søndag 18. november 2012

Mens vi venter på mirakler


For et par dager siden, hadde jeg en sånn dag der alt som kunne gå galt, gikk galt. Og på slike dager, hender det jeg må sette meg ned, prøve å finne hvilepulsen og ringe noen, bare for å få luftet ut litt. Jeg ringte min farmor. En fantastisk dame, godt over 90 - og fullstendig klar i toppen. Jeg liker å snakke med de som har levd. De har så mye visdom. Og i dag, var det ekstra lurt at jeg ringte akkurat til henne.

Da hun tok telefonen, merket jeg at stemmen hennes var veldig oppglødd. Og før jeg fikk spurt, sa hun at hun at hadde opplevd et mirakel. For ett års tid siden, ramlet hun stygt og slo hodet sitt. Da hun kom til seg selv, var synet dobbelt, slørete og svakt. I tiden fremover håpte hun at alt skulle bli som før, og hun gikk i forventning til Gud. Samtidig klarte hun ikke lenger gå uten støtte, håndarbeidet som hun elsker måtte legges vekk, kaffen ble helt utover bordet i stedet for i koppen - og hun klarte ikke lenger se bildene på veggen, av barnebarnas smilende ansikter. Men hver gang jeg spurte henne hvordan hun hadde det? Jo, da svarte hun at hun hadde så uendelig mye å takke for, så uendelig mye å glede seg over - og å glede seg til. Fokus på velsignelsene, aldri vanskelighetene.

I forrige uke skulle hun ringe øyelegen sin, som hun har gått jevnlig til siden fallet. Da hun sto der med telefonen i hånden, sendte hun et lite hjertesukk opp til Gud - med et ønske om å få synet tilbake. Hun presset fingeren mot siste nummertast, og da skjedde det noe. Plutselig blir alt klart rundt henne! Blomstene får friske farger, bilene som hun ser fra vinduet sitt, er ikke lenger doble, og alle de 14 bildene av barnebarna kan hun se.....Synet er tilbake.

Det er over 2 uker siden nå, og hver morgen når hun våkner, lurer hun på om det forsatt varer. Og det gjør det. "Noen vil tro jeg skrøner" sier hun, "men jeg vet hvem det er som har gjort meg frisk!". Og når jeg så øser ut til henne om mitt eget liv, om alt som jeg syns er litt vanskelig for tiden, minner hun meg på alt det som er så bra i livet mitt - og ber meg fokusere på det i stedet. "Husk å takke din Gud for alt du har" sier hun, "for takknemlighet, riktig fokus og forventning, kan snu en dårlig dag til å bli en god - og mirakler kan skje når du minst venter dem....".

Og jeg kan ikke gjøre annet enn å ta det til meg, og gjøre så godt jeg bare kan. Kanskje blir jeg aldri like flink som farmor til å holde fokus, til å takke gjennom alt - og til å tro og forvente mirakler. Men jeg vet at de skjer, for jeg har selv opplevd noen. Noen små, og noen veldig store (som har gjort min tro urokkelig og som jeg kanskje velger å dele med dere senere...). Min farmor har i løpet av livet opplevd mange mirakler. Sånt er ikke hverdagskost, sier jeg - mens min farmor sier at det er det, men det skjer ikke alltid når vi selv ønsker det, ei heller alltid slik vi ønsker det. Kanskje, på en dårlig dag - kan det være nok å begynne å legge merke til alle hverdagsmirakler rundt oss...Det lille spebarnet som ligger og pludrer, en blomst med den vakreste farge, regnbuen i all sin prakt....Og mens vi venter på våre mirakler, er dèt noe vi kan takke Gud for - dèt, og så uendelig mye mer....
                                                               Klem,
post signature


 ♥Er overveldet over alle spor dere legger igjen. Tro aldri at det du skriver til meg ikke har betydning. Dine ord betyr så mye mer enn jeg klarer å uttrykke, og jeg elsker å sitte og lese hva dere skriver - om igjen og om igjen. Tusen takk! Velkommen også til nye følgere!
           Neste innlegg kommer ikke før i månedsskiftet (med mindre jeg plutselig får det over meg). Da er eksamen levert, og jeg kan senke skuldrene...Men følg med, jeg har overraskelser på gang....
68 kommentarer:

Refleksjon på livsvegen sa...

