fredag 6. juli 2012

Å bære tungt


Vi ruslet av gårde på butikken, jenta mi og jeg. Skulle kjøpe bakervarer og litt frukt å kose oss med.
Da vi skulle hjem hadde mamman selvsagt handlet mer enn planen, og det var to nokså tunge poser å bære. Hjelpsom som hun er, ville snuppa bære en pose som rommet boller, epler og en stor melon.

Så ruslet vi sakte hjemover igjen, hånd i hånd.
Flere ganger spurte jeg henne om hun var sikker på at hun orket bære på dette. Jada, det orket hun - "jeg er jo så sterk, mamma!" Så gikk hun der og smilte, stolt over å hjelpe mamman sin med å bære.

Etter et par hundre meter slakker hun på farten og nærmest sleper posen etter seg. Hun kikket opp på meg og sa "jeg er så sliten nå, mamma! Kan du ikke bære meg?". Jeg hadde selv en tung pose å bære, men skimtet huset rett der foran, så jeg løftet henne opp og lot henne klamre seg fast til meg. Hun tviholdt fortsatt på posen sin, og vi fortsatte den lille veien hjem.
Da vi kom hjem satt jeg henne ned på trappen foran døren. Hun vendte seg da mot meg med et eneste stort smil og sa "jeg sa jo at jeg klarte å bære posen hele veien hjem, mamma!"

Jeg måtte bare le, og som vanlig får barna meg til å se ting i perspektiv. Min lille godjente hadde akkurat fått meg til å tenke på hvordan det er for oss når vi gjennomgår vanskeligheter i livet. Når verden roper hardt i mot oss "dette takler du fint alene" eller "kom deg over det" - da rekker Gud ut sine armer og sier: "Kom til meg du som strever. Jeg vil bære byrdene dine..."
Og når vi er kommet oss gjennom, kan vi glede oss og si "jeg klarte det!" - og da smiler Gud.

For Han vet jo hvem det var som faktisk ga oss styrke og kraft til å bære det tunge.

                                                                 Klem,

post signature73 kommentarer:

Anonym sa...

Innmari sterk blogg du har og de temaene du tar opp. Jeg er overveldet. Du setter sterke spor etter deg, det skal du vite Og dette innlegget her kom i rett tid for meg. Jeg vet ikke hvor jeg skal gå,hvem jeg kan snakke med, livet er tungt, men så kommer du her og minner meg om at det er en jeg alltid kan gå til. Det skal jeg nå gjøre og så håpe at han hører på meg....Det trenger jeg. Takk for fine ord.

tonje boganes sa...

herlig tekst, spirea. fantastisk sammenligning og så rett!
Håper dere har en fin sommer. Her har varmen kommet og vi har kost oss i Kongeparken i dag. Gøy!

Klem Tonje

Miriam sa...

Vi har mye å lære av barna! Utrolig skjønn historie dette!! Den skal jeg ta med meg i helgen og huske på. Takk for alt du deler Spirea. Mange ganger har jeg blitt oppmuntret og fått gøtsen jeg trengte for å gå videre. Klemmer fra Miriam

Stina sa...

Herligheten, hvor tar du alt fra? Jeg skjønner jo at livet inspirerer deg men jeg er bare imponert over alle dine tanker. Herlige er barna som sier tingene så treffendes. Jeg har ikke Gud i livet mitt men kanskje jeg burde det. Noen ganger savner jeg den troen som du så sterkt har og det å ha noen å klynge seg ekstra til. Hmmmm nå fikk jeg litt å tenke på. God helg til deg fra Stina

w sa...

Jeg sitter nok en gang med tårer i øynene når jeg leser innleggene dine:) Sterkt og rørende innlegg fra deg:)

Ønsker deg og dine en super helg.

Klem fra W

Gotteriogsann sa...

Kan bare si; Fantastisk. Det er jo sånn det er. godt at du minner meg på det. Jeg forsøker å lære mine barn dette også. Spesielt min lille prinsesse. Hun har hatt mange tøffe stunder, og har fortsatt fler i møte. Selv har jeg nok forsøkt å bære mye for henne,men det blir jo iblant for tungt for meg også.
Så igjen, tusen takk for varmende
ord, og omtanke i alt du skriver.

stor klem fra meg

Maren Sofie sa...

