tirsdag 19. mars 2013

Prinsesse Vilikke


Jeg gikk i andre klasse da jeg fikk hovedrollen i skuespillet "Prinsesse Vil-Ikke". Dramatisk som jeg er, var det begynnelsen på en teatralsk karriere, men at jeg skulle forbli i Prinsesse Vil-Ikke-rollen, ante jeg ingenting om....

For tiden kan dattern min også kan kalles Prinsesse Vil-Ikke. Daglig trer hun på seg prinsessekjoler og oppfører seg deretter. Jeg håper ikke hun har tenkt å forbli der. Det er styr og baluba, nesen til værs og primadonnanykker - og mye "vil ikke". Mammas sminke får gjennomgå, og klærne som legges frem til barnehagen er helt uaktuelle. Aller helst vil hun kle seg med rosa tyllkjole, tiara og leppetift. Ull er tull og blått helt feil. "Det må du jo skjønne, mamma!" Så altfor lik på mamman sin... Enn så lenge - iallefall.

I slutten av 30-årene, kan jeg enda finne på å sette meg fullstendig på bakbena. Da kommer min mors ord snikende. "Av og til må vi faktisk gjøre ting vi ikke har lyst til, Spirea!". "Ja, særlig...". Ikke tale om at jeg skal gjøre ting jeg ikke vil, jeg vil gå egne veier, finne ut av ting selv. Og det har jeg også gjort. "Noen ganger kan man lære av dem som har gått foran" sa mamma, men jeg innvender, himler med øynene... "ja, særlig!". Men nå, som voksen og mamma selv - vet jeg hun har rett. Vi kan faktisk lære av andres feil, og jeg er overbevist om at når jenta mi blir tenåring med ny type trass, vil jeg fortelle henne nettopp det jeg selv fikk høre.

Jeg har gått egne veier, feilet, ramlet, fått åttini skrubbsår og litt for mange mer alvorlige sår. Skadeskutt i hjerte, følelsesliv og tanker, - brukte jeg lang tid på å prøve å lappe. Og da min veileder sa "gi det til Gud", var svaret nei. "Veldig ofte blir det bedre, når vi gir kontrollen til Gud" svarte han. "Ja, særlig" tenkte jeg. En stund.

Mens jeg var i opposisjon, hadde jeg en liten aha-opplevelse. Jeg øvelseskjørte på tung mc, med pappa bakpå. Som en villmann kjørte jeg, og pappa ropte "stopp!". Men jeg var jo Prinsesse Vil-Ikke, og syns det hele var fryktelig moro. Idiotisk moro, ser jeg i ettertid - da min far fortalte at han vurderte styre sykkelen ut på et jorde, slik at han kunne få vrengt den ned....og stoppet meg.

Så kom dagen der jeg ramlet så dugelig at jeg ikke lenger klarte fikse selv - med mine usle lappesaker og knust stolthet over tapt kontroll. Var det på tide å gi det til Gud? Jeg ba stille. "Demp min vilje under din, Gud og la din vilje, bli til min....". Vekk med lyseblå kjole, sminke og tiara. Den polerte, kontrollerte utsiden...

Jeg ga det over. Og har aldri angret. Jeg gjorde det jeg i utgangspunktet ikke ville, men fikk det bedre etterpå. Jeg ga alle sår jeg bar på, masker, stolthet, kontroll - til Gud. Ba ham overta. Og det føltes som jeg døde, men Gud bygget meg opp igjen - fra bunnen. Prinsesse Vil-Ikke, finnes her enda, tenker jeg og legger en hånd på brystet. Av og til dukker hun opp - men hun er ikke lenger sjefen. Jeg smiler når jeg tenker tilbake. Det høres om jeg har vært en rebell, ikke sant?  Ja, kanskje - men ingen utagerende, sint eller slem rebell. Men en sånn en som vil gå egne veier, utforske livet og ikke la noen styre. En aldri så liten Prinsesse Vil-Ikke.

Nå er jeg ikke lenger overordnet, men underordnet. Ny sjef - og tro meg, det finnes ikke bedre sjef. Det finnes heller ikke et mer spennende liv, enn et liv der jeg ikke lenger har full kontroll....

                                                                       Klem,64 kommentarer:

Sissel Lindeman sa...