Skjønne Spirea !!
Takk at du deler. Om 1t skal eg lede møte..
Fekk vite det i dag. Litt seint å få beskjed,
men eg får lov å gjere det for Jesus.
Lukke til med eksamen!!

Varm klem

Elise sa...

Så flott å høre om din farmor, for en flott dame med mye visdom. Du er heldig som har henne:) Jeg vil ønske deg lykke til med eksamen og alt godt for deg og dine:)

Klem fra Elise:)

Maren Sofie sa...

Åh dette bare bare nydelig. Gikk rett i hjerte mitt. Tusen takk søta. klemmer fra Maren Sofie

Underberget sa...

For et fantastisk vitnesbyrd! Takknemlighet er så viktig, men likevel så lett å glemme i en travel hverdag med problemer av ulike slag.. Men foksuet vi har er nok ofte med på å påvirke både øyeblikket og framtiden - så tusen takk for denne flotte påminnelsen:-) God klem til deg og alt godt for eksamensoppgaven din!

Katarina Eidsvåg sa...

JA!! La oss alle bli flinkere til å se hva vi har og være takknemlige for det! Og ja!! det er mange mirakler rundt oss i det daglige. Jeg har en voksende mage, og det er mitt mirakel her. Takk for at du minner oss om hva som er viktig i livet. Det er du en mester på. Du er fantastisk spirea. klem K.

Fredrik sa...

Så flott skrevet! Og vi skulle alle hatt en slik farmor. God søndags kveld. Fredrik :^)

Anonym sa...

Så fin blogg du har. Her var det fint å være og mye godt for sjelen å lese.

linn sa...

takk for dine inspirerande ord, bloggen din er heilt unik! og du har ein måte å uttrykke deg skriftleg på som eg beundrar. og takk for gode ord på bloggen min, dei varmar <3

-god klem

amo sin blogg sa...

Kor nydeleg du skriv.
Takk for at du deler det med oss :)

Tusen takk for koseleg kommentar hos meg :)
Og så er du velkoment til å ta del i min Gi bort som skal
trekkast 9. desember.

Varm klem frå Anne-Mari

Anonym sa...

Du er heldig som har en slik person som din farmor i livet ditt!
Ikke mange er så heldige og jeg håper du husker på å fortelle henne det.

Ønsker deg en god uke!

Unknown sa...

Så vakkert. Dette ga meg flashbacks til min bestefar. Han var slik som du beskriver. Veldig opptatt av å tenke positivt og å takke Gud for alt i livet. Det har lært meg mye og jeg tror han fant en nøkkel til tilfredshet og kanskje også lykke. Det er en velsignelse å ha slike besteforeldre, ikke sant?
Igjen er jeg så glad for alt du deler. Og jeg ønsker deg lykke til med eksamen. Gleder meg allerede til du er tilbake igjen. Klem, Elena

Linn sa...

Hei vakreste Spirea:):)
Så du hadde lagt igjen spor hos meg, og vet du? Du rører noe i meg, og det føles godt:) du ser oss, takk:)
Skjønner godt at du vender deg mot farmor når du har det tøft, for jeg tror hun er som deg:) god, varm og livsklok:):) slike mennesker er skjeldne, men svært betydningsfulle:):)
Hadde ei en gang jeg og, men hun var faktisk ett år mindre enn meg. Min beste, BESTE venninne, hun var snill, god, hun var ung men på en eller annen merkelig måte så hadde hun mye livserfaring, hun var klok til sin unge alder:) jeg støttet meg på henne når ting var tøft, har opplevd en del ting selv, som jeg burde vert skånet for når jeg var ung, og det var da hun stilte opp. Hun var min støtte og bestevenn:)
Tragisk nok så gikk hun bort bare 18 år gammel, jeg hadde akurat blitt mamma og hadde mye følelser i sving, og så fikk jeg denne beskjeden....jeg trodde livet skulle falle i grus, jeg gråt og gråt...hjertet hadde bare stoppet opp....
Men det rare er at noen ganger når jeg føler meg nedfor, ja da er det nesten som at hun er her:) jeg føler en slags ro, samtidig som at hun dukker opp i tankene mine.
Så ja jeg vet hvor utrolig viktig slike personer er:):)
Ta godt vare på henne:):)
Stor klem fra Linn:)

Ingvild sa...

