fredag 3. mai 2013

Et språk vi alle forstår


"Se på henne, hun tror virkelig hun er noe!". De hagler over oss - nedlatende ord fra nabobordet. Jeg og min venninne sitter på cafè i et annet land. Bodd der et halvt år, og språket kan vi nokså godt. Tre lokale jenter slenger seg ned, måler oss opp og ned. Blikkene deres er skarpe, og bare ved det, er det lett å forstå. De rakker ned på alt fra mitt, den gang, lange lyse hår - til min venninnes isblå øyne. Utlendinger på deres territorium og de har sterke meninger, uten å kjenne oss i det hele tatt. Det de ikke vet, er at vi også forstår hvert eneste sagte ord.....

Noen år senere er det familieferie i Egypt. På bussen til hotellet blir jeg sittende overfor et eldre, tysk ektepar. De lette klærne jeg går i, avslører en skade jeg fikk som liten. Et kompleks jeg har bært på hele livet. Den eldre kvinnen lener seg mot meg, som for å se bedre - og hvisker til mannen sin "se, så stygt". Hun nikker mot skaden min, så mannen hennes skal se. Han lener seg frem og møter blikket mitt. Lite vet de om at jeg forstår hva de sier.....

Noen måneder tilbake i tid, sluttet jenta mi å sove på nettene. Og om hun sovnet, våknet hun flere ganger og gråt. Hennes flotte temperament var nå gått over til sinne, irritasjon og trass. Vi ble urolige, forsto noe var galt, men ikke hva. En kveld sprakk boblen. "Jeg hørte hva de sa, mamma" sier hun med gråten i halsen. Så kom det, alt sammen - om hvordan noen av barna snakkes om, baktales, kalles stygge navn. I barnehagen. Hun er så lei seg. Har "de store guttene" forstått at hun har hørt, forstått - og at det gjør vondt i både mage, hode og hjerte?

Vi reiser oss og går, venninnen min og jeg. I det vi passerer jentene, klarer vi ikke la være. Vi stopper opp, og med glimt i øynene sier vi på deres språk: "Så vakre dere er - med deres mørke hår og brune øyne, og så heldige vi er, som studerer i et land med så herlige mennesker som dere!"

Jeg skal til å gå av bussen. Tar tak i hånden til mannen, og sier høyt på krøkkete tysk "Jeg forstår hva dere sier. Skam dere!...". Og med det hopper vi ut, grabber med oss barn, kofferter og iler av gårde. Hjertebank og røde kinn - og boblende latter på vei opp.

Jenta mi sover igjen. Barnehagen er igjen full av bestevenner. Alt ble bra igjen. Heldigvis.

Språk vi alle forstår, er språk som leses gjennom blikk og kropp. Noen høres gjennom ord. Språk med nedlatende aksent -  er lette å forstå.

Da jeg hentet jenta mi i barnehagen i dag, kom hun løpende mot meg, så glad. Så var det bråstopp. "Kule sko, mamma!" peker hun, frydefullt og veslevoksent. Jeg lo - og mens vi ruslet hjem kom adjektivene på rams. "Besteste, snilleste, flinkeste, nydeligste mammaen min!". Hun løftet meg flere hakk med sin skjønne monolog på vei hjem - og det skulle ikke mer til for at jeg, som følte meg langt i fra slik, ble ordentlig glad.

Nok en gang noe å lære av barna. Jeg skal bli bedre til å snakke oppmuntrende om og til andre, og jeg skal øve mye. Det har jeg bestemt. Tenk om jeg en dag satt og snakket veldig fint om noen - også viste det seg at de faktisk satt ved nabobordet...Det hadde i grunn vært fint, det...


                                                                          Klem,
Jeg er overveldet over alle tilbakemeldinger på forrige innlegg. Jeg har sagt det før - og kan 
gjenta det igjen og igjen: Dere er fantastiske. Og tro meg, hver eneste kommentar gleder! 
Dere får meg til å tenke, smile eller tørke tårer. Dere gjør sterkt inntrykk på meg. 
Tusen takk for at dere leser, legger igjen spor og bryr dere om.....

