tirsdag 5. juni 2012

Løft hverandre opp!

Solen skinner, og jeg rusler ut i hagestuen med frokosten i den ene hånda og Mac'en i den andre. Jeg har gledet meg til en dag som bare er min, litt egentid - fred og ro. Jeg tuller et pledd rundt meg og titter ut av vinduene, bort på de vakre hestene og gleder meg over landidyll og over dager der smilet er på plass i det øynene slås opp. Det er en fin dag! De siste ukene har jeg også kjent på mer og mer glede -  antakelig fordi det er en viss bedring i min sykdomstilstand, og prøvelsene som stormet, har roet seg. Jeg kjenner på små snev av mer energi, mer vitalitet, mer forventning og håp.

Som alltid åpnes mail-boksene mine først. I Hjertespor-innboksen min denne morgenen, ligger det 6 og venter. Ofte får jeg mail fra dere lesere. Dere deler fra hjertene, åpner opp, spør og undrer - og jeg både ler og gråter med dere og får være med et stykke på veien. Tillitserklæringer på høyt plan, og det gjør meg så ydmyk. Setter stor pris på det. Andre ganger er det ord til oppmuntring, noen som ber meg om å stå på videre, som klarer å dra meg opp når dagen er litt tung. Dere er med på å drive meg fremover.

Jeg åpner den siste mailen. Den er uten tittel. Gleden jeg kjente på, blir med ett borte. De første linjene smeller mot meg. Jeg skal ikke tro jeg er noe - og hva er det som gjør at jeg tror, at jeg, med min smertefulle bagasje, kan være noe for andre? Jeg kjenner tårene presse på i det jeg skriver nå, enda jeg har ristet det av meg, så gjør det vondt å bli påmint vonde ord. Vedkommende kaller seg en kristen, som tydeligvis ser det som sin oppgave å irettesette meg. Mest av alt er hun opphengt i at bloggen min får flere og flere lesere, følgere, kommentarer, fler enn hennes - og hva er det som gjør meg så spesiell?
Det skal sies at jeg tåler mye kritikk, men det er forskjell på kritikk. Noe kritikk er konstruktiv, og den er helt ok å få, - annen kritikk er negativ og river oss ned - og den syns jeg vi skal være forsiktig med å gi. 

Dagen som var så fin - er ikke lenger så fin. Jeg blir sittende og tenke tilbake på den tiden da jeg skrev mine første blogginnlegg. Den som kaster stein, skulle bare visst hvilken motstand det var i meg da Gud ba meg begynne å skrive, - skulle bare visst hva det koster meg å gi så mye fra en tid, som takk Gud, ligger bak. Også klandres jeg for å skjule meg, ikke gi hele meg, og det gjør meg sint. Hva er det som er "hele meg"? Er det ikke det jeg deler - fra mitt hjerte, mine tanker og følelser? Er det virkelig viktigere å vise et utseende? Jeg står for alt jeg skriver - og mange har allerede gjenkjent mine øyne..Men jeg har valgt å verne om privatlivet, hvem jeg er, min familie, mitt yrke - og årsaken er som følger: Jeg vil ikke ha fokus på hvem jeg er og hvordan jeg ser ut. Ser ikke hensikten. Jeg ønsker heller ikke å stemples eller bli et ansikt mennesker forbinder med smerte. Jeg er lykkelig i dag - og det sier jeg med hånden på hjertet, tross nye prøvelser livet gir. (Så langt håper jeg bare på at det verste ligger bak..)

Jeg har kloke mennesker rundt meg. Da jeg snakket med min mann om dette ble han mint på følgende ord fra Bibelen: "Kappes om å hedre hverandre" - også legger han til "ikke kappes om å "kappe" hverandre". Og det er så sant, for er det ikke det vi ofte gjør? Vi hugger i vei på mennesker - og grunnen heter ofte misunnelse, bitterhet, lavt selvbilde, selvforakt og selviskhet. Selv syns jeg synd på den som sendte vonde ord min vei. Jeg har bedt Gud velsigne henne med glede i livet.

Samme ettermiddag henter jeg posten. En pakke. Jeg kommer til å tenke på bloggeren som sendte meg mail noen dager tidligere, hun ville sende meg noe. En pakke full av gode ord, skjønne gaver og mest av alt  - omtanke, kjærlighet og oppmuntring. En helt fremmed, som sender meg noe som gjør at dagen igjen snus - fra trist - til fin igjen. En som har skjønt det Gud sier om å hedre hverandre, glede seg med hverandre - og gråte med hverandre. Ekthet. Jeg er enda rørt.

Gråt med dem som gråter - og gled deg med de glade. Det står i Bibelen. Jeg prøver å la det være en av mine leveregler. Klarer du det? Begge deler? Mange av oss er gode på å være nære og omsorgsfulle når noen sliter. Når det samme mennesket opplever medgang, er det altfor mange som trekker seg unna. Misunnelsen stikker. Vi syns det er fint å kunne trøste, for da er vi selv ovenpå og vi får vist oss fra vår beste side. Men å unne noen det aller beste, å unne noen glede og fremgang - det er for mange så altfor, altfor vanskelig. Og jeg? Jeg gjennomskuer slike. Kanskje fordi jeg er i overkant opptatt av det som er ekte og sant - og etter denne vonde mailen, bare fått en enda større iver etter å stå på, fortsette å skrive fra mitt hjerte. Og takket være en medblogger med vonde ord - og en med gode ord, har jeg igjen sett at vi alle har et valg. Vi kan "kappe" i dem som ligger nede slik at vi føler oss bedre - eller vi kan oppmuntre og hedre hverandre, løfte hverandre opp og gi hverandre ære.
Jesus ville valgt det siste. Hva velger du?
                                                                    Klem, 
post signature
♥ Noen lesere har ønsket seg en "spørrerunde", der spørsmål blir stilt - og besvart. Jeg skal prøve å lette litt på sløret. Er det noe du har lurt på, spør i vei - så skal jeg denne gang prøve å svare så godt jeg kan...    :)86 kommentarer:

Sissel Lindeman sa...

Dette var et modig innlegg. Jeg syns du er så tøff som våger. Kan jo hende den som skrev til deg også leser dette men jeg syns du viser rettferdighet og du tar opp noe som er viktig. Ja for mange av oss kan nok slite litt med misunnelse noen ganger og det skaber ikke noe godt. Tak igjen og igjen for alt du deler med oss. Du er min favoritt det skal du vite. Mange gode ønsker fra Sissel på den danske ø :-)

Ingeborg sa...

Hva er dette for noe, dette som skjer både med Maia Fabelaktig og deg? Jeg skjønner det ikke. Liker de ikke bloggene, kan de vel holde seg unna. Sikkert flere som opplever dette, og da skal du jammen være sterkt for å takle det.

Bloggverden er som regel god, bl.a. pga av deg Spirea, og vi som oppholder oss her er jo så forskjellige, både i uttrykk og bakgrunn. Men så masse flotte mennesker, noen "kjenner" jeg bedre enn andre. Noen står helt frem, noen står litt frem, og noen er helt anonyme. Javel, greit, jeg finner glede i bloggene og tilbakemeldingene likevel. Og det gjør meg godt.

