søndag 1. desember 2013

Advents Give Away


Vi har entret desember og adventstiden. En tid som for mange assosieres med julestemning, bakst, shopping og haugevis av koselige aktiviteter og treff. Desember er også en tid mange forbinder med stress, økonomiske bekymringer og depresjoner. De aller fleste gleder seg til jul. Men husker vi på at noen også gruer seg til jul....? De er mange flere enn vi skulle tro....

Vi er fortsatt i mørketiden. Hva kan vi gjøre for å lyse opp tilværelsen for noen? Er det noen vi kan ta oss tid til, selv om vi egentlig heller hadde lyst å bake et ekstra brett med pepperkaker akkurat da? Jeg håper, og oppfordrer med dette, til å se - med hjertet. Det er tross alt advent - og vi venter på julen - en tid jeg håper vil berøre mange hjerter....
                          
 Jeg gir vekk en liten førjulsoppmuntring til en av dere. For å vinne jule-cd`n til Sigvart og Karoline, kan du ta 1 eller 2 lodd.
1 lodd for å legge igjen en kommentar om hva du syns er det fineste med julen
1 lodd for å være eller bli følger av bloggen
Frist for å bli med er 6.12, og vinner røpes i neste innlegg etter det.
                                                       
 Takk til alle som delte sine tanker om forrige innlegg. Jeg registrerer at innlegget engasjerer, og det var akkurat det jeg ønsket. Som forventet er mesteparten av kommentarene anonyme. Det er et vanskelig tema. Innlegget har også toppet daglig besøkende, bloggen har fått 6 nye følgere (velkommen skal dere være!!) og det har vært mange tilbakemeldinger også pr mail om livets tøffe tak. Takk til dere som deler. Takk også til dere som har lagt ut innlegget på Facebook. Og takk, generelt, for at dere i det hele tatt gidder å lese alt det rare jeg skriver om....

Ønsker alle en flott første desemberuke! Håper den blir full av gleder og smil. 

                                                                                 Klem,


54 kommentarer:

Linn sa...

Hei Spirea:-)
Selvfølgelig vil jeg delta på din give away;-) det fineste med julen synes jeg er lukta av jul:-) det blir en annen duft i hus i jula, og den duften setter tanker og følelser i spinn:-) elsker jula med god mat, familie og venner:-)
Ønsker deg ei fortsatt strålende 1. Advents kveld:-)
Stor klem fra Linn

Beate sa...

Ønsker deg en god adventstid spirea <3

Englepappa/ Ole JN sa...

Dette var ein kjekk give away! Og enkel å delta på... For det første fyljer eg allereie bloggen din, og for det andre er det ikkje så vanskeleg å finne gode ting ved jula (og adventstida): Familiekos, lukta av nyskrella klementin, stearinlys mot mørke vindauge, lukta av grantre og pinnekjøt ... og så er det julebodskapen, som "tek meg med storm" kvart einaste år - at den evige Gud, skaparen sjølv, vel å fornedre seg sjølv og bli menneske! Det er stort!

Ynskjer deg og dine ei god adventstid!

Underberget sa...

Jeg vil gjerne være med i trekningen din med to lodd. Det er så mye fint med jula og rammen rundt. Men det aller beste er jo grunnen til at vi feirer jul: at Jesus ble født til denne jord for å frelse menneskene:-)
Ønsker deg og dine en riktig fin adventstid!
Klem fra Berit

Mandelhjärta sa...

Hei Spirea!
Så koselig give away. Det blir jeg gjerne med på. Deltar med 2 lodd.
Julemusikk er med på å skape julestemning, noe jeg synes er fint og viktig i juletiden. Andre fine ting med julehøytiden er å samle nære og kjære - være sammen og ha det hyggelig. Tradisjoner og atmosfære er viktig for meg. Mennesker blir mer omtenksomme og generøse (i stort) denne tiden. Det er noe jeg ønsker skulle finnes hele året!
Håper du får en fin uke, og god første advent! :)
*Klem*

Hjem & Glede sa...

Så koselig kjære Spirea!
Den cd tror jeg er fin!
Det blir fint med jul......viktig å beholde roen....hos oss har vi avtale om ikke å bli stressa og sure ....alt for mange som blir det når det nærmer seg jul......det er jo ikke slik det skal være!
Jeg gleder meg til de rolige dagene sammen med familien.....duften av pinnekjøtt og ikke minst 3 nøtter til askepott.......
Har tenkt å invitere venner på luzzekatter og gløgg...
Håper du har fine dager .
Du er så god.

