tirsdag 26. mars 2013

Gi ikke opp!


I fjor, omtrent på denne tiden, gikk jeg en liten tur i solen. Jeg fikk meg en aldri så liten bråstopp. En påskelilje hadde sprengt seg gjennom asfalten! Den sto der så fin, og jeg undret meg over hvordan den hadde klart det. Løvetannen har jo klart det mange ganger, men det var første gang jeg så dette. Den hadde kjempet! - og fikk meg til å tenke på hvor lett det er å gi opp når motstanden blir for stor. Hvor lett det er å falle og bli liggende mens krefter og kamplyst avtar - etter å kjempet så lenge?

På fagspråket snakker vi om resiliente mennesker. Resiliens er et psykologisk begrep om evnen til å håndtere stress og traumer - evnen til motstandsdyktighet. Mennesker med god resiliens, klarer å håndtere vanskeligheter på en positiv måte - de bøyer seg, men reiser seg igjen. Og igjen.

Jeg kjenner mange slike. Løvetannbarna. En av dem kaller jeg Kine. Første gang jeg så henne var hun 6 måneder gammel. Hun lå der og sprellet på et pledd, og kikket på meg med store øyne. Barnevernet hadde akkurat hentet henne. Kroppen var full av merker - etter sigaretter som var blitt stumpet på henne. Ryggen var formet som en C. Foreldrene lot henne sitte i timesvis foran tv - i en vippestol, mens de selv ruset seg.

Kine vokste opp hos gode fosterforeldre, som overøste henne med kjærlighet. Men Kine slet med identitet og selvfølelse. Hun var jo egentlig ikke ønsket - trodde hun. I barnehagen slo hun de andre barna i hodet med harde leketøy. Det triste kom ut som sinne. Barnepsykologen forutså en "krøkkete" fremtid og satt henne i bås med å bruke ord som "relasjonsskadet" og "adhd".På skolen ble hun mobbet hver eneste dag."...ingen ordentlig familie...bare et fosterbarn..." . Ikke ønsket - hørte Kine.

15 år gammel bestemte hun seg for å rømme, overbevist om at hun ikke var verdt å elske. Hun havnet i Oslo. Der møtte hun Hanna, en ung kvinne full av kjærlighet. Kine ble med Hanna på et ungdomsmøte i kirken. Der fikk hun høre om en Gud som elsker alle mennesker, som aldri forlater og som ønsker å lege ødelagte hjerter. Hun fikk høre hun var verdt å elske, verdt å like, verdt å være sammen med.

I dag er Kine en nydelig 20-åring. Hun studerer psykologi og har et brennende hjerte for Gud og andre mennesker. Hun tror på kjærligheten, på fremtiden og på Guds evne til å fikse. "Det kan snu når som helst" sier hun og har helt rett....

Det sies at livet ikke er for amatører. Kanskje ikke, men vi må likevel leve det nettopp som amatører. Vi har ikke noe annet valg. Fra begynnelse til slutt leves livet på virkelig, ikke på liksom, og virkeligheten møter oss med mange gleder, så vel som tro og tvil, nederlag, sykdom, sorg og savn. Og noen ganger blir livet så overveldende at vi ikke helt vet hvor vi skal vende oss. Da hender det Gud sender mennesker i vår vei for å hjelpe oss opp igjen. Andre ganger...en aldri så liten påskelilje - som har sprengt seg gjennom asfalten....for å minne oss om - å aldri gi opp!
           
                                                                         Klem,
           I går skulle jeg til å legge ut et helt annet innlegg, med et helt annet tema. I det jeg sitter og leser      
gjennom, kjennes det som om jeg skal endre tema. Så det gjorde jeg.
 En (eller flere) der ute trenger å høre at du ikke skal gi opp. Du skal fortsette å kjempe - for i morgen kan alt snu 
- og det er lys i enden av tunnelen. Hold fast, hvem du enn er.....

