tirsdag 7. august 2012

Vanskelige svar

En eldre mann sitter alene og spiser i hotellets restaurant. Han stirrer ned i maten sin, og de få gangene han kikker opp og møter noens blikk, kikker han umiddelbart ned igjen. Kroppsspråket viser at han er utilpass. En spørrende barnestemme avbryter mine observasjoner og tanker. "Du, mamma? Hvorfor sitter den mannen der helt alene nå igjen?"

Et par med barn krangler høylytt midt i sentrum. To par barneøyne kikker opp, beveger blikket fra mamman til pappan. Øynene er så triste, og hendene deres drar i kjolen til mamman, for å få henne til å flytte fokus. "Du, mamma? Hvorfor krangler de menneskene sånn?"

En gjeng sitter lettere henslengt nedi båten og drikker. De lager mye støy. Klokken er midt på lyse dagen, og de er tydelig beruset. Rundt dem ligger utallige flasker slengt. "Du, mamma? Hva er det de drikker, og hvorfor ser de så rare ut?"

Et par sitter på en sjarmerende cafè og spiser. I løpet av kvelden, veksler de få ord, de er mer opptatt av å se rundt seg og på alle andre."Du, mamma, hvorfor snakker de ikke sammen?"

En dame tar tak i dattern sin som sitter i vognen. Hun strammer hendene sine rundt armene på den lille, løfter henne litt opp og rister henne mens hun roper at "nå er det nok!". Jenta ser vettskremt ut og begynner gråte. "Du, mamma? Hvorfor var den mamman så sint på jenta si?"

Så mange vanskelige spørsmål, og så altfor mange vanskelige svar...

Spørsmålene som min lille datter på 4 har stilt denne sommeren, har fått meg til å tenke på hvor forskjellig sommeren kan oppleves. Ferie er ikke noe alle gleder seg til. Og jeg tenker tilbake - på den tiden da jeg jobbet som frivillig telefonvakt, og lyttet til dem som trengte å snakke med noen. Sommeren, sammen med julen, ga en markant økning av samtaler, der ensomhet, vold, rusmisbruk, familiekrangler, vanskjøtsel og brutte forventninger er tema.

August er allerede her, og mange av oss går en ny høst i møte med en fin sommer i bagasjen. Ferietid, der vi har ladet batterier, slappet av, hatt det moro, kost oss med venner og familie og gjort ting som har knyttet oss enda mer sammen. Vi har hatt en fin tid. Sammen.

For andre vil det derimot gjøre vondt å se tilbake på denne sommeren. En sommer som ikke ble slik som forventet, ønsket eller håpet. En sommer der ensomheten ble så mye større enn før, en sommer der et barn lærte seg å grue seg til den neste, og en sommer der de to som for lenge siden var gla i hverandre, gikk fra hverandre.

Jeg håper din sommer har vært god så langt. Og har den ikke vært det, håper jeg du klarer å skimte håpet tross alt - om en bedre sommer neste år, og om en bedre fremtid. Og kanskje har noen forstått, denne sommeren - at de vanskelige spørsmålene, gjør det nødvendig å tenke gjennom de vanskelige svarene - og hva vi kan gjøre for at ett menneske får det bedre....i tiden fremover.
                                                             
                                                               Klem,
post signature
♥ Igjen takker jeg for alt deres engasjement og for alle skjønne hilsener. Jeg har ikke orket blogge så 
mye den siste tiden, men jeg vil dere skal vite om hvor mye det betyr at dere sprer så mye solskinn...
Velkommen også til nye følgere! Jeg er overveldet...49 kommentarer:

Lene Megan sa...

Kære du, det var et fint indlæg, som gav mig tårer i øjnene. Af flere grunde. For det første er spørgsmålene, din søde datter stiller, så relevante at de gør ondt helt ind i sjælen. Børn ser. Mærker. Og vi vokse skal på en eller måde give et svar, som vi ikke selv kender. For hvad sker der med os? Hvornår kommer vi på slingerkurs og ender et sted, hvor ingen mennesker burde være. I ensomhed. Smerte. Lidelse. ???

