søndag 30. desember 2012

en liten bit av livet


Et år nærmer seg slutten. Et år som, for min del, har vært av slik karakter at det blir godt å sette strek og legge det bak. Et år jeg vil forbinde med prøvelser - men også haugevis av velsignelser midt i dem. I mitt første innlegg i 2012 skrev jeg om hvordan jeg, så altfor ofte, har takket Gud når raketter smeller og et år forlates. Klar for å inn i noe nytt. Sannheten er at vi ikke trenger et nytt år for en ny start, vi kan begynne når som helst - men for mange, meg inkludert, blir ofte nyttårsaften et slags veiskille...

Heldigvis er det nå lenge siden jeg pustet lettet ut på nyttårsaften. Det var et snev av det i fjor. I år det samme. "Ett HELT år med så mye motgang!" sier mange til meg - og avslører, slik jeg ser det, en trist holdning til livet. Fokuset blir feil. "...en liten bit av livet", svarer jeg. Bare en liten bit  - ikke selve livet. Og det er verdt å takke for. Dessuten, et år med en del motgang, inneholder også mye glede. Det er slik Gud holder oss oppe - ved å gi oss uventede velsignelser.

Året som var, har kanskje vært et gledens år for deg. Et lykkelig år, som du har lyst å ramme inn med gullkant. Det er godt og viktig at det finnes slike. Jeg har mange. Men så rart hvor forskjellige årene kan være, og så forskjellige vi opplever dem? Ingen av oss kan leve på overflaten hele tiden (selvom noen prøver). Vi trenger dypene og vi trenger toppene. Det er dem som former oss og gjør oss motstandsdyktige - når alt kommer til alt.

2012. To av våre aller nærmeste ble rammet av livstruende kreft. Den ene - er nå mirakuløst frisk. Den andre - mister vi i 2013. Selv er jeg enda syk, men jeg går små skritt fremover. Så har jeg også blitt prøvd på mye av det jeg skriver om på denne bloggen, og det har vært vondt. "Han i kjellern" liker hverken meg eller Hjertespor - for jeg sier mye om hvem Gud er. Jeg er gla bloggen ble til. Den har vært med på å holde meg oppe, den har gitt meg nye venner, den har gitt utløp for alle tanker og følelser. Og oppi alt har jeg holdt fast på håpet - og på gleden over barna, gode venner, familie og fine dager. Det er viktig å telle velsignelser fremfor skuffelser og sorger. Noen dager glemmer jeg det...

De siste dager i året, er jeg - og kanskje mange med meg, inni en tid der vi reflekterer og kjenner etter. Er livet slik jeg vil ha det, eller er det på tide med opprydning? En medstudent, som har blitt en god venn, sa til meg (før vi kjente hverandre skikkelig) at "jeg ser du bærer tungt". Hun så det i øynene mine. At et annet menneske så meg på den måten, gjorde godt. Det skal ofte bare ett menneske til....
Samme damen oppfordret meg til å  "rydde". Vekk med det som stjeler energi, som ikke gir glede. Kan hende er det mennesker, jobb, fritid eller familieliv som er klar for en endring? Kan hende er det tanker jeg kan jobbe med å snu? Kan hende noen relasjoner skal forsterkes, mens andre skal få dabbe av..... Jeg har tenkt å ta henne på ordet. Det er tid for opprydning, tid for å gjøre plass - til nye dager, nye inntrykk, nye opplevelser, nye gleder. Og det jeg ikke klarer gjøre noe med, det får jeg gi til Han som kan. Min Gud, han som er en mester på å hjelpe meg å rydde opp. Og jeg rydder i håp om at jeg på slutten av 2013 kan puste ut, smile og si "dette var et godt år!". Så vet jeg at vi også går sorgen i møte igjen....Det er livet. Livet - og min Gud har gjort meg til den jeg er -  som jeg opplever leder meg gjennom prøvelser og former meg, slik keramikeren former sine kunstverk. Jeg har mine sprekker, feil og sår - men samtidig er jeg hel. Og sterk nok til å være svak.