Spirea, det her kan jeg så visst kenne mig igjen i. Du skriver dig som vanlig rett inn i våres hjerter. Jeg er og en lik som kan like å ha kontroll og jeg har vanskelig for å gi den vekk. Som dig brukte jeg lange tid på å si til Gud at Han kunne ta over. Ikke så lett for oss kontrollfreaks :-) Tak for dine ord, for et oppmuntrende, utfordrene innlegg.Nu er jeg klar for hva den her dagen vil bringe, nu har jeg fået dagens andakt. Ud i det våte vejret med mig, og jeg ønsker dig en riktig god dag der du er. Varme klemmer fra Sissel

Anonym sa...

Vakkert skrevet.....Vi har nok alle et snev av trass i oss, noen mer enn andre......Takk for at du tar opp så mange ting som vi tenker på i livet.......Jeg er ny leser av bloggen din og liker den bare mere og mere.

maren sofie sa...

Takk takk takk for atte du skriver om meg!!!! ha ha dette er som å lese min egen livs historie og det er en av grunnene til atte jeg liker bloggn din så godt. for du skriver om ting jeg kan kjenne emeg igjen i. prinsesse bvilikke har jeg ikke hørt om før jeg er kansje for ung men så besrkivende!!! måtte smile litt av ho jenta din, ho høres ut som ei rampete skjønne ei!!! jeg har tenkt sånn på deg er det bra med deg eller?? du har så mye for tia. masse, maaaaasse klemmer fra Maren :-)

Unknown sa...

Hei!så utrolig god du er til å skrive og få meg til å tenke. Herlig historie og det er sant at et sånt liv er spennende. Du utfordret meg her kjenner jeg. Må virkelig tenke gjennom dette. Ønsker deg en fin uke!klem fra elena

Underberget sa...

Du er ikke alene om å ha en trassen barnehagejente i hus:-) Her har lillemor gått over fra å skifte tøy 2-3 ganger om dagen til å ville gå med samme tøyet i 3-4-5 dager i strekk... En utfordring å komme ut av huset i rette tid hver dag. Da jeg vokste opp hadde jeg nok også en sterk vilje, men var samtidig alltid "snill pike" og jeg tror faktisk man kan få noen sår av det også.. Uansett, selv om vi ikke alltid kjenner at Gud er med på veien er det trygt å godt å vite at Han er der likevel. Likte veldig godt det siste bildesitatet du delte her!! Ønsker deg en fin og glad dag! Sleng deg forresten gjerne med i trekningen hos meg. Klem fra Berit

Katrine sa...

Din mamma har nok rett i at en ikke alltid kan gjøre ting en har lyst til, men å fylle dagene med mye av det en har lyst til gir bedre og finere dager. Mer meningsfulle dager. Kanskje. Ofte. Noen ganger.

Tusen takk for en fortryllende, skjønn og oppmuntrende hilsen fra deg, Spirea. Vi venter fremdeles i en nesten uutholdelig spenning på at noen skal benytte forkjøpsretten sin. Likevel drømmer og planlegger jeg. Det er umulig å la være, men det gir meg glede, så da fortsetter jeg fremdeles med det i små porsjoner.

Jeg håper du nå er bedre av influensaen. Jeg føler med deg, for det er faktisk pyton. Forhåpentligvis er vi nå immune en god stund mot det som har herjet kroppene våre. Jeg håper kroppen kjennes lettere, at rennende og tett nese har avtatt, kroppsverk og hodepine er blitt forsvinnende lite. Jeg håper vår og vårlykken kommer smygende, og at du kjenner på positiv energi og lysere, lengre dager. - og drømmer ørlite grann - i små porsjoner - om ferie som venter når sommeren skrider frem. ;-)

Jeg ønsker deg en tirsdag fylt med koselige øyeblikk. En kopp varm melk med honning, et oppfriskende myntedrops, en stråle solskinn, en dose C-vitamin i appelsin eller en avslappende time med noe fint på en skjerm. All min overskuddsenergi sendes deg. Du er i mitt hjerte. <3

Unni sa...

