tirsdag 23. april 2013

Ikke perfekt - men til stede!

"Du er jo nesten ikke tilstede!". Ordene slår i mot meg og treffer midt i magen. En hilsen fra en der ute som syns det var på tide å fortelle meg om alt jeg bør gjøre annerledes. En liste med "må" og "bør" lyser mot meg så sterkt at det gjør vondt.

"...følge bedre opp....mer forkynnende....mer aktiv på mail...legge ut innlegg oftere...gi mer av deg selv...besøke min blogg oftere....være mer til stede".....

Vi er i april. Fjerde måned med vondt i magen fordi jeg kjenner på å ikke strekke til. Året er godt i gang og det føles som en berg og dal-bane. Før elsket jeg dem, kastet meg ut i de største, farligste. Nå har jeg fått min dose. Jeg liker ikke lenger alle opp og ned-turer, får vondt i magen.

Jeg trer på minsten en utedress, stiv av søle, burde vært vasket. Gjør ham klar for barnehagen. I det vi lukker døren kommer jeg på at jenta mi ikke har nisteboksen med - jeg har faktisk ikke husket niste i det hele tatt. Dårlig tid, puster dypt og kjenner at dette er dagen for å blåse i mørke ringer under øynene og hår alle veier. Titter på de små som ler og krangler om hverandre - bøyer meg ned og gir dem en klem. Vi holder rundt hverandre alle sammen. "Du er min blomst, mamma!" sier jenta mi. "Og min prins!" sier minsten og får meg til å le. Bedre klemmer finnes ikke. Jeg er fullt og helt tilstede.

Hun sitter med hodet i hendene - min venninne som mistet barnet sitt. Hun bærer den største sorg en mamma kan oppleve. På sine vevre skuldre ligger en stor bør. Hun klarer ikke bære alene, så jeg prøver så godt jeg kan å løfte noe av. Fullt og helt til stede.

En mail ramler inn. En ung kvinne ønsker å ikke leve mer. Hun har lest et innlegg på bloggen min og håper at jeg kan forstå og hjelpe. Med en bønn i mitt hjerte tar jeg et valg. Om å være til stede.

En helg er over og jeg er like tom for energi i dag som på fredag. En søndagsmail full av krav hjelper ikke på. Jeg ble trist, deretter sint. Trenger vi bli mint på våre begrensninger? Jeg klarer ikke følge opp alle som sender mail, men jeg svarer alle. Jeg klarer ikke besøke alle blogger hver dag, men jeg besøker med jevne mellomrom. Jeg klarer ikke legge ut innlegg annen hver dag, kanskje går det 4, 7 eller 9 dager. Bloggen min skal ikke være av den forkynnende sorten, men ærlig om livet - og dele glimt fra kristen tro.

Noen ganger har vi ikke kapasitet til mer enn oss selv, eller de aller nærmeste. Brått kan vi rammes av sykdom, samlivsbrudd eller vanskelige situasjoner som stjeler krefter. Skal vi da være til stede for alle som ønsker eller trenger det? Bør vi ikke sette grenser og ta vare på oss selv? Jeg er fornøyd med å klare det jeg klarer, og vite at når jeg gjør det, er jeg faktisk fullt og helt tilstede.

"Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder - og jeg vil gi dere hvile" (Matt.11, 28). Kom, med magevondt, høye skuldre, sykdom, nederlag og alt det du bærer på. Legg det av, la Ham ta over - så vil du få hvile. Han vet at hverken du eller jeg er perfekte - han vet også at de menneskene vi tror er perfekte, heller ikke er det. Vi bruker så altfor mye tid og krefter på å sammenligne oss, som regel sammenligner vi egne svakheter med andres styrker. Resultatet blir at vi ikke klarer å feire alt potensial som bor i oss....fordi det ser ut som vi har mindre av det enn alle andre. Sannheten er en helt annen. Vi er alle fulle av potensiale og flotte ressurser. Så, i dag legger jeg dette av - det som trykket meg ned. Så kan jeg gå videre med rak rygg, og være til stede så ofte og så mye som jeg bare kan ...og velger...ved å være meg, slik jeg er skapt til å være....