Gud ønsker det beste for deg i ditt 2013. Uansett om ditt år også har vært litt opp og ned, så er det garantert mye å takke for likevel. Jeg vet at jeg kommer til å takke når rakettene skytes. Takke for alt som har vært bra - tross alt. Og husk nå på - at hver slutt, er starten på noe nytt. Gud har sagt - la fortid være fortid. La det vonde ligge. Strekk deg heller mot det som ligger foran. Det spirer frem noe nytt. Merker du det ikke? Jeg har tenkt å ta Gud også, på ordet. Er du med?

God nytt år!
                                                              Klem,
post signature
♥ Kjære alle lesere - takk for alt dere har gitt dette året. Takk for alle oppmuntringer. Takk for alle kommentarer, alle
 e-poster, alt jeg har fått tilsendt, alle som gir meg tilbakemelding på at det jeg skriver - utgjør en forskjell. 
Takk, takk, takk. Jeg gleder meg til et nytt år med dere......
Har vært helt av nett denne julen. Gleder meg til å ta en bloggrunde og oppdatere meg på dere...
Og forøvrig trekkes vinner av kalenderen i neste innlegg. 
66 kommentarer:

Unknown sa...

Jeg er med!! jeg tenker og gjennom livet rundt årets slutt.tror det er smart å gjøre det av og til. dette året har vært blandet.det er jo aldri bare vondt eller godt,men en overvekt av noe. ikke sant?mest godt i mitt 2012 og glad for det. håper ditt 2013 blir mest gull. gode klemmer fra elena

Unknown sa...

forresten så tror jeg også at det spirer frem noe nytt!!:-)det gjelder bare å lete litt etter det!!

Katarina Eidsvåg sa...

Herlig vinkling. Et år som har vært mest vanskelig,er bare en liten bit av livet. I det store og hele. Takk for den påminnelsen. Er lett å stirre seg ihjel på det triste. Jeg håper du får et mye bedre år nå! varm klem fra katarina <3

Anonym sa...

Takk for at du deler :)

Unni sa...

Ærlig og flott innlegg. Godt å vite jeg ikke er alene om å ha utfordringer. Gleder meg til å følge med deg videre. Unni

Englepappa/ Ole JN sa...

Slik er det. Dei fleste åra inneheld både opp- og nedturar. Sjølv om 2012 starta med den største bølgjedalen eg nokon gong har vore i, så har det vore mange lyspunkt også. Å finne bloggen din var eitt av dei! Takk for alt du har delt i 2012, og eg gler meg til å lese vidare. Håpar 2013 byr på fleire oppturar enn nedturar for din del!

Godt nytt år, når den tid kjem!

Unknown sa...

Takk for ærligheta di. Setter stor pris på den. Trist å høre at dere kommer til å miste en i det neste året. Håper likavel at du får et bedre år! Takk for denne bloggen. Fin søndag til deg!! Klem klem Silje

Fjordheim sa...

Det er sjelden et år bare byr på det som er godt.
Takk for at du deler så ærlig og mye av deg selv.
Det gjør noe med oss som leser det.
Er veldig glad jeg fant bloggen din.
Ønsker deg et velsignet godt nytt år :)

Miriam sa...

du betyr så mye for mange! bloggen din er unik. mitt år har vært et sånn du beskriver som gullkanta. selvsagt vondt innimellom men mye mye fint. det er viktig å holde håpet oppe når det ikke er sånn. varm klem fra miriam

Linn sa...