Noen ganger må vi dessverre gjøre ting vi ikke vil ,og noen ganger blir alt bedre om vi ikke tvi holder slik på kontrollen. Man kan faktisk bli syk av å skulle ha kontroll på alt! Jeg sier meg enig med din mor og veileder,og har omsider klart det selv. Festlig å høre om jenta di og om den gale turen på motorsykkel! Ha ha! Ønsker deg en flott dag!klem fra unni i kristiansand

Anonym sa...

Fantastisk historie. Fantastisk mor. Fantastisk datter du har. Fantastisk at du har en ny sjef.
Klem M

mann,53 sa...

Jeg valgte gjøre som deg for snart et halvt år siden og angrer heller ikke. Flott innlegg! Mann,53

Englepappa/ Ole JN sa...

"Prinsesse Vilikke" finst det nok ein del av, og det er utfordrande å skulle gje frå seg kontrollen.

Og så har du slik som meg, som utad var "Prins Okdå", inni var "Prins Harkjelystbutwhattodo", og som veldig ofte dukka opp i rolla som "Prins Vilmentørrikkje". Slike som ikkje var i opposisjon, og angrar på det... Slike som var ok å ha med å gjere, men som har strevd med å finne sin eigen veg på grunn av (irrasjonell) frykt for alle rundt. Ofte tenkjer eg: Hadde eg no i det minste berre vore LITT opposisjonell... Trur det hadde vore sunt!

Også for meg var det befriande å "gje det over" til Gud. Ikkje opposisjonen og det rebelske (som det altså heller var for lite av), men frykta for medmenneske, frykta for å vere seg sjølv. Møte ein Gud som seier: "Frykt ikkje! Eg er med! Ikkje ver redd dei andre! Ikkje ver redd for å seie frå! Frykt meg, elsk meg, ten meg, og møt medmenneska med lyfta hovud og ope hjarte!"

Det var det EG trengte å høyre. I dag set eg foten oftare ned, og mykje av frykta er borte.

Så godt at Gud tek imot alle typar menneske, og møter oss med det vi treng!

Ynskjer deg ei god veke!

Frk Elton sa...

Fint skrevet Spirea, som alltid tankevekkende! Kjenne meg igjen i enkelte ting men hvis jeg skal se på meg og mine erfaringer skulle jeg ønske jeg hadde hatt mer av denne trassen i meg, så kansje jeg kunne unngått noen av de menneskene som har styrt og hersket for mye i mitt liv..
Men skal innrømme at jeg nå kan være litt for kontrollfreak, kanskje det er på tide å gi den i høyere makter? ;)
ps. bordet du lurte på har jeg lagd selv :)
Ha en nydelig dag :)
Klem

Unknown sa...

Herlig! Lever meg helt inni alt sammen, og sier meg enig i alt du skriver. Det er ikke lett å overlate kontrollen i Guds hender, og litt kontroll må vi jo ha selv? ;-) ikke sant? Men jeg skjønner hva du sier, det handler om å ikke skulle mestre alt hele tiden!!
Tøff du er som skriver så personlig, digger bloggen din!! Håper tirsdagen din er bra. Siljeklem

Anonym sa...

Hei skjønneste deg:)
Så flott skrevet igjen,du er så flink å sette ord på det og ein blir alltid sittende å tenke på det etterpå!
Eg og du har nok ganske så lik alder på jentene våre og mi og planlegger bursdag og sist idag når ho fekk et bursdagskort så var det viktig at ho hadde snart:)
Milla har langt og flott hår men når det bare er skrik og juling for me ikkje får greie håret og det er fullt i floker så må me til frisør sjølv om egentlig ingen av oss vil klippe det så må ein gjere ting her i livet som ikkje alltid er så kjekkt og du må vite at hull i ørene det skal ho ha når ho blir fem,skjønne i den alderen men digg sta,hihi:)

Ein herlig dag til deg!
Klem fra Lillian

Malin sa...

hihi, kjenner meg igjen;) Er en prinsesse villikke jeg også:) Og så har jeg to miniutgaver her hjemme også;) Ha en fin fa, fine du:)

Miriam sa...

Ho ho!! Gøy å få vite mer om deg!! du har visst litt av hvert med deg du :-)) Nydelig innlegg som jeg tror mange kan kjenne seg igjen i. I hvert fall jeg!! Jeg er litt rebellsk og vil helst fixe alt selv. :-)) Takk for at du er så åpen og ærlig. GOD dag til deg!!! <3
Klemmer fra Miriam

Anonym sa...