Derfor blir jeg så forundra når noen vil ødelegge, hva er vitsen? Jeg håper jeg aldri blir utsatt for dette, men det finnes tydeligvis ingen garantier.

Når jeg får tilbakemelding på at jeg har gledet noen med ord og/eller bilder, blir jeg så glad. Det gjør godt å høre at det jeg gjorde betyr noe for andre. Og bloggen din, Spirea, den er god. Får meg til å reflektere, meldingene på bloggen min er varme, det er godt.

Jeg skjønner at du blir såret når noe så negativt dukker opp, men stå på, du er verdt så mye, det har du vist gjennom bloggen din:)

Varm klem:)

MittLilleHjerte sa...

Kjempeflott innlegg atter en gang Spirea:)
Virkelig tankevekker det du skriver:)
Takk for at du deler med oss;)
Ønsker deg en fin dag og håper solen skinner på deg:))
Klem fra Janne

Maren Sofie sa...

Blir bare sint. Sint på all urettferdighet å sint over alle dem som så kunstig later som om. Later som de bryr seg men når ting går bedre snur di seg vekk. Heldigvis er det mange med ekte hjerter også, sånne som du, og di digger jeg. Lenge leve ærligheten, du har flate meg vært med på å gjør mennsker bevisste på mye tror jeg. Hev deg over dette tullet, og velsign heller slik du gjør. Du er super. Har jo hatt litt kontakt med deg på mailen av og til men lurer ofte på hvor lenge du har vært kristen og om du har kristen bakgrunn/oppvekst også? :-) fint med spørrerunde :-) gode spriea ha en fin kveld nå. klemm fra maren

Anonym sa...

Hei Spirea, er ikke det helt forferdelig. Ofte så kommer motstanden fra våre søstre og brødre og det er det aller verste! Jeg tror heller ikke alle som kaller seg kristne virkelig er det. Det vises på gjerningene. Håper du fikk snudd dagen til noe fint, ekstra fint. Stå på, når du får slik motstand er det et tegn på at du gjør noe bra. Ha en fin dag :)

Anonym sa...

♥ "Så vær sterk og modig! Ikke vær redd og ikke frykte noen. For Herren din Gud vil gå foran deg. Han vil verken svikte deg eller forlate deg." (5 mos, 31:6)

Anonym sa...

Kjære Spirea.
Du er både modig og tøff og sårbar. Helt topp at du tar opp dette. For vi skal jomen meg være forsiktig med hverandre. Vi er alle sårbare på forskjellig måter, så derfor må vi være meget forsiktige med å kritisere og si vonde ting til hverandre. Trå varsomt menneske.
Om vi alle kan løfte hverandre opp, vil verden bli et bedre sted å være. Om vi bare kunne sende smil, gode ord, klemmer, varme, oppmuntringer, ja, da gjør vi jo dagen enda bedre for noen. Det synes jeg må være veldig viktig. Tenk om jeg kunne være årsaken til at noen takker Gud for meg når kvelden kommer. Noe å strebe etter....
Stå på Spirea. Vi digger deg.
Klem M

Aslak sa...

Glad for å høre det går fremover med sykdomstilstanden din! :-) Og du skal fortsette å kjenne på glede, håp og forventing. La ingen få rive deg ned. Gå videre med rak rygg, du har gjort det rette. Å velsigne andre som strever med misunnelse og hva det måtte være, er det Gud vil vi skal gjøre. Vanskelig ikke sant? men vi vinner på det i lengden. Gud velsigne deg og dine gode innlegg til ettertanke. Hilsen Aslak

Aslak sa...

Så nå at det var tid for å spørre om ting. Lurer på om du er en statskirke-dame eller om du har en frikirkelig bakgrunn? Jeg holder en knapp på det siste ;-)

Toril sa...

Jeg føler så med deg i den smerten..
Om du er som meg så føler du smerte ved å bli misforstått..Og denne dama har tydeligvis misforstått dine intensjoner og dine hjertesukk. Ekstra vondt når du åpner deg og gir av hele deg.. Du skal vite at du velsigner i bøttevis.. Hvordan kan noen klandre DEG for å skjule deg selv?! Du er en av de ærligste (og herligste..;)) bloggerne jeg vet om! STÅ PÅ, du er tøff Spirea! Og du blir brukt til å trøste, glede og inspirere andre.. Gled deg over det!!

Gode klemmer din vei :)

Anonym sa...

Så leit å høyre om dette,synest det er så vondt at folk kan skrive slike negative ting,skjønner ikkje,men du skal vite at vi er mange som er glad i deg og den du er og så flott at du forsetter å blogge for du gir så masse:)
Eg veit ikkje sjølv kva eg hadde gjort om det hadde skjedd,eg e redd eg hadde gått langt ned i kjelleren,synest det er vondt at voksne folk er slik.

12 åringen vår fortalte til noken jenter i klassen idag at ho og eg skal til Israel i februar neste år,å ja fekk ho til svar,tenkte å heller fått til svar :så heldige du er,så gøy istedenfor:å ja.
Slo meg at det ikkje alltid er enkelt å glede seg på andres vegne då,(eg er veldig spent på om eg klare å reise men eg veit at eg har god tid og det blir ein enormt stor bragd for meg når eg gjennomfører det.

Fine tirsdag til deg!
Klem fra Lillian

Marguerite sa...

Det smärtar mig att läsa om detta,att någon som "kallar" sig kristen,beter sig så....
Ta inte vid dig,Spirea,,,tänk på, att om vi inte mötte "motstånd och mothugg",skulle vi väl inte vara på den rätta vägen!!!
Herren är med dig!!!
KRAAAM!!!

Anonym sa...

Thank you for sharing this with openness and honesty.
May the Lord bless your day.

Sincerely, Mandy

VeroNot sa...

Noen kommer alltid til å være sjalu for at du tørr vise deg frem på denne måten. Er ikke så mange som har kraft og tro på seg selv nok til å gi av seg på denne måten - selv om det er maaaaaaaange som sikkert kunne ønske det! Stå på skjønne dame!
ha en finfin kveld! Mange klemmer din vei...

Kristina, nord i bygdo sa...

Kjære kjære Spirea ♥ Så vondt å lese om mailen du fekk, som inneholdt ord du aldri i verden fortjener å høyre. Håper du klarer å tenke at dette er reinspekka løgn. Du er GULL, og bloggen din og det fine du skriver er til oppmuntring og glede for SÅ mange mennesker rundt om. Eg takker Gud for deg og det fantastiske Han har gjort i livet ditt. Eg opplever deg som ein veldig åpen, raus, omtenksom, ekte og ærleg person, men samtidig ein person som har visdom nok til å å være personleg uten å være privat. Forstår godt at du holder tilbake detaljer. Det er kun nysjerrighet som vil vite om dei tinga som ikkje kjem fram. Budskapet i det du skriver er det viktigaste, og det formidler du på ein heilt eineståande måte. Stor og god klem fra meg ♥

Beate sa...