Kjære Spirea:) jeg blir så oppslukt i dine innlegg, alt annet i rundt meg blir borte og jeg er hundre prosent inn i det du skriver:)
Du gir meg mye og får meg til og tenke gjennom:):)
Jeg er av den typen som gjennomgår året i hodet når det nærmer seg nyttår, og noen år er som du beskriver, bare og sette en strek over og gå videre.
Har ett år jeg husker veldig godt, 2006....Det er ett år jeg sa; Nå er du heldigvis over og jeg vil aldri, ALDRI ha deg igjen!!!!
Og føler at det er lagt bak meg, på den måten det går an og legge ett slik år bak seg. Det var sorg, hele det året...joda, det skjedde mye godt og, men det klarte ikke og veie opp det vonde det året..Så da er det bra at det alltid kommer nye år med nye muligheter:)
Dette året har vert litt opp og ned år vil jeg påstå, ett godt blanda år:) Jeg orker ikke og si at jeg lever ett perfekt liv som bare har glede, for det ville vert en løgn. Vi møter alle motstand og prøvelser, men det er jo det som styrker oss og:) Jeg tror vi blir hva vi gjør det til:) Vi blir testet, men det er vi som velger hva vi gjør med de prøvelsene. Er jeg på bærtur da? Det er bare noe jeg tror:) Gledene styrker oss de og SELVFØLGELIG, må jo ikke glemme at det skjer mye godt igjennom ett år og:) Men det er lettere og huske de vonde dagene enn de gode, hvorfor er det slik? Er det at de vonde setter dypere spor? Det burde jo være omvendt.
Nei, det skal bli godt og legge nok ett år bak seg og få ett nytt utdelt på sølvfat:) Ett nytt år med nye muligheter:)
Jeg ønsker deg ett flott år med mye glede Spirea:)
Stor klem til deg:)

Elise sa...

Kjære deg. Jeg vil ønske deg et godt nytt år sammen med dine kjære. Håper du finner mye å glede deg over det neste året. Jeg vil fortsatt følge deg, du skriver så mye bra og tankevekkende.

Klem fra Elise:)

Anonym sa...

Kjære Spirea.
Ja, året er snart slutt. Merkelig.

Foran oss ligger ubrukte, blanke sider. Vi kan fylle de selv med noe godt. Gud kan fylle de med velsignelser. Venner kan fylle de med glede eller skuffelser. Og livet selv, gir som det alltid har gjort; gode dager og vonde dager, glade ting og triste ting, latter og tårer, varme og kulde, vår og høst, sommer og vinter, glede og sorg. Det er jo det som er livet. Vi kommer ikke utenom det.

Spørsmålet blir ofte; hva gjør jeg med det jeg møter? Noe kan jeg gjøre noe med, annet må jeg bare akseptere, noe kan jeg vende ryggen til, men ALT kan jeg løfte opp til Gud, som vil gi meg all den hjelpen jeg trenger til å takle, og til å komme igjennom.

Vil bare minne deg om de deilige barna dine, som du ofte refererer til i dine innlegg. De må jo være noe av det beste som har hendt deg, dette året. De er enestående.

Så har du kommet igjennom - et litt tungt år, men året har også gitt deg sine velsignelser. Det har vi lest i dine gode innlegg. Og DU, vi er så mange som elsker deg og bloggen din. Du har gjort livet til mange av oss, lettere og gladere. Og DET, er virkelig noe å takke for også, ved denne utgangen av et år, som er et slikt år, som livet ofte gir.

De som lever et liv som bare går oppover og bare har solskinnsdager, de tror jeg ikke på, og det ville være gørrkjedelig å møte dem.

Stå på, gode Spirea. Du er en perle. Og Gud har gitt deg mulighet til å dele disse perlene med oss. Takk skal du ha.

Ha en fantastisk nyttårsaften med dine kjære rundt deg. Du er verdt en himmel full av stjerner og raketter.

God klem fra M

Beate sa...

Sorgen og gleden de vandrer til hope.. ja sånn er dette livet.
Jeg ønsker virkelig for deg at 2013 skal bli et år med mye mer glede enn sorg. <3 Jeg er så glad for at jeg har funne bloggen din, og gleder meg til å følge den i det nye året. Takk for alt du gir, både her og i kommentarer i bloggen min.

Aslak sa...

Du skriver ekte og personlig. Det er hva jeg liker så godt med bloggen din. Takk for alt du gir. Godt nytt år. Aslak

Anonym sa...

Takk for alt håp som du sprer.

Refleksjon på livsvegen sa...

Ord blir fattige..
Vondt å vite at ein har sorg i vente....
Men det er det som er baksida med å vere glad i nokon.
Og akkurat det vil eg ha.. Dei rundt meg som eg elskar over alt på denne jord!
Er så glad eg fann deg. Og glad du vil fortsette å dele.