                                                                           Klem,
Innlegget i dag kunne hatt flere titler. "God nok!" var en av jeg var innom. For det er det det handler om. 
Vi må ikke sette så altfor store krav - hverken til hverandre eller oss selv. 
Er det rart mennesker blir syke, deprimerte, slitne? vi klarer jo ikke leve opp...
Sannheten er at vi er gode nok som vi er. Mer enn gode nok - og vi trenger ikke leve opp til noe annet enn å være oss selv!

Dagens Anbefaling: Det er dessverre lenge siden jeg har hatt en anbefaling på bloggen min. Det ønsker jeg bli bedre på, 
for det er fint å rose andre. Det skulle jeg ønske vi gjorde oftere.
I dag vil jeg anbefale både blogg og bok skrevet av ei fin jente jeg kjenner - Heidi. Bloggen finner du her
og innlegget om boken her. Dette er en skjønn liten bok om hvor stort 
et mammahjerte er - og alt hva det måtte romme av opp og ned-turer...Sjekk ut!
128 kommentarer:

Livet i Casa Didriksen sa...

Slike mailer synes jeg du skal blåse en lang masj i!!! Nå vet jeg ingenting om bakgrunn eller omstendigheter, men det høres ut som en mail skrevet for å bryte ned og det er du for god til. Bruk tiden, oppmerksomheten og mærheten der DU ønsker og føler at den brukes verdifullt og så vil energien komme. Liker bloggen din og klarer meg fint uten mer forkynnelse. For mye vil drive lesere bort og du har en perfekt balanse! Gode tanker din vei..

ynde sa...

Det at du gir så mykje gjennom bloggen din betyr ikkje at andre kan "kreve" noko av deg!! Du deler når du har tid og overskot. Om andre meiner noko anna har det ingenting å bety!! Du er din eigen sjef og ingen andre kan, bør eller skal legge føringar for deg. Det er viktig å distansere seg, og ikkje ta ansvar som ikkje er ditt ;) Du er nok litt for "snill pike" Spirea! Ta hensyn til deg sjølv og din familie :) Livskunst, ikkje alltid like lett!! Klem til deg, Kjersti

unni sa...

Søren så leit å få slik mail. Og så du som er midt i eksamen og er syk selv. det her var undøvending gjort. hev deg over. synst det var fint å ta utgangspunkt i eposten du fikk,for å skrive et viktig innlegg. vi må ta valg, helt enig, ikke vitsi å bruke tid på det som suger energi. jeg vil bare takke for at du gir så mye. jeg syns faktisk du gir mer enn mange når det kommer til personlighet. stå på. unni.

Unni sa...

så lurte jeg bare på om denne som skrev har fått svar og hvordan du svarte? flott du klarte legge det av forresten. du er bra nok i massevis. takk for tips om ny blogg forresten. skal sjekke den. unni

katarina sa...

Hei! nå ble jeg lei meg på dine vegne. Du har fått en lignende mail tidligere? Jeg tror ofte slike kritiske blikk handler om misunnelse eller som du skriver om:sammenligning. Du har en nydelig blogg som mange elsker.Den er DIN og slik skal den være.Jeg skulle og ønske vi var bedre på å glede hverandre. Så tenker jeg også på at en negativ ting kan vippe ti av banen. Jeg vil minne deg om nettopp det,ikke fokusere på det leie .Du klarer jo se noe positivt i det og det ble mange kloke ord her. Men love meg å ikke bli alt for lei deg. Jeg støtter deg! Liker deg og alt du skriver så godt. varm klem

Kort og Søm sa...

Har du fått en slik mail er da det langt over grensen syns jeg.

Vi har mange krav rundt oss,
og alle kravene på en gang kan rett og slett blir for mye.
Jeg har gitt helt slipp på hva andre måtte mene om mine valg,
og det gir meg en god ro.
Men det har ikke alltid vært like enkelt.

Ønsker deg en fin ettermiddag,
her hos meg skinner solen og det er deilig :O)

Klem Fredrikke

Ps. jeg har en rosa vimpel rekke til, om det er av interesse :O)

Fredrik sa...

Flott Spirea at du sier noe om dette. Vi er bra nok alle mann. Klemmer fra Charlotte (og F:-))

Elise sa...

Velsignelse for beskyttelse

Må Gud omslutte deg på alle sider.
Bevare håpet i deg,
la tvilen vike.

Må Gud omslutte deg på alle sider.
Bevare lyset i deg,
la mørket vike.