♥ Det er påske, og på tide for meg å ønske dere alle en riktig god en!
Ta godt vare på hverandre og kos dere - enten dere er på fjellet, eller koser dere i solveggen hjemme.
Noen har forresten spurt hvordan det går med oss - og til det svarer jeg at det er tunge dager - men "hanging in there". 
Takk igjen for alle kommentarer, e-poster og nye følgere. Dere er best!
Neste gang blir det om samliv igjen....tror jeg....
GOD PÅSKE!


80 kommentarer:

Unni sa...

Hei Spirea. Dette rørte meg til tårer (av mange grunner). Tusen takk for et nydelig, oppmuntrende innlegg. God påske. Tenker på deg og dine. Unni

Ingeborg sa...

Denne gangen vet jeg nesten ikke hva jeg skal skrive, men temaet du tar opp rører meg så sterkt. Alle disse løvetannbarna,alle dem som får oppleve en annen hverdag enn de fortjener. Jeg beundrer så sterkt dem som klarer seg, og har så vondt av dem som ikke gjør det...

En virkelig god påske ønskes deg Spirea med en varm klem fra meg:)

Anonym sa...

Man vet aldri om neste kapittel i boka er godt eller vondt, men leser man ikke videre finner man det aldri ut... Livet er fullt av både opp og ned, men akkurat som vi aldri helt vet hva som møter oss i ei boks neste kapittel, vet vi aldri helt når det gode eller det vonde i livet inntreffer. Men en ting er sikkert, hvis man fortsetter vil vi til slutt treffe på og få oppleve de gode dager og stunder.

God og gledelig påske til deg og dine skjønningen, må sola glimte igjennom i hjerte og liv. Klem til du

Refleksjon på livsvegen sa...

Kjære Spirea!
Du rører uansett tema.
Godt å vite at det er lys i tunellen for alle.
Ting kunne vore betre for mine nærmaste..

Måtte Påska bli god for deg og dine ♥

Malys krok sa...

Så fint at hun fikk bli kjent med Jesus!
Det er det aller beste! Dere er fortsatt med i mine bønner og de som først kommet inn der har en tendens til å bli der.
Håper dere får en fin påske! Takk for at du er innom meg og gir meg glede.
-Margit-

Linda Karin sa...

Dette var sterkt å lese, tårene presset på i øyekroken! Men så fantastisk med en slik slutt på historien! Takk gode Gud for Kine, hun er et stort forbilde for mange mennesker idag. Takk at du deler historien, innlegget vil garantert styrke noen. Bloggen din er så utrolig bra!
Ønsker deg og dine en velsignet påske :)

Anonym sa...

Heilt, heilt fantastisk!!! Tusen takk for dette!!!

Anonym sa...

♥ ♥ ♥

Unknown sa...

Herlighet som du opplever sterke ting. Og sikter ikkje bare til historien om kine men om atte du kjente du sku legge ut dette. det tror jeg var rett. jeg kjenner det traff så langt inni rygggraden. jeg kan ikke si så mye i all offentlighet men vil bare si at det var herlig å lese dette. veldig styrkende. mange, mange klemmer fra silje som tenker på deg ofte

Anonym sa...

dette var også til meg

Kort og Søm sa...

Riktig god påske,
klem Fredrikke

Linn sa...

For en sterk historie!
Hun reiste seg, det er godt gjort og krever sin del.
Ønsker deg Spirea ei riktig god påske:-)
Stor klem fra Linn:-)

Aslak sa...

Flott skrevet!! Velsignet påske. Aslak

Mandelhjärta sa...

Takk for at du delte denne historien med oss. Full av ettertanke og håp! Og at det er viktig å følge sin innskytelse når det gjelder å hjelpe andre. (Tenker da på Hanna i historien, og også deg som deler dette.)
Ønsker deg og dine en velsignet påske, med gode dager! :)
Takk for dine varme og gode kommentarer hos meg.
God klem til deg, Spirea!

Anonym sa...

<3

Sonja sa...

Sterkt. Nydelig. Rørende. Jeg elsker alt du deler fra livet!
Vi vurderer bli fosterhjem.Rart at du skrev om det her.
Tenker så på alle de som sliter sånn. God påske til dere.varm klem

ynde sa...