Jeg har det for tiden bedre enn på lenge. Jeg har litt å feire. Mer om det neste gang. 
Da blir det også give-away....
God helg! :)
58 kommentarer:

Unni sa...

Nydelig,bare nydelig!! <3

Unknown sa...

Hei Spirea! Dette traff meg nokså hardt. Da jeg vokste opp ble jeg ertet. Først i barnehagen, så på skolen. Det har satt dype spor i meg og det har tatt lang tid å bli bra igjen. Jeg leste om denne jenten din som hadde det vondt en periode og da kjemper jeg med tårer. Ord kan såre så masse, virkelig slå oss rett ned. Så bra den bestemmelsen din. Den er jeg med på. Vi må snakke så godt om hverandre at det bare hadde vært gøy om den omsnakkede hørte det!!
Så var det fint å lese du har det bra. Du har hatt så mye. Nå håper jeg dette betyr at noe roer seg for deg. En god helg ønsker jeg deg. Mange klemmer fra Silje

Hjem & Glede sa...

Hei vakre Spirea!
Ja,bare et blikk kan være nok.....helt utrolig at voksne mennesker kan være så tankeløse....
Godt at du sa ifra og jeg kjenner hjertebanken din......
Og tenk at det skal starte allerede i barnehagen......det skjedde med min gutt og....etter at han hadde lagt seg spurte han om hvordan han kunne få magen sin til å bli mindre....sukk,tenk at barn på 6 år kan være så grusomme....da må vi som voksen tenke nøye hvordan vi påvirker våre barn.
Heldigvis ordnet det seg,viktig å ta det i starten.

Må bare få si kjære Spirea at jeg digger deg....du er et så gjennomflott menneske og tror at du hjelper mange på din vei.
Gledelig helg....her er det snøstorm i dag og jeg kan nesten ikke tro det!
Varm klem ♥♥♥
Camilla.

Bente sa...

Hm..fint innlegg!
Vi jobber med dette i skolen. Hver dag. Bevisstgjøring rundt hav vi kommuniserer.

:-) Håper dagene din er gode.
Klem herfra

Anonym sa...

<3

Katarina Eidsvåg sa...

det du skriver om i dag er super viktig!! over alt møter vi "nedsnakk", og til og med blandt dem vi ikke skulle tro sa og gjorde sånt. Utrolig at folk kan sitte slik som dem på bussen. Tysk er et språk mange forstår. Og nå til dags er det jo mange som forstår andre språk og, som fransk, spansk og italiensk. minnes du har sagt du har bodd i spania, eller om det var at du er halvt spansk? uansett så var dette et herlig innlegg. til ettertanke igjen :-)
Gleder meg over at du har det bedre! Og gleder meg allerede til å høre om det og til giveaway!! varm klem og god helg fra Katarina. Ps. takk for mailen, svar kommer i helgen!! :-)

Maria sa...

Fikk frysninger nå!
Det er så sant det du skriver, vi kan gjøre hverandre så stor skade med ord!
Her hjemme har vi begynt å sette av tid til å si én ting hver som vi setter pris på med de andre i familien, for det er rett og slett så lett å glemme å si gode ord til hverandre i en hektisk hverdag! Ofte blir kommunikasjonen mest i form av beskjeder - både til mann og barn, og det er godt å stoppe opp og fortelle hverandre hvor glad vi egentlig er i hverandre..
Ønsker deg en gooood helg - og jeg gleder meg til å høre hva det er du feirer ;)
Varm klem fra meg

Unknown sa...

Jeg blir så glad hver gang jeg ser nytt innlegg her hos deg. Skikkelig glad! Du skriver fantastisk og jeg lever meg så inn i alt sammen og ser det for meg. Får god fantasi av denne bloggen din ;) Jeg håper du får en flott helg!! Varm klem fra Elena

Kort og Søm sa...

Et veldig bra innlegg du har skrevet.
Ønsker deg en riktig fin helg,
skal øve meg jeg også...
det er viktig med gode ord.

Klem Fredrikke :O)

Lises hjertegleder sa...

Enda et innlegg som setter spor i hjertet!
Det som gleder meg mest er at du har det bedre!! Å tenk at det beste ligger foran ....<3
Tenkt mye på deg- der du ruslet avgårde til behandling med rosa englesjal- varme klemmer din vei :-))

Bustenellik sa...