I trassalder kan man være selv som voksen. Jeg er gift med en slik. Flott innlegg.

Katarina Eidsvåg sa...

...enda et stykke til ettertanke...takk skal du ha spirea. Jeg tenker på deg rett som det er. klem, Katarina

camilla sa...

Kan nok kjenne meg litt igjen i dette ja...
Rart hvor lang tid iallefall jeg brukte på å innse at mine foreldre ofte hadde rett likevel..:) Du skriver alltid så herlige innlegg:)
Og tenker masse på deg:) Håper du får en fin dag kjære deg:) mange gode klemmer fra meg:):)

Marguerite sa...

TACK,kära Spirea för att du delar dessa "Hjärtespår" med oss!!!
Herren Välsigne dig och de dina!!!
KRAAAM!!!

Ingrid sa...

Det er så fint når du deler fra livet ditt :) Tror mange av oss kan kjenne oss igjen i "prinsesse vil-ikke" ;)
Svar: Tusen Tusen takk :) God klem og et ønske om tulipaner til deg også ;)

Anonym sa...

Godt å kunne gi kontrollen til en som er større enn oss, noen har vært prinsese vil ikkee og noen har vært prinsesse kan klare selv, det er vel mye av samme sak, men så godt ja å gi kotrollen til Gud Pappa <3 ha en kjempefin påske! Guds fred! klem <3

Ingar sa...

Herlig jente du har, Spirea! Dette innlegget ga meg mange tanker. Jeg vokste nok opp som en ganske snill og føyelig gutt helt til det oppstod noen hendelser som gjorde meg til en "Mr. Fullkontrollsjøl" og hvor jeg bl. a. fra 15-16 årsalderen fullstendig neglisjerte innspill og råd fra mine foreldre. Men jeg tok tidlig i mot Jesus som Herre i mitt liv - dvs. ikke hele mitt liv, litt selvstyre måtte jeg ha for meg selv...:-) Og så oppdager jeg nå som en halvgammel gubbe at jeg både har tatt mine egne valg, bekymret meg, jobbet og slitt for alltid å ha full kontroll selv, i stedet for å ha den tiltro til Far at det kunne Han tatt seg av så mye bedre, slik han hele tiden har invitert til...
Nå har jeg øvd meg i å høre Guds stemme i snart et år - det har vært en helt ny erfaring og opplevelse for meg - og det virker så mye, mye bedre! :-)

Bibbi sa...

Vi har alle våre ting på hver vår måte. Enten vi er trassige eller medgjørlige, vil det ha både positiv og negativ innvirkning på livet vårt. På en eller annen måte har vi alle en ballast med oss, og det er fantastisk å komme til det punktet da vi kan gi den fra oss. Du setter ord på det på en så fin måte, Spirea. Jeg kjenner meg igjen, og trenger fra tid til annen å bli minnet om HVEM som er sjefen :) En god klem til deg.

Anonym sa...

Kult å ha et spennende liv! Bra skrivd. Hilsen meg som fortsatt venter på postinger om samliv ;>)

amo sin blogg sa...

Flott innlegg !

Takk for koseleg besøk hos meg :)
Varm klem.

Sonja sa...

Jeg syns ikke det er like lett å forholde seg til det å gi Gud kontroll, for hvordan gjør man det? ved å be ham om å overta, antar jeg. Men det er ikke så lett, ikke for meg som er sjef i eget liv på alle områder. Selvstendig næringsdrivende, alenemamma, eget hus...Jeg er sjef. Men så kommer du og pirker borti noe hos meg, som gjør at jeg må sette meg ned og tenke litt. Kan hende det hadde blitt litt bedre om jeg klarte slippe litt av kontrollen, for noen ganger blir jeg sliten av det.
Tusen takk for at du får meg til å tenke så mye gjennom livet mitt. Denne bloggen er helt unik. Og det er du også. Sonja

Refleksjon på livsvegen sa...

Takk! Har ikkje tid å vere på blogg for tida.
Men måtte lese det du skriv.
Igjen og igjen rører du dine leserar.

Tenkjer på deg!!

Takk for omsorg. Ting går betre, men alt er ikkje på "plass"..

klem er sendt din veg :-)

Linn sa...