Så nydelig du er som kan gi så mykje til andre, til og med når du har det tungt sjølv! Eg er forstår godt at mange les bloggen din og at mange får positiv energi av det ♥ du er så flink til å skrive ☺ ønsker deg ein fin påske, klem Kjersti

Fjordheim sa...

Det er så utrolig flott at det finnes mennesker som Hanna som
var villige til gå ut å møte mennesker som er der ute.
Mennesker som trenger å møte "kjærligheten"
Takk for at du deler så mye flott. Ting vi alle kan ha nytte av
og som kan hjelpe oss å gå videre.
Ber om kraft og styrke til deg og dine
Ønsker deg en velsignet god påske :)

Nadine sa...

So impressed,sis. Loved this! Be blessed <3

Anonym sa...

Bare ett spørsmål er du psykolog??

Malin sa...

Nok et innlegg som treffer, fine Spirea. Jeg er visst et av disse løvetannsbarna selv, har jeg ofte fått høre:)

rine-mor sa...

Kjære Spirea. Og så utrolig lett det er å gi opp!og når du minst aner det eller er klar for det så sender GUD et menneske til deg som prøver å forstå og godtar deg for den du er med dine feil og mangler, Ønsker deg en vakker påske med de du er glad i. Takk for at du er du Spirea.Klem fra" løvetanna"

Unknown sa...

Finingen deg! Så fint du formidler om livets gang som jo er opp og ned. Så fabelaktig med en påskelilje gjennom asfalten det var jo helt utrolig. Men for en symbolikk den gir :-) Jeg synst du skriver så mye bra jeg, er så glad i bloggen din, den gir meg så mye.
Jeg ønsker deg gode dager, så gode du kan. Synst, som en annen skrev her, at det er imponerende hvordan du gir når du selv har mye å stri med. Varme klemmer fra Elena

amo sin blogg sa...

Endå ein gong eit fantastisk godt innlegg. Du skriv så fint om
tema som angår oss alle
Du er ei klok dame Spirea ♥

Tusen takk for fine besøk hos meg.
Hytteferien her er fin, veret viser seg frå si beste side,
små og store kosar seg både ute og inne :)

Ynskjer deg og dine gode dagar vidare i påskeferien.
Klem frå Anne-Mari

Katarina Eidsvåg sa...

Hei! Jeg er sikker på du treffer mange denne gangen. Enten som meg,som er et slikt løvetannbarn,eller noen som er foster barn el foreldre,eller noen som er i ferd med å gi opp. Du skriver deg inn i våre hjerter og har en stor,stor gave i dette. Bloggen din er min favoritt,jeg er like spent hver gang på hva som kommer. Tusen takk for alt du tar opp. Du er unik. God påske til deg og dine.glad du klarer å "hang in there"!
Klem fra Katarina

Miriam sa...

Jeg lærer mye av deg. I dag har jeg lært om resiliente mennsker og om det å holde fast på håpe i alt. For gud kan snu situasjonen.jeg velger å tro det. Nydelig skrivd.
Jeg sitter på toget nå.skal hjem og så skal vi på hytta.håper at du har gode dager selv om det er tungt. Tenker på deg. Miriam-klem

Rikke Løw sa...

Ønsker deg en god og glad påske med mengder av god energi og lys! Igjen et vakkert blogginnlegg. Rikke

tonje boganes sa...

Hei Spirea

Fin og oppmuntrende tekst!

Håper dagene dine er bedre. Masse lykke til med eksamen;) Skal tenke på deg!
Jeg har tatt litt fri disse påskedagene fra både studie og blogg. Det fine været har fått oss til å trekke ut, male gjerdet og høytrykkspyle litt. Jorda er bunnfrossen, så de stakkarslige døde plantene i pottene får stå til tela gir seg... :)

Ønsker deg en fin påske, Spirea.
God klem Tonje

Tina sa...