Godt skrevet! Jeg blir forøvrig imponert -hver gang - over hvor trygge folk føler seg på at andre ikke snakker deres språk. Håper de fikk noe å tenke på de som du svarte :-) Og hurra til deg for å ha turt!
Takk for nok en viktig påminnelse, man kan aldri få for mange når det gjelder å være snill :-)

Anonym sa...

Herlighet for en flott og ærlig blogg! denne skal jeg følge med på. Fant den gjennom en venninne som er fast leser her. God helg.

Barbro sa...

Takk for enda et godt innlegg Spirea! Du skriver så utrolig godt, ærlig og spot-on om livet, og jeg blir alltid glad når jeg ser at du har publisert noe nytt! Ha en nydelig dag, kjære deg!

Anne sa...

En viktig påminnelse for oss alle,
og du får det så fint fram i måten du formidler det på .
Takk igjen for flott innlegg.
Jeg ble bare SÅ glad over å høre at du har det bedre ,
det gleder mitt hjerte ♥
Ønsker deg fine dager og at du får en god helg.
Klemmer fra Anne

Anonym sa...

heidi sa...

En utrolig viktig påminnelse. Ord har makt. Og det vi ikke sier, men viser. Du er bare GOD!!!! Stor klem

Kristina, nord i bygdo sa...

Tusen takk for viktige ord Spirea. Så spennande du fortel det med eksempel fra levd liv. Ord har verkeleg makt, det er sikkert. Eg vil øve meg på det same som deg :)

Er spent på kva du vil fortelle oss i neste innlegg. Kan det vere det eg trur det er? Hmmm... vente og sjå. Er i alle fall veldig glad for å høyre at du har det godt. Heldigvis kjem det alltid sol etter regn, og blå himmel etter mørke skyer. Velsignelser venter oss heile vegen.

Ha ein velsigna dag skjønne deg. Stor klem fra Kristina ♥

perler-og-prestekrager sa...

Vakkert skrevet. DU er fantastisk!Stor klem fra ei som beundrer deg og din unike evne til å se ting, reflektere over ting og formidle ting!De viktige tingene <3

ynde sa...

♥♥♥
- treng ikkje fleire ord, du fekk sagt alt!

Glad for at du har det bra.
Ønsker deg ei god helg,
klem Kjersti

Anonym sa...

vi er visst på samme spor denne gangen også vi, ikke første gang det har skjedd.

Minsten på 8 kom ut en sen kveld for noen dager siden, han hadde ligget og tegnet i senga. Jeg får et ark med flere tegninger og de nydelige ordene: Til mamma. Du er snill og grei og koselig og finest. Man kan ikke annet enn å smelte. :)

Kjempeklem til skjønne du!

EIt pust i kvardagen sa...

Hei du.
Eg har dessverre ikkje fått vert innom bloggen din på ei stund, tida har liksom ikkje heilt strekt til her hos meg....men no er eg i alle fall innom igjen. Og det er ein fryd! Du skriv SÅ fint! :)
Kjempeflott innlegg (igjen!). Dei små har så mangefine ting sei seier, dei er dønn ærlige, og det er så godt av og til. :)
Alle har vel opplevd at nokon seier noko om ein, som ein faktisk kan forstå sjølv om ein er i ulandet...det er fælt korleis voksne menneske heile tida skal dømme kvarandre.
Kvifor er det slik? Er det rart at ein har vanskeleg å vere fornøyd meg seg sjølv, når ein ikkje blir godtatt av andre?!

Leste også innlegger før dette, og må berre sei at det traff meg midt i hjertet! Eg går igjennom ein tøff tid sjølv no, og det var godt å vita at eg ikkje er åleine. Eg følar det nett slik at eg ikkje heilt har kapasitet til meir enn meg sjølv nett no.
Takk for at du set ord på det som er vanskeleg! Det er fint å ta del i!!!