Jeg har haft en fin og temmelig eftertænksom sommer. ;) Ferie har jeg først om to uger og de skal nydes. Jeg er en af de heldige!

Ønsker dig en fin dag og endnu engang, tak for gode ord, som giver stof til eftertanke. Måske skulle vi som vokse blive bedre til at stille de spørgsmål, børnene gør? Og turde give svarene. Også selvom svaret hedder "det ved jeg faktisk ikke"! ?

Klem.

Anonym sa...

Jeg vil bare takke deg for at du våger sette ord på så mange viktige tema. Det er det få som gjør. Igjen vinkler du dette på en flott måte. Og barn sier det så likefrem og fint. Takk for dette innlegget (også). Hilsen en som har følt seg litt ensom denne sommeren....

Miriam sa...

Så sant det du sier her om at sommern kan være så forskjellig for oss. Jeg vet om så mange som sliter seg gjennom ferien fordi de er single. Også vet jeg om dem som sliter med å ha så mye tid sammen, fordi de ikke snakker så godt sammen. Er det ikke trist at det er sånn? Jeg tenker at det du sier er viktig. Må vi bli bedre på å se hverandre og å stille spørsmål. Ha en fin dag spirea! klemmer fra Miriam

Aslak sa...

Flott med barn som spør slik at vi foreldre må tenke etter!! Og flott innlegg!! God uke ønskes deg. Aslak

Fjordheim sa...

Vondt at noen må oppleve ha det slik.Ekstra vondt når det er unger som blir utsatt for det syns jeg. Men dessverre er det ikke alle som har det like godt.
I går var vi å besøkte ei som har vært på sykehus hele sommeren, og som snakket om alt hun hadde gått flipp av i sommer pga det. Men det er ikke mye hun kan gjøre med det. Vi får bare håpe hun blir helt frisk igjen. Noe som nå ser veldig usikkert ut. Men det kan heldigvis snu.
Ønsker deg ei riktig god uke.
Klem fra meg :)

Sissel Lindeman sa...

Å, det er vanskelig når de små begynner å stille slike spørsmål, ikke sant? Men på den anden side er det fint, for de får oss til å tenke over livets underfundigheder. Jeg syns det høres ud som din jente er så skjønn, og det er så flott at hun får satt ord på det hun ser!!Min sommer har vært fin så langt og jeg håper det forsetter slik. Dessverre er det altfor mange som ikke har det bra. Og dem er det viktig å prøve å se! Tak for påminnelsen :-) Varm klem fra Sissel

Sandra sa...

Tankevekkende og fint!! Har tenkt på å bli følger en stund, og nå er jeg blitt det :-) Ha en fin dag.

Mie fra Mies Mirakler sa...

Tusen takk for alle dine gode, fine, varmende kommentarer hos meg ♥ Jeg ble grepet selv av historien og Eselet og brønnen, den overrasket meg og gav ny styrke i en litt vanskelig helg. Godt når man kan dele noe med mening som kan hjelpe andre. Der er du og din blogg også et viktig bidrag til å gjøre dagene gode for oss som leser. Stor klem til deg *♥*

Anonym sa...

Så sanne ord, Spirea. Uansett, håpet gir liv og mening, livserfaring... Håpet er som små dråper, blir det nok, blir det en fin sjø hvor man kan seile.. tenker jeg.

Klem

Petrus og Petrine sa...

<3 hyggelig at du besøkte meg og la deg til som følger.
Og det er så sant, så sant at det som skal være en god stund, kanskje blir en vond tid for mange... Som høytider og ferier. De tidene som fremmer familietid er sterk for de som ikke har familie eller som har en familie som ikke virker ..
Og 4 åringer de observerer og spør. Kanskje det er der vi alle skulle fortsatt å være, spurt de det dreide seg om, hva er det som gjør at du drikker? dDu blir anerledes! Du ser sint ut, er det noe som plager deg eller trenger du hjelp? Jeg skal ta med meg de tankene ut i dagen :)
Og så sist men ikke minst, så takker jeg for dine ord, og sender deg de beste tanker jeg kan. <3

Klem

oppsummert sa...