Nydelig. Fikk helt tårer i øynene nå. Tusen takk for alt du deler. Varm hilsen fra Tina

birthe sa...

jeg vet ikke hvorda jeg skal skrive dette men det er som du har skrevet til meg. jeg leser ofte her men legger sjelden igjen en hilsen. denne gang må jeg bare så du forstår at det var rett å legge ut denne og at kanskje du ble ledet. tårer bare renner. jeg vil fortelle mer men vil ikke skrive her. har du en mail jeg kan nå deg på? birthe

molar85 sa...

Hei
Jeg titter innom bloggen din i ny og ne, men hittil har jeg ikke lagt igjen så mange spor og nå syntes jeg det var på tide. Synes du skriver fantastisk bra, og dette innlegget var hard kost, men samtidig rørende og oppløftende. Vi mistet gutten våres seks uker før termin og har hatt en tung tid, men vi gir ikke opp. Vi har alle våre sorger og utfordringer og noen har mer en andre, da er det så sterkt å lese om disse skjebnene som tar utfordringen og gir ikke opp. Jeg har aldri vært troende og man skulle tro at etter å ha mistet barnet våres ville jeg aldri begynt å tro, men det er det som er så rart. Jeg er blitt en troende ikke troer (hvis man kan kalle det for det). Jeg trenger å tro at gutten min er på et bedre sted, at han har det bra, og derfor er det så sterkt å lese slike innlegg. Jeg beundrer og misunner dem som har funnet sin plass i sin tro,noe som jeg også har skrevet om på bloggen. Er litt vaklende for tiden og ville bare takke deg for at du deler. Kjenner at jeg trenge å lese et slikt innlegg i dag! <3

Masse god påske til deg og dine

Anonym sa...

Jeg ser ofte at folk sier at livet settes på pause når noe vanskelig skjer. Jeg bruker uttrykket selv. Jeg tror det kommer av at vi har en forestilling om at livet skal kunne leves lett og at alt går bra dersom vi gjør de rette tingene og vil noe nok. Det er jo ikke slik. Noen ganger blir vi slått i bakken av livet, noen ganger er det vanskelig å reise seg igjen.

Jeg, som ikke-kristen, tenker i disse dager på hva påskens budskap er hvis vi tar bort det religiøse perspektivet og ser på det menneskelige istedenfor. Har reflektert litt rundt det og viser blant annet til dette innlegget ditt. Se gjerne her:
http://lammelaartanker.wordpress.com/2013/03/27/alternative-paskebudskap/

Jeg lurer forresten på om du får melding om pinging når jeg viser til innleggene dine på bloggen min?

Til slutt vil jeg ønske deg en fin påske! Jeg håper du får noen gode dager som gir deg ro og pågangsmot til tiden som kommer.

Stor klem fra meg

Barbro sa...

Nydelig og sant det du skriver!

mann,54 sa...

Flott innlegg igjen!velsignet påske!

Jesus er svaret! sa...

Hei vennen min!
Jeg var en av de som du skulle skrive dette til.
Jeg har blitt kalt ett løvetannbarn...og det er ikke lett å gi livet en sjanse om og om igjen, når man aller helst vil slippe å måtte kjempe mer.
Takk...er godt det er håp!
At Jesus kan vise en vei ut av storm og motstand
go påske til dere...
varme tanker til deg. du er en virkelig fighter og jeg ser opp til deg Spirea!!

Humlehagen sa...

Fantastisk skrevet..du skriver helt inn i hjertet mitt..utrolig sterkt!:)Takk for at du deler så mye som berører meg og gir mye å tenke videre på- det er godt og vondt på samme tid, og sånn skal det være.:)Påskeklem fra meg!:):)

Anonym sa...

Så fantastisk flott skrevet og så flott at det gjekk så bra med ho,det er så mange skjebner rundt og mange barn som trenger hjelp.
Det eg undrer meg over er at det er så mange tenåringsjenter jenter som liksom forsvinner og ingen veit kor dei er,kva rømmer dei ifra og korfor?synest det er stadig etterlysinger på Facebook men håper det løyser seg for dei fleste og at dei dukker opp igjen!