Nydlige jenten din! så sjønn historie du delte med oss i dag og det virker jo som atte du har bedre dager nå? jeg har tenkt så mye på deg så, og håper virkli livet går framover for deg og dine. så sterkt innleg det forrige gang også og så oppløftende dette her. så må du ha en sjønn helg spirea. masse klemmer i bøtter & spann fra maren

Fredrik sa...

Herlige jenta. Herlig tekst. Ha en velsigna helg!!! :-)

Nadine sa...

Loving this post. How wonderful the smallest ones are, don't you think? They are the most valuable remindres to us every day. God is good and yes, he will carry all oru burdens, but hey, it's really hard sometimes to let go and let God...But it's for the better...I hope I'll totally understand that some day. Enjoy your weekend, friend. Nadine

Anonym sa...

That's a great story you shared Spirea. It is so true.
Thank you for posting so many encouraging things; and thank you for the beautiful comments you leave on my blog.
You have a blessed week with your family.
Blessings, Mandy

Beate sa...

Kjære deg! Takk <3 Denne traff rett i hjertet i dag!
Kan jeg få dele denne teksten i jobbsammenheng en gang tror du?
Jeg er så glad jeg fant bloggen din, føles nesten som å ha funne en ny venn :)

Er glad for å høre at du har bedre dager! Det har du virkelig fortjent <3 God klem til deg

Refleksjon på livsvegen sa...

Så enig med Beate!
Om eg får lov har eg lyst å bruke det til ei opning på Planleggingsdagen i august..

God helg min venn ♥

Anonym sa...

Hjertespor, ja, og øyespor. Sitter alltid med tårer i øynene etter å ha lest dine innlegg, og særlig der du bruker de nydeligste historier med barna dine og fletter inn hvordan Gud er. Det er SÅ talende og SÅ rørende og SÅ viktig å ta med seg videre. Tusen takk, og Gud velsigne deg og den vesle datteren din.
Velsignet helg.

Klem M

Beate sa...

Jeg reklamerte forresten litt for bloggen din på bloggen min. Håper det er greit.. :)

Røsslyng sa...

Takk for dagens gode smil:) Du har jo så rett! Så flott at du gav jenta di den gode opplevinga av å meistra! Og samanlikninga med korleis Gud hjelper oss i kvardagen eller under tøffe tak, er openbar og tydeleg:) Klem! Og ha ein fin ferie vidare!

Jesus er svaret! sa...

Nok en gang...nydelig!

heidi sa...

Jeg har bare en ting å si: NYDELIG

Sissel Lindeman sa...

Hvor skjønt at lese dine ord i dag. Dette gav meg glede i sjelen. Og så vakkert du skriver, og så sant det er! Jeg blir så grepet hver gang jeg leser noe her inne, spirea, du deler fra hjertet og du treffer hjertene. Igjen vil jeg si dig at jeg liker denne bloggen så meget godt, du gir av deg selv hele tiden. Ta vare på deg selv nå og ikke brug opp de krefter det ser ut til at du har fået i det siste. Jeg tenker mye på deg og har deg på min bønneliste. Gud velsigne din helg og alle dem du har kjær. Mange klemmer fra Sissel

Sissel Lindeman sa...

Å ja, jeg kommer til å gjøre som Beate. Skrive en omtale af din blogg på min blogg. Den er lukket men har mange lesere og jeg syns flere bør lese denne blog. Jeg håber det er i orden også :-)

Anonym sa...

<3 Vakkert, nydelig, tåredryppende. Takknemlig hilsen fra Tønsberg

Janne Cecilie sa...

Fulgt med på bloggen din i noen måneder nå. I kveld fikk du en ny følger. Herligland for en fantastisk blogg. Janne Cecilie

Anonym sa...

Utrolig flott skrevet, og virkelig sannhetens ord :)

Marguerite sa...

Herren är med och över dig,Spirea!!!
Det säger AMEN,i hjärtat!!!
KRAAAM!!!

loftkroken sa...

Dette var vakkert Spirea ♥
Skal linke dette innlegget på Fb-siden min,har gjort det før også :))

Benteklem ♥

Anonym sa...