Det virker som om sommeren og andre ferier, særlig juleferien, er tiden for demonstrert familielykke. I og for seg er det ikke noe galt i å vise fram lykken, men vi kan også se det i et annet perspektiv:

http://villroser.wordpress.com/2012/08/06/sure-feminister-og-lykkelige-retrodamer/

Når så mange fremhever idyllen blir det enda vanskeligere å ikke oppleve den selv, for selv om det alltid er noe som er bra kan det være vanskelig å se og henge seg opp i det når livet er kaotisk og en ikke har kontroll på noe som helst.

Datteren din stiller gode spørsmål det kan være vanskelig å svare på, men om du klarer det tror jeg det er bra for henne. Med svar fra deg overtar ikke fantasien for mye.

Hos oss i Nøkkeldalen sa...

uff ja, det er trist å tenke på at dei glade tidene er ekstra triste for enkelte... sjølv om me har det bra, og har hatt ein fin sommar, kan eg kjenne litt på denne forvntningen eller prestajonsangsten for å skape/ha ein perfekt ferie, og at ein tenker at alt skal berre vere som i paradis omtrent. Da er det vanskelig at dei gode tidene når opp til forventningane uansett kor godt ein har det, og da tenker eg på kor stor kontrasten må følast mellom forventningar og virkeligheit for dei som ikkje har hatt det bra i sommar...
Takk for påminningen om dette, og om å gjere noko slik at eitt menneske får det bedre. Det er ofte ikkje mykje som skal til, før noko blir til solstrålar for nokon.
Apropos solstråler, tusen takk for dei koselige kommentarane på bloggen min, det er alltid så koselig og gjer meg glad!! håpar du og dine har ein fin august, eller ein august med innslag av fine ting! :) klem

loftkroken sa...

Det er nok mange som har trasige ting å se tilbake på i sommer:/
Så bra det kommer en NY med blanke ark :)
Den datteren din er jammen ei kvikke,dette må hun definitivt fått fra sin mor ♥ Skjønn jente :) og skjønn mamma ♥

Du legger de varmeste kommentarer igjen på bloggen min,tuuuusen takk Spirea:))

Benteklemmer

Anonym sa...

Det er godt du minner oss, Spirea, på at det finnes mennesker som er ensomme, faller utenfor systemet, og ikke har det så godt. Og hva kan vi gjøre? Du minnet oss også på det 22. juli. Viktig at vi tenker litt lenger enn bare i vår trygge hverdag. Noen ganger må vi tørre å gå utenfor rammene. Våge å bety noe for noen.

Flott at du har en våken lita jente. Hun må være gull verdt. Gi henne en klem fra meg.
M

Katarina Eidsvåg sa...

Jeg skulle ønske du visste hvor mye denne bloggen betyr for meg og sikkert mange andre og. Så mange ganger du treffer meg midt mellom ribbeina. Ta vare på deg selv. Klem K.

Unknown sa...

Takk for hyggelig besøk og hilsen på bloggen min. Det er alltid koselig med nye besøkende.

Et tankevekkende innlegg du har her. Barn stiller mange ganger spørsmål som bli vanskelig å besvare. Jeg fikk klump i halsen av din datters spørsmål.

Sommeren 2012; den vil jeg huske så lenge jeg lever! Slettes ikke for strålende vær, heller ikke for lange reiser eller stor selskapelighet. Men fordi jeg fikk livet i gave på nytt! Første uken i juni fikk jeg konstatert ondartet kreft i tykktarmen. Ble raskt operert og den 2.juli fikk jeg vite at de hadde tatt bort nok av tarmen og at det ikke var spredning. Snakke meg om gledesbudskap! Jeg har fått et helt annet perspektiv på livet etter denne sykdomshistorien.