Prinsesse vil ikke bor i meg og. Tror i grunn alle har henne litt i seg jeg;-)
Men så får en selv prøve og bestemme hvor mye hun skal styre;-)
Du hørtes ikke ut som en rebell spirea, men en helt vanlig ungdom. Vi har alle vert der;-)
Dessuten så er du blitt ett nydelig voksent menneske nå:-)
Ønsker deg en nydelig kveld:-)
Klem fra Linn:-)

Linda Karin sa...

Du beskriver en viktig del av det å være menneske! Å så vanskelig det kan være å gi slipp på kontrollen! Men du, så herlig det er når vi endelig er kommet til Gud og bare øser ut alt til han -den gleden og freden man får i bytte er vidunderlig :) Vi er heldige som har funnet den levende Guds farshjerte! Folk sier de skulle ønske de var som et barn igjen, slippe stress, bekymringer og jag.. De burde lese ditt innlegg og forstå at det kan de finne ved å bli et av Guds barn :) Klem

Anonym sa...

Jeg tror gud leder deg i det du skal skrive. dette er 4 gang jeg opplever at du skriver noe jeg trenger å høre. fantastisk blog. m-h

Spirea sa...

Tusen, tusen takk. Jeg var litt i tvil om dette skulle legges ut - rett og slett fordi jeg vet det utfordrer. På den annen side - ja, så trenger vi noen utfordringer av og til. Takk for denne tilbakemeldingen, kunne ikke blitt bedre <3 Klem

Spirea sa...

...og en hilsen tilbake til deg fra meg som jobber med saken....

Mandelhjärta sa...

Takk for et tankevekkende og håpefullt innlegg! :)
Og takk for koselig hilsen hos meg. Det setter jeg stor pris på! :)
Ønsker deg en god kveld!

Tina sa...

Nydelig!!! Lurer veldig på hvordan det går med deg og dine. Varme tanker og klemmer fra Tina

Fredrik sa...

Bildet over var litt vel rosablogg, men tommel opp for innholdet ;^) Og du!? Kult at du har mc-lappen!! Fredrik (Charlotte hilser som vanlig )

Kristina, nord i bygdo sa...

Hei kjære Spirea ♥ Veldig lenge siden eg har besøkt deg no. Så mykje fint du har formidla i dei siste innlegga. Sjølv døden klarer du å formidle så vakkert og med preg av håp. Forstår at de er i ein tøff situasjon fortida. Likevel godt å vite at hanhar det beste i vente. Ber om nåde og styrke for dåke i desse dagar.

Tusen takk for dine hjertegode kommentarar, det gjer så godt. Å besøke bloggen din no var også til stor oppmuntring for meg, her eg ligger utslått av influensa :/

Du skriver så sant, ekte og ærleg. Det er det eg liker så innmari godt med deg min gode venn ! :) Mange klemmer fra Kristina

(Ps. Eg likte den nye headeren din veldig godt!)

Livet i Casa Didriksen sa...

Fint innlegg. Selv for meg som for tiden frekventerer kirka serdeles ofte, ikke på grunn av søken etter Gud eller andre religiøse ting og tang, men rett og slett fordi vi har unger. :) Unger som syns at søndagsskole er det kuleste i verden, unger som er med i himmel og hav-klubben og som digger det for da får de lage påskepynt og spilel skuespill om josef og unger som på rekke og rad døper seg, får fireårsbok, seksårsbog og diverse. Så får jeg litt gratis inn om maria budskapsdag og annet.
Men igjen, fint innlegg, og om det er noen trøst, prinsesse vilikke bor hos oss også!!

MittLilleHjerte sa...

Hei igjen Spirea og takk for koselig hilsen inne hos meg;))
Du rører mitt hjerte som alltid!!
Digger den nye headeren din! You rule!!:))))
Håper at formen din er bedre!
Masse klemmer fra meg til skjønne deg;)

Unknown sa...

Flott innlegg! :)

Tusen takk for kjempe hyggelig kommentar inne hos meg! :)<3

Ha en fantastisk uke! :)

Stor klem fra Evy

Fjordheim sa...