Jeg lurer på hva det er som gjør at det ofte kan virke som om det er så mye lettere å kritisere, enn å skryte av folk.. Jeg holder på å lage en oppmuntrinskalender menigheten, skal jammen putte på en utfordring om å skryte av noen! Håper du får mye mer positive tilbakemeldinger av negative. Dessverre er det sånn at vi fort glemmer det positive, når det kommer noe negativt. Hev deg over det, og jeg håper virkelig ikke det får det til å slutte å blogge <3

Anonym sa...

Jeg blir nysgjerrig på om du sendte en mail tilbake eller hvordan du har valgt å håndtere det?
Lurer også på om du våger å si hva yrket ditt er? Mange ganger tenker jeg sykepleier eller en sånn som jobber i barnevernet. Eller lege, sosionom, psykolog, terapeut av noe slag? Jeg syns du er tøff. Fast leser av bloggen din uten å ha blogg selv, da. Forsett å vær frimodig og tapper, god bless!!

Nadine sa...

This makes my heart weep. So truly sad to hear about this, we should love eachother, more than open up for hatred and envy. I do believe loads of bloggers out there might be jealous of you, but please let it go. Continue to be like clay in Gods hands, 'cause that`s where you are right now, you are like clay, being shaped in Gods hands. You are therefore an amazing woman. Be blessed, I thank my Lord for bloggers like you, and there are too few with such an honest heart. Hugs from Nadine

Elise sa...

Kjære deg:) Så bra at det går bedre for deg nå, det at du klarer å heve deg over den dårlige kritikken viser jo det at du er på rett vei. I en blogg vil vi jo skrive om det som er viktig for oss, jeg synes dine innlegg er veldig gode, det får en til å tenke annerledes på mange ting. Det er ikke alltid det vi ser eller rettere sagt det vi tror vi ser, som er det rette. Det kan skjule seg så mye bak en fasade. Jeg er glad for at du med dine ord går bakom den fasaden og setter ord på hva som virkelig er rett. Håper dagen din fortsatt er fin, jeg har hatt en veldig fin dag i dag. Jeg traff tilfeldig på ei som jeg ikke har møtt på veldig lenge og vi fikk oss en god prat over en kopp kaffe og te i dag:)

Klem fra meg:)

Miriam sa...

Kjære goe du, dette var steintøff lesning. Tårene rant sammen med deg underveis, for jeg skjønner dette må ha gjort ondt. Men du se på alle fine kommentarer du allerede har fått. Fokus på dem, ikke på en drittmail. Jeg tror du har klart riste det av deg, men likevel så er det slike ord som i den mailen som river oss ned og som kan komme tilbake i tankene på dårlige dager. Prøv da min venn å tenk på alle goe ord i stedet! Vil du? Du er så utrolig bra og det er bloggen din også. Jeg kommenterer ikke alltd men leser allt du skriver. Er så imponert. skulle ønske noen kunne tipse Vårt Land om deg eller noe (selv er jeg for blyg til sånt) for det trengs at verden for øynene opp for ærlige bloggere som deg.
Jeg lurer på en ting. Hva mener dum skilsmisse/gjengifte? ;-) klem til deg

Fredrik sa...

Stå på Spirea du vet vi liker deg. Du er noe for deg selv. Et vakkert menneske. Og vakre øyne har du og ;-) Dette var ord å tenke gjennom. Veldig veldig bra! klem fra Fredrik

margrethe sa...

Nok et innlegg med viktige påminnelser. Og jeg syns du skriver så knakandes godt som alltid. Jeg henger med fra a til å. Veldig godt å lese dette selvom det og gjør vondt selvsagt. Noen ganger kommer stikkene fra en bror eller søster, forstå det den som kan. Men slik er det. Og du det var jeg som ville ha sånn spørretime. Har sett en del andre blogger har det og kanskje du ikke er helt typen til det men uansett satt jeg pris på at du nå velger det :-) har mange spørsmål jeg lurer på:
1. vet du ikke vil si så mye om yrke og slikt, men mistenker at du må ha jobbet innen psykiatri eller at du har noe psykiatri i utdanningen din. Stemmer det? (du trenger jo ikke si noe om yrket konkret)
2. har du vært så langt nede at du har begynt med stoff eller annen rus?
3. når ble du kristen da?
4. hvem kirke går du i?
5. har du tenkt på å skrive bok?
6. hva mener du om samboere og sex før ekteskapet da?
7. hvordan opplever du at gud snakker til deg?
8. er du fra sørlandet eller bare bor du der?

Oj dette ble kansje mye, du får se om du orker svare på noe av det da :-))

Anonym sa...

Fint skrevet men jeg syns du er litt krass mot denne som sendte mailen til deg. Syns ikke du?

Maria sa...

Å, kjære deg! Etter kvart som eg har fulgt bloggen din, har eg blitt meir og meir glad i deg. Og det utan å vite kven du er i det heile tatt! Det er så rart å tenke på deg som ei venninne eg ikkje veit namnet på. Eg kjenner meg att i slike vonde kommentarar som berre bryt ned: den janteloven skreiv eg om sjølv for ei stund sidan (du kommenterte der, hugser eg). Desse anklagane om at eg liksom skal vere så synleg heile tida er ikkje trivelege i det heile. Det var eit viktig vers mannen din vart mint på, og eg trur det er viktig å ta det til seg. Ser du har fått ein kommentar om at du kanskje var for krass mot den som sendte mailen. Eg synes ikkje du har vore krass mot personen bak mailen, men heller krass mot bodskapen og tankegangen. Det er noko heilt anna, meiner eg. Stå på vidare, Spirea! Eg er glad i deg!

Maria sa...

Kjære Spirea!
Du vet allerede veldig godt hva jeg mener om det du har skrevet her, men jeg vil likevel kommentere det her: Det skal ikke være noen konkurranse mellom de som påstår seg å tjene Gud. Vi er jo i samme familie og burde heie på hverandre og glede oss over andres fremgang!
Jeg blir så glad når jeg ser hvordan antallet følgere bare stiger her inne hos deg! :D
Så bra at så mange får lese alt det gode du deler (selv om noe av det også er vondt!)
Stå på videre! :)
God klem fra meg

Jesus er svaret! sa...

Vennen min, og søstra mi...
JEG HEIER PÅ DEG! Så tøft av deg å poste dette. Og det er skrevet med kjærlighet. Vi vet begge at det å få ting fram i lyset gjør at det mister sin makt. Du har gjort det rette.
Tror ikke du har noe imot den som skrev dette, men at du heller får vondt av vedkommende.
Jeg er lei meg fordi du har opplevd dette, men som du sier, nå skal du ihvertfall stå på og skrive som aldri før. For flere er de som er for deg enn de som er imot deg.
klem

Anonym sa...

"alt dere vil at andre skal gjøre mot dere, skal også dere gjøre mot dem, Matteus 7 vers 12" synger barnehagen vår. Syns dette er et flott vers å ha med seg til alt som skjer i livet.
Du har en flott og inspirerende blogg. Lykke til videre :)

Laura sa...

