tirsdag 8. januar 2013

Hjertespor i avisen Dagen
Jeg skrev i en liten notis, under et av innleggene min like før jul - at jeg var blitt kontaktet av avisen Dagen. De hadde bitt seg merke i et av innleggene mine - et som jeg har kalt "En viktig bestemmelse". Dette ønsket de å publisere på familiesidene sine, samt intervjue bloggeren bak Hjertespor.

Da jeg først fikk forespørselen, ble jeg helt satt ut. På en god måte. Jeg ble glad - det var en ære å bli spurt. Avisen Dagen er en landsdekkende dagsavis, med kristen profil - en avis jeg syns er veldig bra. Å bli intervjuet av dem, var umiddelbart litt "skummelt". De ønsket seg nemlig både fullt navn og bilde av meg. Etter noen ganske korte runder med meg selv - og mine nærmeste, landet jeg raskt på at jeg ikke kan gå på akkord her. Jeg skriver anonymt av flere grunner...Litt om det kan du lese om i reportasjen. Heldigvis godtok de det - og en to-siders ble publisert 17 desember.

Jeg har fått så mange hyggelige tilbakemeldinger fra dere som har lest avisen. Tusen takk! Andre har etterspurt link. Link ble sendt meg i dag, og samtidig har de lagt det ut på Dagens nettsider -  så nå skal dere også få den: HER.

Den dagen hadde jeg mellom 2-3000 innom på bloggen. Og leserantall og følgere har økt betraktelig siden. Det gleder meg - men det gjør meg også ydmyk. Jeg har grått mange takknemlige tårer over å oppleve at Gud bruker meg. En av sine minste. En som så ofte kjenner seg svak og liten, og som bærer på så mange sår. En som så mange ganger i livet har følt seg fullstendig "lost" og uten håp. En som nå er syk. Men jeg har blitt leget på mange områder, og selv om jeg ramler og slår meg fortsatt - reiser jeg meg alltid, og jeg lærer. Forskjellen på nå og da - er at tanker og følelser er endret. Jeg har innsett at det finnes alltid håp. Sår blir sakte men sikkert til arr - og Gud er en Gud som alltid kan vende det vonde om til noe godt. Det er jeg et bevis på....for i dag er jeg en tilfreds og glad jente. Og når prøvelsene kommer med jevne mellomrom, går jeg ikke lenger i opposisjon. Jeg er nødt til å gjennomleve dem og la dem forme meg. Og jeg tror og håper at jeg blir litt klokere, sterkere og enda litt mer avhengig av Gud - når jeg er gjennom....

Ingenting gleder mer enn å få tilbakemeldinger på at noe av det dere leser her, treffer hjertet, at det utfordrer, at det trøster eller gir håp, at det får deg til å tenke annerledes, at det får deg til å ønske å bli kjent med Gud, at det får deg til å tenke annerledes om dine medmennesker, om ekteskapet eller forholdet ditt.... Det er deres tilbakemeldinger som gjør at jeg fortsetter. Tusen, tusen takk - ordene deres betyr så mye for meg! Jeg vet også at flere har funnet troen i løpet av det året jeg har blogget. Tro meg, jeg har jublet av glede mer enn en gang...

Jeg har blitt etterlyst noen ganger i det siste og det setter jeg stor pris på. Men til dere som venter på mail eller bloggbesøk: Jeg har ikke glemt dere - det kommer! Jeg reiser til Oslo for behandling nå - og vet at jeg da i etterkant blir noe dårligere. Så jeg håper dere har tålmodighet med meg!
Og helt på tampen - nytt innlegg kommer om ikke altfor lenge...jeg skriver på et "juicy" et. Nok en gang om relasjoner...men det gjenstår å se om jeg tør å publisere det ;)

God uke ønskes alle mine fine lesere!
                                                                 Klem,53 kommentarer:

Kort og Søm sa...

Gratulerer med intervjuet i avisen, skjønner godt de ville ha med deg.
Du skriver så fint.

Får håpe du ikke blir for dårlig i etterkant av behandlingen din.