Nok et flott innlegg fra deg. Ja har vi ikke vært der mange av oss.
Ihvertfall jeg. Faktisk i den senere tid. Jeg var så lei av at
det jeg ba om ikke skjedde at jeg like så vel kunne prøve å orden opp selv.
Ville ikke tro at gud visste best. Men selvsagt gjør han det.
Og vi vil få det mye bedre når vi overlater ting til Han.
Ønsker deg Guds rike velsignelse over morgendagen :)
Klem fra meg :)

Syster Yster sa...

Prinsesse Vilikke bor nok i mange av oss!
Av og til er det veldig fristende å la henne overta kontrollen, isteden for Gud...

Innleggene dine gir meg fred i sjelen, selv om de til tider provoserer, for konklusjonen din er alltid at Gud er større enn alt! Jeg må porsjonere dem, ikke lese for mange på en gang, for jeg må ha tid og ro til å reflektere over dem.

Takk for nydelig omsorg i bloggen min. Nakken er ikke særlig bedre, men jeg er i gang med behandlig, som jeg håper gir resultater på sikt! Klem på deg, Spirea! <3

Unknown sa...

Hi hi---ja men heldigvis for Prinsesse vil ikke for det betyr at vi også har pågangsmot og vilje :) og lever livet...som også Gud har gitt oss- med alt vi ER :)

Det at det gir mer fred i hjertet med å la maskene falle og la oss hvile i det at vi blir båret gjennom livet er noe vi må erfare at nå er tiden inne til å ta i mot...Noen skjønner det med en gang- noen tar det litt lenger tid for.

Jeg tror på Gud og jeg tror på karma...og takk for at du er DU :)

Gode klemmer fra Monica

KriStyle sa...

Fant bloggen din i dag, nydelig blogg :))
La meg som følger og kommer klart tilbake!
Ha en nydelig dag :))

Klem Kristin

bentetove sa...

Herlig og tankevekkende innlegg! Vi har vel alle en tid for å være prisesse vilikke, med protester og spørsmålstilling til alt og alle. Men det er en nåde å få troen i gave, det er ingen selvfølge. Og det er en hvile i det som du skriver så fint om.
Jeg leser alle innleggene dine, gleder meg hver gang.
Og du - tusen takk for hyggelig hilsen hos meg!
En fin dag ønskes deg:)

Spirea sa...

Rosablogg? Frekk eller? ;) Og hils tilbake! <3

Spirea sa...

Godt å høre du får litt "med på kjøpet" via ungene. Det er som jeg alltid har sagt - barn er noen store velsignelser ;) hehe....Og ja, en liten trøst er det jo at dere også har en av samme kaliber... ;) Herlig tid, tross alt ;) klem din vei

Spirea sa...

Ja, det er veeeldig fristende å være kontrollfreak (...for å sette det litt på spissen...) Been there, done that - og har en lei tendens til det enda ;) Gla for å høre innleggene gir deg fred i sjelen - OG at de provoserer! For en fantastisk tilbakemelding du kommer med, tusen takk <3 Forstår forresten det kan være provoserende at jeg mener Gud er større enn alt - selv syns jeg det er kult at du har lagt merke til det - og jeg står fullt inne for det (nå provoserer jeg sikkert igjen...). Jeg har opplevd for mye i livet - til å kunne si noe annet. Jeg klarer ikke degradere Gud.. Har vært der, men er der ikke lenger. ;)

Jeg håper du snart blir bedre, gode du - mange klemmer til deg :)

Anonym sa...

Takk for at du skreiv dette. Det var til meg.

ralfefarfars paradis sa...

Så fint med innlegg fra deg igjen, tankevekkende som alltid. Er så glad for bloggen din, føler den er et sted der man kan kjenne på alle aspektene ved å være menneske, og samtidig merke nærværet av Guds nåde...rett og slett et veldig godt sted å komme til her på det store internettet. Håper dagene dine er overkommelige? Stor klem til deg.

linnea sa...

kul ærlig blogg. Liker.

Beate sa...

Jeg skulle kanskje ha vært litt mer prinsesse vil ikke i livet, og litt mindre prinsesse vil ikke overfor Gud. Heldigvis gir han oss ikke opp mens vi leker prinsesse vil ikke..

Takk nok en gang for gode kommentarer inne hos meg. Ja det er spennende tider jeg går inn i. Jeg gleder meg til nye utfordringer, men jobber med mange ting i tankene for tiden kjenner jeg.