Guds Signing over dokke alle og det Nye Året <3

Anonym sa...

Sonja sa...

Hold fast på det positive. Legg vekk det som tynger og har vært vanskelig. Det har vært mye vondt for deg dette året, men også mye fint. Det er alltid noe å takke for og glede seg over! Jeg må si jeg syns du har vært usedvanlig flink til å dele optimisme og håp når du selv har hatt mye. Jeg er imponert. har sagt det før også. Du imponerer meg med hvordan du har holdt fokus. At dette innlegget er litt vemodig handler kanskje om at du tenker mye på alt som har vært. Jeg sier: tenk på det gode. Fokuser på det. Jeg tror det er din tur til å trenge den påminnelsen nå. Nydelige kommentarer du har fått her. M og Linn sier det så fint. Og jeg sier som "Refleksjon på livsvegen", det viktigste er å være glad i noen tross alt og bli elsket tilbake. Så tåler vi også livet og sorgene bedre.
Varm klem, Sonja

Fredrik sa...

En ting må sies. Du viser stor styrke ved å vise oss din svake side også. At du tør sette ord på at livet har vært vanskelig og samtidig er positiv av natur. Liker denne bloggen din. Gud velsigne deg inn i nytt år. Fredrik (& Charlotte)

ByKine sa...

GODT NYTT ÅR til deg!!du treffer alltid med dine innlegg, de gir alltid rom for refleksjon!!Takk for alt du deler med oss lesere, jeg følger deg videre i 2013:)

Klem Kine:)

Monica Serina sa...

Jeg sitter her, så utrolig takknemlig for deg! Jeg skulle virkelig ønske jeg kunne gi deg noe, gjøre noe for deg!
Den linken til innlegget sterk nok til å være svak, vet du det var igjennom det jeg fant deg. Midt i en tung tid, der jeg ble tenkte mye på boka sterk nok til å være svak, som jeg hadde hatt lyst til å lese lenge. Søkte på tittelen, og der kom innlegget ditt opp. Jeg leste det, og det traff meg. Jeg måtte lese det igjen nå.

Ord føles så fattige, men takk for at du skriver! Takk for alt du deler! Virkelig, takk for deg!
2012, året ordene dine fant meg. 2012 året et vennskap begynte. Du har betydd en forskjell, virkelig! Du med dine gode ord og omsorg har vært til stor verdi.
Og ord kommer din vei snart, tankene går din vei hver dag!
<3 Monica Serina

Ingeborg sa...

Dette er nytt år, tankene kommer hos mange. Det er ikke godt når man er glad at nok et år forsvinner, det kjenner jeg så altfor godt igjen. Glad er jeg da for at jeg er kommet dit at jeg tenker at det nye året kan ha noe godt med seg, og faktisk, i år tenker jeg at det hadde jammen året som snart er forbi, også.

Det er trist at nære mennesker blir alvorlig syke og at noen dør, hvorfor skjer det?

Jeg er også glad for at du begynte å blogge, ordene dine treffer meg, og jeg må bare kommentere. Og så er du innom bloggen min også med gode ord. Takk for det:)

Godt nytt år til deg Spirea! Klem:)

Du har tydelig mye tungt i livet ditt, men du ser også det gode, og du har omtanke for andre, så flott!

Sissel Lindeman sa...

sitter her og leser alle kommentarer du har fået og jeg kan bare si ja!det er dig alt så vel fortjenet. du er helt spesiell. at du kan trøste andre i egen sorg,det er en gave. den har du. jeg håber du kjenner slik det står i bibelen.den som løfter opp andre,blir selv oppløftet. det er meget godt i vente i 2013 for dig. tror du på det? jeg tror for dig. varme klemmer fra sissel

ynde sa...