Jeg skjønner ikke at noen folk har behov for å sable andre mennesker ned med vonde ord. Og er det ikke rart at vi helst tar det vonde til oss, kanskje i enda større grad enn vi tar det gode til oss?
Du Spirea, er en kilde til motivasjon, oppmuntring og glede for tusener - kan det virke som. Gå videre og legg denne mailen bak deg.
Stor klem fra Laura.

Underberget sa...

Så trist å bli angrepet på denne måten. Ofte kan en negativ tilbakemelding overskygge 10 positive og man havner ned i kjelleren igjen. Jeg har ikke fulgt deg så lenge, men synes du har en unik og flott blogg som tar opp det som er viktig i livet. Ikke la andre ta fra deg gleden og den misjonen bloggen din har. God klem til deg!

Fru R. sa...

Heia
Nok et modig og flott innlegg fra deg. Skjønner at du blir påvirket av slike tilbakemeldinger, hadde nok kjent på det jeg også. Men minn deg selv på at veldig mange setter pris på din tanker og har behov for å lese dine innlegg, og enkelte misunnelige sjeler finnes alltid der ut, spesiellt innen bloggverdene syns jeg det har vært mye av dette. Det å ikke unne andre at de lykkes er en meget dårlig egenskap. Nå vet ikke jeg om denne personen er en blogger, men ofte er det andre bloggere som kritiserer.
Ha en riktig fin kveld.
Klem fra meg

Katarina Eidsvåg sa...

Vannvittig! Bare hårreisende vannvittig! Hvordan kan noen gjøre slikt mot en som har hatt nok vondt, og mot en som bare sprer godhet og glede? Jeg ser ikke at prøver fremheve deg selv eller at du "tror du er noe" eller tilsynelatende "bedre" enn andre. Jeg syns du viser at du er på jorda, ikke svevende, ikke arrogant. Jeg fatter intet! Jeg har SÅ stor respekt for deg og denne bloggen, nettopp fordi jeg vet du "samarbeider" med han der oppe, og fordi jeg vet du har gått gjennom så mye vondt og våger dele litt håp. Rister på hodet og skulle samtidig ønske jeg kunne fått gitt deg en klem. KLEM fra Katarina

Katarina Eidsvåg sa...

Kom på at jeg lurer på en ting faktisk. Har du selv gått i terapi for å bli så god på å forstå deg på andre mennesker eller har du kun jobbet alene med ting? Jeg leser noe om en veileder i dine innlegg. Er vedkommende en sånn samtalevenn mer enn psykolog eller..? håper du skjønner hva jeg mener ;o) Klem igjen

Kristin sa...

Grrrr! Det er så unødvendig å komme med sånn usaklig og negativ kritikk! Det er jo det som er bra med blogger at man velger hvilke man vil lese, og hvis du er sterkt uenig eller ikke liker bloggen velger man ganske enkelt å la være! Synes blogglandia er et flott sted, hvor man backer hverandre opp- uvanlig mye flotte ord som skrives i kommentarfeltene- for det er jo lettere å skrive enn å si ting direkte!! Og så dukker det av og til opp sånne sårende, nedbrytende tilfeller... SÅÅÅ unødvendig! Men vet du hva Spirea? vi er mange som heier på deg, og som synes du er usedvanlig BRA!! Så fortsett med det du gjør, det er meningen at du skal det:) Overbevist!! ♥-klem fra meg

loftkroken sa...

I alle dager ????
"Sannhet uten kjærlighet er brutalitet" Det er faktisk ikke alt man skal si og ord som bryter ned er sååå unødvendig!
Når en kritikk er ANKLAGENDE er det ikke riktig,så lett er det!

Stå på, ta til deg alt det positive som blir skrevet til deg,vi er mange som heier på deg :))

Kraftige klemmer fra meg ♥

Hos oss i Nøkkeldalen sa...

hei! fyrst vil eg sei at eg vart så glad for å lese at det går litt bedre med deg!
Den mailen du forteller om, er eg lei meg for at du har fått! Du fortjener virkelig ikkje sånn kritikk!! Eg tenker at følgartallet ditt har gått uvanlig fort opp, og at det er fordi budskapet ditt rører ved så mange, du skriver så utrulig bra, og fordi Gud jobbar gjennom deg! Det tenker eg:) Viss det er noko trøst; i løpet av det siste året har alle dei største bloggane eg følger (iallefall 4 av dei) fått lignande negative kommentara/mailar som dei har valgt å skrive om i eit innlegg. Det virkar som at andres "suksess" på eit område er vanskelig å svelge for nokon. Så fint det står det om å løfte kvarandre opp! Tenk om alle kunne gjort det! Så fint at mannen din vart minna om det bibelverset, syns det virkar som de har så , kva skal eg kalle det, levande kristendom i kvardagen/forholdet dikka, ta i såfall godt vare på det! :) Ber for deg, og no skal eg be om at du skal få styrke til å ikkje la dette negative gå innover deg! Stå på, bloggen din gir veldig mange veldig masse, og eg er ein av dei! takk! klem

Midnatsrop sa...

Älskade kära Spirea. Är du är sjuk...? Det hade jag ingen aning om. Jag skall vara i ännu djupare bön för dig. Tyckte det började så idylliskt med hästar, och allt, jag såg hela bilden framför mig. Men du hade säkert en lycklig stund i Guds natur, och egen tid behövs, för att kunna lyssna till sitt inre. Livet är ganska komplicerat, och vi vet aldrig från dag till dag vad som skall hända. Vi får helt enkelt förtrösta på Herren. Men det bibeln och Jesus har sagt oss är: Att vi även skall bedja för dem som förföljer oss. Vad kan människor göra mig...säger skriften. Jag vet att du är utvald, och kallad av Gud, så var vid gott mod. Tackar dig för din ärlighet, och din kärlek till oss som läser din välsignade blogg. Fortsätt och skriv det som kommer till dig, ty det är ifrån Herren. Jesus din Herde ...Goe Klem fra Annika !

Øyeblikk sa...

Hei på deg, Spirea! Spot on! Spot on er din oppfattelse av denne usle personen som prøver å riva deg ned, hjelpe meg så lett å gjennomskue, og så ekstremt fattig det må være å gå rundt med slike følelser som denne personen har. Det er jo berre trist... Trist og patetisk. Eg er så glad for at du ser det for det det er og ikkje tar desse hatske orda til deg!

Eg sit og forbereder meg til eit foredrag om psykososialt arbeidsmiljø, og denne "arbeidskollegaen" i frå bloggeland får herved ein skriftlig advarsel frå Frøken Fryd. Fysjom! Skjerpings! Slik gjer me ikkje mot kvarandre. Bygg opp dei rundt deg, ligg dei nede så strekk ut ei hand, vær medmenneske, vær god!

Spirea, du er god, du bidrar, du inspirerer, du engasjerer og du gir mat til ettertanke. Respekt til deg!

Klem Eli

Unknown sa...

