lørdag 25. februar 2012

Det uheldige stempelet

Så har det skjedd igjen. Jeg vrir meg av fortvilelse, tørker et par tårer fordi jeg er trist og skuffet.
Jeg øste ut mitt hjerte. Responsen jeg fikk, gjorde at hjertet mitt trakk seg sammen.

"Du er jo ALLTID så uheldig, du, Spirea!"

For sikkert hundrede gang i livet mitt, er det dèt jeg får høre. Det uheldige stempelet har blitt trykket igjen. På meg. Hardt, brutalt, uten filter. Litt for hardt denne gang...

Jeg titter ut vinduet. Det regner litt. Men så jeg ikke et streif av sol gjennom regnet? Der var det igjen, solen kommer til å presse seg gjennom, jeg ser den! Jeg får lyst til å rope det ut - jeg ser sol gjennom regn!

Jeg er ikke uheldig, for jeg kommer meg gjennom og blir en sterkere versjon av meg selv. Jeg er ikke uheldig, for jeg har en Gud som kjemper for meg, en Gud som er sterkere enn alle sårende ord, en Gud som er mild og som leger det vonde, en Gud som bærer meg i motbakkene - og som stryker sin kjærlige hånd, der stempelet slo meg så hardt. Igjen.

Er jeg ikke heldig? Jeg kjenner, mens jeg gråter, skriver og øser ut til Gud og lar Ham jobbe, at hjertet mitt vokser igjen. I takknemlighet. Jeg er heldig som har kommet meg gjennom. Jeg lever, jeg står oppreist, jeg har et hode som fungerer, jeg har familie som elsker meg og som jeg elsker tilbake, jeg har bunnsolide venner som forstår, jeg har et hjem som er blitt min oase. Marerittene er over, selvom jeg nå står midt i en ny storm der sykdommen tærer.

Vi kan ikke endre menneskers oppfatning, menneskers tanker, hva de ser, hva de hører  - eller hva de velger å si og gjøre. Men vi kan endre oss selv, hvordan vi selv møter livet. Og jeg velger å lete etter solen gjennom regnet. Jeg velger å prøve meg på en dans, selvom kroppen ikke tåler det. Jeg velger å lete etter de gode ord, og gjemme vekk ord som slår. Jeg prøver å bevare mitt hjerte, for mitt liv utgår fra det. Og jeg har endelig skjønt hva det betyr.

Min veileder gjennom mange år, sa en gang til meg - i en periode av livet der jeg fylte meg selv med negative tanker - om meg selv: "Vær forsiktig hva du tenker - for livet ditt formes av dine tanker".
Dette er blitt mine hjerteord. Og lappen, med disse ordene, som min veileder snek nedi vesken min når jeg så en annen vei, og fant igjen da jeg trengte den - den har jeg enda med meg overalt. Som en påminnelse. Han ga av sin livsvisdom, og jeg har senere forstått at dette gjelder ikke bare tanker om meg selv, men også hva jeg velger å tenke om andre. Dèt former nemlig også livet mitt.

Velg bort det uheldige stempelet, om du klarer. Overfor deg selv - og andre. Det slår av og til for hardt og gir stygge merker det er vanskelig å få bort.

Jeg tror jeg går meg en tur ut nå. Jeg tørker tårene. Det har sluttet å regne og solen holder på å bryte gjennom.


           

                                                                Klem,
post signature


Ordspråkene 4, 23 (New Century Version)
26 kommentarer:

loftkroken sa...

Ååå så sterkt og vakkert skrevet♥ Ble veldig rørt
Jeg holder akkurat på å lese om å verne hjertet(sjelen,tanker og følelser )for livet går ut fra det :))Sett på deg brynjen ♥
Det er grusomt at mennesker skal sette stempel over livet ditt,alt er løgn for det er det motsatte av hva Gud ser i deg !Husk han syns du er FANTASTISK :)))) Klemmmmm

sigrid sa...

Takk!

Varm klem :-)

Renate sa...