Gode refleksjonar på tampen av året. Trur det er bra å ta slike oppsummeringar inni mellom, og nyttårstida får også meg til å reflektera over stort og smått. Du tar opp viktige tema som får oss alle til å tenka oss om ein gong ekstra. Du deler og inspirerer til å bli bedre mennesker, takk for det ☺ ønsker deg ei fin nyttårsfeiring og alt godt for 2013. Blogges!! Klem Kjersti

maren sofie sa...

det atte du tørr si du ikke allti har vært gla på nyttårsafto sier så mye om deg. så mange som føler likt men ikke tørr. sjøl har jeg hatt et godt år der jg er forsont i meg sjøl m atte jeg er fosterbarn.livet kjennst bra endeli. tusen miljoner for din hjelp på vei. du er så nydelig. gler meg te å henge m videre og å lese glade ord her inne for jeg vett det kommer for deg. klemmer til deg

Anonym sa...

<3 <3 <3 heier på deg!!!

Med kjæleik til livet sa...

klem fra monika

camilla sa...

Hei kjære deg...:)Tusen takk for alle 3:) kommentarene hos meg:)hehe...
takk for alle gode ord:)det er så godt å ha en blogg som din...å tenke litt på de viktigste tingene i livet...!
Er så glad jeg fant deg og bloggen din:)
Og så koselig at du vil ha meg i blogglisten din!:)(Du er i min også bare så du vet det!!:))
Nå håper jeg du slapper godt av..og legger bort litt av alt du sikkert tenker på...og får en fin feiring sammen med dine kjære:)!Så er det en ny start til neste år...:)Håper det blir et godt år for deg:)Og dine:)Gleder meg til å følge deg videre:)
Riktig godt nyttår!:)
Mange gode klemmer fra meg til deg:)

rine-mor sa...

Jeg er med! Og nå har jeg "ryddet" vekk " energityver "fra mitt liv i 2012...en prosess som har vært tung men allikevel nødvendig! Jeg ønsker deg og dine et spennende og velsignet år i 2013. Nyttårsklem fra Rinemor

rine-mor sa...

Jeg er med! Og nå har jeg "ryddet" vekk " energityver "fra mitt liv i 2012...en prosess som har vært tung men allikevel nødvendig! Jeg ønsker deg og dine et spennende og velsignet år i 2013. Nyttårsklem fra Rinemor

Marie sa...

Takk for at du er du og alt du deler på bloggen din...
Eg har også hatt tunge bører dette året, men ikkje med alvorlig sjukdom. Hos meg er det andre ting som eg ikkje vil blottlegge her. Trenger visst å rydde og ta tak i livet eg også, på fleire plan...
Eg fylgjer deg vidare :)

Nyttårsklem frå Marie

Hos oss i Nøkkeldalen sa...

takk og klem til deg! Det er faktisk mitt nyyårsforsett å rydde vekk tids-og energitjuvar i livet òg, kjenner det skal bli godt. Ønsker deg virkelig eit godt 2013! klem

Livets små øyeblikk sa...

Takk til deg, for at du deler. For at du utfordrer meg til å kjenne litt på mine egne tanker og meninger, for at du er du. Jeg er så glad for at jeg fant inn til deg og setter utrolig stor pris på innleggene dine.

Jeg ønsker deg og dine alt godt for 2013 jeg gleder meg til å følge deg videre i det nye året som kommer.
Varm klem
Hanne:)

Nadine sa...

Thank you,sweetie,for everything. hugs.

Tina sa...

Hei! Siste dagen i året i dag, Spirea. Jeg håper den blir god for deg og dine og at året som kommer blir bedre enn dette. Jeg setter bloggen din så høyt . Du har fått meg til å tenke gjennom så mange ting. Takk også for at du bryr deg sånn om oss andre når du selv trenger at noen bryr seg. Jeg bryr meg!! Godt godt nytt år, Spirea. Mange klemmer fra Tina.
Ps. syns du har fått noen fantastiske svar fra M, Maren Sofie og Sonja. Jeg signerer!
Tina <3 with Love <3

amo sin blogg sa...

Takk for at eg får vere ilag med deg i bloggverda.
Eg ynskjer deg eit godt nytt år !
Varm klem frå Anne-Mari

Katarina Eidsvåg sa...

GOD KLEM til deg! Ønsker deg ALT godt for 2013. Takk for alt du deler. Setter STOR pris på deg. KLEMKLEM

Anonym sa...