Ønsker deg alt godt og jeg kommer tilbake på besøk. Du er også hjertelig velkommen tilbake til å lese om mine tanker.

Refleksjon på livsvegen sa...

God på observasjon både du og jenta di!

Livet er ikkje alltid like enkelt for nokon og ein kvar..
Er vel slik med det ein gler seg til at når det kjem er det ikkje alltid så bra som ein trur..
Hadde mange planar som gjekk i vasken, får skulde på dårleg vær el.likn..
Takk for kommentar! Dumt det skal vere problem å kommenter hjå meg.
Men fekk to, den siste publiserte eg ikkje.

Takk at du deler og bryr deg!

Varm klem

Fingerbølla sa...

Hei og takk for hyggelig kommentar fra deg. Du skriver på en veldig innbydende måte. Fint at du deler tanker.

Godt Isolert ♥ Victoria sa...

Hei og først av alt takk for koselig kommentar på bloggen min! :)

Det er, som du skriver, trist at ikke alle har like gode dager, og det er noe vi som har gode dager burde tenke på. Kanskje kan vi hjelpe noen som ikke har det like godt som oss. Det er ikke alltid så veldig mye som skal til. ♥

KLEM

Myrte ♥ sa...

Fine Spirea, tusen takk for koselig hilsen på bloggen min :)

Nå har jeg lest hele bloggen din fra første til siste side, og du skriver så mange sannhetens ord som slår pusten ut av meg. Det er mange skjebner rundt oss, og livet er langt i fra rettferdig. Tror jeg sjeldent har lest så gode blogginnlegg om noe så tankevekkende noen gang.

Ha en herlig kveld, Spirea :)

Joy sa...

Hej finaste Spirea! Du är så god och snäll som tagit dig tid till att lämna hälsningar hos mig... Blogging har tyvärr blivit nedprioriterat hos mig under sommaren. Inte det att jag inte velat - men all kvalitetstid med min lille familj är så mycket mer värd för mig. Du förstår säkert vad jag menar? ;)

Trots dåligt väder så har vi njutit fullt av sommarferien! Känns konstigt men skönt på samma gång att gå tillbaka till vardagen och rutiner.
Det är väldigt tankvärt det du skriver om att sommaren är en underbar upplevelse för de flesta, men att det samtidigt kan vara en tuff period för andra.
Du är så duktig på att sätta ord på ting!

Jag hoppas du haft en fin sommar både hemma på Sørlandet och i sverige.
Nu är det snart höst och det är faktiskt min favoritårstid!

En varm kram från mig

Ps. Jag och mannen har båda jobbat på hotell - men aldrig på samma. Vi träffades faktiskt på internet! ;) ds.

amo sin blogg sa...

Ja, små born er flinke til å observere. Det er bra at vesla di stiller spørsmål og ikkje går å grubler over det ho ser.
Håper som du at dei som ikkje har hatt det så fint som dei ønska skal få det betre neste sommar.
Det forrige innlegget ditt er også veldig godt skrive. Mykje å kjenne igjen der.

Takk for alle fine orda du legg inn på bloggen min. Tusen takk !
God klem frå Anne-Mari

Anonym sa...

Hei skjønneste deg:)
Visst me virkelig observerer så er det veldig masse ein legger merke til,eg og har jo ei på 4 år og det er utriuligt kva dei legger merke til og selfølgelig kommenterer.
Det er veldig mange skjebner og folk som har forhåpninger som går i vasken og de håper at neste sommer blir bedre.
Mang ein gang har eg tenkt på kva ein fin kommentar og et smil kan gjere for et menneske der ute.
Tusen takk for dine flotte kommentarer hos meg,det var tøft å få ein slik stygg kommentar mot seg,og denne personen gjekk direkte med et personlig angrep mot meg,det var vondt men merker at eg kom sterkere ut av det,fekk meg til å tenke,eg er ikkje den einaste som har opplevd det og synest det er fælt at noken folk er slik at de må ta andre for at dei ikkje har det bra sjølv og at misunnelsen tar overhånd for dei.