Huff jeg blir så trist når noen drar skjønne fine flinke deg ned i søla. Jeg syntes du gir ufattelig masse av deg selv og jeg kan kjenne meg igjen i masse...noen ganger lurer jeg nesten på om det er meg du skriver om :o)Et ansikt er vel ikke viktig i utgangspunktet men for meg så er det innholdet og den fine deg som vises i bloggen din som virkelig inspirerer. Du forteller åpent og ærlig at du har hatt tøffe perioder og at du nå er på vei opp igjen...hvis ikke det er å vise "hele" deg så tror jeg at jeg hat misforstått. Fortsett akkurat sånn som du gjør...du er UNIK!

Ønsker deg en fortsatt fin uke :)

Stor god klem fra Camilla

salige lavendel sa...

Det er så mange som synes din blogg er fin og tankevekkende, godt at du klarer å ikke la den ene som har andre tanker om den ta fra deg det!!Vi kan ikke alltid gjøre alle til lags... Vi får bare verdsette de vi har rundt oss som får oss til å blomstre og være den slags medmenneske for andre også.Synd at det er så lett for oss mennesker å kritisere hverandre når det egentlig er så mye hyggeligere å se etter det som er positivt. Så godt å høre at du har bedre dager, håper du får riktig mange av dem!!

Anonym sa...

Igjen et flott innlegg! Det er så sant, virkelig viktig å oppmuntre hverandre å også være tilstede i medgang! Stå på, Spirea! Du. Gjør. Godt. !

Monica Serina sa...

Jeg sitter her og leser innlegget ditt. Sitter å kjenner mange følelser svinger i meg. Så sitter jeg her og prøver å ordlegge meg riktig. Nå skal jeg ikke gå i forsvarsposisjon, noe jeg veldig ofte gjør(!). Det skriver jeg slik at du absolutt ikke skal misforstå meg. For denne misunnelsen, åh den liker jeg ikke. At vi mennesker er så dårlige til å juble sammen med andre. For jeg kan forstå, viss jeg legger godviljen til, noen av tankene i mailen. Vi mennesker kan kjenne på forakt og misunnelse når noen får til noe vi ikke får til. Når andre får mer suksess enn det vi får, og som vi ønsker så veldig. Noen velger å bryte ned andre pga det, går i forsvarsposisjon slik.. For jeg vet at jeg kunne blitt misunnelig på deg. (ikke at jeg er det, men jeg vet at viss jeg hadde valgt det og latt meg kjenne på det er det stor sjanse for at jeg kunne kjent meg misunnelig.) Men jeg har valgt at de tankene skal jeg ikke la gripe meg. Du har en beundringverdig styrke, og ærligheten, ja du vet hvor mye jeg beundrer den. Og jeg unner deg din styrke, din åpnehet og din suksess. Jeg velger å la meg beundre, la meg styrkes av det og la meg motiveres og ikke kjenne på misunnelsen. Jeg ser på deg, jeg ser opp til deg, og jeg motiveres til å jobbe fremover. MEN om vi mennesker tenker de tankene, ikke klarer å unne noen noe vi også vil ha, skal vi ikke sende det som en kritiserende mail, bare så det er sagt.
Jeg håper jeg fikk ordlagt meg riktig nå. For jeg håper du vet at du ikke fortjente den mailen, og jeg syntes det var utrolig fint å lese at du bad for henne. Bad om at Gud skulle velsigne henne med gleder. For det står at vi skal elske våre fiender(Lukas 6,27), og at vi skal vende det andre kinnet til(Matt5:38)
Og jeg skal være ærlig, det er utfordrende å "Gråt med dem som gråter - og gled deg med de glade" som du skriver. Men jeg prøver! Jeg velger å prøve :)

En stor og god klem sendes til nydelige deg! Gode tanker :)

Maskinistfrua sa...

Kjære vene, jeg skjønner ikke at folk kan ha seg til å skrive og sende slike mail. Har sett flere bloggere skrive om det i ny og ne at de får brev der de bare blir rakket ned på. Misunnelse er roten til masse vondt og det er synd at noen lar seg selv synke så dypt. Latterlig egentlig. Stor lønn får du som ber for disse:) Takk for gode ord på bloggen min i det siste! Selv er jeg lite aktiv for tiden, barna er min tid:)Men alt til sin tid da. Vet ikke hvordan syk du er men ønsker deg alt godt og riktig god bedring. {gud gir ikke mer enn vi kan tåle} Klem fra maskinistfrua

Fjordheim sa...

Ja det er mange ting som kan gi mennesker en unskyldning for å sende vonde ord, desverre. Misunnelse er en vond ting.
Forstår godt at din blogg har mye besøk og mange følgere. Det er noe med det ekte som trekker folk til seg. Og du er ekte, og deler av mange viktige ting.
Lykke til videre, er veldig glad jeg kom over bloggen din.
Klem fra meg :)

Fabelaktig sa...

Hei min venn,
jeg har ikke ord, for jeg vet så inderlig godt hvordan det er. Jeg har opplevd det samme selv og det er pokker meg urettferdig! Jeg svarer deg på mailen senere i dag, jeg har mye jeg vil si, men jeg skal ikke utbrodere det her...

En fin onsdag til deg kjære!
I dag har jeg en fridag og skal nyte den på Villa Malla, sammen med en god venninne - gleder meg.
Smil& fine tanker til deg

Lises hjertegleder sa...

Kjære Spirea.
Jeg er så glad for at du "vender det andre kinnet til", du velger kjærlighet, du minner meg på at vi skal elske hverandre,uansett,
Jeg blir trist pga den vonde mailen, det setter følelser og vonde minner i sving hos meg,-
-men alle erfaringer vi får på veien,(både de vonde og de gode) er med på å forme oss så vi blir den personen Gud skapte oss til å bli,-et menneske som Himmelens Lys skal skinne gjennom, til trøst, glede og inspirasjon-. Noe du gjør for meg, og mange, mange andre gjennom dine sterke Hjertespor du deler.
Hjerteklem til deg.<3

Spirea sa...

Takk for gode ord, Maren :) Jeg har vokst opp i en kristen familie, men tok et standpunkt da jeg var tenåring. Jeg var 15 år den dagen jeg valgte å følge Jesus fullt og helt. Det har jeg aldri angret. Hvor lenge jeg da har vært kristen...tja, si det...litt over 20 år ;) God klem til deg

Spirea sa...

Hei på deg Aslak! Du har nok rett i dine antakelser. Jeg er ingen statskirke-dame, er faktisk utmeldt. Men det betyr ikke at jeg kan finne mye glede også der. Men mitt hjerte tilhører en fri-menighet :)

Spirea sa...

Når frustrasjonen hadde lagt seg og mine sinte, sårede følelser ikke lenger var så voldsomme, satt jeg meg ned og sendte av gårde èn setning. "Må Gud velsigne deg med glede og fred i hjertet". Det var alt. Ser ingen hensikt i å hugge tilbake, ei heller å gå i forsvar :)
Yrket mitt sier jeg ikke noe om - det får forbli et mysterium ;)

Gabriella - La famiglia Moskvil sa...