God uke til deg,
klem fra Fredrikke :O)

Underberget sa...

Så fantastisk at flere får høre om bloggen din Spirea! Det du deler er nok viktig for mange, inkludert meg selv. De færreste går vel gjennom livet uten sår, men noen får flere sår i hjertet og sjela enn andre. Jeg føler jeg har hatt min del så langt og blir oppmuntret av å høre at du alltid finner håp!! Takk for at du deler det du har opplevd og reflektert over til hjelp og oppmuntring for oss andre! Ønsker deg god bedring fra sykdommen og sender deg en varm klem!

perler-og-prestekrager sa...

Jeg leser, blir rørt, blir litt satt ut, blir glad- for at det finnes mennesker som deg. Jeg har har en slags dårlig samvittighet for at jeg ikke legger igjen spor her så ofte, selvom jeg er ofte innom. Men du skal vite at hver gang jeg er her inne, så legger DU igjen spor, i meg.
Også når du skriver til meg, det er så godt. Tusen takk. Jeg vil bare gi deg en stor klem, og ønske deg god bedring, ønske deg en god dag, og takke for at du deler, åpner og hjelper:)

Linn sa...

Hei vennen:):)
Jeg blir stolt av deg, du pusher deg litt og litt for hver gang:) at det du skriver gir oss andre en oppvekker det er ingen hemmelighet:) jeg måpte første gang jeg leste ditt innlegg, jeg ble helt satt ut av hvor du beskriver og ordlegger deg, og du dømmer ikke. Det er vel mye derfor du er blitt så populær, folk er ikke redd for og åpne seg til deg, og du er ærlig med oss og med DEG selv:) du aksepterer alle for den tro de har og vet hvilken tro du har. Du er flott, og du fortjener og få innleggene dine publisert i ei avis:)
Gratulerer vennen:)
Klem fra Linn:)

Marguerite sa...

Kära,fina Spirea!!!
Du finns i mina tankar,böner och tacksägelser!!!
KRAAAM!!!

Anonym sa...

Kjære skjønneste deg:)
Så utrulig flott at du fekk komme i Dagen,tenk så mange fleire du kan nå,og synest det var flott at dei godtok at du ville være anonym:)
Du skriver så at det treffer hjerte du og av og til veit eg liksom ikkje kva eg skal skrive for eg er ikkje alltid så flink med ord og uttrykke meg alltid,men vit at eg setter stor pris på deg og innlegga dine og så flott når du legger igjen ein kommentar hos meg,du er god du:))

Ønsker deg masse god bedring og lykke til med alt du skal igjennom:)

Varm klem fra Lillian

Englepappa/ Ole JN sa...

Det er alltid godt når ein kjenner at ein vert brukt av Gud! Og du gjer ein verkeleg god jobb med denne bloggen. Så utruleg mange dagar som har blitt betre, og fylt med litt meir lure tankar, av at eg har lese her! Lukke til i Oslo, og må Gud fylle livet ditt med glede!

Malys krok sa...

Så flott at du fikk komme i avisen, på dine vilkår. Jeg har før sagt at jeg er glad for at så mange leser bloggen din, og at det nå blir enda fler er jo fantastisk flott!
Må si jeg er lei meg for at du er syk, ber for deg om at Gud må være med i behandlingen og etterpå.
Det er alltid en berikelse å lese innleggene dine!
Varm klem, kjære deg! -Margit-

Anonym sa...

Hei Spirea.

Jeg er en av de som fant deg gjennom innslaget i Dagen og jeg vil legge igjen et spor av takknemlighet. Jeg har lest hele bloggen fra begynnelse til slutt og har ofte hatt tårer i øynene og kjenner meg inspirert av dine ord. Takk for at du skriver som du gjør - du har en gave fra Gud. Jeg skal på en reise i verden som innebærer å møte mennesker i alle livssituasjoner, også situasjoner vi her i Norge ikke engang kan forestille oss, og jeg kommer til å ta med meg ord fra din blogg og gi videre til mennesker jeg møter på min vei. Ønsker deg et år med glede og helbredelse.

A

amo sin blogg sa...