Sender en stor klem din vei, og sangen "Steady my heart" av Kari Jobe.
Håper du får en fin dag!
Klem

Anonymous sa...

Nok en gang rørt over det du skriver, men tårene kommer også.Så finnes det mennesker rundt oss som ikke tenker. Hev deg over dem. Du er elsket, du er god, du er fantastisk og du er en velsignelse for mange, mange. Velsign dine fiender. Det er igrunn litt synd på dem. Overvind slike vonde ting med det gode, og det, ja, det har du lært. Fantastisk.Stå på. Verden trenger deg.
Klem M

Frihet sa...

Takk for hilsen hos meg!! Veldig hyggelig!!
Å likeså, jeh kommer garantert innom deg igjen, legger meg til som følger!

Nydelige tekster!!!

Kristin sa...

Vakkert og sårt! Det med tankene er så viktig!! Takk for påminnelsen:) God helg til deg du heldige og skjønne:)Takk for at du er deg!

Sarah sa...

Kjenner meg så igjen i deg. Tusen, tusen takk for denne bloggen og til deg.

mirjamsdrøm sa...

Hei Spirea!
Så koselig at du fant veien til meg, og likte deg der :)
Synes du har en fin meningsfull blogg!
Jeg kikker absolutt innom deg igjen ;)
Nyt gåturen!
Ha en fin helg videre.
Klem

camilla sa...

Hei:)Så koselig at du fant veien til min blogg!Og takk for koselig kommentar!Så personlig og fin blogg du har..:)Viktige ting å tenke på iblandt som vi så alt for ofte glemmer i den travle hverdagen...:) velger også å tro at litt motgang gjør oss sterkere...selv om veien å gå kan være tøff og lang...
Ønsker deg en riktig god helg..:)
God klem fra Camilla:)

heidi sa...

Jeg sier bare halleluja for deg og halleluja for Gud!!!

Gunnlaug Himle sa...

Takk at du deler Spirea. Tankevekkende og sterkt. Jeg lærer av deg.

Lises hjertegleder sa...

Kjærligheten utholder ALT.
DU er vakker -verdifull- fantastisk, en unik juvel og en Guds gave
til alle som krysser din vei. Ordene fra deg setter dype spor til ettertanke,...Takk <3

Mia sa...

Hei Spirea!

Takk for koselig hilsen, jeg har selv vert litt fraverende i det siste, sliter mye med migrene og da blir det lite pc og slikt...
Men det var veldig hyggelig å høre fra deg, håper og ber om at ting snur og at du går inn i en bedre periode!

Jeg tenker det du skriver er en litt typisk ting å si når folk ikke helt vet hva de skal si. Det er nok ikke vondt ment, men jeg forsår godt at det oppleves vondt. Min erfaring er ofte at mennesker ikke vet hvordan de skal takle når man forteller at man har det vondt og vanskelig, da møter man gjerne en litt lei klisje som kanskje bagatelliserer og får tema til å gå over, før de trenger å ta inn over seg hvordan du egentlig har det. De kan kanskje ikke klare å relatere til det overhodet, og forstår derfor ikke at man trenger oppbyggende ord, ikke nedlatende sympati... Spesielt tror jeg at nære venner og familie har vanskelig for å ta inn over seg smerten andre opplever, for de ønsker så gjerne at alt skal være bra med oss! Og viss de slipper å gå under overflaten og se hvor vondt det egentlig er, så blir det så mye lettere for dem å bære.
Det er en mager trøst, men for meg så hjelper det ofte å forstå hvorfor, for da gjør det ikke fullt så vondt å stå i det...
Jeg vil dele en bønn fra salme 17.8 "Vokt meg som din øyesten, skjul meg i skyggen av dine vinger."

Håper du får en flott søndag! Her skinner sola, himmelen er blå, og familien er samlet, bedre blir det ikke:)

Klem fra Mia

Kristian sa...

Sterkt. Jeg blir med i gjengen din. Og jeg har sendt en mail.