Veit du eg og minstemor blei enig om å klippe håret og det lange håret måtte vike for ein frisyre til under ørene,jenta er blitt så mykje meir fornøyd og glad og det var ein stor lettelse for ho og:)
Foressten dei muffinsformene kjøpte eg på ein interiørbutikk i Lyngdal men festfabrikken.no har mange fine:)


Ønsker deg og dine ei flott påske!
Klem fra Lillian

TreTette sa...

Tusen takk for hyggelig kommentar, du er hjertelig velkommen når som helst :) Bloggen din er inspirerende, og jeg lar meg berøre igjen og igjen. Begrepet løvetannbarn var nytt for meg, nytt og vakkert. Det gjør uendelig vondt å tenke på alle barn som ikke har det trygt og godt - det er så uendelig feil.. Da er det godt når noen klarer seg til tross for fortidens traumer. God påske ønskes din vei.

Anne sa...

Kjære Spirea..
Vil få ønske deg en god påske ..
måtte du få noen fine dager sammen med de du er glad i ..
mot og styrke til å komme gjennom en krevende tid.
Du er i mine tanker .

God påskeklem fra Anne

Marguerite sa...

Det var en mycket gripande berättelse,kära Spirea,,,men med ett gott slut!!!
Vi som kristna må vara vakna,så att vi kan se de som behöver hjälp och ta tillvara varje tillfälle som Herren sänder i vår väg,,,det handlar om död eller liv!!!

Så får jag önska dig och de dina en riktigt fin och Välsignad Påskhelg!!!
KRAAAM!!!

Anonym sa...

Kjære Spirea.
Så fint at du skrev denne skjønne og gripende historien - akkurat nå. Så bra at den endte godt. Jeg beundrer alle løvetannbarn. Og jeg beundrer alle gode mennesker som deler av sin tid og kjærlighet til andre, som til denne lille frosne jenta.
Flott at dette sto nå i påsken, for da døde Jesus for alle som sliter, alle som ikke finner seg selv, alle som søker, alle som har det vondt og alle som har det bra, og ved sin død, reiser Han opp hvert eneste lille menneske til å bli det fine menneske Han ville de skulle bli. Og så hjelper Han og er en Bestevenn hver eneste dag.

Heldig er de som har deg rundt seg.
Må du få en god og glad påske, og styrke til å klare alt rundt dere.

God påske.
Klem M

Toril sa...

Takk for gode og oppmuntrende ord, kjære Spirea :)
Du er så god du! Må Gud velsigne deg massevis!
Håper du får gode påskedager sammen med dine...
Gode klemmer herfra! :)

Spirea sa...

Det er sant det du sier - og jeg liker uttrykket om å sette livet på pause. Det er jo sånn det er....
Nå skal jeg lese det innlegget ditt, flott med refleksjoner rundt påsken :)
Og du, nei jeg får ikke noe melding om pinging når du linker til meg. Hva er det og hvordan får jeg det? :)

Ønsker deg også en god påske. klem din vei <3

Sissel Lindeman sa...

Tak igjen for et vakkert innlegg som rører ved mig. Ønsker dig og din familie en riktig god påske. Jeg håper dere får fine dager sammen. varme klemmer fra Sissel

Anonym sa...

Ping(back) kalles også tilbaketråkk. Det er en melding om at noen lenker til deg/innlegget ditt. Når du følgen pingen kommer du til innlegget der du er omtalt/sitert. Jeg er ikke sikker på om det bare fungerer når en er i samme system (wordpress uten domene, blogspot mm). Kan være kjekt å følge opp de innleggene en blir inkludert i, eller iallfall vite om dem. Ellers er det gjerne et hint når det kommer mange besøkende fra samme adresse (url), det kan være et tegn på at du er omtalt på nettstedet trafikken kommer fra.

Annfrid sa...

Nok en gang treffer orden dine meg i hjerte, det er store mennesker disse som klarer å blomstre etter å ha slitt seg gjennom store utfordringer. Å de har mye å lære oss.
Det du skriver om "det perfekte livet" er også veldig sant, jeg tror de dom lever det livet muligens gråter myr når de er alene. Kanskje det akkurat er de som trenger våre bønner sterkest ??
Ønsker deg en fin og velsignet påske.
Størst av alt er kjærligheten.
Du er unik!!!
Klem Annfrid

Livets små øyeblikk sa...