Så godt å lese; min kjære bestemor var akkurat på samme viset! Hun ba alltid når hun hadde besøk, og selv den mest ihuga humanetiker som kom innom henne måtte ha blitt berørt:) Hun sa alltid at hun bare måtte takke, hun fant også ALLTID noe å takke for, nesten i enda større grad når hun ikke hadde det bare lett. Jeg kommer aldrï til å glemme den nøden hun hadde for andre, den inderligheten hun viste gjennom bønn, tilbedelse, gjestfrihet og ekte omsorg.Det virket på oss rundt henne som om hun hadde fått en helt spesiell nådegave; både dette med å be, men ikke minst det med å be i TRO! Jeg har alltid sett på henne som et trosforbilde, og jeg tror at takket være henne så har mange mennesker kommet nærmere Herren...

Aslak sa...

Takk for dette innlegget. Det gav meg mye. Velsignet uke. Aslak

Øyeblikk sa...

Farmor di er ei klok dame ser eg, og me gjer vel i søka dei som har levd ei stund når me treng gode råd og støtte :-) Så fantastisk flott at ho har fått synet att, og så fantastisk å få ha ei slik farmor og eit slikt barnebarn.

Det blir kjekt å møtast på midten, Spiera :) Og er du i nærområdet her så må du berre gi lyd, så kan me ta oss ein tur på Hellestøstranden.

Lykke til med eksamen!

Klem Eli

Unknown sa...

SÅ sant! Mens vi venter på mirakler, bør vi heller se nærmere på alle hverdagslige mirakler. Og dem er det jo så mange av!! Herlig å høre om din farmor som fikk synet igjen! Takk og lov! Må Gud velsigne dagene dine med eksamen og alt du har å gjøre. Gleder meg over bloggen din!! Klem, Silje

Fabelaktig sa...

Ett vakkert innlegg du skjønne!

Jeg sender deg en varm tanke og mange fine smil! Eksamen kommer til å gå som bare det!

Fortsatt fin kveld!
Her har vi spist en deilig biffwok og nå venter sofaen *smile
klemklem

Livets små øyeblikk sa...

Nydelig innlegg kjære du, jeg opplever en slik ro hos deg som er så god - jeg liker meg her hos deg:) Jeg ønsker deg lykke til med eksamen og alt godt i dagene ellers også.
For å svare deg så skinner lyset ja, jeg har nye, gode utfordringer for tiden og jeg gleder meg til etterhvert å kunne dele med de som leser bloggen min:) Gleder meg også til å høre hvilke overraskelser du har på gang:)

Fin kveld til deg
og varm klem:)
Og du; takk for at du er med i gi-bort-en min, lykke til:)

Linda Karin sa...

Fantastisk at din farmor fikk oppleve dette! "Gleden i Herren er min styrke" (Nehemia 8,10). Disse ord gjentas flere ganger i Bibelen, ikke uten grunn. En av livets viktigste nøkler ligger i evnen til å glede seg uansett situasjon; fokusere på det positive! Det er både vanskelig og utfordrende, men så utrolig livgivende og mirakelskapende! Takk for påminnelse om noe utrolig viktig :) Lykke til med eksamen! Klemmer

Unknown sa...