Liker at du er så personlig. det treffer på en god måte. godt nytt år.

Petrus og Petrine sa...

Tusen takk for nok et innlegg somtreffer meg i følelsene <3 jeg får noe hver gang jeg er innom bloggen din !
Og som deg så opplever jeg sykdom hos mine nærmeste og kjenner hvordan det ligger som et tungt lokk over pannen min, men jeg gleder meg også desto mer over de gode dagene og over at vi andre holder oss friske og i farta.
Jeg ser at du vil kjenne på sterke følelser i 2013 også, men jeg håper at det bringer med seg lykke og gode dager i tillegg! At ønsker vil oppfylles, slik at du på årets siste dag har mye godt å oppsummere!
Klem, klem og klem !

Lene Megan sa...

Tak for gode, inspirerende og vedrørende ord i året, der gik. Jeg nyder at besøge dig og sætter også stor pris på dine besøg hos mig og altid fine kommentarer.

Må 2013 bringe dig lykke og glæde. Klem.

Sylke Feldhusen sa...

En god måte å rydde opp på... Jeg ønsker deg alt godt for året som kommer og takker for året som gikk! Takk for hyggelige kommentarer og fine innlegg!

Klem

Janne sa...

Hei og tusen takk for hyggelig kommentar hos meg!:)
Er litt småstressa nå - middag pågang:) så jeg må ta turen inn til deg igjen senere:)
Ønsker deg et GODT NYTT ÅR!
Klem fra Janne

Anonym sa...

Tusen tusen takk for alle dine fine tekster og berørende ord i året som snart er over,gleder meg til å følge deg inn i det nye året kjære skjønne deg!!
Tusen takk for alltid så gode og fine kommentarer hos meg,eg skulle jo hatt litt nyttårsforsetter men har heller nyttårsønsker for det nye året:)

Godt nytt år til deg!
Klem fra Lillian

Ingar sa...

Som vanlig er din oppsummering på året som gikk ærlig, og du tør å dele både godt og vondt! Jeg takker Gud for at jeg oppdaget denne hjertevarme bloggen for et halvt års tid siden, og alle de herlige kommentarene som følger hvert innlegg :-)

Gud velsigne dere alle, og med de beste ønsker om et GODT NYTTÅR!

Fotograf Britt sa...

Jeg vil ønske deg et godt nytt år sammen med dine kjære. Håper du finner mye å glede deg over det neste året.

Klem

Anonym sa...

Du rører langt inni hjerterota mi igjen Spirea ♥ Det røsker litt til:/
Det første avsnittet ditt må jeg si meg enig med. Men du verden så mange skjulte skatter jeg fant, akkurat som deg ♥
Så trist å høre om dem syke i familien, slikt er tøft :/ Jeg miste 3 stk av mine nærmeste i året som gikk ♥ Livet er tøft til tider.Derfor er det godt å legge det som er vondt bak seg,løfte blikket å gå videre.
Så lykke til med oppryddingen ♥ Gjør det som gir deg overskudd ♥
God bedring, må du bli friskere for hver dag som går ♥
Bloggen din er til STOR velsignelse :)Tusen takk Spirea ♥

Masse klemmer fra B

MittLilleHjerte sa...

Nydelig skrevet som alltid:)
Jeg er innom for å takke deg for det bloggvennskapet vi har fått. For alt du deler og gir her på bloggen din, og for alle fine ord til meg i løpet av 2012.Gleder meg til å følge deg videre:) Ønsker deg og dine et nyyydelig nytt år. Kos dere masse!
Klem fra Janne

Jesus er svaret! sa...

Godt nytt år til deg nydelige kvinne!

Bratte Bakka sa...

Tusen takk for ein unik blogg! Ynskjer deg og dine eit velsigna nytt år!

Klem!

Maria sa...