Må Gud omslutte deg på alle sider.
Bevare freden i deg,
la frykten vike.

Fra boken: Legender og velsignelser av Kristina Reftel.

Ønsker deg alt godt, legg dine tunge bører i Guds hender og hvil hos han.

Klem fra Elise (som endelig har blitt frisk og fått energien tilbake)På bloggen min har jeg skrevet en annen av Kristina Reftels velsignelser i dag, hvis du trenger noen flere gode ord:)

Sonja sa...

Simpelt men ikke rart. Mennesker har det med å finne feil hos hverandre. Jeg tror du får mye trøkk nettopp fordi du har en kristen profil. Jeg tror fullt og helt at den onde vil deg vondt.
Så ser jeg at denne skriver at du burde følge mer opp.Hvordan kan folk tro at du har kapasitet til slikt?du har barn,har skrevet om sykdom,både egen og i familie,og nå eksamen. Når det er nevnt,har du fulgt opp meg med flere mailer,og du har vist både faglighet og medmenneskelighet. Den faglige delen kunne du tatt betalt for,for du gjør faktisk jobben din frivillig. Jeg ble litt hissig nå.De fleste har vel skjønt at du har en profesjon der du arbeider med mennesker i en krise eller behov for samtale. Lurer på om den som ønsker oppfølging tenker på at du gjør det gratis. Jeg sier bare takk og stå på. varm hilsen fra Sonja

Refleksjon på livsvegen sa...

Kjære vakre gode Spirea!
Takk for at du deler dette! Viktig, viktig, viktig!
Døgnet har 24 timar, veka 7 dagar etc. Ein kan ikkje rekke alt og alle.
Her er pauseknappen inne igjen. Når sjukdom rammar den ein elskar har ein ikkje mykje energi til andre. Det er då ein har lyst å rope stopp verden eg vil av..
Lukke til i ditt liv! Varm klem

molar85 sa...

Har lest gjennom innlegget ditt flere ganger nå. Det jeg faller tilbake på er at jeg tror nesten folk og fe har glemt hva en blogg er. Personlig, men ikke privat, et sted for å dele og ytre, et "fristed" på egne premisser. Det er nettopp det bloggen din er DITT fristed på DINE premisser!
Glem aldri det!
Og vi som finner dine tekster interessante, givende og velskrevne følger med uten å stille betingelser og krav.

Ønsker deg en god tirsdagskveld tilstede der du selv vil.

Malys krok sa...

Dette fortjener du virkelig ikke! Du som alltid skriver så godt og varmt.
Du som bare vil det beste for alle.
Jeg får tårer av dette.
Hvorfor må noen ødelegge...

Selvfølgelig klarer du ikke følge opp alle som skriver til deg,
det forstår nok alle. Ikke tenk på å svare meg på hverken det ene eller det andre,
følte bare at jeg hadde lyst å skrive den mailen.
Så fortsetter å be for deg, og fortsatt er det "makt i de foldede hender".
-Margit-

ralfefarfars paradis sa...

Kjære Spirea- jeg er glad for at du er akkurat slik du er;)Det er bedre å være tilstede enn å være perfekt- helt enig med deg der;) Du skriver når du selv har lyst og anledning- dette er jo ikke jobben din heller- så å stille krav til hvor ofte du skal ha innlegg og svare på mail og kommentarer blir jo bare sprøtt...og det sier seg selv at jo flere mailer og kommentarer du får- dess vanskeligere blir det å følge opp. Det viktigste er at du fortsetter å skrive dine tankevekkende og ærlige innlegg- når du har lyst og ork...og vil du svare på mail og kommentarer i tillegg- så er jo det ren bonus. Kanskje man skal tenke litt på hva man selv gir og utstråler til andre- før man begynner å kaste rundt seg med diverse krav....håper du finner kilder som gir deg påfyll i en krevende tid.Så vondt å lese om venninnen din som mistet barnet sitt...godt du vil være der for henne. Stor klem til deg.

Jesus er svaret! sa...