Ha en flott advent.
God klem.
2 lodd på meg.

Refleksjon på livsvegen sa...

Så koseleg Spirea!

Å sjå med hjarte.. ikkje alltid like enkelt, men noko vi kan øve oss på.
Det beste med Jul.. At Jesus kom og at vi kan feire han er det viktigaste!
Og så kjem eldste guten heim frå studiestaden.
Og i år vert det litt ekstra godt med Jul..

Varm Adventsklem ♥

2 lodd

PS: Sterkt og klokt innlegg det du hadde sist!
I gode og vonde dagar. Ekteskapet vårt har opplevd begge deler, men det har vore ytre faktorar som har ført til dei vonde. 26 år saman. Innvevd i kvarandre sitt liv. Eg har vore heldig!!!

Livet i Casa Didriksen sa...

Jeg er med, jeg er med. Med to lodd. Det koseligste jeg vet med julen er egentlig tiden før. Advent, ventetiden der man forbereder og gleder seg.

Anonym sa...

Det beste jeg vet med jula er å være med familien og møte gode venner. Jeg har begynt å vektlegge det etter en tung jul for snart to år siden, og da var det eneste jeg fikk virkelig glede på akkurat det samholdet.
Jeg følger bloggen din fra før av :)
- Hanne.

Anonym sa...

Så herlig giweaway og den Cd virka så fin:)herlig med julemusikk og for to kvelder siden så skulle minstemor legge seg og ville gjerne høyre på julemusikk så der låg vi i ein halvtime og høyrte på musikk så det å glede seg med dei små øyeblikka og sjå dei små julegledene det liker eg med jula:)
Ønsker deg ein fine ny veke!
Klem fra Lillian

Venke Synnøve sa...

Det eg likar best med jula er stemninga. Forventningane kvar dag i advent til kalender, og så jula med familie, glade ansikt, og kanskje litt snø.
Må førjulstida di bli fin,spirea! Klemz

Unknown sa...

Dette vil jeg også delta på! Har lagt deg tl og jeg får opp for hver gang det kommer nue innlegg fra deg, spennende å følge med på! Jeg vet ikke hva jeg synes er best med juøen egentlig. Jeg hat på en måte ikke hatt noen glede for julen på 7 år! Tanten min gikk bort 2 juledag for 7 år siden, så etter den tid har julen bare blitt en sørgeperiode! Nå begynner det å bli lettere. Men først nå i år har jeg fått julestemning før desember! Nå gleder jeg meg til jul! Og jeg skal feire den sammen med besteforeldrene mine, det gleder jeg meg til! Må nyte den tiden jeg har med de :) det å være sammen med eldre mennesker er bare helt fantastisk! Jeg kunne ha skrevet mye mer her, men nå skal jeg avslutte! Jeg håper du og dine får en fin advent! Klem

Unknown sa...

Det ble litt skrivefeil ser jeg, jeg skriver disse kommentarene fra mobil og trykker litt for fort ser jeg, men det er vel lesbart likevel vil jeg tro :)

Katarina Eidsvåg sa...

Å så koselig og jeg tar to lodd!! Gleder meg mest til at mamma kommer hjem fra sykehuset, hun har vært syk over tid men et frisk nå, jeg er så glad.Skal lage verdens beste jul for henne!! God advent uke til deg!! :-)

Unni sa...

Hei Spirea! så fint med en giveaway, denne satser jeg alt på å vinne. Er allerede følger selvsagt og det jeg gleder meg mest til til jul er å samle hele familien min. Barn og svigerbarn og mye besøk. Julen for meg, er famlietid. Håper din førjulstid blir skjønn. Mange klemmer fra Unni (i Kr.sand)

Winkel's Crazy Ideas sa...

Hei Spirea, for en fin oppfordring og for en fin give away. Jeg vil gjerne være med :-). Følger allerede bloggen. Det fineste med julen synes jeg er følelsen av takknemlighet, takknemlighet for alt Gud har gitt meg og mine, takknemlighet for den aller største gaven, Guds Sønn. Klem Pam

Sissel Lindeman sa...

Så sød du er som haver en give away. Jeg vil selvsagt bli med. Jeg har en liten ting med julen fra barndommen, syns det var en vanskelig tid fordi jeg var skilsmisse barn. Vet at mange børn også lider i dag. Så har det gået lidt over efter at jeg blev mer voksen, men det henger der i. Gleder meg likevel til at se mine børn glede seg, til god mat og familie tid. Jeg feirer og julen som Jesu fødselsdag. Tar to lodd her hos dig og ønsker dig en fantastisk god uke :-) Varme klemmer fra Sissel

Mary sa...