Kjære Spirea, takk for kommentaren på bloggen min! Du er så god og så full av positive ord. Jeg smiler hver gang jeg får en kommentar eller mail fra deg, for jeg vet at det du kommer til å si vil berøre meg på en eller annen måte. Jeg håper du har hatt en god julefeiring og nyttårsfeiring, og at det nye året vil by på mange nye muligheter (det vil det nok helt sikkert). Jeg håper og ber for at du skal oppleve at Gud åpner nye dører for deg der du trenger det mest, men viktigst av alt; der Han mener du trenger det mest. Jeg gleder meg til å fortsatt lese det du skriver, og takk for at jeg kan få kalle meg din venn!

VeroNot sa...

Godt nytt år til deg og dine kjære Spirea.
Gleder meg til å følge deg videre.
Mange gode klemmer til deg fra meg!

Spirea sa...

Nei, jeg tror absolutt ikke du er på bærtur, min venn. Det handler MYE om hvordan vi velger å håndtere prøvelsene som møter oss. Men det er rart hvordan de vonde dagene fester seg så lett hos oss. Jeg har en tendens til å bli "hengende litt fast" før jeg klarer dra meg ut av det og igjen fokusere positivt. Ikke alltid like lett....Ønsker deg også et nydelig år, Linn. Klem din vei <3

Spirea sa...

Tusen,tusen takk, du har så mye visdom og godhet. dette rørte meg til tårer. God klem til deg <3

Spirea sa...

Jeg VELGER å tro det, selvom det krever litt av og til... Takk, Sissel :) klem din vei!

Spirea sa...

Takk alle sammen for utrolig fine, varme kommentarer. Dere rører ved meg, alle sammen. Jeg gleder meg til dette året - og å slå følge videre med dere alle. GODT NYTT ÅR til alle! <3

Frk Elton sa...

Riktig Godt nyttår søte du :)
Ha en følelse av at dette blir ett ekstra flott år ;)
Gleder meg til å følge deg videre i 2013 :)
Ha en super kveld!
Klemmer

Annfrid sa...

Godt nyttår, håper det er et år som byr deg og familien din masse glede.
Vær frimodig og sterk for Herren din Gud er med deg i alt du gjør. Josva 1.9 Takk for koselig kommentarer på bloggen, det gleder masse.
Gleder meg til å lese bloggen din i 2013. Du gir meg alltid noe å tenke på, TAKK!

Varm klem fra Annfrid

Hjem & Glede sa...

Kjære gode Spirea!
Godt nytt år vil jeg ønske deg og jeg er sikker på at det blir fint!
Takk for dine skjønne spor,og takk for alt du deler med oss...

Varm klem fra Camilla.

tonje boganes sa...

Hei Spirea
Innom for å ønske deg et riktig godt 2013! Håper det gir deg mange gode stunder og mange fine overraskelser.
Takk for at du deler så mange fine tekster med oss. Gleder meg til å følge deg videre i dette nye året.
Klem Tonje

Venke Synnøve sa...

Hei Spirea!
Det er så mange som er flinke med ord her, så nokon avhandling skal eg ikkje skriva.
Vil berre ønska deg og dine eit godt nytt år, og så vil eg sei at du er den "annerledes" bloggen eg lese, som girhjerneaktivitet/ettertanke :)
Eg må av og til leita deg fram i håp om nytt innlegg, og det er det ikkje så ofte eg gjere med andre bloggar!
Ha eit fin år, så skrives me :)

loftkroken sa...

Lykkemisjonen sa...

Godt nyttår til deg, og takk for alt du deler. Jeg ønsker deg alt det beste for 2013, må alle dine drømmer gå i oppfyllelse og Gud lede deg til seier i alle ting! <3

Du skriver at dere mister en nær og kjær i 2013, men jeg tror og håper at ikke alt håp er ute? Jeg ber for denne personen, Gud er med i all kamp, han ønsker å helbrede denne personen- se gjerne undervisningen om "Helbredelse for ånd, sjel og kropp" på bibelundervisning.com, håper den kan være til hjelp. (Første del finnes her: http://bibelundervisning.com/ukens-undervisning/243-1helbredelse.html)ellers er også helbredelsespredikant Svein Magne Pedersen hos Misjonen Jesus Leger svært dyktig når det kommer til helbredelse, han blir virkelig brukt av Gud:) Alt det beste, og Guds velsignelse til denne personen!