Tusen takk igjen for det du deler!!! Og så herlig historie om farmoren din <3 jeg hadde også en farmor som stadig minnet meg på å ta vare på det gode! Hun var syk hele sitt liv, men aldri hørte jeg henne klage, hun var bare takknemlig for alt det gode hun var velsignet med! Gleder meg til å treffe henne igjen i himmelen!
Og miraklene, de viktige miraklene!! jeg vet ikke hvor jeg hadde vært uten de små ogs store miraklene i livet mitt! Livet ahr satt noen tøffe spor, men Gud har løftet meg igjen og igjen! Noen mirakler ha vært så store og tydelige at jeg må si som deg at de har gjort min tro urokkelig! Takk og pris for det! Men jeg er også opptatt av at det ikke bare er de store tingene som kan defineres som mirakler - tenk hva som skjer i ens liv når de "små" tingene får lov til å virke som mirakler!
Spirea - du er ett av de "små" miraklene i mitt liv! Du har ikke gjort annet enn å la deg lede av Gud, og dele tanker i denne bloggen! Men her er mye som er "til meg". Og tusen takk for alle spor du legger igjen i bloggen min! Gud har virkelig en plan med HJertespor! Jeg er så uendelig takknemlig for det du har betydd for meg - enda jeg aldri har møtt deg!!!
Må Gud velsigne deg rikt!
Klem Pia

Ingeborg sa...

Åh tusen takk Spirea, for at du la ut dette innlegget akkurat i dag:) Jeg er inne i en periode som ikke er så god, dag etter dag har jeg tenkt og lurt på hva jeg skal gjøre. Og så leser jeg det du har skrevet om bestemora di og om hverdagsmirakler. Og da tenker jeg at jeg skal klare denne perioden også, det går seg til, og jeg har så mye å være glad for, familien, venner, arbeid, gode mennesker. Og at ei nær venninne våknet etter hjertestans og lever uten alvorlige men.

Innlegget ditt ble et lite mirakel for meg, at du skrev nettopp dette som traff meg slik. Fin uke til deg:)

Birthe Marie sa...

Tusen takk for kommentar på bloggen min. Det gjorde at jeg fant din blogg, og nå har jeg lest flere av innleggene dine. Du tar tak i mange bra saker, og så flott at du deler tanker, historier og opplevelser. Veldig veldig bra! :-)

Malys krok sa...

Jeg blir alltid glad når jeg ser at du har vært innom! Takk for din koselige hilsen! Ikke alle dager er like, men alltid er det noe å takke for! Det var så godt å lese det du skriver her! Gud gjør mirakler! Din farmor skulle jeg gjerne kjent, hun høres virkelig ut som en god dame! Jeg ble så glad da jeg leste at hun hadde fått synet igjen! Virkelig litt av en gave, Noen vil kanskje si at det kunne skjedd uansett, men også jeg er overbevist om at det var Guds inngripen! Han hører bønn, det har jeg mange eksempler på.
Takk for at du er der, og for alt du skriver! Jeg er glad for at så mange leser bloggen din! Her er det mye å hente! Klem! -Margit-

Miriam sa...

Så vakkert du skriver! Er så takknemlig for alt du setter ord på og deler, jeg. Like bra hver eneste gang og jeg blir truffet så mye og ofte. Vil takke deg for dette innlegget. Jeg trengte det. Så må jeg si det var nydelig å høre om din farmors syn. Alt er mulig for Gud. Må Gud velsigne dine dager fremover og alt du står oppi med examen og greier. Varm klem, Miriam

Guro sa...

Takk, i dag traff du meg på en helt spesiell måte. Nå tørker jeg tårer her. Takk.

tonje boganes sa...

Slik ei herlig farmor!
Jeg hadde også en slik god farmor å ringe til, som bestand takket for alt hun hadde.
Fin historie! Godt å høre om mirakler.
Likte så godt den skjønne historien under her også.

Ønsker deg ei god uke, Spirea.
Klem Tonje

Love Peace Pionies sa...

Fantastisk lesning. Slike bestemødre er gull verd, så heldig du er!

ha ei god ny uke!

stor klem fra meg

Gunnar, 53 sa...

Hei. Har sniklest uten å gi meg til kjenne i over 6 måneder nå. Jeg er en mann i min beste alder, men samtidig midt i en kaotisk hverdag. Dine innlegg har mange ganger fått meg til å finne ro, og atter en gang hente frem tro på en ny dag. Og du klarte det igjen med dette. Nå er det på tide å takke og la deg få vite at også menn leser bloggen din. Menn over 50 til og med.
mvh Gunnar

Tina sa...