Håpar du har det bra, og at formen er stigande. Håpar det også snart blir vår, slik at me kan gleda oss litt over varmen og sola. No er det i alle fall helg, og eg håpar du får rom for litt avslapping. God helg til deg og dine! :D

lene sa...

du skriver alldeles treffende og bra. tusen takk. ta godt vare på deg selv.god helg. lene

Sonja sa...

Ganske ofte skriver du noe som treffer meg helt spesielt. Jeg er for tiden i en lei situasjon der jeg har vært utsatt for sladder.Usanne rykter.Det gjør vondt. Jeg skulle ønske at vi alle var bedre på å skryte av hverandre i stedet for å tulle slik. Takk for nydelig innlegg igjen. Du er så varm og god. God helg. Sonja

Anonym sa...

Nå har jeg både ledd og vært irritert. Men morsomt var det i utlandet med "hyggelige" jenter på nabobordet.Så gøy dere svarte.

Jaja, man skal passe seg litt for hva man sier om andre og til andre.
Takk for din morsomme måte å minne oss om dette på.

Så bra du har det bra. Det gleder meg.

Ha en kjempefin helg, da.

Klem M

Miriam sa...

Ja, dette er sanne ord. Jeg tenker tilbake på alle de rare situasjoner jeg også har vært i, der noen har trodd jeg ikke har hørt og sånn. Verst er det når slikt rammer barn, som ditt har erfart. Leit altså men glad alt er vel igjen. Glad er jeg og for å høre du har det bra. Oppi alle dine ting. Jeg syns du er steintøff. Som en annen over her sa så digger jeg denne bloggen og du er virkelig helt unik. Finnes ikke maken til blogger med så mye omsorg og visdom. Takk, tusen takk. Glad jeg fant deg. Måtte bare si det. Hilsen og klem. Miriam

Katrine sa...

Hvilken glede får en egentlig av å snakke stygt om andre? Hva godt kommer det ut av det? Jeg tror faktisk ikke det gir verken glede eller goder, verken for seg selv eller andre. Du er tøff som sier fra, og stiller opp for deg selv. Tenk at du klarte å si i fra. Jeg er imponert. Samtidig er jeg ganske sikker på at dette gjorde deg ferdig med hendelsene, i stedet for å få vondt i magen og grunne på utsagnene.

Fine ord, glade ord, rosende ord og positive ord. Det er bra. Datteren din er allerede en mester på dette. Takket være deg. Takket være mammaens fokus. Heldig datter. Heldig mamma. Fin mamma.

- og gratulerer til deg med overstått eksamen! Du har klart det. Du har gjennomført en bragd. Jeg håper du er fornøyd, og at energi og overskudd er på vei oppover.

Du traff meg med den siste kommentaren din. Det er knapt noen av mine nærmeste som forstod at dette ble litt heftig. Det gjør du. En hjertevenn. Alt som skjer er massivt, overveldende og energioppslukende. Det var tøft å plutselig være helt alene uten Lykke og Christian, og bare skrive oppgave, vaske, og planlegge. Jeg holdt på å bukke under, men så reiste jeg til Østlandet og leilighetsprosjekt. Satte ting i perspektiv. Skulle ikke la det skje. Trengte en pause.Ikke alt trenger å bli gjort på en gang. Du vet, en er god nok likevel. Litt avslapning, ikke tenke så mye, og ikke ta alt så seriøst.

Ting tar tid, og tid gjør bra.

Jeg sender deg en haug med glade tanker, og ønsker om en vidunderlig god helg. Nyt den i store magedrag. Jeg håoer den bringer både latter, smil, og herlige stunder. :-)

Fjordheim sa...

Flotte ord. Er mye bedre å oppmuntre hverandre.
Er så lite å hente på å snakke nedlatende om hverandre.
Alle har vi brukt for oppmuntrende ord.
Alle blir bedre av noen positive ord.
Ønsker deg en velsignet god helg :)

maren sofie sa...

så søt du er spriea! jeg synst d her var velldig bra skrevet. d erl jo sånn d er med alt vi sier. vi må passe på. jeg vil også øve meg på å snakke bedre om folk.fint du har d litt bedre.glad for d. go helg nydelige deg. varm klem fra maren sofie

Refleksjon på livsvegen sa...

Framsnakke er betre enn å baksnakke :-)
Glad du har det betre!!