Å så nydeligt,de er bare så herlige de små som får sagt det på ein slik nydelig måte:)så utrulig bra sammenligning du tok idag,godt me kan la Gud ta byrdene våre,og så godt det er når ein får lagt dei av og så klarte me den byrden og,eg bekymrer meg ofte men det er utruligt korleis tingbofte ordner seg til det beste sjølv om alt ser håplaust ut..
Blir alltid så glad når du har kommentert hos meg,du er så god:)klemmer fra Lillian:)

Anonym sa...

Nydelig! Igjen fikk det meg til å undre (positivt).. Du og dine gode ord! Jeg sitter her å smiler, det er så sant - og virkelig så godt å tenke på. Takk for en god påminnelse. Du er god du :)

Tina sa...

Kjære deg, dette var alledeles nydelig. Har hørt en lignende historie en annen plass, en pappa som fortalte om hvordan sønnen ville klare å bære sekken sin alene, men til slutt endte han opp med å bære både sønnen og sekken. Det er skjønne historier om foreldre som bærer sine barn og deres "byrder". Enda skjønnere blir det når det linkes til hvordan Gud er der for oss og også bærer våre byrder. Dette var en påminnelse jeg trengte sårt i dag. Jeg takker deg for at du lar deg bli brukt på den måten som du gjør. Takk og god helg til deg. Du og dine ord gjør så masse med meg. Klemmer

Hulda sa...

Så fint!

Katarina Eidsvåg sa...

Nå fikk jeg klump i halsen. Nydelig datter, nydelig mamma. Og en nydelig Gud å ha for dem som har ham. Jeg er enda søkende, men som du vet er jeg "på vei". Takk for all din hjelp og støtte. klemmer fra Katarina

Anne sa...

Helt nydelig Spirea..og så sant så sant..
Uansett er det alltid EN som er der for oss.
Er så glad for å se jenta di som har tegnet deg med hjerter i øynene..
Takk for dine alltid så fine ord.
God sommerklem fra Anne

Unknown sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Unknown sa...

Hadde denne sangen i hodet, og bare fikk følelsen av at jeg måtte inn på bloggen din...

All who are thirsty
All who are weak
Come to the fountain
Dip your heart in the stream of life
Let the pain and the sorrow
Be washed away
In the waves of his mercy
As deep cries out to deep...

<3

Aslak sa...

Fint innlegg! Takk. Aslak

Unknown sa...

Kjempefint! Barn setter det i perspektiv som du sier, og dessuten er de så ukompliserte og rett frem med alt, herlig! Ha en fin lørdag!

Lene Megan sa...

For en fin og smuk historie. Jeg nyder dine ord og betragtninger og er glad for at have fundet dig. Og tusind tak for fine kommentarer hos mig også. Jeg bliver glad hver gang! :)

Må du og dine få en dejlig weekend. Klem.

bentetove sa...

Så enkelt og så sant! Nydelig blogg med mange fine innlegg du har, jeg følger deg gjerne videre :)

Spirea sa...

Det må du gjerne gjøre, min venn. Det er bare hyggelig det :) God helg til deg også!

Spirea sa...

Takk for så fine ord, og selvsagt kan du få dele teksten :) Takk for at du spør! Gla for å ha funnet din blogg også :) Og takk for at du reklamerer for bloggen min, så søt du er - det var veldig koselig! Sånt varmer. Ønsker deg en god helg :) klem

Barbro sa...

Så flott dette var !

VeroNot sa...

Herligt innlegg! Og det er jo gjennom de små man får høre mye sannhet. :-) Man må bare ta seg tid til å reflektere over det som blir sagt så kanskje man får mere ut av det enn det man egentlig tror... :-)
Ha en super ferie og tusen takk for gode ord!!! Mange gode sommer klemmer!

amo sin blogg sa...

Eit nydeleg innlegg.
Du er så flink å få sagt ting, brukar så fint språk.
Og den skjønne jenta di som ser det så klart frå si side.
Herleg !
Tusen takk for fine kommentarar til meg, eg set stor pris på det !!

Sommarklem frå Anne-Mari

Fabelaktig sa...

Du skriver så herlig søte.

Jeg fikk mailen din her om dagen, skal svare på den snart :) Har bare hatt litt mye og gjøre...