Har hatt en slik dag i dag. Dritt dag, enkelt og greit. Da er det fint med slike ord fra deg. TAKK.
Klemmer fra Tina

Lisette sa...

Fine tekster med mening, det liker jeg....selv blogger jeg jo mest interiør, men liker og lese slike blogger som din;) Stå på...dagene er ulike, og livet er som en berg og dalbane, så er det bare og holde seg fast i svingene....

VeroNot sa...

Kjenner jeg får tårer i øynene.. Så heldig du er å ha din farmor i live. Én klok dame! Min farmor var likedan. Hun fikk oppleve 96 gode år og jeg vet hun satte pris på hvert lille mirakel hun opplevde. Og med tanke på at hun fikk oppleve oppveksten til sine 11 barn, 34 barnebarn og noen oldebarn...[ har falt ut av tellingen] :-) så vet jeg også at mirakler finnes. Det er som du sier....man må bare ta seg tid i hverdagen til å legge merke til dem. Ha en fin dag!! og god ny ukestart til deg og dine!! Klemmer

Sissel Lindeman sa...

Å som du kan skrive. Skulle ønske jeg hadde hatt en slik farmor,for her var mye visdom. Kan hende du har arvet lidt af det der,tror jeg. Flott å høre om hennes mirakel.flott å bli minnet om å fokusere rett. Takk. Jeg ønsker deg en riktig god dag. Varme klemmer fra sissel

Anonym sa...

Skjønneste deg:)du eg måtte tørke litt tårer når eg leste dette,for ei flott farmor som har sett det viktige i livet og for ein visdom,så herlig med desse gamle,synest ofte det er lettere å snakke med dei eldre om ting og tang,dei har ein visdom og gir råd og har ein heilt annen forståelse enn denne foreldregenerasjonen vår,
Har ei mormor som alltid har vært godt å snakke med,nå begynner ho å rote litt men ho er jo fremdeles her:)
Tusen takk for dine alltid gode ord hos meg du er best og masse lykke til med eksamen og alt annet som du pusler med:)

Gode klemmer fra Lillian

ralfefarfars paradis sa...

For en god farmor du har. Og tenk at synet hennes ble bra igjen. Det du skriver minner meg om en gammel dame vi kjenner som er over hundre år, hun er nesten døv og egentlig blind- men klar i toppen og klager aldri- det synes jeg er ganske utrolig, jeg skulle jo ønske at hun kunne få se litt igjen- men kanskje ser hun med sitt indre øye og det er vel viktigere. Kanskje kunne det vært lettere å se det som var viktig hvis øynene våre ikke tok inn alt mulig annet. Håper dagene dine er gode og at det går bra med alt du skal gjøre. Stor klem til deg.

Sonja sa...

Så fin histore:) Jeg vett hva det vil si å oppleve mirakler. Opplevde mitt største da jeg enda ikke trodde på noen gud. gud grep inn på den utroligste måte og jeg kunne bare ikke la være å tro. din farmor høres nydelig ut. vi har mye å lære av de gamle og kloke. særlig dem som har forstått dette med hvordan man kan forme livet sitt selv. ønsker deg en fin mandag og lykke til med eksamen. Sonja

Anonym sa...

Så viktig. At mens vi venter på de "store" mirakler, så er det fint om vi klarer se de "små". Dette likte jeg. Takk skal du ha. Hilsen fra misjonsmarken

Nadine sa...

I AM awaiting a miracle. All day long. But I know I have to focus on the blessings in life, ´cause if I only focus on what I yearn for and long for God to make happen, then I`ll get dismayed. There are so many small miracles to see, so manu blessings we take for granted. Thanks for your post, for your thoughts on this and for sharing about your grandma.
Bless you sis. Nadine

Marguerite sa...

Vilken underbar Farmor du har,kära Spirea,,,och så klok!!!
Det var FANTASTISKT att hon fick synen tillbaka,,,Ära vare Jesus!!!

Ja,,,vi ska Tacka Gud i livets ALLA förhållanden,står det och det ligger en djup och stor hemlighet i det...