Hi there! Been reading this blog over and over for the last few months, and I absolutely adore your way of writing. I wanna participate and have joined as a follower. My biggest Christmasthrill is that my family will be together. We´re spread all over the UK and finally being together is just LOVE. Also I love God and why we celebrate Christmas is a huge thing to me.
I hope you won`t exclude me, even though I´m situated in the Uk (Yorkshire to be exact) ;-) Wishing you the best of time for Christmas. Love, Mary <3

maren sofie sa...

Hei hei :-) Jg vil gjerne være med på dette. Syns det var så fint det sdu skreiv og. Om å se hverandrer!! Tar to lodder og håper jeg vinner. Digger siggen. Og til jul gleder jeg meg til å reise hjem til fosterfamilien min, de er så goe. Også skal jeg synge med koret i domkirka det blir stort :-) Masse bøtter og spann m klemmer fra maren sofie

Linda Karin sa...

Veldig flott oppmuntring, jeg tar den til meg!
Det fineste med julen er juleevangeliet og gleden! Liker godt at jeg kan høre musikk om Jesus på butikk, tv og radio osv. Og jeg liker at det pyntes med ekstra masse lys over hele landet!
Jeg er også følger av bloggen din, det er en glede :)
Klemmer til deg, med ønske om en fin førjulstid!

Kristin sa...

Så koselig med give away:) Jeg er følger allerede, og det fineste med julen er... At Jesus ble født-ikke på et slott omgitt av tjenere, men i en skitten stall, og det var gjeterne som fikk vite det først! De som sto lavest på rangstigen. Liker også ro, tid, kos,lys, familie,venner, god mat og alt det der;) Klem til deg:)

Aslak sa...

Denne vurderte jeg kjøpe i helgen. Nå håper jeg vinne i stedet.
Gleder meg over alt det fine ved julen. Jesu fødsel, familiesamvær, fred og god mat.
Tar to lodd. Ha en riktig så fin uke. Aslak

Ingrid sa...

Det beste med jula er nok stemningen, og all den ekstra tiden (i ferien) som man kan bruke på de man er glad i.

Leste det forrige innlegget ditt først nå, og det var veldig bra skrevet! Ber om at ikke jeg og forloveden vil falle i den fella noen gang.. :/
Stor Klem til deg! Ønsker deg en god uke!

Miriam sa...

Jeg vil bli med! Herlig og bra innlegg. Det beste med julen for meg, er at Jesus ble født. Han er best. Også gleder jeg meg til å gi gaver til de jeg er glad i og av min overflod til mine fadderbarn i Colombia.
Tar to lodd og ønsker deg en velsignet uke. Klem, Miriam

Petrus og Petrine sa...

Det deiligste med julen er familien!
- og tiden sammen:
til kos og avslapning
til latter og glede
til måltider og aktivitet
til kirkegang,besøk og hjemmetid
til det beste som er. Nemlig å være sammen !
- og så er det gleden over å kunne glede seg til jul. Jeg har ikke alltid gjort det, - jeg har gruet meg før

God klem til deg :) - og to lodd på meg!

Gunnlaug Himle sa...

Hei Spirea! Så bra med en give away:-) Jeg blir gjerne med. Det beste med julen er at Jesus kom til jorden som et hjelpeløst barn. Det er noe jeg undrer meg masse over nå før jul. Det gir meg dyp glede. To lodd til meg:-)

Toril sa...

Nydelige Spirea, takk for gode ord til ettertanke... For meg er det beste meg julen fellesskap med familie og venner, og selvfølgelig underet som skjedde da Gud lot Jesus bli menneske. Jeg ønsker deg en god ventetid, håper du får fred midt i alt stress og kaos :) Sender deg en god, varm klem.

Mille sa...

Jeg elsker julen og alt som hører med. Og jeg elsker julemusikk. Jeg tror jeg kjøper alle nye julecder som kommer vert år jeg. Denne har jeg enda ikke, så nå er det vel bare å håpe :) Jeg legger meg til som følger for bloggen din er skikelig bra og jeg har lest den noen månter nå. Ha en flott og god uke videre. Mille

Unknown sa...

Kan skjønne jeg vil være med på dette, så god du er som gir bort,da! :-) det beste med julen er tiden, freden som senker seg og at alt tas med ro.elsker å ha tid sammen med de jeg er glad i, uten stress hit og dit, slik det ellers ofte er.
Tar to lodd
Ha en herlig uke. Klem

MittLilleHjerte sa...