Du er såå god du og eg ønsker deg ein nydelig kveld:)
Beste klem fra Lillian

Tina sa...

Fine jenten din! og fine mammen hennes! Syns du skriver så mye jeg må tenke gjennom jeg. Liker det. Er så mange blogger som er så "platte". Din utgjør en motvekt. Tina takker :~)

Kristin sa...

Håper du har hatt en fin sommer, Spirea. Du er god :)

Katrine sa...

Sommeren er ikke bare lys og god. Du har helt rett. Dessuten vil en sommer uten særlig mye sol også bety mye for noen. Depresjon, sinne, fortvilelse, minimalt med overskudd og ingen normal sommerlig dose med D-vitamin.

Heldigvis vet både du og jeg at det er mulig å glede seg over mindre og andre ting når solen ikke skinner. Jeg er glad for sommeren jeg har hatt, og jeg har hatt mange små gleder. Ulltrøye skille er blant annet ganske festlig.

Likevel er ikke overskuddet fullstendig tilbake, så jeg tror jeg må prøve av hele min kraft å ta det litt pent et par ekstra uker. Jeg har muligheten til det.

Jeg håper du har skaffet deg litt overskudd og sommerlig energi. Det ser ut som solen skal skinne over nesten hele landet de neste dagene, og jeg håper den skinner for deg, og der du er. Sol gir glede om sommeren - det er ikke til å legge under en stol.

Jeg ønsker deg en god og avslappende uke, Spirea. Du er fin!

Jan Samuel sa...

Hei og Guds fred til deg og dine.
Ble plutselig minna på å sende deg
en liten oppmuntring.
Halleluja,Gud er god!!!!!!
Hilsen Jan Samuel

Jesaja 54 vers 14 + vers 17
Jesaja 58 vers 11
Jeremia 32 vers 17

Malin sa...

Fine fine innlegget og fine fine deg!

ralfefarfars paradis sa...

Bloggen din sprer håp- jeg tror det er derfor den er så populær. Det er godt at det fins noen som orker være ærlig og stille de spørsmålene som mange av oss helst ikke vil stille. Alle har sitt- stor eller smått- men det skal helst ikke synes på noe vis- jeg har tenkt mye på det i dag- og hvilke verdier det er som den generasjonen som nå vokser opp streber etter. Takk for at du orker å skrive denne bloggen- det koster deg nok mye- men jeg håper at alle gode tilbakmeldinger motiverer deg til å fortsette. Stor klem fra meg;) Og tusen takk for hyggelige kommentarer fra deg- setter virkelig stor pris på hver eneste en;)

Øyeblikk sa...

Eg har gjort meg nokre observasjoner sjølv i sommar... Om foreldre som brøler "hold kjeft" til borna sine i full offentlighet, med mykje folk rundt seg. Par som krangler og er ufine med kvarandre, igjen i blandt mange andre, og så undrar eg meg - korleis er dei då i det private? Grøss...

Sjølv har me hatt det veldig fint så longt i ferien, nyter livet og skaper nye minner saman. Herligt. Til og med fint vær har me hatt her i Danmark. Ok, sjølvsagt går eg med dei vanlige tankane; kvifor ser dei slik på meg, er eg tjukk, har eg kombinert kleda feil, ser eg teit ut, er eg for svett... Antagelig ser "dei" ikkje på meg i det heile, men dårlig sjølvtillit tuller med hovudet mitt.

Nok ein gong eit flott innlegg frå di side, og tusen takk fo dine fine hjertespor som varmar meg :-) også inne hos meg. Du er god!

Klem Eli

Midnatsrop sa...