Lycka till med dina studier och din examen!!!
KRAAAM!!!

Tina sa...

Hei Spirea! Ville innom deg igjen nå, for jeg synst jeg var så sutrete i går. Dagen i dag er så mye bedre. Eg har hatt dine ord i bak hodet, og tenkt på hvordan jeg kunne endre humøret. Jo, ved å legge merke til alle små mirakler i stedet for å være gretten for alt som ikke går som jeg ønsker. Og jeg har sett masse mirakler i dag. Alt fra små barn som smiler når de passerer, til en mamma som kom med trillinger!! og alle menneskene som jeg ser er jo egentlig mirakler. Men vi glemmer det av og til, at vi alle er et. Dagen er bedre og jeg måtte bare dele det. Takk igjen for fint innlegg. Klem din vei

Anonym sa...

Kjempeherlig <3 skal si din mormor klarte å holde fokus selv når hun ikke hadde "fokus"! Så verdifult å ha en sånn farmor <3 DET er noe å være takknemlig for :) i flere dager har jeg sett på Joyse meyer.org. anbefales innimellom eksamen ;) God bless!! <3 klemmer

Anonym sa...

Bare et lite spørsmål. Er du av den karismatiske sorten? Jeg er stor fan av bloggen din. Likte dette innlegget også, men får her litt inntrykk av ei nokså karismatisk dame. Vet ikke om du tør si noe om menighetsbakgrunn? J.H

Anonym sa...

Farmor med fokus! beklager trykkfeilen ;) ha rbare opplevd å ha mormor.. og ikke en god en.. (men det er greit nå)

Frk Elton sa...

En klok farmor med kloke ord :) Herlig å kunne ringe noen som har så mye visdom å dele :) Jeg tror at når livet er vanskelig er det de små tingene som er de viktigste tingene. Å flytte fokuset og man ser kansje ting i ett nytt lys etterpå.
Takk for koselige kommentarer, du er god :)
Glad for at jeg kan inspirere deg :)
Lykke til med eksamen :)

Klemmer

Ingar sa...

Farmoren din kan bare karakteriseres på en måte, og det er med Halfdan Sivertsens kjente sangstrofe: Førr ei dame!

Et herlig innlegg og mange oppmuntrende kommentarer. Ekstra hyggelig å lese om Gunnar, 53, som har sniklest i et halv år uten å gi seg til kjenne.... Det finnes nok flere mannfolk i det skapet :-)

Fortsatt lykke til med avslutning og innlevering av hjemmeeksamen, dette fikser du!

Kristin sa...

Du kommer så ofte med ting jeg trenger å høre, ting jeg trenger å huske på - takk for deg, Spirea! Du gjør godt.

Håper du har gode dager :) Lykke til med eksamen!

Celia sa...

Om vi så bara är små ofödda barn i vår mammas mage eller 100 år gamla har vi alla del av Guds löften till oss och vi borde alla göra som din underbara farmor - förvänta oss mirakel och välsignelser bakom varje hörn. Tack för att du delade med dig!!!

Jesus er svaret! sa...

Nydelig..takk...trengte oppmuntring!

Spirea sa...

Hei du anonyme ;) Takk for at du er fan - og takk for spørsmål. Jeg prøver å svare etter beste evne når det kommer spørsmål til meg - selv når de oppleves litt vanskelige, som dette ;)
Det er vanskelig fordi jeg har lyst til å si "definèr karismatisk", før jeg kan svare på om det er slik jeg er. Men sånn generelt? - så ja, jeg er nok av den halv-karismatiske sorten. Jeg befinner ikke i noen ytterpunkter(slik jeg ser det) - jeg er ikke høykirkelig ei heller hører jeg hjemme i en trosmenighet. Jeg hører hjemme i en fri-menighet, men ønsker ikke si noe om hvilket kirkesamfunnn. Jeg er nokså langt fra det statskirkelige, sånn rent teologisk - men er mer opptatt av hva som knytter oss mennesker sammen, som vår felles tro og erfaring, enn av teologiske forskjeller. Jeg kan finne glede av å svippe innom statskirken også av og til, jeg. Var det svar godt nok? Spør igjen om du lurer. Forresten - et spørsmål tilbake til deg. Hva får deg til å tro, ut fra dette innlegget, at jeg er av den "karismatiske sorten"? Bare undrer... ;)
Ha en fin uke videre. Klem, Spirea

Spirea sa...

