tirsdag 24. januar 2012

Et barns bønnI Afrika ble det født enda et lite barn den kvelden. Legen på fødeavdelingen var sliten. De hadde gjort alt de kunne, men alenemoren døde under fødselen. Og nå satt han der, helt fortvilet, med et lite prematurt barn, og storesøsteren på 2 år. Foreldreløse.

Selvom de bodde ved ekvator, var det kaldt om nettene. Den lille trengte varme, men det fantes ikke strøm og forholdene var enkle. De hadde en varmeflaske de brukte for å varme små barn, men den siste tilgjengelig var sprukket. Sykepleieren var fortvilet. "Hva gjør vi nå?" Det var langt til nærmeste apotek, og de fikk ikke kjøpt en ny. Om ikke den lille fikk varme fra et sted, ville han ikke overleve.

De la den lille babyen så nær ilden som mulig - og sykepleieren la seg til å sove mellom døren og babyen, slik at han unngikk trekken. Legen dro til barnehjemmet. Han skulle som vanlig avslutte dagen der, sammen med barna, i bønn. De snakket litt om hva de skulle be om, og legen nevnte barna. En nyfødt med livet i fare, og en 2åring som var redd fordi mamma var borte. Han nevnte også varmeflasken.

Mens de satt i ring, bøyer Ruth på 10 år sitt hode. Hun ber høyt og tydelig:
"Kjære Gud. Send oss en varmeflaske er du snill, sånn at babyen kan overleve. Og du, Gud, mens du er i gang, kan du ordne med en dukke til jenta som mista mamma`n sin også? Bare sånn at hun vet at hun er elsket!"

Legen kjente mismodigheten stige, for han trodde virkelig ikke at Gud kunne gjøre dette. Ingenting er umulig for Gud, står det i Bibelen, men det finnes vel grenser? Den eneste muligheten for å få svar på en slik bønn, var om noen sendte en pakke fra legens hjemland USA. Men hvem ville finne på å sende en varmeflaske ned til varmeste ekvator?

Neste morgen gikk legen på jobb som vanlig. Litt utpå dagen fikk han beskjed om at det sto en bil utenfor hjemmet hans. Da han kom dit, var bilen kjørt, bare en stor 10 kilos pakke sto igjen utenfor døren.  Han kjente tårene presse på, fant ut at denne ønsket han ikke åpne alene. Han fikk tak i barnehjemsbarna, så de kunne være med, og like etter kikket 30 par spente øyne på pakken foran dem.

På toppen lå det t-skjorter og bukser i forskjellige farger, noen pakker med bandasjer, rosiner, tegneblokker.... Barna gjorde store øyne da legen trakk opp enda en ting. Legen begynte gråte, kunne dette være mulig? Barna fikk se en flott og ny varmeflaske!

Da roper Ruth, full av fryd: "Når Gud sender en varmeflaske, har Han sikkert sendt en dukke også!"

Hun hiver seg over pakken, roter litt rundt, og trekker opp en nydelig dukke! Hun stråler av glede. Hun hadde aldri tvilt.
Hun ser opp på legen og sier: "Kan jeg få lov til å gå sammen med deg til jenta og gi henne dukken?Sånn at hun får vite at Gud elsker henne?"

Pakken hadde vært underveis i 4 måneder. Det var legens tidligere søndagsskoleklasse som hadde sendt den. De hadde lyttet til Gud og pakket en varmeflaske, - selv til varmeste ekvator. Og en av jentene hadde lagt nedi en av sine dukker.
4 måneder tidligere... for at en 10årig jente i Afrika skulle få svar på sin bønn.


(Dette en sann historie, fortalt av en misjonær - og fritt gjengitt av meg)  


                      
                                                           Klem, 
post signature12 kommentarer:

Renate sa...

Så nydelig! For en trofast og omtenksom Gud vi har <3
Klem

Gotteriogsann sa...

Takk for påminnelsen.sitter her og leser, smiler og ler mens tårene strømmer.
Det finnes ikke noe mer ekte enn barnas tro.

Mia sa...

Herlig fortelling:)Tror man kommer langt med en slik tro!
Ha en fin kveld:)

Klem Mia

Maria sa...

For en oppmuntrende historie! Ja, barnas tro er så enkel, men sterk.. Gud kan jo alt, han! Ingenting for stort - og heller ingenting for lite!!
Takk!

Anonymous sa...

Klarte så vidt å lese ferdig på grunn av tårer som rant. For en nydelig historie. Og så godt å minnet om hvor viktig det er å ha et barns tillit til Gud. De forventet store og umulige ting av Ham, og det skjedde. Fantastisk.
Tusen takk.
M

Aslak sa...

Glad for at du har laget denne bloggen! Mye sterk lesning som får meg til å tenke. Herligt. :~)

Jesus er svaret! sa...

vakkert og tårer i øynene her og. Hans omsorg for oss er så stor!

lammelaartanker sa...

Det var en fin historie, takk for at du delte! Vet du hvordan det gikk videre med søskene?

Røsslyng sa...

Sterkt! Takk:) God klem frå meg:)

Helene sa...

Takk for at du delte denne nydelige historien:o)

Heleneklem

heidi sa...

For en nydelig historie. Trengte den i dag. Elsker bloggen din.

Spirea sa...

Tusen takk for respons. Så nydelig at noen hjerter er blitt rørt.
Lammelårtanker: Så fint at du spør :) Jeg husker dessverre ikke nøyaktig, men jeg vet iallefall at de ble ivaretatt og ikke skilt fra hverandre :)