fredag 27. januar 2012

Et annerledes svar

Min lille kom løpende med en liten trekiste som hun samler hemmeligheter og skatter oppi. Hun roper til meg "mamma, mamma, jeg har nok noe du vil ha oppi her!" "Ja, få se, da, lille venn." Hun åpner med stor iver, og oppi der har hun lagt to små leke-cupcakes. "Hvilken vil du ha da, mamma? Den rosa eller den brune?" Jeg tenker meg selvsagt veeldig nøye om, syns i grunn begge ser unektelig fristende ut, og sier til slutt at jeg vil ha den brune fordi jeg er så gla i sjokolade.
Hun gir meg den rosa, med et stort smil om munnen og et lurt glimt i øyet. "Den brune..." sier jeg, litt små-snurt.
"Nei, mamma, den får du ikke". Jeg minner henne om at hun faktisk spurte meg hvilken jeg ønsket meg, og da svarer hun følgende: "Men mamma...Jeg vet jo du ville ha den brune. Jeg gir deg den rosa likevel jeg. Fordi det er den som faktisk er best, skjønner du - og dessuten, jeg vet jo at du liker rosa også så godt!"

Har du noengang ønsket deg en ting, men fått noe annet som kanskje lignet litt, enda giveren hadde fått tydelig beskrivelse av hva du ønsket deg? Hva skjer da? Blir du skuffet, sint eller lei deg? Eller kanskje blir du overrasket og klarer faktisk å glede deg over at giveren har tenkt litt annerledes enn deg?

Jeg har opplevd det mange ganger. Mest i forhold til Gud. Jeg har bedt til Gud - og sagt "vær så snill, Gud, kan du gi meg....jeg vil så gjerne ha...vær så snill...".. Noen ganger har Gud sagt ja og velsignet meg med oppfylte drømmer. Andre ganger får jeg et midt-i-mellom-svar, som "vent", "tiden er ikke inne, du er ikke klar". Men veldig ofte har han også sagt klart og tydelig "nei". Det er rimelig kjipt å innse, og som regel bruker jeg da altfor mye tid på irritere meg. For jeg forstår ikke svaret Hans. Vil han meg ikke bare godt, da? Og alt jeg ber om og ønsker meg er vel godt for meg? Eller...?

Jeg har, sakte men sikkert, forstått at Han har sett lenger enn meg, Han har sett et utfall jeg ikke tenkte på  - og Han lærer meg noe med måten Han svarer på.
Mer enn èn gang har jeg endt opp med å være takknemlig for at svaret ble "nei". Jeg kunne virkelig ha gått fullstendig under av å få innfridd noen av disse ønskene og bønnene til Gud.

I stedet har Gud altså sett lenger enn meg. Igjen og igjen erfarer jeg det, og omsider tror jeg at jeg har lært såpass at nå kan jeg like godt slippe kontrollen jeg vil ha, og overlate det hele til Ham. Jeg fortsetter å be og jeg fortsetter å ønske, men jeg tror ikke lenger at jeg er den som alltid vet hva som er best for meg. Det finnes en som vet bedre. Jeg ser det bare ikke - ikke akkurat da.

Akkurat som min lille datter, som ga meg noe annet enn det jeg traktet etter - fordi hun mente den andre var så mye bedre, for meg - ja, sånn, akkurat sånn er Gud også.
Og det syns jeg er utrolig fascinerende....


                                                     Klem,
post signature

13 kommentarer:

Kristin sa...

Takk for koselig kommentar! her var det jammen masse nydelig lesing! Legger meg til som følger:)Fin helg til deg!

sigrid sa...

Du skriv så nydeleg..
Kvart eit ord rører ved meg..
Har lest meg bakover på dei innlegga eg ikkje har lest tidlegare..
Takk at DU deler!

Stor klem :-)

Mie fra Mies Mirakler sa...

Så sant! Jeg så et godt sitat forleden dag. "Faith in God includes faith in his timing". :) *♥*

Anonymous sa...

Tenk at Gud bruker også de små for at vi skal forstå enda litt mer av hans godhet mot oss.
En nydelig historie. En herlig liten datter du har. DET er ihvertfall noe å takke for, den gaven Gud har gitt deg i henne. Til og med da du fikk henne, visste Han at det var det beste for deg.
Gud velsigne mor og barn.
M

Cecilie sa...

"Ikke alt som føles godt ut er bra for oss, og ikke alt som er bra for oss føles godt ut" pleier jeg å si innimellom. Du minnet meg om det, og at Gud i sin store kjærlighet er tålmodig med oss og vet best! Men det er kjekt de gangene han overrasker oss og overøser oss med goder!
For ei herlig godhjerta tulle da! Du er velsignet!

Helene sa...

Ja noen ganger er det slik:o)
Herlig historie og sikket en fin opplevelse!

Ønsker deg en nydelig helg!

Heleneklem

Liv Hege sa...

Nydelig fortalt! Dette er veldig, veldig beskrivende på virkeligheten, synes jeg. Ofte skjer ting som man ikke ønsket seg eller har bedt om,- og når man får tenkt seg om, så var det faktisk det beste som kunne skje.
Mang en gang når ting ikke har gått min vei, har jeg tenkt "hvorfor ikke?" - og veldig ofte har jeg forstått hvorfor.
Livet er underfundig, uforusigbart og en stor skattekiste!
Nyt helgen!
God klem til deg, min venn!

Tankenesmor. sa...

Nok en gang har du skrevet ned noen ord som betyr så mye for menneskene som leser det. Også for meg!
Så må jeg takke deg for en utrolig god kommentar på bloggen min. Det varmer hjerte mitt. Og det er så godt å høre at tekstene betyr noe for noen.

Du er unik!

En varm klem til deg også. Nyt hvert sekund du lever. Du lever nå :)

Randi Linnea sa...

Sitter i Spania og leter etter blogger som omtaler noe av det jeg kjemper med og trenger hjelp til. Havnet her på din og du treffer meg midt i hjertet. Jeg sender deg en epost og håper det er ok.
Klem fra Randi Linnèa

Stinemor sa...

Hei!

Jeg har nettopp oppdaget bloggen din og jeg syns du skriver veldig godt! Dette innlegget var nok ment til blant annet meg :-) Godt å bli minnet på at Gud vet best og at Han har kontrollen. Jeg har lagt en av mine store drømmer i Guds hender, etter at jeg leste det du skrev, og jeg kjenner at jeg slapper mye mer av :-) Takk for at du skriver!

Stine

Røsslyng sa...

Vakre tankar du deler, eg har lest det fleire gongar, men ikkje fått til å kommentera før. Takk for fine ord til ettertanke, igjen:) Klem!

Spirea sa...

Kjære deg, så utrolig fin tilbakemelding. Og selvsagt kan du sende meg en mail :) beklager jeg ikke fikk svart på dette før i dag... God klem tilbake

Spirea sa...

Nå ble jeg veldig, veldig gla! Det er alltid godt å vite at noen kjenner at det jeg skriver "treffer". Da har jeg vært lydhør mot Gud ;) Velkommen som leser - håper du titter innom her igjen. Og du, husk at Gud har kontrollen - og du kan hvile. Klem