Endelig fikk jeg tid til en bloggrunde, tar på med ferie gitt. *fnis*
Fin lørdag, søte!
Her skal vi ta med senga ut i stua og bare kose oss.
klem

Øyeblikk sa...

Å så herlig! Tenker ho var stolt ja, det er viktig dette med å oppleve mestring :) då har me bratt nakke og strålande smil.

Så glad eg får deg til å smila og le, deilig å kjenna at bloggelysten kjem snikende tilbake. No koser eg med ei god bok som heiter "en svunnen tid". Og koser meg med dine som alltid velskrevne ord, og nyter at det er helg og snart snart sommerferie. Berre to små arbeidsveker att :) Det gleder meg at du har det betre, og eg håpar at alt fortsett i samme gode retning for deg.

Klem Eli

Livets små øyeblikk sa...

Vet du, når jeg leste dette tenkte jeg med en gang på "Fotsporene":)
Det å lette andre sine byrder når de blir for tunge, vi kan gjøre det vi også - og det skal ikke alltid så mye til. Ei sterk mamma-arm til å løfte og holde for eksempel:)

Håper lørdagen din blir god kjære du,
varm klem:)

Maria sa...

Utruleg flott historie! Det er det eg likar så godt med innlegga dine, Spirea; du tek ting frå livet og viser oss Gud i dei. Tusen takk for det! Det har inspirert meg mykje, og eg ser Gud klarare sjølv i små og store situasjonar. Stor klem frå meg!

Ingeborg sa...

Nydelig, og flere ganger har jeg opplevd at mine kjære rundt meg deler byrdene med meg, det er godt:)

Og tusen takk for dine gode kommentarer på bloggen min, Spirea. Du er spesiell:)

Camilla Malvine sa...

Åh, nå smiler jeg! Så herlig!

Malin sa...

Åh for et fint innlegg og for en fin jente!

Renate sa...

Så nydelig, og sant!
Klem

ELISE sa...

Så utrolig bra innlegg :) Nydelig, og sant!

Og tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min! :-) Gleder meg alltid med slike kommentarer. Bra du liker bildene mine.

Ha en god helg!
Klem.

Nikki sa...

Hej! Hãlsningar från Sverige. Underbar blogg du har, och jag er med som din nya följare. Herren velsigna bloggen och ditt semester! :-) Kram, Nikki

Spirea sa...

Så koselig at du gjør det, Bente. Takk skal du ha :) (har lagt merke til at mange lesere, de siste dagene, har kommet via FB. Din fortjeneste det ;)) klem

Kristin sa...

Nydelig:) Hjertesmil fra meg!

perler-og-prestekrager sa...

nå ble jeg helt rørt. Så vakkert du skriver!

Myke minutter sa...

Takk for de fine ordene du legger igjen i bloggen min, det setter jeg umåtelig pris på! Og så godt å høre at du er på bedringens vei! Vakker historie du forteller. Her har vi også bært på mye tungt til stadighet, både bokstavelig talt og i overført betydning. Da sier jeg til meg selv: This too shall pass. Ha en fortsatt super søndagskveld! Klemmer

Arja sa...

Her en dag ble jeg gjort oppmerksom på at samtidig som vi er Kristi legemes lemmer, er vi hverandres lemmer. Når Gud, Jesus bærer våre byrder, så er det kanskje hender i Hans kropp som hjelper med å bære byrden, eller leppene som uttrykker oppmuntrende ord, eller ører som lytter. "Bær hverandres byrder", står det.

Rebecca sa...

Det var veldig veldig bra skrevet!! Glad jeg kom over bloggen din =)

Wenche sa...

For en nyyydelig blogg du har, og så utrolig vakkert du skriver om alvorlige temaer, men også livsgleden i det hele. Jeg fikk utrolig trøst av dine gode ord inne på bloggen min.....tusen tusen takk.
Ønsker deg en flott mandag med masse små ting å glede deg over, og din søte datter kan man jo ikke annet enn å beundre, for en skjønn jente. Kos deg i dagen.

Toril sa...