Hei vennen min. Jeg ble våt i øyekroken her...
Det er så urettferdig at du får sånne mail...jeg vil du skal vite at jeg ble veldig oppmuntret av dette innlegget. Jeg kaver og stresser for å bli god nok...og hva ender det med...jo forferdelig sliten...
Vi trenger å forstå dette...at vi er gode nok uperfekte og lære å elske oss selv sånn.
Vil også si at du skal ikke være der for alle. Er det noen som stiller det kravet til deg, har de misforstått!! Den tjenesten du har gjennom bloggen er enorm allerede....dine hjertespor har oppmuntret og vært tankevekkende for mange mennesker. Men du er en jente Spirea. En jente med ett stort, mykt og ydmykt hjerte. En jente som faktisk trenger å få hun og. Du kan ikke bare gi...det går ikke. Tro meg....jeg har prøvd!! det funker dårlig....

Grenser er viktig. Og det er ikke feil og i perioder ha nok med deg selv og din skjønne lille familie.

Du har min fulle forståelse.

heier på deg som alltid nydelig!!!

amo sin blogg sa...

Du skriv om noko som gjeld dei fleste.
Eg er godt vaksen, og gjennom livet har eg gått i denne fella opptil fleier gongar.
Prøvt å hugse signala, men det er ikkje alltid lett.
Det viktige er at det er DU
som må sette grensene, ikkje bruke opp energien på alle andre.
Dine næraste treng deg.
Alle der ute kan vente, ingen kan kreve svar frå deg :)

Ta vare på deg sjøl, ikkje bruk tid på menneske som ikkje gjer deg godt !

Varm klem frå Anne-Mari

Bratte Bakka sa...

Hei Kjære du! Eg vert lika imponert øve folk so legg seg opp i andre folk sitt gjøren og laden (eg gjer da berre av og te..i svake øyeblikk :D) Ikkje nåke du må tenkje på. Slike epostar går rett i spamfilteret :D

Eg er forferdeleg imponert øve alt du faktisk får tid til og alt du strekk øve. Og for meg virkar ditt liv innhaldsrikt på den gode måten. Og mållaus over alle du er til der for.

Bibleverset du siterer er fantastisk herleg å kvile i...men orda etter er mine favorittar...for der skjuler det seg ein løyndom trur eg:

"Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er tålsom og ydmyk av hjertet, og dere skal finne hvile for deres sjeler. For mitt åk er godt, og min byrde lett."”

Klem!!!

Bratte Bakka sa...

Ps...Øveskriftene til innlegga dine er heilt nydelege...ein løyndom..eller noko heilt opp i dagen?

:D

Anonym sa...

Kjære Spirea.

Nå sitter jeg med tårer i øynene. Først for et fantastisk og ekte innlegg.

Så for det fine bibelordet og dine tanker rundt det.

Så for at du anbefalte bloggen og boken til Heidi.

Gud velsigne ditt liv, både når det går oppover og når det går nedover. Og husk at Han følger deg som en skygge.

God klem M

Fjordheim sa...

Jeg tror du har hatt flere innlegg enn meg i det siste.
Og jeg har ikke en syk svigerfar og små unger.
Blir både sint og lei meg av å lese at andre stiller slike krav.
Men ble veldig glad da jeg såg at du klarer å heve deg over det,
tross alt. Så godt å kunne være helt til stede sammen med sine små.
Herlig
Heidi sin blogg er sammen med din de flotteste bloggene jeg leser.
Dere er så ærlige og flotte.
Ta deg tid til å nyte våren innimellom alle gjøremål
Ønsker deg alt godt kjære deg :)

Frk Elton sa...

Kjære deg, har bare lyst til å gi deg en superstor klem :)
Hvordan kan noen forvente at du skal gi dem mer?? du gir jo allerede så UTROLIG mye til oss som leser bloggen din!! Pluss alle de du har i livet ditt :)
Jeg beundrer deg stort for alt du klarer å gi, sikker på at det er mer enn de fleste av oss gir ett helt liv, må du ikke la noen tråkke på deg!!
Håper du finner styrken til å ignorere dem!
Klemmer :)

Anonym sa...

Kjære beste venn❤
Blir så lei meg på dine vegne av at du får slikt mot deg,vi er ikkje meir enn mennesker og så feil det er når andre setter krav til oss,du er bare et menneske og har nok på deg,ingen er supermenneske!
Du gir masse av deg sjølv og når du setter igjen spor blir eg så glad,ein må gjere ting av lyst og anledning og ikkje av press og krav!

Stå på du er gode du:)❤❤
Klem fra Lillian

Malin sa...