Det blir som alltid her hos deg, jeg blir sittende og reflektere over det du skriver, takk for at du får meg til å tenke:)
Jeg ønsker deg og dine en god og fredfylt påske,
sender varme tanker og gode klemmer
Hanne:)

Lisette sa...

Så fint skrevket- nok en gang! Ser du berører mange med dine ord, og det er en gave det! God påske;)

Bibbi sa...

Nydelig fortelling, og enda ett av livets store under. Det finnes ingen håpløse mennesker, man må bare finne veien inn til hjertet deres.
Ønsker deg, Spirea, en velsignet påske. Er så godt at vi har en seier å feire! Klem.

Unknown sa...

Du gjorde helt rett å fulgte magefølelsen din angående innlegget- jeg trengte i hvert fall å høre noe slikt nå ! Det er godt å vite at vi aldri er alene- uansett.

Du treffer meg i hjertet med ordene dine gang på gang...

Ønsker deg fine dager, til tross for at jeg vet at det er en tung og trist tid. At det likevel vil være gode dager og minner som puttes i hjertet.

Påske klem fra Monica <3

Spirea sa...

Denne kommentaren din rørte meg veldig. Tusen takk for at du skrev som du gjorde - det varmet. Ønsker deg også en fin påske! klem <3

Spirea sa...

Tusen takk for denne tilbakemeldingen og bekreftelsen. Eposten min er : hjertespor@gmail.com

God påske <3

mAry-A sa...

Kjære deg. Så godt, så rørende og så riktig å få lese dette akkurat nå i påsken. Jesus er ikke bare en del av vår kulturhistorie, Han er her og nå for den som vil slippe Han inn. Så minnet det meg på at vi alle må være klare til å være de hjerter som ser andre.
Velsignet påske til deg og dine <3

Spirea sa...

Kjære deg - jeg har tittet innom din blogg også av og til - og fulgt med på hva du går gjennom. Tror jeg har lagt igjen noen ord av og til...Jeg syns det er utrolig sterkt at du deler så åpent om sorgen og smerten du gjennomgår, og jeg føler med deg. Skulle ønske jeg kunne gi deg en god klem og fortelle at alt vil bli bra igjen - der fremme - men så vet jeg samtidig at sorgen og savnet, det vil du bære med deg lenge....Jeg håper og tror at du vil bli gitt styrke til å bære den. Jeg skal be om det.
En troende ikke troer...er en fin måte å si det på, og jeg kjenner det gjør meg glad at du, gjennom alt, har funnet til tro. Jeg tror av hele mitt hjerte at gutten din er hos Gud, og har det bra og blir tatt vare på - og jeg kan forstå din lengsel og ditt ønske om å også tro det. Jeg håper troen din vil vokse i deg....tross alt.
Jeg besøker deg snart på bloggen din - enn så lenge ønsker jeg å takke deg for disse ordene, takk for din åpenhet og ærlighet om hvordan livet er - det har jeg stor respekt for. Jeg ønsker deg en god påske, kjære deg. klem

Spirea sa...

Aha! Takk for forklaringen :) Har ingen idè om slik ping - og vet ikke hvor jeg skulle fått dem heller.... ;) jeg må sjekke dette ut litt mer.... :)

Spirea sa...

Tusen takk. Ja, jeg tror dette skulle ut nå i påsken - som du sier er det en spesiell tid.... Så fint at du forklarer så fint hva det handler om :)
God påske til deg også <3

Spirea sa...

Tusen takk alle sammen for nydelige kommentarer. Takk til alle dere som bekrefter for meg at jeg gjorde rett med å legge dette ut - takk til dere som har sendt meg eposter etter å ha lest innlegget, og takk for at dere åpner deres hjerter. Jeg har sagt det før, og mener det: jeg har verdens beste lesere.
Velsignet påske til dere alle! <3

Anonym sa...

Som epost tilknyttet bloggen eller direkte der du ser at du har fått nye kommentarer. :)

Spirea sa...