Heia Spirea;)
Det fineste med julen er det å være sammen med familien ;) Full pott på meg;)
Håper på lykkeloddet;)
Jeg har også en giveaway inne på bloggen min, hvor man kan vinne monogramservietter;)
Ha ei fin adventstid.
Klem fra Janne

Anonym sa...

Det beste med julen er roen og freden:-)
Jeg skal på konsert med Sigvart Dagsland og Karoline Kruger, hadde vert kjekt med cden!!:-)
Ina

ina.aarsland @gmail.com

loftkroken sa...

Tenker på de som ikke har Gud i livet sitt og som sliter med sorg og savn denne tiden.Så bunnløst det må være for de ♥
Her er noen ord jeg fant: Hver dag burde du strekke ut hånden og røre ved noen. Folk elsker en varm klem, eller bare et vennlig klapp på skulderen ♥

Så takk for gooood kommentar på bloggen min ♥ Tenker på deg skal du vite ♥

Advent klemmer

Bente

ralfefarfars paradis sa...

Jeg prøver lykken- og er selvfølgelig følger for lenge siden;) Det fineste med julen- er å kjenne på klumpen i halsen når man synger deilig er jorden i kirka på juleaften..da møtes jord og himmel. Gleder meg til nye og tankevekkende innlegg fra deg!! Stor klem

Sylke Feldhusen sa...

Hei Spirea, jeg blir gjerne med på trekningen! Det fineste med julen? Det er vel selve julens budskap, ikke alt glitter og stas rundt :)

Følger deg allerede.

Fredrik sa...

Jeg er med :^) Beste med julen er tiden med familie, god mat og så mye glede. Mest av alt budskapet. Det er viktigst for meg. Tar to lodd jeg da. Hilsen og klem fra Fredrik :^) Ps. Hilse!!

Tatiana sa...

Hei! her vil jeg gjerne prøve lykken! jeg vinner jo aldri og regner ikke med det denne gang hller, men jeg synst det var så fint av deg å gi vekk en gave jeg. Så jeg tar to lodd og hiver meg med som følger. Også håper jeg du har det godt disse dagene. Stress kan forverre sykdom. Jeg jobber som lege, så dette vet jeg mye om. Ser det hvert eneste år før jul. Ta det rolig, har skjønt du har en litt tilbakevendende sykdom. Fyll dagene dine med gode ting.
Vennlig hilsen Tatiana (tatianas@yahoo.com)

Anonym sa...

Hei Spirea.
Så koselig gave. Jeg er jo følger av deg, så det blir et lodd, og for lodd nr. 2, så sier jeg at julen er det beste som har hendt, for da ble Han født, som har gitt meg trygghet i livet hver eneste dag. Alltid er Han med meg.

Kos deg i adventstiden med dine søte barn, og gå sakte, smak og lukt og kjenn og føl.
God klem M

Malys krok sa...

Mitt hjerte alltid vanker i Jesu føderom.
der samles mine tanker som i en hovedsum.
Der er min lengsel hjemme,
der har min tro sin skatt.
Jeg kan deg aldri glemme
velsignet julenatt.

Dette er jo det beste med jula,

Tusen takk, kjære deg, for koselig kommentar!
Du er bare så god. Tror jeg må skrive mer i en mail i morgen.
Ja det vil jeg gjøre. Klem og hilsen! -Margit-

Livets små øyeblikk sa...

Det beste med jula er for meg den tiden jeg får ha sammen med de jeg er glad i, roen som legger seg over oss - det er så godt:)

Og du; om du kjenner noen som hadde fortjent en ekstra oppmerksomhet denne julen så må du gjerne være med i gi-bort-en min også:)
Varm og god klem til deg
Hanne:)

Brunt sukker sa...

Å DENNE HAR
JEG KJØPT MEG
DEN ER SÅ VAKKER KLEM ELI:)

Kort og Søm sa...

Det beste med julen er roen julen gir.

Jeg blir gjerne med,
to lodd til meg er du snill.

Ønsker deg en fin førjulstid :)
Klem Fredrikke

Frk Elton sa...

Det beste med julen er familie og tid sammen til å gjøre ingenting :)
To lodd skulle det bli da ;)
Tiden flyr så fort, nå er det jo evigheter siden jeg var innom deg, har lest meg nedover innleggene dine og her var det mye tankevekkende! Som alltid -Du skriver såå bra, flinke og gode du :)
Håper du får en god og fredfull jul :)
Klemmer

Unknown sa...

