torsdag 9. januar 2014

Hvor er du på vei?

"Kor du ska?". En nysgjerrig barnestemme fanget meg i det jeg hastet forbi huset med den høye hekken. Jeg stoppet opp, men så ingen. "Kor e du på vei, då?" spurte stemmen igjen, på kav siddis. Der, i topppen av et tre, satt en liten pjokk og dinglet med beina.

"Jeg er bare ute og rusler, jeg", svarte jeg, som sant var. "Men har du `sje et mål?" sa den lille luringen forundret . I stedet for å svare, spurte jeg hva han drev med der oppe. Han likte å sitte der og kikke på folk, sa han, det er jo så mange rare mennesker... "Sånne som meg?" spurte jeg og smilte. "Ja" sa gutten med et flir - og var fast bestemt på at jeg nå måtte si hva som var målet mitt. Jeg hadde ikke et. Gutten skled nedover treet. Så tok han en sekk som sto der nede, slang den på ryggen og ruslet sakte mot huset sitt. Med et alvorlig blikk så han på meg og sa "Eg ska inn og gjør lekser nå. Det e sje så løye, men pappa sier det e viktig å ha mål i livet!". Så lo han litt av sin egen veslevoksne væremåte, og spratt av gårde.

Den lille, snodige samtalen med en liten tannløs tass på min vei, glemmer jeg ikke så fort. Jeg gikk en tur, i et av Stavangers beste boligområder. Vår i anmarsj og nydelig sol. Humøret den dagen var ikke noe å rope hurra for - jeg var lei meg, nettopp ute av et forhold, livet var litt kaotisk - og jeg vandret rundt på måfå. Uten mål og mening.

Som jeg ofte gjør når jeg er ute og vandrer, gikk jeg og småsnakket litt med Sjefen der oppe. Jeg sa til Ham at jeg ikke visste veien videre, følte meg tom og syns virkelig ikke det var så stor mening i noe som helst. Jeg husker jeg hvisket "hva nå, Gud?"

Like etter hører jeg stemmen fra oven. En stemme som tvinger meg til å tenke gjennom hvor jeg skal, hva som er hensikten - og som råder meg til å sette meg mål. En liten guttepjokk. Han skulle bare visst at den dagen, hjalp han meg til å snu rundt på hele min triste tankerekke. På vei hjem fant jeg ut at livet hadde en hel masse mening, og nye mål for fremtiden ble satt. For han har rett, han lille, at det kan være lurt å vite hvor man skal. Andre ganger blir veien til mens man går. Men uansett - har jeg lært, at man skal ikke kimse av hverken barn eller Gud, for de kan jommen hjelpe når man minst aner det - og få deg til å smile igjen og se lyst på veien videre.....

                        Klem, 
♥ Godt nytt år til deg som leser! Jeg håper starten på dette året, så langt, har vært bra! 
Og hvis du er som meg, har du kanskje sortert litt av året som var, reflektert over hva som 
var bra, hva som var mindre bra, hva du skulle ønske ble annerledes 
- og kanskje har du satt deg noen nye mål og ønsker for det nye?
Må 2014 bli et år der det regner velsignelser! 

♥ Takk også til alle som sender mail, legger igjen kommentarer og som følger bloggen. 
Dere gjør meg så glad!! Jeg klarer ikke helt å "følge opp" like godt som før, for jeg er jo noe tilbake i jobb - og har fortsatt et sykdomsbilde som svinger....
Bare vit at jeg setter uendelig stor pris på alt engasjement, og jeg prøver få besøkt 
blogger og svart på mail så ofte jeg klarer! :)


52 kommentarer:

Tonje sa...

Nydelig ♥

Miriam sa...

Så sant! Barn kan lære oss så mye :-) Fint innlegg. Jeg gjør meg massevis av tanker når et år slutter og et nytt begynner. Det hører med å tenke etter. Fint at du skriver om dette. Håper som deg at dette året vil gi mye velsignelser. Ønsker deg det beste. Klemmer i bøtter og spann fra Miriam

Anonym sa...

Hello There. I discovered your weblog using msn. This is a very smartly written article. I'll make sure to bookmark it and return to read extra of your useful info. Thanks for the post. I'll certainly comeback.

Hjem & Glede sa...

Herlig innlegg kjære Spirea !
Riktig godt nytt år ønskes deg av hele mitt hjerte!
Jeg sender deg masse deilige blomster i tankene:))))

Smil og klem
Camilla .

Livet, døden, kjærligheten og bamsemums sa...