Gratulerer med det fine oppslaget i Dagen.
Og flott at du har fått så mange nye lesarar.
Du skriv så fint om livet, og ting det ikkje blir snakka
så mykje om.
Du er unik !
Takk for deg og bloggen din :)
Håpe behandlinga ikkje blir for plagsom for deg :)
Klem frå Anne-Mari

ynde sa...

Så flott med avisoppslag og positiv omtale, gøy!
Masse lykke til med behandling og tida etterpå. Gler meg til nye innelgg fra deg, klem Kjersti

Toril sa...

En glede at flere få lese det du skriver
og finner veien til bloggen din!! :)
For en nydelig artikkel.. Du er så god!
Masse lykke til med behandlingen..
Tenker på deg! <3 Gode klemmer din vei!

EIt pust i kvardagen sa...

SÅ fantastisk kjekt! Dette visste eg ikkje. Gratulera så mykje. Eg unnar deg det. Du skriv ås fint og så bra, at det var kjekt at også anna media fanga dette opp. Kanskje dette berre er starten på noko, hehe?

Godt nyttår til deg i alle fall. Håpar du har hatt ei fin feiring med familie. Tusen takk for koselig kommentar på min blogg, det varmar alltid like mykje. :) Gledar meg til følgje med deg vidare. Stå på! :) Klem til deg.

Anonym sa...

Kjære Spirea.
Dette var meget hyggelig lesing. Jeg har lest avisen, og det er topp at du kom inn der.
Men det du skrev i innlegget nå, etter det avisgreiene, at du er en tilfreds og glad jente i dag, - det rører meg. TAkk til deg og takk til Herren, som har leget dine sår.
Du er en fantastisk solstråle i vår midte. Stå på.
Klem M

oppsummert sa...

Jeg har også noen innlegg jeg ikke vet om jeg tør publisere. Det handler ikke så mye om leseren, men om meg: Er jeg klar for å dele dette? Bryter det med noen prinsipper jeg har? Vil avsløringen avkle mine nærmeste den beskyttelsen de trenger? Jeg bruker navn i bloggen, men vurderingene må gjøres også når en blogger anonymt.

Gratulerer med flere lesere. Sånt er hyggelig, men som du sier: Litt skremmende også. Det medfører et større opplevd ansvar fordi mange lesere innebærer dårligere kontakt. Med en liten leserkrets har en bedre følelse med hvor grensene går, for en selv.

Jeg håper at behandlingen fører deg dit du trenger å komme.
Bruk tiden på det som gir den energi og mening. La det styre mer enn forpliktelser. Jeg tror at det viktigste likevel blir ivaretatt: Deg selv og dine nærmeste.

Stor klem og lykkeønskninger sendes deg!

Sylke Feldhusen sa...

Takk for linken, da fikk jeg også lese intervjuet med deg - og lykke til med videre blogging! Ønsker deg alt godt med behandlingen du skal gjennom!

Klem

Celia sa...

Det måste kännas som en rejäl uppmuntran för dig att fortsätta ditt skrivande.
Nästa steg är väl en egen bok skulle jag tro.
Önskar dig framfång i allt!
Gud välsigne dig och de dina!
Många kramar!

aslak sa...

Herlig innlegg. alt godt. aslak

katarina eidsvåg sa...

du er bare en skjønn en.liker deg og bloggen din så godt.du sprer virkelig godhet og som ei anna her skrev,så syns jeg du ikke dømmer i det hele tatt og det er nydelig. har oppleve så mangen kristne som dømmer. men du snur litt på mye av det bilde og jeg er en av de som har nærmet seg gud igjen. du er god. klem fra katarina

Miriam sa...

Hurra :-)
dette er fantastisk! nydelig innlegg.ble så glad nå.ønsker deg gode dager fremover. dette året skal du bli frisk.det tror vi på!! varm klem fra miriam

Refleksjon på livsvegen sa...

Vakre gode snille Spirea!
Lukke til med behandling..

Og takk for at du er villig!

varm klem

Malin sa...