Det är mest under sommaren och semestern som mycket händer, för man har så stora förhoppningar och krav på sig. Och det är tragiskt. Vi har så bråttom nu för tiden och ska hinna med så mycket som möjligt, att man inte ser någonting. Det är inte tiden som bestämmer, utan det är vi själva som bestämmer över den, vad vi innerst inne vill göra, uppleva göra och njuta av...Du har ett otroligt djup i ditt hjärta Spirea och jag tackar Herren för dig, för alla dina fantastiska inlägg som går rakt ner i människors hjärtan till hjälp och eftertanke...Må Jesus giva dig extra mycket kraft och styrka ty du är till en sådan stor välsignelse för oss alla. Önskar dig allt gott från himlen, och att Herren må omsluta dig, och din familj med sitt dyrbara blod. Goe Klem til dere fra Annika !

Humlehagen sa...

Så viktige ting du deler med oss..om vanskelige spørsmål og svar..har lest innlegget flere ganger..ble veldig berørt av det du skriver om..takk for at du setter ord på disse tingene.Takk for så fine ord til meg på bloggen,de står der som små lyspunkt og varmer!Ønsker deg alt godt i dag!:)

Solveig sa...

Tusen takk for koselig ord hos meg! De varmer;o)
Så kjekt å finne veien til din flotte blogg! Du har virkelig en egen evne til å sette ord på det mange av oss føler...Ord vi trenger på både fine og leie dager. Har lest til øyet blir stort og vått;o) Legger meg til som følger og kommer gjerne tilbake.
Flott dag til deg, Spirea! Klem fra Solveig

Anonym sa...

Sitter på toget i belgia og leter etter kristen bloggere. Fant deg
og din blogg nå og må si jeg liker stilen. Skal lese
mer her nå. Ha en god dag. Marius.

Unknown sa...

Har dessverre sett mye av det samme som deg og jenta di i sommer. Utrolig hvor leit det er når noen er ensomme gjennom sommeren, eller med par som krangler mer enn før fordi de ikke takler å være så mye sammen. Eller vold, misbruk og alt det andre. Helt sykt trist. Jeg syns du setter ord på noe av det viktigste i livet: å være et medmenneske. Og det tror jeg du er. Og det tror og håper jeg at jeg er.
Klemmer fra Silje

Fabelaktig sa...

Jeg satt meg ved bordet til en mann som dag ut og dag inn spiste middag alene på hotellet vi bodde på. Han ferierte alene fordi han ikke hadde noen. Mannen var fra Tyskland og var sjeleglad for at jeg ville være hans borddame. Fabelaktigmannen var litt forvirret da han dukket opp til middag litt senere, men vi 3 hadde en aldeles herlig kveld. Mannen reiste videre til Kairo dagen etter og takket for hyggelig selskap. Det skal så lite til og glede. Jeg syns man skal ha ett åpent hjerte for de som ikke har så mye kjærlighet rundt seg...

Jeg har det så godt om dagen at du aner ikke, etter litt laber start på ferien, men nå er alt jolly good!

I dag skinner solen på Nesåsen, deilig!
Håper sola skinner hos deg også :)
klem

Ingeborg sa...

Oi, nå ble jeg litt lei meg, jeg vil jo helst at alle skal ha det bra. Men slik er det en gang ikke, og hva svarer man på vanskelige spørsmål fra barn, eller andre, hva gjør man med slike observasjoner? Jeg har ikke svarene.

Men jeg vet at ferier kan være vonde, høytidene også, jeg har faktisk brukt hjelpetelefoner og vært sjeleglad for at noen snakket med meg der. Og der turte jeg innrømme det i et offentlig rom.

Men i år har jeg hatt en aldeles nydelig ferie, noe jeg delvis har skrevet om på bloggen min. Så fantastisk å oppleve dette og få dele det med dem som er nær meg:)

Klem:)

Anne sa...