Hm, får ingen slike eposter - så dette må jeg tydeligvis finne ut av. Er det en nettside der man må registreres eller noe? Jeg får jo epost om nye kommentarer...men that`s it. Dette kan du tydeligvis mer om enn meg ;)) herlig at du lærer meg! klem klem

Fabelaktig sa...

Fabelaktig innlegg!

fortsatt god påske, søte!
klemklem

loftkroken sa...

Kjære kjære Spirea ♡♡
Kutter jeg ut a i navnet ditt stor det spire ♡♡ Og det gjør du kjøre venn, du spirer på nytt og på nytt ♡♡
Så glad for alt du sår ut :):)
Fantastisk innlegg, så bra det går fint med denne jenta ♡ Gud kan virkelig gjøre mirakel :)
Nydelig med påskeliljen, ser den for meg ♡
Tenker på deg og håper du har det godt om dagene ♡♡

Masse klemmer din venn Bente

loftkroken sa...

Kjære kjære Spirea ♡♡
Kutter jeg ut a i navnet ditt stor det spire ♡♡ Og det gjør du kjøre venn, du spirer på nytt og på nytt ♡♡
Så glad for alt du sår ut :):)
Fantastisk innlegg, så bra det går fint med denne jenta ♡ Gud kan virkelig gjøre mirakel :)
Nydelig med påskeliljen, ser den for meg ♡
Tenker på deg og håper du har det godt om dagene ♡♡

Masse klemmer din venn Bente

Monica Serina sa...

Gode gode deg!
Flere ganger i det siste har jeg ville kommentere hos deg, men jeg finner ikke ordene om dagen..
Denne gangen skrev du ikke til meg, samtidig som du skrev til meg.
Jeg er litt tom for ord, men takk for at du skriver. Takk for at du gir, selv når du har ditt som står på!
Tenker på deg.
Hjerte fra meg til deg!

Lykkemisjonen sa...

Nydelig innlegg! Tror alle kan trenge slik påfyll av håp og tro iblant, og budskapet om å aldri gi opp må vi fylle oss med, alle som en. Takk for at du skriver så vakkert, at du er en slik god disipel for Guds rike <3

Håper du har hatt en fin påske, fortsetter å be for deg og familien din.

God klem

Kristina, nord i bygdo sa...

Hei Spirea, du skjønne ♥ For ein sterk historie du forteller i dette innlegget! Det rørte meg verkeleg. Uansett korleis utgongspunktet er så kan enden bli god. Det vonde kan bi snudd til noko godt. Det er ein vond verden me lever i, når små babyer får oppleve slike ting som du beskriver. Da er det godt at me har ein god Gud som har den evnen å kunne snu ein håplaus sitasjon. Takk for det du deler. Du betyr ein stor forskjell for mange, meg inkludert, og gjer verden til ein bedre stad å vere.

Eg er litt lei meg i dag for eg var på sjukehuset for å besøke ei eg kjenner litt, men kom for seint. Ho har kreft og var no blitt så dårleg at eg ikkje kunne besøke henne... Måtte grine litt og be til Gud i bilen etterpå. Skulle gått med ein gang Han minna meg på det, for eit par veker sidan. Vart likevel trøsta med at sjølv om eg kom for seint så er det ikkje for seint for Gud å møte henne. Ber derfor veldig for denne dama i 60 åra som eg tidlegare jobba med. Vær gjerne med å be du også. Veit ikkje om at ho er kristen.

Stor stor klem fra meg ♥

Hjem & Glede sa...

Kjære gode Spirea!

Fikk så lyst å stikke innom deg her på bloggen med en GOOOD klem!
SÅNN......

Camilla.

Ingar sa...

Vel overstått påske!

En nydelig historie jeg er overbevist om at noen trengte å lese!

Gud velsigne deg og dine dager!

Øyeblikk sa...