Så fint! Eg har summert opp 2013 på bloggen min, men ikkje sett noko mål for 2014. Men har tenkt litt idag, har ein liten time-out denne veka, og tror at det å av og til "ta seg til rette", rett og slett vere der for nokon utan å bli spurt, er eit av måla. Ikkje vere redd for å bry seg!

maren sofie sa...

Dette har jg tenkt mye på!!! Jeg settr mg allti nye mål v et nytt år å jg ser frem til alt som skal skje. Fint skrivd, som allti ;)) Godt nyttår fra maren sofie

Bustenellik sa...

Det er makt i de foldede hender... Godt nyttår!

Katarina Eidsvåg sa...

Signerer denne! Godt sagt :-) Varme klemmer fra Katarina

Unni sa...

Å så fint innlegg. Optimistisk og med håp om bedre tider. Slik må vi alltid leve, i håp til Gud og hverandre. Jeg har kjempestor tro på at dette året blir bedre for deg spirea, og forhåpentlig også for flere som har hatt det vanskelig. Sender mine varmeste tanker og gode klemmer din vei. Unni i Kr.sand <3

Venke Synnøve sa...

Fint å ta sånne små samtalar som teikn frå oven...og for ein fornuftig gut :)
Godt nytt år,spir

Petrus og Petrine sa...

Godt nytt år til deg og dine. På vei til og fra jobb har jeg tankeflukt og jeg tenker oftere og oftere på at jeg snart burde velge en ny vei.... Fordi jeg gruer for kjøreveien min

Linn sa...

Hei vennen:-)
Så perfekt timing på dette innlegget:-) jeg går nemlig nå uten mål og menig...vet ikke hva jeg vil eller hvor jeg skal videre i livet...sliter med og finne meg selv, og hva som passer for akkurat meg. Jobb og fremtid..helsa er heller ikke på min side, og jeg begynner å gå tom for tollmodighet.
Så derfor kom dette innlegget midt i en tid jeg virkelig trengte og lese noe slikt. Takk fine du for at du skriver og deler.

Stor klem fra Linn

Toril sa...

Fantastiske Spirea. Så fint å lese det du skriver... Du har en unik fortellerevne, og en egen evne til å formidle håp og framtidstro. Godt nyttår til deg og dine!! Må Gud velsigne deg riktig i tiden fremover. God klem fra sunnmøre :)

Linda Karin sa...

Så herlig historie! Jeg tenker på hvor utrolig flink du er til å møte dine omgivelser og tenke gjennom det du møter på. Iblant når jeg leser innleggene dine tenker jeg du har fått en egen gave med å få folk i din vei og se din oppgave i det hele ;) Du oppmuntrer meg til ikke å ta et møte med andre mennesker for gitt, til å tenke gjennom hva de har velsignet meg med eller hva jeg kan gjøre for dem. Må Gud la det regne velsigner over deg i 2014! Klem fra Linda

Linda Karin sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Mandelhjärta sa...

Takk for nok et fint og tankevekkende innlegg! :)
Gud ser alt - selv om vi kanskje ikke alltid "merker" det... Han bruker alle, store som små.
Ønsker deg alt godt for det nye året! :)
Varme tanker og klemmer til deg.

Livet i Casa Didriksen sa...

Ja barn kan ofte si mer enn de selv aner..

amo sin blogg sa...

Fint innlegg Spirea.
Du skriv om så mange viktige tema.

Takk for fine besøk hos meg.
Eg set stor pris på det !
Klem frå Anne-Mari

Englepappa/ Ole JN sa...

Godt nyttår, Spirea! Dette var eit fint innlegg. Ei god påminning om viktige ting i livet - og at både barn og Gud er gode å ha!

Kristine sa...

Takk for nok et fint innlegg! Du skriver så bra, og det du skriver treffer rett i hjertet. Sender en klem din vei, med ønske om et godt 2014 :)

Anonym sa...

Unknown sa...

Takk for at du delte dette. I dag har jeg det slik du hadde det den dagen. Jeg ser ikke mål og mening. Så skriver du dette, helt ut av det blå? Noen ganger tror jeg du skriver innlegg som Gud vet vil treffe noen av oss som leser spesielt. Takk. Du har en helt unik blogg. Elena

Nadine sa...

So happy to see you posting again, sis. All the best for the new year and loads of blessings from the Lord. Hugs and kisses. Nadine xxx

gutt 18 sa...

TAKK

Anonym sa...