Herlig, Gunnar! Dette gledet meg virkelig!! Tusen takk for at du ga deg til kjenne ;) og tusen takk for utrolig flott tilbakemelding! Håper du fortsetter sniklesingen din ;) Gud velsigne deg.

Venke Synnøve sa...

Nå fekk eg lyst å ringa farmora mi,og det skal eg gjera imorgon...då er ho 91 år! Farmor mi er ei herlig dame,men er byrja gjenta seg sjølv litt. Nå glede eg meg til å ringa ho imåro.
Igjen takk for kommentar,og kjekt å lesa hjå deg :)
Ha ein fin kveld!

Anonym sa...

Flott innlegg som hjalp meg veldig midt i min storm. Ofte kan Guds timing være helt annerledes enn vår, men ved å se etter de positive tingene som er i livet, så kan ventetiden bli lettere. Gud velsigne deg!

Toril sa...

Det der var som å høre om min egen farmor.
Hun er 85 og den klokeste damen jeg vet om.
Elsker livserfaringen og stødigheten hennes.
Og gode råd, alltid på plass! Vi er heldig
som har sånne forbilder i livene våre :)
Takk for at du delte.. Du er god!
Klemmer i fleng! :)

Katrine sa...

Du har en nydelig farmor. En livsklok og flott dame. Det er fantastisk å ha eldre mennesker i livet sitt eller ha tilfeldige møter med andre fine mennesker som har levd lenge. Jeg blir både rørt, fasinert og glad av slike samtaler. Og jeg gleder meg fremdeles over å ha en mimmi og morfar som er spreke og søte besteforeldre. Vi er veldig like mimmi og jeg, og jeg kunne ønske hun bestandig ville være i livet mitt.

Tusen, tusen takk for at du brakte smilet mitt frem i går av den finfine kommentaren din. Jeg er i eksamensmodus selv, i hvert fall inne i et par tøffe uker med eksamenslesing. Derfor sender jeg deg mine opparbeidede overskuddstanker, samt noen glade og positive tanker, og håper de kan bringe med seg litt energi. Forhåpentligvis er du ikke i mangel på dette enda, og har lys med deg på veien - ikke bare i enden av tunnelen.

Lykke til med siste innspurt. Omgi deg med noen gode opplevelser underveis. Jeg har troen på deg og eksamensoppgaven. :-)

Lykkemisjonen sa...

Å, takk for at du deler en så varm og god historie, hun høres herlig ut hun farmoren din <3 Ofte har vi noe å lære av de eldre, i dag er vi så bortskjemte og vant med å få alt, de er nok mer takknemlige de som er av den eldre garde:) Ønsker deg det beste, ha en riktig god dag og Guds velsignelse <3

Anonym sa...

Ja det var svar godt nok :-) Jeg tenkte at mennesker som lever for mirakler og er veldig opptatt av slik, kanskje er mer i den karismatiske båten. Forstår du? Men så har du avkreftet at du befinner deg i en trosmenighet, og det ble jeg ærlig talt litt "lettet" over. Har gått i en trosmenighet selv og endt opp med sår og fortvilelse p.g.a for mye mas om å tro nok, tro på helbredelse, mirakler, tro på at livet kan være topp alltid (i tider der livet er dritt) o.s.v
Vet ikke om du kjenner til slikt, men det er min historie. Ønsket "plassere" deg litt, da jeg leser mer iver her og syns du har mye godt og trøstende å komme med. J.H

Spirea sa...