Gratulerer! Det er jo en grunn til at det er så mange lesere som kikker innom her. Du skriver jo så godt, og jeg vil tippe, treffer mange. Selv er jeg ganske religionsskeptisk, faktisk så vil jeg si at jeg tidvis er ganske så religionsfiendtlig. På tross av det rører du meg i så godt som hvert eneste innlegg - det er ganske godt gjort det;)

Gleder meg til neste innlegg:)

Klem Malin

camilla sa...

Så gøy!:)er glad at flere finner veien til deg og din blogg:)Her er det noe vi alle sammen har godt av å lese tror jeg...og mye som mange vil kjenne seg igjen i...
Mine tanker går til deg..i en tøff tid...og jeg må bare legge meg flat av beundring for den gode jenta du er...som midt oppi alt ditt, bryr deg om alle andre...
<3
Du er helt spesiell...:)
Ta godt vare på deg selv kjære deg...
Tenker på deg:)
Mange gode klemmer:)

VeroNot sa...

Så flott! Du er så verdifull - husk det!
Og jeg håper dagene dine fremover blir gode selv om det motsatte skulle skje.
Godt nytt år til deg Spirea! :-)
Klemmer fra meg

Sonja sa...

For et herlig innlegg! jeg blir så glad,for hvis det er noen som fortjener publisitet så er det deg! avisen er bra syns jeg og jeg leste den den dagen. du er bare så god!kjenner deg ikke mer enn gjennom blogg men blir stolt på en måte ;-)
sonja

maren sofie sa...

Fantsatsisk!!:) du fortjener alle gode ting !!klemm

Anonym sa...

♥ ♥ ♥

Tina sa...

Tenker på deg i dag, spirea. vet det er tungt. du er verdens beste og nå skla du bli frisk snart!!!!
tinaklen

Rikke Løw sa...

Du rører meg igjen. Du rører alltid med hjertet mitt, og jeg er litt som Malin skivr over her. Litt kritisk og skeptisk til religion. Men du treffer. Uansett. Takk skal du ha. Lykke til med alt du skal gjennom i Oslo nå. Mange klemmer fra Rikke

Fredrik sa...

Moro! :^) Ikke rart de oppdager det vettu! God uke. Fredrik

Unknown sa...

gratulerer med dette,skjønningen! veldig gøy at du fikk lagt det ut.har ventet på det.gøy at så mange var innom deg og at det har økt leser-antallet ditt! jeg leste et av innleggene dine på en jenteklubb i går. det slo an!! nå håper jeg dine dager ikke blir så dårlige som du fryktet. varm klem fra Elena

Nadine sa...

Been a while again. Sorry bout that, but you know, I´m always busy ;-) Congrats btw, this was wonderful news! Thanks a bunch for sharing. Oh, and did I tell you the boy came allready? Don´t know if I mentioned it in the mail. See ya soon, sweetie. Huggies from SA

Unknown sa...

Så gøy da!!! Det var et fint intervju og det innlegget ditt er en av mange favoritter. Jeg har lest det høyt for kjærsten og han likte det også!! :-) :-) Jeg håper du tørr å skrive om sånne juicy greier da. Er spent på det. Men så skjønner jeg om det krever litt da. Syntes "oppsummert" oppsummerer det så bra ;-) Ha gode dager og ta vare på deg og dine nå. klemklem fra silje

Hjem & Glede sa...

Kjære Spirea!
Gode klemmer på din vei...
Take care.

Camilla.

Frk Elton sa...

Dine ord trenger å bli lest av så mange som mulig, herlig at du blir publisert i avisen da :)
Gleder meg til det juicy innlegget :) Du vet du setter i gang tankeprosesser hos mange og det er aldri dumt :)
Ha en fantastisk dag :)
Klem

Hos oss i Nøkkeldalen sa...

har lest reportasjen no, den var kjempefin!! Nok ein gang, takk for at du bloggar! og lykke til med behandlinga! klem

rine-mor@online.no sa...

Vi er mange som føler oss som hans minste! Men sammen er vi sterke Spirea ♥♥♥ ønsker deg masse lykke til i Oslo!! Og når du har kommet deg igjennom dette..ja da TØR du å publisere!!! Tro meg!! Ønsker deg Guds rike velsignelse. Klem fra meg ♡

Spirea sa...