God helg klem frå Sigrid

Anonym sa...

Så flott innlegg skjønne deg:)eg leste eingang om to som satt på ein buss og diskuterte et barn i ein barnehage og bak satt bestemora huff nei har me ikkje noko godt å sei om andre så bør ein la vær.
Synest det er vondt at det begynner så tidlig som i barnehagen at de snakker om kvarandre dei små,men vi er jo forbilde!


Så flott å høyre at du er bedre,godt å høyre❤❤
God klem fra Lillian

Tina sa...

Hei!så god du er til å skrive.Også skriver du om viktige tema.Dette er kjempe viktig å tenke på,og jeg liker hvordan du trekker inn egne erfaringer og bruker de i innleggene! vakkert skrevet. ønsker deg en fin lørdag. varm klem fra tina

aslak sa...

flott skrevet spirea! god helg!

Camilla Malvine sa...

Gode Spirea! Takk for utrolig koselig kommentar på bloggen min igjen, jeg må bare beklage at jeg ikke har svart før nå. Jeg har ikke vært innom min egen blogg på nesten en måned, og har ikke sett kommentarene heller... men din blogg er jeg innom hver eneste dag! Du har den beste bloggen jeg vet om! Jeg er bare ikke alltid så flink til å kommentere når jeg er her<3 Hvordan har eksamenen(e) din(e) gått? Bra å lese at du for tiden har det bra, det gjør meg glad :) Stor klem til deg og alle dine! Bless

Unknown sa...

Skulle bare innom med en klem også hadde du jommen skrevet et nytt innlegg! blir like glad hver gang jeg! :-) Du skriver helt fortryllende om tema som er viktige for så mange av oss. Takk for påminnelsen om framsnakk! det er noe jeg skal ta med meg videre. Vi jenter kan vel være særlig dårlige på nettopp baksnakk....
Håper du har en flott lørdag. Og at du ikke lar deg stresse av å ha blogg (jmfr forrige innlegg. ) Du er best.
Klemmer fra Elena

Linda Karin sa...

Å, så herlig innlegg! Ikke alt i innlegget er herlig så klart, men det jeg sitter igjen med er bare de gode ord fra din skjønne datter og oppmuntringen om det å tale vel om hverandre alltid! Det minnet meg på en gang da jeg bodde i Kenya som 19-åring. På stedet jeg bodde var det et lite lokale hvor jeg og tre norske venninner skulle spise middag. Mens vi ventet på maten så vi to somaliske jenter på et bord ca 3 meter ifra oss. Og vi begynte å snakke om hvor vakre vi syns disse var. Plutselig kommer en av dem bort: " Er dere norske?", med klar øst-landsdialekt!! Wow, snakk om å gå i speedfart gjennom hva vi nettopp hadde pratet om!! Det var veldig godt å minne seg på at vi hadde bare snakket fint om de! De var to søstre fra Norge med en historie jeg aldri kommer til å glemme...
God helg! Veldig glad for å høre at du har bedre dager!!
Klem :)

Venke Synnøve sa...

Du er herlig,spirea! :) og eg vil og bli flinkare til å rosa dei rundt meg,og snakka positivt...negativt føre berre til meir negativt. Og positivt gir meir positivt,og det er vel det me må satsa på!
Ha ei flott helg vidare,og godt å høyra at dottera di søve igjen :)

Blonder og perler sa...

Enda et nydelig innlegg fra deg. Et veldig viktig tema du tar opp også denne gangen. Jeg jobber med dette hver dag i jobben min, og har en stor jobb å gjøre.. Mange barn er dessverre vant til at denslags prat er ok, og da kan det være vanskelig for andre å nå fram. Men, vi kan ikke gi opp. Vi får heller gå foran med gode eksempler. Jeg synes det er fint å lese at du har det bedre, og ser fram til å lese innleggene dine framover. Jeg ønsker deg gode dager. Klem.

Nadine sa...

Lovely, just lovely, my friend. Hope you´re up an about again, and that the people around you, as yourself, smile. Blessed sunday.
Hugs, Nadine

Sissel Lindeman sa...