Kjære deg!!!

Ikke la vonde og nedsettende ord knekke deg!
Hev deg heller over dem, selv om det ikke er lett.
Det er noe i det om å vende det andre kinnet til.
Husk at dine ord er til stor glede for så mange flere enn kritikerene.
Uansett hvordan syk du er/ har vært håper og tror jeg det går bedre med deg!!!
Takk for, som alltid, fine ord på bloggen min!

God klem til deg fra meg

Ole Jørgen sa...

Uff, så utruleg unødvendig å sende slik ord. Eg håpar at du aldri lar andre menneske sine ukloke val bryte deg ned, men fortset å skrive oppmuntrande, såre og tankevekkande tekstar på bloggen din. Eg takkar Gud for slike som deg, som vågar å dele av liva sine!

w sa...

Vi må løfte hverandre opp. Misunnelse er en fæl ting. Og husk, det er værst for den som sliter med misunnelse. La det prelle av. Ikke la sånn negativitet få ødelegge. Du deler så mye fint og positivt. Fortsett med det:D

(Lovte å sende deg en Mail denne uken, men vi har en pc som ikke virker. Skriver fra iphonen nå, og det er litt klønete;) Men kommer sterkere tilbake)

Stor og god klem fra meg

Helle sa...

Hei kjære deg!
Helt sjokkerende hva mennesker kan få seg til å si - og gjøre.
Jeg skumma gjennom alle de tidligere kommentarene du har fått, og må bare si meg enig i at du gjør det riktige med å vende det andre kinnet til. Selv om det er vanskelig. Klart det ligger misunnelse bak dette, og det er en sterk og vond følelse.

Fantastisk hvor du sette ord på alt du tenker på, og jeg er sikker på at det hjelper deg ut av det som er vondt. Godt du har en man ved din side som støtter og løfter. Og regner med du har venner i menighetesmiljøet ditt som også "bækker" deg. Mange med meg som leser innleggene dine og lar oss inspirere og gråte og le og be for deg...

klem fra Helle

Petrus og Petrine sa...

Synd, men sant, noen prøver å hevde seg selv ved å tråkke på andre...
Eller ved å ta jobben vi er fritatt for, nemlig å dømme andre

Du lager flotte innlegg !
Jeg heier på deg ;)

Spirea sa...

Hei Katarina, jeg forstår spørsmålet ditt. Ja, jeg har selv gått i terapi og ja, jeg har også jobbet mye med meg selv på egenhånd. En terapeut har jeg hatt kun i perioder av livet. Veilederen min har jeg hatt lenge og jeg har ham enda, når og om det trengs. Min veileder er en mannlig pastor jeg setter svært høyt og har all respekt for. Jeg håper dette var svar på dine spørsmål. :)

Spirea sa...

Nei det syns jeg ikke. Jeg er krass mot denne personens handlinger, ikke mot personen bak dem.
Syns du det er krasst å be Gud om å velsigne dette mennesket med glede og fred?

Spirea sa...

Der var du ja, du er en av dem som ønsket en slik spørre-runde :) Helt ok, jeg skal prøve å svare så godt jeg kan...(selvom jeg kunne tenkt meg å tatt noe av dette pr mail..)

1. vet du ikke vil si så mye om yrke og slikt, men mistenker at du må ha jobbet innen psykiatri eller at du har noe psykiatri i utdanningen din. Stemmer det? (du trenger jo ikke si noe om yrket konkret) # Begge deler er korrekt.
2. har du vært så langt nede at du har begynt med stoff eller annen rus? # Nei, aldri.
3. når ble du kristen da? # Jeg tok mitt standpunkt da jeg var 15, men hadde frem til det hatt en barnetro.
4. hvem kirke går du i? # Jeg er for tiden litt ute av menighetsliv grunnet at jeg har vært syk, men jeg håper å komme sterkere tilbake og gleder meg til det. Har bakgrunn fra en frimenighet, dvs en som er uavhengig fra statskirken :)
5. har du tenkt på å skrive bok? # Tenker på det når noen spør, men foreløpig er det ikke noe som har blitt lagt på mitt hjerte. Kanskje det kommer, hvem vet.. ;)
6. hva mener du om samboere og sex før ekteskapet da? # To store spørsmål du stiller. Min kortversjon blir dette: Jeg tror Gud verdsetter ekteskapet, der man gir sine løfter til hverandre og til Gud, det står nokså mye om det i Bibelen og selvom mange mener dette kan diskuteres, er samboerskap for min del utenkelig...
Sex før ekteskapet...Definer sex, det er så mye. Men jeg er av den overbevisning at det er fornuftig å vente med å gå linja ut. Konservativt? Kanskje, men det handler om vilje og å stålsette seg. Gir man seg hen til for mange, kan det skade følelseslivet. Jeg er derimot veldig for å snakke om sex og de forventninger man har til det - mange dropper den biten, og blir superskuffet når de gifter seg.

7. hvordan opplever du at gud snakker til deg? # Jeg har etterhvert lært meg å gjenkjenne Guds stemme, og jeg opplever den på forskjellige måter. Noen ganger hører jegden, fysisk. Jeg har blitt vekket på netter ved at han sier navnet mitt. Andre ganger er det mer abstrakt -Gjennom sterke bilder/tanker jeg blir gitt i våken eller drømmende tilstand, gjennom Bibelen og gjennom andre mennesker. Ofte kjenner jeg et sterkt bankende hjerte samtidig. Da vet jeg at den hellige ånd jobber...
8. er du fra sørlandet eller bare bor du der? # Begge deler.

Spør gjerne mer på mail om du trenger utfyllende svar, som sagt ble dette kortversjonen av hva jeg står for - og hva jeg tror Bibelen sier om noe av dette... :)

Spirea sa...

Kjære Miriam, takk for dine fine ord og for dine tanker om å tipse Vårt Land... ;)
Skilsmisse og gjengifte... Jeg har veldig mange tanker rundt dette, og kort fortalt så tror jeg på en Gud full av kjærlighet, ikke fordømmelse. Bibelen åpner også opp for flere grunner som aksepterer skilsmisse - og å gifte seg igjen. Nok en gang er jeg på tynn is, jeg er ingen teolog - og jeg vet dette er et svært omdiskutert og sårt tema for mange. Men selv mener jeg Gud er kjærlighet, full av nåde og barmhjertighet - og det sier vel alt om hva jeg mener om den saken...? :)

Unknown sa...

Når Gud planter sitt ord, vil hans vilje alltid møte motstand i åndeverden. Jeg ser på sjalusi på den måten. Gjør du noe som er rett etter Guds hjerte vil du møte motstand. Men husk alltid at for vær prøvelse du møter vil Gud stå ved din side. Sjalusi høster INGENTING, men åpenhet høster mye :) Du er så bra! Glem aldri et sekund at Gud trenger deg, og han sa det til deg fordi du er sterk nok til å bære dette :)

Refleksjon på livsvegen sa...

Wow!
Ord vert så små i denne samnhengen her..

