eller tanker (som jeg bare vet og forstår ikke kommer fra meg), eller ved at jeg faktisk hører en stemme, ja. Det er rart og vanskelig å forklare. Jeg tror nok Gud kan snakke til mennesker på veldig forskjellige måter. Noen ganger også via andre,gjennom drømmer og gjennom det som står i Bibelen. Må i grunn bare erfares tror jeg...
Jeg håper, som du sier, at du finner ut av hvor du står. Send meg en mail om du ønsker å snakke litt rundt dette med tro :)
Ønsker deg en nydelig uke videre - og takk for alle dine fine kommentarer og for din trofasthet :) klem

Spirea sa...

Kjære alle fine folk! :) Tusen takk for alt det dere deler, alt dere har av innspill og for deres tanker rundt dette. Ja, mye kan skje om man lar Gud få styringen ;) Og takk for tanker rundt det der med kommentarer. Jeg lander nok da på at jeg svarer på deres blogger. Og til dere uten blogg, så vil jeg svare her :) noen ganger kanskje også svarer jeg både her og der...iallefall var det nyttig å høre hva dere tenker om det der :) takk.
Ønsker dere alle en nydelig uke videre....
klem :)

Tankenesmor. sa...

Nå må jeg først si, at jeg har ikke lest dette innlegget enda. Noe jeg skal sette meg å gjøre i morgen, etter en god natt søvn. Men her kommer det et svar, etter de flotte og vakre tilbakemeldingene og sporene du har lagt igjen hos meg, mens jeg har vært elendig på å følge med: Tusen takk for vakre ord, og gode oppmuntringer. Kjenner jeg om dagen, mangler innsatsen til å skrive. Selv, når ideene er der klart å tydelig, blir de ikke skrevet ned. Er skuffet over meg selv, og har bestemt meg for å sette meg ned en hel dag, å skrive når jeg har mulighet til det.

Tror nok ikke du er tom kjære, for du er et menneske med fylt med deg selv og dine erfaringer, ditt liv, dine tanker og dine følelser. Men det er jo helt normalt, og ikke alltid finne de rette ordene for dette. Men de vil dukke opp, når du trenger dem! :D

Håper du har hatt en vakker sommer. Og at du fremdeles nyter dagene som kommer. Jeg koser meg stort med livet mitt, sammen med min vakre og fantastiske kjæreste! :D

Sov god, og drøm vakkert. Med Jesus i hjerte.

God klem

Kort og Søm sa...

Det var storsinnet gjort av deg....sitter her med litt klump i halsen...
Hilsen Fredrikke

Øyeblikk sa...

Du er heilt, heilt spesiell du, Spirea. Du har ein enorm formidlingsevne, for ei gåve! Du er så mild og fin, eg føler meg som ein "bull on parade" i samanlikning. For eg blir sint, om folk behandlar meg ufint blir eg veldig sint og veldig lite mild og snill. Eg blir bråkete, spiss og snur jammen ikkje andre kinnet til. Gagner denne oppførselen meg? Nei, det kan eg aldri tenka meg. Med alderen har eg rett nok lært meg til å reagere med litt meir klokskap, heldigvis :-)

Litt småskummelt no nettopp, eg sat og las ditt svar på korleis du merker at Gud taler til deg. Og så går surround anlegget på av seg sjølv, og Bompibjørnane skravla i bakgrunnen medan eg fekk seriøs hjertebank og vart veldig varm i hovudet. Blir litt skvetten når eg er aleine heime.

Ja, eg må takka for eit nydelig innlegg til ettertanke frå deg, igjen :-)

Klem Eli

Katrine sa...

Fine Spirea som er så god mot andre mennesker. Det er du som tar steget og velger å bry deg om og glede andre. Du er virkelig fin. Nabodamen var heldig som hadde deg som nabo i et år, familien din er heldig som har deg som mamma, datter og ektefelle. Alle er heldige som får være en del av deg og ditt liv. Jeg er heldig.

Tusen takk for nok en kjempehyggelig kommentar, og takk for gratulasjon. Jeg må si som deg at du treffer meg gang på gang, og jeg kan faktisk ikke alltid forstå at vi aldri har møtt hverandre, men likevel er på nokså lik bølgelengde. Det er fantastisk. -og jeg er virkelig svært takknemlig for at du tar deg tid til å skrive herlige hilsner på bloggen min. Nå håper jeg du nyter en avslappende lørdagskveld. Jeg har kjøpt inn sjokolade - så her er det lørdagsgodteri på høyt nivå.

- og gratulerer med et av dine flotte innlegg på trykk. Ser du, du er bra! :)

Unknown sa...

Det er jo til å bli helt stum av... så mye godhet og kjærlighet som bor i deg...
Sender deg god energi og en stor takk for alt du deler med deg.