Hei Spirea! Nu er det alt for lang tid siden jeg har været her inne og hilset på dig. Jeg leste nettopp ditt forrige innlegg og syns det var leit og flot på samme tid. Du skriver så godt om de svære ting. Tak for det.
Og dette var vakkert. For en herlig liten jente du har og hvilken glede hun sprer. Jeg gleder mig over at du har det bedre. Må din uge blive slik du ønsker og må den bli fylt av fred og glede. Varm klem fra Sissel

Anne sa...

God klem tilbake til deg med ønske om en god ny uke .
Måtte den bli fylt av smil og glede og mange gode stunder .
Koselig du ble med på min giveaway!

Anonym sa...

så fint skrevet!<<<3

Monika sa...

Takk for dine koselig ord p bloggen. Er no p sjukehus og skal fikse opperere ei skulder :'(

Lykkemisjonen sa...

Nydelig innlegg- som alltid! :)

SV: Så koselig at du er innom, og beklager at jeg ikke har oppdatert i det siste. Har hatt så mye annet å tenke på, at den er blitt nedprioritert. Men kommer nok sterkere tilbake;) Håper det står bra til med deg, ønsker deg også en flott uke! :) KLEM

Anonym sa...

Veldig bra og viktig. Kommer det fler reportasjer om samliv etter hvert igjen og? ;>)

Spirea sa...

Hei! Ja, hvis du følger med videre, så gjør det det, vet du ;) (....det gjør i grunnen alltid det, før eller siden...) Ha en fin uke!

Anonym sa...

Hei skjønne deg:)
Me har et hus på hånd som noken skal selge privat så vi håper å få,det er renovert på utsida men inni må me gjere ein del:)
Så her flytter vi til Moster på Bømlo så blir ein ny start for alle som vi trenger,er mange grunner til at vi velger å selge og flytte og trur det blir til det bedre på mange måter sjølv om det nok blir utfordringer og men det kan ikkje bli verre enn det har vært her på mange måter så er det så rart for me har fått så masse bekreftelser på at det er rett,folk som har snakka om Moster uten å vite at me hadde tenkt å flytte der til,ting har lagt seg til rette og då må det jo være rett skulle eg tru for når veier åpner seg så må vi gå der og ikkje la oss stoppe ved motgang for vi har gitt oss for fort før men då har det kanskje ikkje vært meininga:)
Blei langt dette men men:)

Ønsker deg ei herlig veke!
Klem ta Lillian

loftkroken sa...

Så fantastisk og nydelig innlegg ♥♥ Jenta de virker så klok og søt,akkurat som mammaen sin ♥
Ord skaper og lever lenge,så vi må veie vår ord ♥
Jeg har fått ei ny venninne,hun er fra et land laaangt vekke fra Norge.Hver gang hun ser meg eller sender meg en sms begynner hun alltid med MY FRIEND,MY BEST FIEND,HOW ARE YOU osv Jeg blir så oppløftet av disse små, men vakre ord og hun mener det hun sier ♥
Slik er du også Spiera,du legger igjen ord som løfter og oppmuntrer,blir såå glad ♥

Fineste dagen til deg ♥

Barkeblikk sa...

Hei Spirea!
Jeg ble dratt inn på bloggen din etter å ha lest en forklaring på hva den handlet om. Jeg har nå lest de to siste innleggene dine og blir helt målløs. For en verden vi lever i! Du skriver godt og får meg til å vurdere meg selv og andre. Takk for nydelige fortellinger som får en til å tenke. Du er bare god :-)

Ønsker deg en herlig kveld og avslutter med en sang fra barnehagen der jeg jobbet:

"Du er du, og du duger. Du er du, og du duger.
Ingen er som deg, bare du er du.
Og derfor er du viktig, for bare du er du"

Klem fra Monica.

Livets små øyeblikk sa...

Nydelig<3

Alltid like godt å komme inn på bloggen din, har lest innlegget flere ganger men som vanlig blir jeg sittende igjen og reflektere og glemmer rett og slett å legge igjen et spor etter meg. Men jeg kommer på det til slutt;) Blir så glad når jeg hører at du har noe å feire og er spent på å høre hva det er.
Til da må du ha gode dager - varm klem:)

Bibbi sa...

