søndag 22. januar 2012

Jeg vil ligne på....

Å ha barna hjemme, alene, er for tiden en prøvelse. Jeg kan dessverre ikke si at det bare er fryd og gammen, for da snakker jeg jo ikke sant. Det som derimot er sant, er at det vanligvis er noe jeg gleder meg stort over og finner glede i. Det å ha mulighet til å jobbe redusert og ha noen dager hjemme med de små er en velsignelse. Men nå, som jeg er syk, og har lite krefter, så tar det på.
Og det var selvsagt på en sånn dag, da jeg holdt på å stupe i bakken av utmattelse, holdt på å sprekke av at huset så fullstendig kaotisk ut i absolutt alle rom og av at småluringene mine kranglet, hylte og skrek, at følgende lille historie utspant seg....

Minsten ropte på mamma`n sin, og der sto han så søtt og og tok seg på stompen og ropte "ææææsch!". Ok, bleieskift må til. Da jeg kom tilbake til stuen, fant jeg storesøsteren stående midt på gulvet, naken, med alle klærne i en haug ved siden av seg. Kroppen hennes var derimot full av grønn sprit-tusj. Nyydelig grønn sprit-tusj som dufter så herlig. Over HELE kroppen.
"HVA har du gjort?" spør jeg, superoppgitt selvsagt, men for et duste-spørsmål, det var jo opplagt hva hun hadde gjort.
"Mamma, er jeg ikke fin...? Jeg har tegnet meg på kroppen!" sa hun og strålte. Virkelig strålte.
Jeg smeltet av det nydelige smilet...og hva hun sa.
"Du skjønner det mamma, at jeg hadde jo bare lyst til å ligne på onkel, jeg!"

Det hører med til historien at onkelen har en del tatoveringer, og er en fin og morsom mann som hun liker så veldig godt. Så selvfølgelig ville hun ligne på onkel....

Har du noen du ønsker å ligne på? Noen forbilder?

Selv har jeg en tanke om at det viktigste er å være seg selv og å virkelig våge å være seg selv fullt og helt, uten å begrenses på noen områder. Likevel har jeg flere mennesker i livet mitt jeg ser på som forbilder for meg, mennesker jeg lærer av og som veileder meg, mennesker som virkelig beriker livet mitt og som er jeg er overmåte takknemlig for.
Men aller mest ønsker jeg ligne på Jesus, hvor vanskelig det enn er...og vet du hvorfor? For alle hans handlinger, alle ord, tanker, meninger, holdninger - var gjort med 100% oppriktig kjærlighet. Og å leve med en slik kjærlighet til andre mennesker, det er virkelig noe å strekke seg etter.....

                                                      Klem,
post signature
11 kommentarer:

Anonymous sa...

Så utrolig morsomt. Nå lo jeg godt. Hun har jo virkelig fantasien i orden, hun lille din. Og han onkelen må jo være et stort forbilde, da. Hun er jo heldig, hun jenta di. Tok du bilde og viste onkelen??
M

Hos oss i Nøkkeldalen sa...

oi. oi oi, kan sjå det heile for meg:) så flink du er til å sjå det positive og vidare formidle eit budskap utifra sånne egentlig slitsomme situasjonar!! eg er imponert, og har nok masse å lære der, he he:)
Ha ein fin kveld! klem

Mirjam sa...

Har vore medlem av nettsia di lenge nå. Fylgjer med litt på sielinja. Vil fortelje deg kor mykje du gjer meg. 1000 tusen takk. Syns dette er ei ekte og sann blogg.

heidi sa...

Nydelig, nydelig!!! Du skriver så bra. Og for en nydelig historie. Håper du får en god uke gode du.Klem

sigrid sa...

Så godt skreve!!

Stor klem :-)

Mie fra Mies Mirakler sa...

Er det ikke rart hva de små kan rekke sånn bare på noen få sekunder mens man er opptatt på annet hold? Får håpe tusjen forsvinner etter et par runder i badekaret ;) Hadde en lignende episode med datteren min og en mascara...men det var mest ansiktet det hadde gått utover da, ikke hele kroppen, hehe. Herlig *♥*

Mia sa...

Heisann!
Første gang jeg snubler innomm her i dag, men jeg kommer gjerne igjen:) Har lest flere innlegg ,du har en fantastisk måte å formidle dine historiene dine på! Om munnen flyter over av det hjertet er fylt av, så ønsker jeg å fylle mitt hjerte med det samme som deg:)

Ha ein strålende dag!!
Klem Mia

Spirea sa...

Tusen takk alle skjønne! Jeg blir så rørt over alle nydelige kommentarer, og det varmer veldig - og hjelper meg gjennom dager som for tiden er litt tunge. Setter enormt pris på dere alle!
M: Bilde ble dessverre ikke tatt, i alt styr ble jeg mer opptatt av å vaske snuppa...Typisk at jeg glemte det, men må prøve huske det en annen gang det skjer ;)
Klem til alle

Eva-Lill sa...

Tusen takk for kommentar på bloggen min :) Kjempe koselig! Og så fint å oppdage din i samme slengen :)
Stå på!

Joy sa...

Hehe.. Fantastisk härlig historie! Barn är fantasiska! Tusen tack for koselige ord hos mig. Jag blev kjempeglad!
Ha en strålande dag! Stor kram Joy

lammelaartanker sa...

For en herlig historie! Godt at du klarte le og ikke ble sint.

Jeg kan beundre egenskapene til mange mennesker, men idoler har jeg ikke.

Takk for fine kommentarer på bloggen min, jeg legger meg til som følger hos deg som "oppsummert".