Leit å høre om din forhistorie med trosmenigheter. Jeg har god kjennskap til slike. Vil du vite hva jeg tenker om det, send meg heller en mail ;) Og forøvrig er jeg altså ikke en type som lever for - eller er veldig opptatt av mirakler. Om jeg har formulert meg slik, har det ikke vært min hensikt. Jeg er derimot opptatt av å prøve å se og fokusere på alle velsignelser i hverdagen. Også er det jo faktisk mange små mirakler rundt oss, når vi bare begynner å se etter, ikke sant? Og nokså mange store. Du er et mirakel. Det samme er jo jeg. Og det i seg selv er fantastisk. Men er jeg opptatt av slikt? Nei. Men tror jeg de finns? Ja - og dèt er jeg 100% sikker på ;)
God uke videre til deg!!

Spirea sa...

Tusen takk alle sammen for de fineste, gjennomtenkte kommentarer. Noen triste - noen glade. Jeg setter pris på dem alle sammen, og elsker at dere deler tankene deres!
Og til dem av dere som lurer på hvorfor jeg bare svarer på enkelte kommentarer: Jeg skulle gjerne svart dere alle ! - men det krever litt tid - og jeg har derfor valgt å svare dem som spør om noe, sånn i hovedsak. Enkelte unntak innimellom :)
Ha en god uke videre alle sammen!! dere er verdens beste følgere :) takk!!

salige lavendel sa...

Jeg liker også godt å snakke med de som har noen år på baken =) Har selv en hjertegod bestemor på 103 år. Heldigvis er hun også helt klar i hodet. Hun er som din farmor - alltid positiv og et godt eksempel for oss, et fint forbilde å ha! Ja, det er viktig å bevare håpet og troen og en positiv innstilling og de aller fleste av oss har mye å takke for. Håper du har noen gode dager!!Og takk for dine varme og gode hilsener hos meg =)

Jan Samuel sa...

Hei Spirea

Først vil jeg takke for hyggelig kommentar!!!

Sitter her og kjente så for å sende deg og
dine en oppmuntring,og blir minna på,
Johannes 14 vers
27 Fred etterlater jeg dere.
Min fred gir jeg dere,
ikke den fred som verden gir.
La ikke hjertet bli grepet av angst og motløshet.

Må Gud rikelig velsigne deg og dine med alt godt!!!
Hilsen
Jan Samuel

Barbro sa...

Så utrolig fint å lese det du skriver!! Du har en nydelig blogg. Håper det er ok at jeg har lagt deg til på min liste over blogger jeg følger.

Fabelaktig sa...

Hei søte deg,
ang språkproblematikken på bloggen, det kommer ett innlegg torsdag 22.11.12 som forklarer hvordan du stiller språk :)

klemklem
ps! u got mail :)

Spirea sa...

Helt i orden - og kjempekoselig! :) Velkommen som følger! Gleder meg til å sjekke ut bloggen din også! :)

Toril sa...

Kjære Spirea, takk for koselig hilsen hos meg!
Karamellene er deilige myke, men akkurat harde nok
til at de kan skjæres opp og pakkes inn :) perfekt
etter min smak...;) Ha en strålende dag! Stor klem!

Hjem & Glede sa...

Å for en herlig farmor du har skjønne Spirea!
Tenk å kunne ringe til farmoren sin på 90år.....å du er jammen heldig.
Masse lykke til med eksamen,tenker du klarer deg fint jeg!

God klem
Camilla

Anonym sa...

Så heldig du der som har en slik farmor. Hun er gull verdt, og det har du jo skjønt. Og så godt å høre om mennesker som helt plutselig opplever Guds mirakel i sine liv.
Måtte vi leve i en slik forventning til Gud.
Lykke til med eksamen.

Klem M

Familien Gravås sa...

Farmoren din virker som et herlig menneske! Det er nok ikke alltid like lett å huske på og takke for det gode, når vi så gjerne skulle sett et mirakel. Lykke til med eksamen, og husk på det som er viktig i livet!:)

Anonym sa...

For en herlig farmor du har og for en vakker historie. Så fantastisk fint! Håper du har det bra og takk for dine alltid hyggelige besøk :)

Unni sa...

I tre dager har jeg lest på bloggen din. Fikk den anbefalt av en venn, da jeg står midt i tunge tider. Jeg har funnet mye trøst og håp her. Jeg vil bare fra det innerste si takk. Jeg følger deg videre. Unni (også fra sørlandet)