God klem til deg, med ønske om gode dager

Jesus er svaret! sa...

Herlige ord fra en herlig jente!!

Livets små øyeblikk sa...

Kjenner igjen prinsesse vil-ikke ja, både i meg selv og i jenta mi (hos oss var det bukse som var feil;) Tror kanskje hun finnes i de fleste av oss jeg og til en viss grad så synes jeg det er positivt. Å ha egne meninger og mot til å gå sin egen vei er bare bra, men alt med moderasjon - om noen faktisk ønsker å stoppe fremtreden vår fordi vi har blitt for voldsomme så kan det være lurt å stoppe opp og gå inn i seg selv...

Håper du har det så godt som du kan,
sender varme tanker og gode klemmer
Hanne<3

Black Feathers sa...

He he he, ja det lurer nok en liten prinsessevilikke her også. Men med årene og mine tre barn har jeg blitt mye rundere i kantene, heldigvis. ;) Så koselig at du fant veien inn til meg.
Jeg legger meg til som følger. ;)

Ha en strålende dag.
Klem Eline.

Anonym sa...

Takk for at du deler så mye med oss. Bloggen din er god å ha når ting går skeis. ♡

Blonder og perler sa...

Jeg tror det var meningen at jeg skulle finne bloggen din..meningen at du skulle skrive innleggene dine..meningen at jeg skulle lese ordene dine. Akkurat det jeg trenger!
Har akkurat anbefalt ei venninne å lese bloggen din også..hun er også en som behøver ordene dine.
Ønsker deg noen gode dager - !
Klem.

rine-mor sa...

Hei kjære du!!! Så godt at du er tilbake og deler ting. Merket akkurat at jeg virkelig har savnet deg!!!! Du har de siste mnd virkelig utfordret meg på så mange måter! Har bla tatt kontakt noen ang telefonvakt ;)
Klem

Hjem & Glede sa...

Skjønneste Spirea!
Bare innom for å ønske deg en fin påske....

God GOD klem
Camilla.

Celia sa...

Ibland gör lärdomarna riktigt ont. Tack för ett underbart inlägg. Önskar dej en välsignad dag och jag tackar dig för alla dina goa kommentarer inne hos mig.
Kramar från pensionatet

Spirea sa...

Og der var du tilbake - du har også vært savnet! ;) herlig å høre du har tatt kontakt med noen ang tlf.vakt! Way to go :)
God påske til deg! Klem

Spirea sa...

Tusen takk - dette var en fantastisk rørende og god tilbakemelding å få, og den trengte jeg i dag <3 Tusen takk. Håper venninnen din finner noe hun syns er verdt å lese her. Mange klemmer til deg og god påske <3

Mia sa...

Hei kjære Spirea

Det er vel en liten prinsesse vil-ikke i oss alle. Noen har den bare mer på utsiden enn andre... Men det kjennes så godt å kunne lese om det, le litt av det, men viktigst å vite at man har et valg i forhold til hvem man lar få siste ordet.
Da vil jeg bare ønske deg og dine kjære en herlig påskeferie!

Stor klem fra Mia

salige lavendel sa...

Ja, smart tips syntes jeg også! Gleder meg til å prøve det selv. Eddik lukter jo ikke særlig godt og jeg er litt spent på hvor lang tid det tar før lukten forsvinner fra møbelet...men det vet jeg når jeg har prøvet det. Lager sikkert et blogginnlegg når den tid kommer. Spennende med flytting =) Vi flytter bare nærmere sentrum, så det er ikke så langt herfra. Skal fortelle mer om det senere når vi er komet på plass på nytt sted. Og til det du skriver om i dag - ikke at jeg sitter med så dype tanker akkurat nå i kveld - men jeg tenker at Gud har stor respekt for menneskets frie vilje. Det er ganske unikt når han faktisk er allmektig. Han kunne tvunget oss alle til å gjøre hans vilje og skremt vettet av oss. I stedet lar han oss velge selv og tilbyr oss veiledning. Jeg har lært meg å høre godt etter og har erfart at det er bra for meg og gjør meg lykkelig på ordentlig.Ha en god natt kjære du, vi blogges!

rine-mor sa...

Er aldri langt unna; ) påske klem tilbake♥