Takk for en nydelig historie!! :)
Har både lest den høyt, og prøvd å gjenfortelle den..;)
(selv om det på ingen måte blir gjenfortalt like bra
som du skriver.. Du skriver så godt! :))
En fin sammenligning, og en viktig påminnelse! TAKK!
Ønsker deg en GOD mandag, kjære du :) KLEM!

Maria sa...

Å, det var rørende fint! Og så sant!
Barn viser oss så ofte hvordan Gud egentlig er! :)
Jeg er tilbake fra en liten ferie, takk for hyggelig hilsen du har lagt igjen! :)
Jeg håper du nyter sommeren!
Klem ra meg

Anonym sa...

For en fantastisk fin historie! Og et veldig kjært bibelvers! Tusen takk for alle veldig hyggelige kommentarer fra deg. Ønsker deg en strålende sommer!!! Ha en FIN dag!

sommerklem, Beate

Kristina, nord i bygdo sa...

JA, eg var i Kr.sand syrepark i går!!! Å nei så dumt da, hadde jo vore såå kjekt å snakka litt med deg :) Då får me heller avtale eit treff ein gang :) I helga som var fekk eg bli kjent (på skikkeleg) med Maria som har kommentert rett over her. Me snakka om at me skulle ha samla oss til eit bloggetreff, me kristenbloggarane og eventuelt andre som har lyst. Berre med tanken enda, men hadde vore veldig gøy :)

Eg kjente ikkje deg igjen, men så har eg ikkje sett meir enn berre augene dine på bilde heller. Kor i parken var det du såg meg? Kanskje eg kan huske ei som ligna deg... ? :) Stor klem fra meg (tenk så nære me var kvarandre...,artig og litt vemodig)

KRUSEDULL sa...

Heilt utruleg nyyydelig innlegg:) Smelt <3 Og innlegget under gjer også inntrykk på litt andre måtar. Eg blir så varm i hjartet når eg les innlegga dine. Sjølv om du har mykje motgang, bære du ei tru som virkar til å ha ei slike ekthet og styrke. Du framstår for meg som eit nydelig menneske med masse av integritet. Takk for at du deler av deg sjølv! Velsigne deg! Ønskar deg ein ferie full av gleder! Og så godt at kreften er borte hos den du er så glad i og at du kjenner deg bedre. Måtte det fortsette slik! Klem

loftkroken sa...

Da er det en pakke på veg.... ♥
Kos deg, tenker på deg også ♥

Benteklem

salige lavendel sa...

Vet du - dette innlegget hadde jeg helt gått glipp av. Dette var bare rørende!

Ingrid sa...

Kjempebra skrevet!
Jeg lurte på om jeg kunne kopiere dette innlegget å legge det ut på bloggen min? Skal selvsagt linke til deg i såfall ;)
Flott om du svarer på bloggen min ;)

Ingrid sa...

Nå har jeg lagt ut innlegget! Supert at jeg fikk låne det :)
Sola skinner, ja! veldig koselig kommentar jeg fikk av deg; sånt varmer. Dessuten pleier alltid innleggene på bloggen din også å gjøre meg glad; Har lest den en stund, og blir alltid positivt "overrasket" Kommer uten tvil til å fortsette å lese den!
Ønsker deg alt godt! :)

Underberget sa...

For et nydelig innlegg!! Det er ikke alltid så lett å være forelder, kjenner at jeg ikke alltid er opplagt til å bære, hjelpe, leke, trøste etc... Men SÅ godt det er når man får smil og gode ord fra de små. Takk for denne gode påminnelsen! Klem til deg!

Jill Kristin Ø.Remme sa...

Nydelig! Bare helt nydelig ♥

Unknown sa...

Helt enig med alle de andre her... helt vidunderlig nydelig...

Maliva`s verden sa...

Kjære deg...takk for at du la igjen spor på bloggen min som jeg også svarte på der. Her sitter jeg og leser meg nedover innleggene dine.....og ser mellom linjene at du må jo være en hel fantastisk kvinne. Din åpenhet, ekthet og troen til Gud som du formidler så fint her på bloggen din er helt unik. Stå på....jeg vil også følge deg videre herfra Frankrike. Varm klem fra din "søster".

Anonym sa...

Takk. For at du deler. Dette varmet veldig akkurat nå.

Beate sa...

Kommer stadig tilbake til denne <3