Så snill du er <3

Det vakreste i julen er å ta frem tradisjoner og gamle minner og samvær med barn og barnebarna. Gi de gode opplevelser som blir til gode minner som de bærer med seg i livet. Det gjelder vel egentlig hele året :)

Jeg tar gjerne 2 lodd

Ønsker deg en vakker dag

Klem Monica

Live sa...

Hei du. Jeg har lest bloggen din lenge og nå fikk jeg et spark bak til å bli med som følger. Jeg heter Live og bor i Tromsø. Og jeg gleder meg til jul. Hatt det tøft noen juler pga inlagt psykiatrisk men nå er jeg helt frisk og kommet meg gjennnom det hele. Jeg syns det beste med julen er det å være sammen med alle barna i familien. De er helt fantastiske og skaper så glede. Jeg gleder meg mye. Hilsen Live som tar to lodd. Takk for en fin blogg!!

Elise sa...

Hei, så koselig med advents give away:)

Det koseligste med julen er å samle hele familien og ha det fint sammen. Julaften går vi i kirken, der har de et julespill hvert år. Det er så flott å få juleevangeliet på den måten, barna er utrolig flinke til å spille og synge og budskapet i juleevangeliet blir så levende. Det er utrolig flott:)

Jeg er allerede følger her på bloggen så da blir det 2 lodd:) takk for fine ord hos meg:) Ønsker deg og dine en fin adventstid.

Klem fra Elise:)

Ingeborg sa...

Hei Spirea :) Har ikke vært så aktiv i bloggland i høst, engasjementet svikter litt. Men vil gjerne være med på denne gibort'n. Tar ett lodd, jeg. Er jo følger allerede.
Takk for hyggelig hilsen og fin førjulstid til deg:)

Kristina, nord i bygdo sa...

Hei Spirea kjære :) Dette vil eg gjerne vere med på. Kva som er det beste med jula for meg? Forventningen, stemningen og dei gode stundene saman med familien i adventstida. Masse kos med baking, lage ting og synge julesanger. Julehøgtid med god mat, barnas glede med presangar og fokus på Jesus som vart fødd til jorda. Det aller beste er tid saman med venner og familie, og enda bedre er det dersom me har fått bety noko for eit eller fleire mennesker som treng ei utrakt hand. Eg liker alt som har med jula å gjere med andre ord, men dersom det berre blir ødsling over oss sjølve blir det tomhet.

2 lodd blir det på meg da :) Klem Kristina

hjemveien sa...

Takk for alt du skriver, og din omsorg Spirea.
Fint å bli minnet om det fineste med jula. Her er noen tanker:

Det beste med julen er å innse at den ikke er perfekt,
- men at "Den Perfekte" kom som en gave,
med godhet, tilgivelse og velsignelse. -
Og HAN gjør «en forskjell»,
når jeg slipper «denne forskjellen» til,
i mitt liv.

Kanskje den perfekte julen, -
handler om og ikke forvente noen ting,
eller få noe, -
Men å gi, - bare gi.
Og kjærligheten og godheten,
den bare blomstrer!
Kanskje noen ser, -
noe verdifullt,
ikke for det du får til, -
men bare fordi akkurat du er til.

Hilsen fra
MinsteBror

Olava sa...

Hei!! jeg blir med, for fristen går vel ut ved midnatt? ;-) Jeg syns dette er så herlig en blogg og jeg leser alt du skriver. så har jeg blitt medlem også nå. Og det beste for meg med julen er at jeg får se hele familien min som bor i england. vi bor mange tusen mil fra hverandre og endelig skal vi ses. Det gjør godt i hjerte og jeg tripper i ukesvis før jul. vi feirer forresten julaften 25.12 og det er like fint det. Ha en superduper advent. Klemmer fra Olava

Elisabeth sa...

Er jeg for sen??? Liker både Sivartt og Karoline jeg <3. Fin førjulshelg ønskes deg herfra.

Gunnlaug Himle sa...

Dette var nydelig:-)

rinemor sa...

Bare innom med en førjulsklem ;)

camilla sa...

Måtte bare innom med en juleklem til deg gode spirea!! Håper du og dine får en fin jul!! Mamge gode klemmer fra meg :-)

camilla sa...

Måtte bare innom med en juleklem til deg gode spirea!! Håper du og dine får en fin jul!! Mamge gode klemmer fra meg :-)