Marguerite sa...

TACK,käraste Spirea för allt som du delar med dig av!!!
Ett GOTT NYTT VÄLSIGNAT ÅR,önskar jag dig av hela mitt hjärta!!!
KRAAAM!!!

Spirea sa...

Takk for omsorgsfulle ord! <3 Ja, jeg håper på et litt bedre år enn 2013 ;) og jeg håper Gud står klar med velsignelses-bøtten sin ;)

Ja, vi mister en nær i 2013. Jeg er en som aldri lar håpet slukne i meg, men dessverre både vet og ser vi at det her går en vei (med mindre det skjer et mirakel). Vi fikk beskjed om at dette ble siste julen..
Når det gjelder helbredelse så ....ja, jeg tror på helbredelse. Har selv blitt helbredet, og det har gitt meg en sterk tro. På den annen side, tror jeg ikke Gud helbreder alle...Noen ganger er det tid for å reise hjem. Forstå det den som kan....
Predikanten du nevner er forøvrig kjent for meg, og jeg skal være ærlig og si jeg har blandede følelser. Har ikke lyst til å si så mye mer rundt det her.... Men takk kjære deg for innspill. Og igjen, takk for omsorg!! Setter stor pris på det!! Mange klemmer til deg - med ønske om et velsignet år!! <3

Lykkemisjonen sa...

Det er trist å høre om denne kjære som dere har fått beskjed om at har feiret sin siste jul og jeg ser at det må være så innmari vanskelig, og jeg forstå hvorfor du tenker som du gjør når du står midt oppi det hele. Samtidig kjenner jeg, som utenforstående, noe som rører seg inni meg, noe stritter imot og skriker nei, nei, nei, alt håp er IKKE ute- mirakler skjer! Nå vet jeg jo ingenting om dette familiemedlemmet, om alder og livssyn, om h*n selv ønsker å leve eller kanskje føler for å "reise hjem" nå...jeg kan godt forstå når noen legger ned kampen og ønsker å hvile. Men jeg vet også at dersom denne personen ønsker å leve, så ja, da er det håp-der det er liv er det håp <3 Så selv om legene sier at dette var den siste julen, så vil jeg sitere Rom 3,4: "La det stå fast at Gud taler sant, men hvert menneske er en løgner." Så Gud ser mer enn hva mennesker gjør, og KAN mer enn hva mennesker kan, og leger har tatt feil før! Jeg håper du ikke tar dette jeg skriver på feil måte, jeg mener ikke noe vondt med det jeg skriver- ønsker bare å hjelpe. Følte bare jeg måtte skrive disse tingene, det kjentes bare riktig. Håper alt ordner seg, ikke gi opp, jeg har bedt for denne personen og håper mange med meg vil gjøre det samme <3 Kontakt gjerne andre bønnesentere, f.eks. denne: http://www.nordicmission.org/no/og legg frem ditt bønneønske. Bønn skal ikke undervurderes:)

Matt 18,19: "Også dette sier jeg dere: Dersom to av dere her på jorden blir enige om å be om noe, hva det enn er, skal de få det av min Far i himmelen. 20 For hvor to eller tre er samlet i mitt navn, der er jeg midt iblant dem."

Alt det beste fremover!

Ps. Ja, jeg kan skjønne at det er delte meninger om ulike predikanter og deres måte å virke på, sånn er det bare. Vi trenger ikke gå inn på det nå;) Men syns uansett at Tore Johannesen på bibelundervisning.com som jeg nevnte er så ekte og god, og anbefaler hans undervisninger (inkl. den om helbredelse) på det varmeste:)

Katrine sa...

Du har kommet deg gjennom året - styrket - for du står fremdeles på to bein. Du har gjennomført og utrettet mye.

Jeg ønsker deg et nytt år fylt med gode hverdagsgleder og hverdagsøyeblikk, fine Spirea.
Jeg vet at du har kraft i deg som gjør det mulig å stå i de tunge og vanskelige stundene som 2013 kan bringe.

Jeg sender deg hjerteglede, og håper du har hatt en koselig og god juletid.