SÅ godt at ein Kvardagsengel kunne vere med å lyse opp ein dag som hadde blitt grå..(ho lyste opp min også!)

Frå ♥ til ♥ ein varm klem og takk for at du deler!!!

loftkroken sa...

Må bare få sagt at du har svart knall bra,skikkelig imponert her :)

Bless you ♥

Kaja Elisabeth sa...

Det gleder hjerte mitt at du var innom og at du likte det jeg deler. Det skjer ikke så ofte at jeg skriver, men innimellom kommer det noen drypp =) Guds rike velsignelse tilbake til deg !

Du hadde en nydelig og sterk blogg! Liker at Gud har bett deg om å skrive :)Ord har mye makt og det kan treff en langt inn i hjerterota både på godt og vondt.Jeg titter gjerne innom igjen. Ordene din treffer i hvertfall både sinn og hjerte mitt :)

Varm klem fra Kaja Elisabeth

Med kjæleik til livet sa...

Sender eit smil og så kAn det bli noen ord senere...

På veg på sykehuset og ein haste trommer rønken ting ,,,,

Går vel så bra. - denne gangen og håpa eg

Mobikaklemm

J a vi må da ta vare på kvarandre - i kvardagen,
Og ein ukjent er ein venn vi ikkje kjenner enda ;)
Og ja berre liinke du ;)

Anonym sa...

Viktig at du tar dette opp! Det er gratis å glede andre, men noen synest tydeligvis det er kjekkere å dra andre ned med negative kommentarer eller andre hersketeknikker. Jeg hadde en klok sjef en gang som sa "kanskje noen burde snu lykten not seg selv" før de gransker for å finne feil hos andre.En kan ta et VALG om å snakke om negative eller positive sider hos andre!Noen vil alltid velge å se etter det negative for å hevde seg selv. En kan IKKE endre andre, men du kan øve deg på å ikke ta det til deg. Du er FANTASTISK- stol på deg selv og jeg håper du får en FANTASTISK dag!

Unknown sa...

Hmmm, jeg har lagt inn kommentar her, men den vises ikke så jeg prøver igjen.
Kjære søte deg. Når Gud har lagt noe på oss som han vil at vi skal gjøre, vil man møte motgang. Det finnes andre som ikke ønsker at Guds planer skal bli satt ut i livet. Stå på for du er så bra og GUd vil gi den den styrken du trenger for å mestre dette. Sjalusi er en av denne tides største nedbrytere mener jeg. Det fører ikke med noe godt. Jeg blogger selv, og syntes det er helt FANTASTISK å se at du som skriver en så ærlig blogg har så mange følgere. Jeg heier virkelig ¨på deg og det er godt å se at andre enn typisk mamma og mote bloggere får så mye oppmerksomhet. Kos deg med alle følgerene dine og vær stolt av at så mange følger deg, for det er vel fortjent. Ikke bare skriver du bra, men du er så søt mot alle med dine gode kommentarer og bloggbesøk. Jeg heier på deg!!!
Hilsen Monica

Spirea sa...

Tusen takk for alle oppmuntrende og fine kommentarer. Jeg innrømmer at dette tynger meg noe - og jeg bruker enda litt tid på å få det "ut av systemet" - men jeg vet, som flere av dere skriver, at jeg bør fokusere på alt det som er bra, ikke på denne ene negative..Takk for all støtte, all varme og all omtanke...Dere er bare nydelige og jeg er så, så takknemlig til dere alle. Mange klemmer til alle sammen :)
Ps. Noen av spørsmålene jeg har besvart her i kommentarfeltet, var nokså store spørsmål og mine svar ble kortversjoner - det er fullt lov å sende mail dersom noen ønsker utdypning av dette ;)

Mette-J. sa...

Har lest mye på bloggen din i dag. Helt ny blogg for meg jeg følger stort sett med på interiør og fotoblogger.Veldig bra med en blogg som skiller seg veldig ut. Ganske rått ærlig dette og jeg digger. Ha en fin dag, jeg er blitt din følger nr 215 :-) Mette-J.

Unknown sa...

Tusen takk for kommentaren du skrevet på bloggen min. Jeg ta stor pris på det og er veldig glad at jeg fant veien til din blog. Utrolig mange fine ord sammen på et sted. Stå på!

Stor klem,
Vicky

Renate sa...

Så trist at noen oppfører seg slik!! Håper du klarer å legge det vekk, og heller fokusere på alle oss som liker bloggen din. Tror du rører mange flere enn du irriterer!!
Tusen takk for koselig pakke i posten i går, og det koselige kortet! Du er skjønn du!!
Ønsker deg en kjempe fin helg! Håper helsesituasjonen fortsetter i rett retning!
Stor klem

KRUSEDULL sa...

Kjære gode deg!
Det var veldig trist lese! Eg skjønnar at du vart veldig lei deg, men eg håpar du klarar å ikkje ta det til deg! Bloggen din er og blir ein stor velsignelse! Du er hjertevarm, ærlig, modig og fulle av Guds godhet! Det skal ingen få ta fra deg! Eg ser at du har fått mange fine kommentarar på dette innlegget og det er eg så glad for! Håpar det kan løfte deg opp! Må Herren velsigne deg rikt!! Eg syns mannen din kom med eit godt bibelvers i.f.t dette. Eg hadde ein gong ei lita andakt som gjekk på dette bibelverset! Det er virkelig noko å strekke seg etter, å kappes om å hedre kvarandre! Ønskar deg ei herleg helg! Klem til deg<3

KRUSEDULL sa...

Eg er veldig enig med deg i dette Spirea!

Anonym sa...

Hei Spirea! Dine ord er gode! Noen ganger møter vi på mennesker som ikke er gode...Min erfaring er at det er mange av dem... Barnet mitt sa en dag til meg: Jeg treffer noen, og prater litt med dem, prater slik jeg er, på min måte. Hvis jeg kjenner at de aksepterer meg slik jeg er, prater jeg videre med dem. Men hvis de ikke aksepterer meg, da går jeg. Jeg synes det var kloke ord:) Det krever mot å dele erfaringene sine, du gir håp! Takk for at du er deg! Klem

Guttemamma sa...

Hei!
For meg er det nesten uforståelig at noen kan sende en slik mail...,så jeg synes du skal jobbe alt du kan med å fortelle deg selv at du skal kaste vekk slike ting som ikke tilfører deg noe positivt!!
Klem♥

Anonym sa...

Hei Spirea!
Tusen takk for kjempekoselig komentar på bloggen min. Så herlig det var å finne din også! :) Men jeg kjenner jeg blir litt sint på den såkalt kristne som slenger negativitet til deg. Misunnelse er iallefall ikke inspirert fra Gud... Og når det gjelder valg av åpenhet i bloggen, er det 100% ditt valg og ingen annens. Stol på deg selv i så henseende. Ønsker deg gode dager! Klem fra meg. :)

Fruen i huset sa...

Takk for kommentar på min blogg! En ensom, grå kveld ble plutselig litt lysere!! Du skriver kjempegodt og passe ærlig. Ditt valg!!! Du inspirerer meg til å tørre mer, takk!