Malin, denne kommentaren ble jeg glad for! Ikke nødvendigvis fordi du mener du er både religions-skeptisk og fiendtlig, men fordi du likevel leser bloggen min og blir rørt. DET rørte meg! Lite ante jeg om hvor du står, men takk for at du er ærlig om det.
Og når det er sagt - så er det en stor forskjell på religion og kristendom - og jeg anser meg ikke som religiøs, men kristen ;) Forstå det den som kan. Men i de aller fleste religioner strever man for å oppnå alt fra nirvana til å bli et bedre vesen i neste liv. I kristendommen er det en som har fikset alt, og vi trenger ikke styre med det der...
Nå fikk du sikkert fnatten av å lese akkurat dette kan jeg tenke - men så fikk jeg en sjans her til å si noe om hva jeg mener om religiøsitet selv ;)
God klem din vei!!

Spirea sa...

Tusen takk alle sammen for nydelige kommentarer. Dere rører meg, nok en gang, til tårer. Det er godt å vite jeg står sammen med noen. Dere er unike <3 Mange klemmer fra meg

Spirea sa...

Takk for denne responsen - og for at du valgte å legge igjen et spor. Du rører meg virkelig,det skal du vite - og jeg er bare så utrolig glad for - og kjenner meg så ydmyk over at du velger å ta med deg noe av det jeg har skrevet - og gi videre. Takk for det! også vet jeg litt om det å reise og møte mennesker i forskjellige og vanskelige livssituasjoner - jeg vet det vil kreve mye av deg, på mange plan - men jeg vet også at du vil finne din styrke i Herren. Må Gud velsigne deg og denne reisen som ligger foran deg. Ønsker deg alt godt. klem, Spirea <3

rine-mor sa...

http://www.youtube.com/watch?v=Y8cX6SHtxeE

rine-mor sa...

Til deg!!!!!

Spirea sa...

Tusen takk. Det var en nydelig og sterk sang - og den gikk rett i hjertet på meg. Akkurat en sånn sang jeg trengte i dag, så takk, rine-mor - her tror jeg du fulgte mer enn bare deg selv ;)
Og takk for alle de fine kommentarer du legger igjen - du har en stor evne til å oppmuntre.
Klem til deg!

camilla sa...

Hei Spirea:)Ville bare innom deg og høre hvordan det var med deg...sender mange gode klemmer din vei:):):)

Spirea sa...

..og jeg var nettopp innom bloggen din en tur! To sjeler, en tanke? ;) Takk for at du spør - det går over all forventning i grunnen. Hadde trodd, av erfaring, at jeg ville vært dårligere nå - men er mest trett i grunnen. Og litt omtåket (men det er jo ikke noe nytt ;)) Hjemme igjen og nå ser jeg frem til en, forhåpentlig, nokså rolig helg. Mange klemmer tilbake med ønske om en fin helg til deg <3

camilla sa...

Hei igjen:)nå skal du bare slappe av og ta vare på deg selv:)Det haster ikke med den mailen...:)!
Har god tid:)!!
Og du...tusen takk for alle gode ord fra deg...Det betyr veldig mye:)
Ønsker deg en god kveld:)Tenker på deg:)
God klem fra meg:):)

camilla sa...

Haha...ja,jeg så det!Og nå MÅTTE jeg jo bare svare igjen:)hehe...
(i like måte :))
kommer nok innom igjen imorgen skal du se...og ønsker deg god helg:)
Klemmer <3 <3 <3

rine-mor sa...

Elsker musikk og hva den kan formidle ♡ masse god helg skjønne du. Må du finne styrke og hvile!! Klem tilbake

Fjordheim sa...

Så flott at du fikk det innlegget inn i Dagen.
Abonerte på den før, men har et opphold nå.
Du har en stor tjeneste i det du driver med.
Så flott at du får mange tilbakemeldinger på
at det har vært til hjelp for folk.
Håper behandlingen gikk bra og at du
får ei herlig helg :)

Rikke Løw sa...