Åh..skjønneste jenta di..like skjønn som sin mor..
vondt å se og oppleve slike ting,men dessverre finnes det så mye leit.
Men heldigvis finnes det alltid et håp!!
Kjære deg ..du sprer glede og håp til mange med dine tanker og ord..du er rett og slett helt fantastisk til å sette ord på ting.
Tenker mye på deg og ber om at du må få mange gode dager fylt med glede.
Takk for at du tar deg tid og har krefter til å legge igjen så mange gode ord hos meg..du er en engel.
God klem fra Anne

Beate sa...

Ferie.. forventninger om gode dager, spennende opplevelser, og glade mennesker, bilen skal pakkes, og alt der stiger temperaturen.. det er vel for optimistisk å tro at ferien skal bli bedre enn hverdagen. Jeg har mange minner av ferier som slettes ikke var så idylliske som ferier skal være, men jeg har mange gode minner også fra de samme feriene, heldigvis. Også som voksen kan jeg kjenne på at det ikke er så enkelt, men de siste åra er jeg blitt mye flinkere til å gjøre ferien på min måte, ikke sånn jeg tror alle andre syns den bør være.

Jeg har mange gode sommerminner å se tilbake på. :)
Håper dere har gode sommerdager!

Unknown sa...

Kjære, kjære Spirea... Du får alltid leserne dine til å sitte tankefullt tilbake og nikke gjenkjennende til det du skriver.
Du er rå til å sette ord på vanskelige situasjoner!
God klem til deg

Johanna sa...

Nydelig blogg! :-)

Spirea sa...

Så fint og så modig at du innrømmet det! Takk for din åpenhet - og for gode, reflekterte ord :)

Spirea sa...

Dette satt meg helt ut....på en utrolig bra måte. Jeg må få sendt deg noen ord og forklare. Men her og nå: TUSEN takk for at du var lydig overfor Gud og ga meg disse versene.. Klem

Spirea sa...

Tusen takk alle sammen for de fineste, varmeste kommentarer. Det rører meg til tårer å sitte her og lese. Mange klemmer til dere alle!

loftkroken sa...

Kjekt du stakk innom Spirea,alltid like kjekt hver gang ♥
Du, nå må vi håpe at helgen blir super, kjedelig med omgangssyke (verste jeg vet faktisk )God bedring ♥

Masse klemmer sendes :))

Livets små øyeblikk sa...

Vi skulle alle hatt en fireåring som stilte de vanskelige spørsmålene. For oss (og da mener jeg meg selv og andre som har det like bra som jeg) som har hatt en fin sommer er det så lett å glemme. Ikke fordi vi ikke bryr oss men fordi det er vanskelig å tenke på de vanskelige svarene uten at noen utfordrer oss.

Takk så masse til deg - søte du - for at du gang på gang utfordrer meg og får meg til å reflektere.
God og varm klem
Hanne:)

Anonym sa...

Jeg kikket innom bloggen din første gang du skrev på bloggen min. Men jeg fant ikke riktige ord å skrive tilbake, mine ble så fattige i forhold til dine .
Tusen takk for at du liker bloggen min og tar deg tid til å skrive koslige kommentarer til meg og ville bli min følger.

Jeg håper du får en riktig god lørdag med dine beste.
Klem Line

Toril sa...

Skjønne Spirea, igjen nydelige ord til ettertanke fra deg.. TAKK!

Og takk for de gode ordene du legger igjen hos meg.. Hadde du bare visst hvor mye det varmer... Blir alltid glad når jeg ser du har vært innom og lagt igjen et spor. Gledesspreder, det er det du er!

Håper du har fine dager :) God klem til deg!

Monica sa...

Hei på deg snille Spirea.

Tusen takk for dine skjønne spor hos meg, jeg blir så glad ;)
Fine solskinns dager her hos oss også, håper dere snart blir friske igjen og kan nyte noen deilige sensommer dager.
Riktig god bedring klem fra meg ;))