Anonym sa...

Hei Spirea!
Først, takk for alt det som du skriver om :-)
Jeg tror nok de fleste som har misunnelse mot noen heller vil skjule dette i stedet for å vise den så åpenlyst fram. F.eks. hvis en arbeidskollega blir forfremmet til en stilling som en annen hadde lyst på så kan man kjenne på misunnelse i det indre men likevel stikke fram hånden og gratulere kollegaen med en ytre handling som ikke samsvarer med det man føler i sitt indre. Og det er jo egentlig hykleri. Mange som kjenner på misunnelse ønsker kanskje egentlig ikke å ha dette men så kjenner man likevel at det kan finnes i det indre når visse situasjoner oppstår. Mitt spm blir derfor: Hvordan kan man bli virkelig fri i sitt indre fra misunnelse?

Livets små øyeblikk sa...

Jeg velger å legge igjen en god klem som trøst for de harde ordene,
og så velger jeg å glede meg sammen med deg over den fine oppmerksomheten du fikk fra en medblogger.

Ønsker deg en fin søndag og håper uka di blir alt du ønsker,
varm klem:)

Fars Datter sa...

Heisann! Tenk at jeg ikke har oppdaget denne bloggen din for lenge siden!? Her var det masse god lesning! Jeg kommer tilbake! :) Takk også for koselig hilsen på min blogg for en liten stund siden! (PS: Jeg holder på med litt "oppussing" av bloggene mine i disse tider, så ta gjerne en titt innom og se hva som skjer! :)

Anonym sa...

Så trist med sånne angrep.. Leit at sånn en fin dag blir ødelagt, du trenger det jo så! Fine dager å hente styrke på! Beundringsverdig hvordan du taklet dette.
glad for å høre at det går bedre! Du er i mine bønner.. ♥
God klem fra Kristin!

Spirea sa...

Viktig og sant det du skriver. Jeg tror nok vi er mange som kan kjenne på misunnelse i en eller annen form, rett som det er, dessverre. Men i forskjellig grad.Noen har dette som sin største last i livet, andre er rett og slett ikke så veldig misunnelige av natur. Jeg har uansett tro på at det går an å jobbe MOT det. Det går an, å ikke la seg styre av det, ikke la det få innpass og jobbe med å klare å glede seg med andre, med et ekte hjerte. Hvordan man blir virkelig fri fra det? Jeg tenker : - vilje, ønsket om endring, og å prøve å tenke på hvordan man selv ønsker å bli møtt - med ekte glede, når noe går oss vel - ikke med misunnelse. Men vi er bare mennesker, og kan aldri bli helt perfekte...Jeg vet jommen ikke jeg...Hva tror du selv?

Anonym sa...

Jeg vet ikke dessverre, men jeg tror nok du er inne på det vesentligste :-)

Anonym sa...

Hei! <3 Jeg må bare si takk for at du skriver dette. Det betyr mye at du gir så mye av deg selv, av den livserfaringen og visdommen du har. Jeg beundrer virkelig den ærligheten og ekteheten du har. Savner virkelig at flere tar fram den ekteheten i hverdagen, og mindre av den tullpraten. Det er så ofte jeg hører folk snakker om alt mulig av tull som ikke er viktig. Ja, noen ganger kan det være bra også. Men det blir liksom hele tiden. Jeg er lite flink på det selv hos mange mennesker, men jobber mer og mer mot det. Du er en av mine forbilder i det med å være ekte, og ønsker virkelig å være det i møte med andre mennesker.
Gud velsigner deg og stå på med denne bloggen! Lærer mye av deg igjennom bloggen, og jeg tror virkelig du gjør en forandring i mange menneskers liv.

Spirea sa...

Hvem du enn er som skrev dette - tusen takk. Det gjorde mer med meg enn jeg kan klare å sette ord på. Ble skikkelig rørt, takknemlig og glad. Takk :) Gud velsigne deg tilbake!!

tonje boganes sa...

Kjære Spirea

Du setter spor i mitt hjerte, og jeg føler du er blitt ei venninne. Jeg har blitt glad i deg, og det gjorde vondt å høre at noen kan være så fæle å sende slik mail til deg. Jeg vet at noen vonde ord kan ødelegge for mange gode. Håper du klarer å glemme denne mailen og se hva du egentlig er: En fantastisk flott person som deler fra hjertet, som motiverer og inspirerer, som gleder og som tar tak i spor som setter seg i hjertene. Du er bare skjønn, Spirea.

Jeg leste innlegget ditt over også, og det gjør meg også vondt å høre hva du har vært igjennom. Det høres ut som du har en fantastisk mann nå. Ordene hans i dette innlegget var kloke!! Vi må løfte hverandre opp, klappe hverandre på skuldrene og jeg er så enig, det som ikke er fint, trenger ikke å bli sagt. Hvorfor skal vi ødelegge hverandre, hva godt kommer det av slikt? Jeg er sikker på at de som trykker andre ned ikke får det bedre med seg selv, selv om de tror det. Synes synd på dem jeg. Kan ikke være godt å være slik, kan det vel?

Igjen: Du er bare skjønn!!

Klem Tonje

Tankenesmor. sa...

SV på "Når sol blir til Regn": Tusen hjerte takk. Dine gode ord får gir næring til kropp og sjel, samt hjerte! Du er fantastisk! Jeg er glad Gud har skapt deg og delt deg med oss.

Ønsker deg en strålende dag fylt med det som gjør deg glad og det som får hjerte ditt til å banke av glede.

Varm klem til deg!

Ingar sa...

Hei Spirea!

Jeg vil bare skrive at du har en flott blogg som jeg har vært innom ved noen anledninger, og jeg har blitt rørt av det du deler. Akkurat denne tråden oppdaget jeg imidlertid ikke før jeg gikk på ferie, og jeg ble oppriktig lei meg da jeg leste om den negative tilbakemeldingen du hadde fått. Jeg håper og ber om at du gjennom sommeren har fått "plassert" dette der det hører hjemme.... (file 13)! I så måte er jeg glad på dine vegne for at du har anonymisert din profil, du er så personlig i dine erfaringer, og ingen av oss trenger absolutt å vite navnet, yrket eller hjemstedet ditt for å få trøst eller bli inspirert av dine tanker, kloke ord og erfaringer!

Du har en stor tjeneste og når frem til mange. Ønsker bare å oppmuntre deg til å fortsette.

Gud velsigne deg!

Spirea sa...

...Og jeg leste denne kommentaren nå, den kom rett i min innboks, og ble til en så stor oppmuntring for meg at tårene bare renner her. Du aner ikke hva dine ord gjorde med meg her. Jeg har noen tøffe dager bak meg,igjen med en lyst til å slutte å skrive - og så kommer du, med en oppmuntring til meg om å fortsette. Tusen, tusen takk. Og takk for at du er innom her, takk for at du la igjen et spor. Må Gud velsigne dine dager - og må du fortsette å oppmuntre andre, slik du oppmuntret meg i dag. Det kan utgjøre en enorm forskjell på en dag, det :)