Linken virker ikke lenger.... :-( Så synd.

Photo-Me-Life sa...

Det er ikke rart de grabba tak i deg for du tar opp viktige tema, som folk ikke snakker om, litt tabu men akk så reellt. Det skulle vært mange flere av deg, kan du ikke klone deg?

Nå er klesvask 3 underveis, føler jeg må skylle opp alle klærne vi har kjøpt til mirakelgutten sånn at det blir mykt samt ikke lukter butikk og plast. Jeg har nettopp vært ute å kjøpt en vakker uro til å henge over sengen, helt merkelig å sitte på sengekanten å se en uro med skjønne bamser som går rundt mens nydelig musikk spilles...Å tenke: om litt!!!! Det er ikke lenge igjen, å det kan jo selvsagt skje nårsomhelst. Jeg håper jo han holder seg så lenge som mulig der han skal bo akkurat nå slik at han kommer frisk ut å vi kan reise hjem etter ett normalt fødselsopphold. Men jeg er klar om noe skulle skje, å når noe skjer så skal det blogges, kamera og maskin skal være med i fødebaggen så det skal oppdatteres :) Angående bekkenet er det bare en ting å gjøre, det er å ikke gjøre noe som helst rett og slett. Heldigvis har vi en god sofa!

Katrine sa...

Jeg er stolt av deg. Stolt av det du får til. Stolt av de vakre ordene og budskapene du sender. Stolt av at du reiser deg og står etter alle prøvelser og tøffe hendelser. Stolt av at du hjelper andre både med ditt arbeid og dine ord. Stolt av den du er. Stolt av å være en ørliten del av livet ditt.

Du er ikke liten, du er stor. Du har et stort hjerte for menneskene rundt deg og de du er glade i. Du viser ømhet, varme og omsorg også for menneskene du ikke kjenner. Du er unik.

Etter en juleferie - lengre enn planlagt, med ro til å finne meg selv igjen og finne tilbake til alle de små gledene som finnes i hverdagene er jeg nå tilbake. Jeg er tilstedet, jeg følger deg, og sender deg gode tanker. Du trenger det nå. Bruk energien din på behandling, og kamp.

Takk for skjønne ord. Tårer i øynene og følelser helt inn i hjertet får jeg av deg gang på gang. Du er fin. Nyttårsønsket ditt er bra. Slike ønsker blir vi bedre av. En stor klem sendes din vei. <3

Malin sa...

Jeg så ikke at du hadde svart på kommentaren min før nå. Å si at jeg er religionsfiendtlig blir kanskje feil. Men jeg mener at det er så utrolig mye forferdelig som skjer (og har skedd) i religionens navn, at jeg ofte har tenkt at religion er en uting. Men jeg innser selvsagt at dette handler om mennesker og ikke religioner i seg selv. Hadde ikke kirstendommen, islam osv. eksistert hadde mennesker likevel funnet på andre "legitime" grunner for å undertrykke andre mennesker. Så jeg er skeptisk (og fiendtlig) til måten religion blir brukt på, er vel en mer riktig måte å si det på.

Jeg har også mange dårlige erfaringer fra eget liv, med religiøse (da først og fremst kristne) mennesker. Som gjorde at jeg lenge satte likhetstegn mellom kristne mennesker og trangsynthet, uforstand og livs-begrenselse. Senere har jeg selvsagt lært at det slettes ikke er sånn, og at jeg hadde bare vært uheldig i møte med mennesker. Men likevel sitter den gamle fordommen der bake. Og da jeg først fant bloggen din (tror det var via mrs. Hardy) så tenkte jeg først "blæh, en sånn en blogg ja", men så fortsatte jeg å lese av en eller annen grunn. Og plutselig hadde jeg lest at du hadde skrevet. Og glad er jeg for det! Din blogg er en av de som virkelig gir meg mye!

Når det gjelder hva jeg selv tror på, så vet jeg ikke. Det eneste jeg vet sikkert er at jeg har dette ene livet, og da tenker jeg å leve det. På best mulig måte;)

Klem tilbake;)