Ord. Hvor viktige de er. Eller for å si det på en annen måte: Hvilke konsekvenser de gir, på godt og vondt. De lever sitt eget liv lenge etter at vi har sluppet dem ut av munnen, og noen ganger kan de ødelegge et liv for alltid. Eller de kan lege sår. Vi må virkelig behandle dem med varsomhet.... Stor klem til deg, Spirea, som deler så mye bra med oss.

salige lavendel sa...

Ja, dette er viktig! Er man trygg på seg selv og egne verdier er det nok lettere å være raus mot andre. Å snakke andre "nedover" er en måte å komme oppover selv...tror man. Takk for hilsen hos meg =) Håper du har en god dag! klem

Anonym sa...

Kjære deg!
Nok en gang et nydelig innlegg fra deg som jeg igjen kan relatere meg til. En skal være veldig forsiktig med hva man sier og gjør rundt andre for man vet aldri hvem som forstår. Må bare komme med et eksempel her. I mitt tidligere liv ( jeg har vært gift en gang før) var jeg på middag hos noen slektninger av min daværende mann. Vi var ikke de eneste som var der og de andre gjestene hadde jeg aldri møtt. Jeg ble sittende ved siden av to damer som hadde det veldig moro av å snakke nedlatende om hvor stygt det var hjemme hos de vi var hos. Etter 10 min kommer vertinnen bort og introduserer meg for disse damene og forteller hvor flink jeg har vært til å lære meg tyrkisk. Da var det to stykker som ble veldig, veldig flaue. Og jeg fniste for meg selv i skjegget ;) Ser også den når jeg har en dårlig dag og føler alt er bånn i bøtta. Så løfter jeg opp sønnen min, han legger armene sine rundt halsen min og sier mamma, mamma, mamma. Da skjønner jeg at for en liten tass så er jeg hele verden og det føles bare så ufattelig godt <3
Tuusen takk for skjønne ord kjære deg <3
Håper dagen din blir fin. God klem fra meg...

Unknown sa...

Wow altså som du kan skrive :) Kan du vær så snill utgi en bok? for mange trenger å lese nettopp det du skriver. Det er så rent og så sant. Kroppsspråket sier ofte mer enn ord og hvem er det som ikke i hvert fall har følt det- og ord kan være så farlige.

Ønsker deg gode dager du skjønne <3

Gode klemmer fra Monica

ralfefarfars paradis sa...

Et tankevekkende innlegg...synes du var god som gav dem tilsvar, jeg hadde kanskje blitt så paff at jeg ikke hadde kommet på noe. Det er godt at det er noen som klarer å si noe tilbake når onde tunger er ute og går...vi trenger vel alle å øve oss i både å snakke og tenke godt om andre. Så godt å høre at du har det bedre enn på lenge, ønsker deg en herlig maidag full av glede;) Klem fra meg.

Spirea sa...

Nå lo jeg litt her - tusen takk for komplimentet! :) Det var kjempekoselig! Blir like glad hver gang noen syns jeg burde gi ut bok... Vel, vi får se er alt jeg kan si til det... ;) God klem tilbake til deg!

Anonym sa...

Hvorfor svarer du bare noen ganske få?

Spirea sa...

Jeg svarer dem som spør om noe - og noen ganger velger jeg å kommentere enkelte kommentarer.... Jeg kan, i prinsippet, ikke svare alle - det har jeg rett og slett ikke tid til....Men jeg svarte på alle på forrige innlegg ;) så det hender jeg gjør unntak. Håper det var svar godt nok :)

Øyeblikk sa...

Ja dette var, nok eit, innlegg som fleire bør ta til seg :-) Guri så lett det er å slenga med lippa utan å tenka over at dei orda kan svi hôl i sjølvkjensla til folk. Eg har ikkje overhøyrt samtalar om meg sjølv på denne måten, men det hindrer meg visst ikkje i å tillegge andre mennesker vonde tankar om meg. Veit ikkje kvifor eg trur det er slik, at folk skulle finna så mange feil med nettopp meg, SÅ himla spesiell er eg faktisk ikkje ;-)

Klem Eli