Kjære Spirea :-) Me har nok mykje å læra ev grønne vekster sine evner til å spira... Der ingen skulle tro at noe kunne gro & di. Det hender rett som det er at eg ønsker meg meir viljestyrke, i det minste nok til å gjennomføre enkelte ting som eg kvier meg til å ta fatt på, mest som ein grønn vekst som borer seg opp gjennom asfalten. Las ein artikkel for noko sidan angående dette med viljestyrke, og sammenhengen mellom å ha sterk vilje og det å lykkes med det ein vil. Ganske sjølvsagt, ja... Men det nytter ikkje berre med lynande intelligens eller å bli født med sølvskei i munnen, ein må vera svolten - ha lyst.

Klem Eli

Line Kristine sa...

Tårer i øynene... Jeg er ei av dem som trengte dette... Takk!

maren sofie sa...

jeg klarre ikke helt å kommentere dette det stikker sånn i meg. er fosterbarn vettu.... vil bare si atte du er dypt savna. masse klemmer fra maren

Frk Elton sa...

Noen behøvde helt sikkert å lese dette, dine ord trøster og styrker vet du!
Ordene dine setter alltid i gang tanker i meg, men det er ikke alltid jeg klarer kommentere med engang, men du skal vite at jeg ofte leser innleggene dine mange ganger :)
Du er bare god du :)
Håper du har det bra og kommer styrket igjennom :)
Klemmer

Anonym sa...

Akkurat nå følte jeg veldig for å besøke deg. Jeg håper du har det bra og jeg ønsker deg det beste for helgen og dagene som kommer.

Knuseklem

camilla sa...

så trist...men samtidig god t å lese...så utrolig glad for at denne jenta har det så godt nå!!:) Måtte bare innom deg og gi deg en riktig god helg klem:):)

Anonym sa...

fant denne bloggen din i dag. har lest her i over 2 timer nå og fått veldig mye ut av den. takk. jeg følger deg videre.
kristina

KriStyle sa...

Fantastisk sterk historie, takk for at du deler med oss :))

klem Kristin

Celia sa...

Vilken underbar berättelse! Den ger hopp!
Kramar från pensionatet

Katrine sa...

Vi er alle unike og fine mennesker, og ja - jeg tror også det kommer noe godt ut av det meste. Vi må bare holde ut, slik du påpeker. Være til stede, reise oss igjen, se at etter tårer er også latter mulig, finne en hjertevenn, føle glede og lykke av små "ubetydelige" ting. Vi må kjempe. Vi bør kjempe for å se alt det fantastiske livet også kan gi. Det er en kort tid på jorden, og det er viktig å utnytte den godt. Igjen se solen. Igjen se fuglene som flyr over himmelen, maurene som kryper på bakken eller se ut over sjø og fjorder og høre på deilig bølgebrus. Vi er heldige, og vi velger selv hva vi ønsker å gjøre med vår tid. (Det er selvsagt ikke sikker du følger mine tanker her, men jeg tror vi deler mye likevel)

Takk for koselig påskehilsen. Varmende og gledende ord. Fine Spirea. Hjertevenn.
Jeg er her fremdeles, bare ikke fullstendig tilstedet, men tankene mine går i din retning rett som det er likevel. Jeg håper dere snart får fred i hjertene og følelsene deres alle sammen, og at den tunge tiden snart er forbi, og erstattet av nye tider.

Bratte Bakka sa...

DU har ein misjon...du er ein misjon :D

Klem!

Glede sa...

Tenkte eg skulle bruke litt tid i kveld til å lese litt blogger. Eg begynte med din, etter din fine kommentar på bloggen min. Men nå får eg ikkje lest noen andre, for eg blir aldri ferdig med din!! Du skriver helt fantastisk, og hvert eneste innlegg treffer meg rett i hjertet. Eg er glad eg er aleine hjemme nå, for tårene triller stadig ;) Tusen takk for en nydelig blogg du skriver. Du treffer nok mange rett i hjertet her, slik du gjør med meg ! Skjønner at det har vert en tung tid i det siste, sender dere gode varme tanker ! Stor klem fra Åshild

Anonym sa...

Leste denne i dag. Bare gråter. Tusen takk for den fineste bloggen jeg noen gang har lest. Du gjør et uslettelig inntrykk med dine historier, oppmuntringer og tanker om livet. Takk fra dypet av mitt hjerte.