Den var god den. En deilig og fin påminnelse i begynnelsen av et nytt år. Du gir alltid mye å tenke på, og også noe å rydde vekk.
Takk at du er som du er.
Må du ha en fin dag, og et flott år, og snakk ofte med Han oppi der du. For det får jo vi også glede av...
God klem M

Unknown sa...

Nydelig historie om hvordan Gud bruker de minste til å lede sine største ;-) Likte denne kjempegodt. Takk for alt du deler. Masse klemmer fra Silje :-) GOD helg, søta!

Aslak sa...

Flott! Hilsen Aslak

rinemor sa...

Herlig ;) Godt nyttår kjære du ;) klem

rinemor sa...

Herlig ;) Godt nyttår kjære du ;) klem

Glede sa...

Tusen takk !! ;)
Klem

VeroNot sa...

Hei søte du! :)
Håper du har en god start på 2014 og ønsker at resten blir topp! :)
Her smiler livet igjen, fått fast jobb (kontrakt i februar), har det veldig bra sammen med mine 2 og lever livet slik det er. :)
Mange gode klemmer til deg fra meg!

Fabelaktig sa...

Hei og takk for hyggelig hilsen inne hos meg :)
Godt nytt år ja :) Jeg håper du har hatt en god start på året.

Jeg har det bra. Håper livet er godt.
klemklem

Anonym sa...

Så veldig sant og fint det du sier her. Det ga meg mye! Mvh Birte

Anonym sa...

Jeg vet ikke hvor jeg skal. L

Unknown sa...

Godt Nyttår kjære vakre deg :) Takk for at du igjen deler av deg og en vakker historie igjen <3

Håper du har hatt en fin start på det nye året !

Gode klemmer fra Monica

Malys krok sa...

Først vil jeg takke for at du er som du er og for at du skriver slike ting som får en til å tenke.
Veivalget er sannelig viktig, og godt er det når en har funnet den rette. En må ha hjelp for å følge den veien hele livet. I innleggene dine er det alltid noe å hente i så måte. Du skriver så riktig og godt.
Så vil jeg si jeg er glad for at du tenker på meg. Min mann er på sykehus for hjerteinfarkt, men det går heldigvis bra nå.
Ønsker deg og dine alt godt for det nye året. Og du, tanken er gjensidig. Klem og hilsen til gode deg.
-Margit-

Tina sa...

Tusen takk for at du skrev dette og la ut dette akkurat nå. Jeg trengte lese dette i dag. Håper du har gode dager, spirea. Tnker på deg. hilsen Tina

MissMette sa...

Så vakkert og tankevekkende historie du deler ღ
- dette trengte jeg definitivt å høre nå... Jeg har
hatt en lengre bloggpause, og planen var å starte
opp med bloggen nå på nyåret... Det var veldig
kjekt å være tilbake kjenner jeg, og sakte men
sikkert titte litt rundt til bloggvenner og bli litt
inspirert igjen :) Ikke helt i form og dagene går
mye opp og ned - men jeg har et mål, jeg bare
vet at det tar litt lengre tid å nå i forhold til andre ღ
- men det gjør ingen ting, her tar jeg en dag av
gangen og prøver å gjøre det beste ut av det...
Håper du har hatt en fin start på året og så ønsker
jeg deg alt godt fremover - masse klemmer sendes
dine vei og igjen, tusen takk for et flott innlegg ღ
Klem fra Mette

Marie sa...

Desse fine refleterte småstykka dine får alltid tankane i sving.
Lurer litt på kor eg er på veg for tida... Av og til tar livet uventa vendingar...(jobbrelatert). Stolar litt på opne og lukka dører, men er sanneleg ikkje sikker.

Ha ein fin sundagskveld :)

Fjordheim sa...

Ja hvor er en på vei? Hva vil et nylig påbegynt år bringe?
og hva vil en ha ut av livet? Skulle gjerne visst hva Guds plan er
Men det må en bare prøve seg frem med seg det ut for.
Har gått så feil mange ganger, og skulle så gjerne ønske jeg
visste hva Han ville jeg skulle gjøre.
Har tenkt å ta det litt mer med ro dette året, og
det startet jo bra med ei uke i Torrevieja sør/øst i Spania.
Ikke så veldig varmt, men nok til at en kunne nyte sola og
få litt farge etpar dager. Min manns stesøster bor der,
så jeg besøker henne. Veldig avslappende og koselig.
Besøkte markeder og et ganske nytt stort kjøpesenter.
Det beste med slik ferie er at en ikke behøver å tenke på klokka
Noe en hele tiden gjør ellers. Har heller ingen ander å ta hensyns til.
Bortsett fra hun jeg besøker, men vi er ganske like på flere måter.
Ønsker deg et velsignet godt nytt år med god helse :)

Lises hjertegleder sa...