Beate Kristin sa...

Ååå, håper det går bedre med deg nå! Jeg har også veldig lett for å åpne meg litt for mye noen ganger og angrer etterpå :0 Har virkelig brent meg på dette så håper jeg har lært. Og tenk så viktig å omgi seg med mennesker som har tro på deg og backer deg uansett hva! Ha en flott søndag!

klem, Beate

Jan Samuel sa...

Så hyggelig at du fant veien til bloggen min Spirea,
og tusen takk for hyggelig kommentar!!!
Må Gud rikelig velsigne deg og dine med alt godt.Amen!!!!

Hilser deg og dine med:

Jesaja 12 vers
2 Se, Gud er min frelse,
jeg er trygg og frykter ikke.
For Herren er min styrke og min sang,
og han er blitt min frelse.

3 Med glede skal dere øse vann
av frelsens kilder.
Hilsen
Jan Samuel

Spirea sa...

Kjære alle - Igjen, jeg er overveldet av alle fine tilbakemeldinger! Tusen tusen takk...! Dagen ble bedre etterhvert forresten...men det er rart hvor lenge følelsen av å være såret kan henge i, dessverre. Dere hjalp meg til å komme meg oppover igjen, - en tur ut i solen og fokus på hvordan Gud faktisk ser meg, det hjalp også :) Også er det vel bare noe med å bestemme seg for å ikke la det styre hele dagen..kanskje...?
Jeg prøver så godt jeg kan å besøke alle dere bloggvenner, men klarer ikke alltid nå opp til mine mål...men jeg setter stor, stor pris på dere alle.
Og varmt velkommen til nye følgere - jeg er bare rørt, uforstående og overveldet. Takk!

Bondekona sa...

Så fint og sårt du skriver.

Du virker til å være en positiv og vakker sjel.
;)

mette sa...

Takk for hyggelig kommentar! Ha en fin mandag :-)

Hilsen Bodil F.T. sa...

Så gøy at du stakk innom bloggen min da! Jo, jeg liker å "play with words" noen ganger... Men men, kaffe er jo den mest ånedlige drikk, vet du, fordi den er laget på bønner....

Ha en fin dag!

Ingeborg sa...

Hei Spirea. Jeg liker blogger som formidler noe, med bilder, ord eller begge deler. Du skriver så godt, heldig er du som klarer få ordene ut av hodet og ned til skjermen. Heldig er jeg som klarer det samme, selv om jeg ikke bruker bloggen min så mye på den måten.

Ser at turen ut gjorde deg godt, så bra!

Jeg ble kjempeglad for det du skrev på bloggen min. Jeg legger meg til som følger:)

HOME by linn sa...

Janne sa...

Du skriver så utrolig flott...
Har lest flere av innleggene dine, og du viser styrke som bare det!
Takk for besøket hos meg, velkommen igjen:)

Ønsker deg en fiiin kveld:)

God klem fra Janne:)

Tankenesmor. sa...

Jeg beundrer ditt mot, din pågang og din styrke. Både i livet du lever og har valg å leve og det du skriver her i livet du gir ut her.

Jeg leser og jeg identifiserer meg med omtrent alle tekstene dine. Jeg føler med deg og jeg føler meg selv i dem.

Tusen takk for at du deler og motiverer. Jeg blir aldri lei av å lese dine ord. Tusen takk.

Ønsker deg en hjertens solskinnsdag :)

Laura sa...

Det er så sant! Velg dine tanker med omhu.. Selv jobber jeg mye med mine. Ønsker deg gode dager.

Linda Karin sa...

Igjen klarer du det, uansett hvilket innlegg jeg leser så berører du meg dypt. Var nok en mening med at jeg valgte å lese akkurat denne idag, jeg trengte den! Kommer virkelig til å savne bloggen din, håper den kan stå åpen så jeg kan stikke innom og hente visdom og trøst i gamle innlegg. Har mye mer jeg kan skrive, men velger å avslutte med dette ord fra hjertet mitt: TAKK <3