Nydelig igjen -, som alt du skriver og deler.
Jeg er spent og forventningsfull til 2014.
Min bibel-app bekreftet det tydelig 1.1.14 med disse ord fra jes.43.19:
"Se jeg gjør noe nytt! Nå skal det spire fram.Skal dere ikke kjenne det? Ja, jeg vil gjøre vei i ørkenen, strømmer i ødemarka."
Klem <3

Refleksjon på livsvegen sa...klem

bentetove sa...

Du skriver som alltid så godt om livet og de valg vi har, tusen takk :))

Marguerite sa...

Vilket underbart inlägg,käraste Spirea!!!
Ja,Herren kan tala på många olika sätt,direkt tilltal,genom människor och till och med genom naturen,mm.
Han leder oss på rätta vägar,där vi går bedjande fram och låter oss vandra i förutberedda gärningar...

Jag önskar Herrens Välsignelse alla dagar,detta nya år,över dig och de dina!!!
KRAAAM!!!

A worshipping heart sa...

For en nydelig opplvelse. Kan virke så enkel og hverdagslig, men er likevel så viktig! Gud velsigne resten av uka di med masse kjœrlighet og tilstedevœrelse :) Klem

Lisa S. sa...

Hei. Fant denne bloggen via en venninne som la ut et innlegg på FB. Satt i hele natt og leste. Og jeg må bare fortelle deg hvordan du treffer meg. Et innlegg du har skrevet om å tilgi, var så vondt å lese, men så nødvendig. Hvor får du alt fra? Du skriver at Gud har gitt deg tanker om å skrive denne bloggen og det er jeg ikke i tvil om. Jeg er selv ikke kristen, men søkende. Jeg tror dere som tror på Gud har en større mening for livet og noe å holde fast ved når det stormer. Jeg vil igjen bare takke deg for at du skriver. Ser du skrev oftere før enn nå, men det har vel med livssituasjonen å gjøre. Bare vit at jeg tror vi er mange som gleder oss til nye innlegg fra deg og jeg er ialefall nå ny fast leser. Kanskje du kan omvende meg? Hvem vet. Alt godt til deg og dine og alt du står i. Vennlig hilsen Lisa S.

hjemveien sa...

Fint å lese kommentaren din Lisa!
Du skriver akkurat slik jeg kjenner det: Noe å holde fast ved når det stormer.
Og det å bli tilgitt og tilgi, - har vært vanskelig, og noe jeg har jobba med. Og da både tro på og kjenne seg tilgitt, - Det har vært supert, - syns liksom jeg har fått bevis for det også. (Evnt. se blogg)

God helg til deg!
God helg til Spirea!

Hilsen fra MinsteBror

Vibeke / Mammas Hus sa...

Godt skrevet! :D

Det er sant som du skriver, jeg har tenkt litt på året som var, hva (og hvem) som er viktig å ta med seg videre.

Håper det blir et fint år for deg!

ynde sa...

Heisann Spirea!! Herlig innlegg, har sjølv 3 gutar og ser for meg denne veslevoksne karen ♡ Håper det går bra med deg! Ta vare på deg sjøl, goe klem Kjersti

Anonym sa...

Hei! kan ikke du prøve poste innlegg litt oftere? kommer inn her og blir så skuffet over at det ikke er nytt her. du får ta dette som et komplimang, for det er det det er. hilsen K.

Spirea sa...

Tusen takk :) (jeg velger å ta det som et kompliment, jeg!) Joda, jeg kan forstå skuffelsen. Jeg er i grunn også skuffet - over egen evne til å produsere for tiden. Jeg er rimelig slått ut og har mistet inspirasjonen ett eller annet sted på veien. Men av erfaring, vet jeg den kommer tilbake igjen. Men det er altså grunnen til at jeg ikke alltid bare klarer skrive, selv når jeg ønsker det. Må liksom "få" noe å skrive om, om du skjønner. Så tro meg, det kommer, det kommer - bare titt innom med jevne mellomrom, du :) God uke videre til deg! Klem

Spirea sa...

...Og tusen takk til alle som har lagt inn kommentarer med mange fine tanker her. Takk for at dere deler med meg - og hverandre :) Mange klemmer fra meg