Man kan ikke være alle steder samtidig. Du er tilstede der det er viktigst! klem

Anonym sa...

Kjæreste Spirea!
Nå sitter jeg her og koker, på dine vegne.
Fy søren for en mail og for en "bestilling". Sånne besserwissere kan du bare ikke ta alvorlig. Slett mailen og konsentrer deg om alle de menneskene som vil deg vel! - Som ikke setter krav til deg, men som liker bloggen din så godt, og som syntes den gir meningsfulle drypp av visdom, klokskap, Gudsord, omsorg og kjærlighet til alle oss her ute.

Jeg kunne sagt så mye mer om dette, men tier still og håper noen der ute skammer seg nå!
Takk for at du ER!

Syster Yster

Miamor sa...

hææææ....du MÅ ikke høre på DET øret kjære du!!
jeg leser tre bøker av shauna niequist for tiden..befriende..livsbejaende og trosstyrkende..sjekk sidene hennes!! Klem

TreTette sa...

Jeg er full av beundring over hva du får til og hvor nydelig du deler med alle som kommer på besøk på bloggen din. Jeg er full av beundring over den kapasiteten du har og at du makter å gi så mye av deg selv, også til mennesker du ikke en gang kjenner. Jeg ville blitt svært opprørt av en tilbakemelding lik den du refererer til. Deretter veldig trist, og sannsynligvis sint. Det er godt å lese at du rister det av deg, og klarer å gjøre det til hva det bør være; en annens mening som ikke gis viktighet for ditt liv. Du er fantastisk, og bloggen din er fantastisk, akkurat slik den er. Du er din egen stemme og det er nøyaktig slik den bør runge. Ønsker deg alt godt.

rine-mor sa...

Så sier Herren,
som laget deg og formet deg i mors liv,
han som hjelper deg:
Vær ikke redd, min tjener Spirea,
som jeg har utvalgt!(jes 44-2)

Ikke glem at du er utvalg Spirea:-)

KLem fra meg til deg

Anne sa...

kjære gode deg .
Jeg blir så lei meg når jeg hører hva du opplever ..
det skulle ikke være mulig !!
Du , som gir av deg selv mer enn noen ..
som skriver så flott til oppmuntring og ettertanke..
som attpåtil legger igjen de fineste ord til meg og andre ..
ikke la noen ødelegge den DU er Spirea.
Vit at du er i mine tanker og bønner..
Og husk ..du er du og du duger...jeg beundre deg for nettopp den du er .
Ønsker deg bare det beste.
Gode klemmer sendes din vei♥

Hos oss i Nøkkeldalen sa...

kjære deg, eg blir heilt forskrekka over denne mailen du har fått!! kjenner eg blir skikkelig provosert, og syns det her var skikkeleg urettferdig...men gode du skriver jo nok eit flott innlegg utifra dette, og det er nok mange av oss som kjenner på denne følelsen av forventningar og utilstrekkeligheit, og som dette innlegget gjorde godt for! bloggen din er perfekt akkurat som den er, derfor likar eg den så godt! og skulle det gå lang tid mellom innlegga, så er det jo berre ekstra kjekt når det kjem eit nytt innlegg! Gaver blir ein jo glad for når dei dukkar opp, og ein går ikkje å krever og forventar fra dei rundt seg at ein skal få gaver oftare, eller kva? bloggen din er ei gave til oss som leser den, og ver så snill å ikkje la den bli ein "burde" for deg, blogg når du har lyst og overskudd. masse ord, på tide å ta kvelden:) klem

Anonym sa...

Takk for at du valgte å si ja når Gud la kallet om å starte denne bloggen i hjerte ditt. Innleggene dine er så trosstyrkende for oss som leser de. Om det går uker mellom hver gang har ingen betydning. Jeg kan lese de igjen og igjen, og hver gang gir de meg håp og tro. Tro på en Gud som alltid er der, og håp om en bedre fremtid. Midt i prøvelsen kan det være lett å glemme nettopp det, og da er det så godt å bli minnet på dette igjen og igjen. Tenk at Gud kan bruke deg på denne måten midt i dine egne stormer. Tenk hvilken herlig Gud vi har, og for et fantastisk vitnesbyrd det er. Gud velsigne deg, og gi deg håp, styrke og mot. Takk!

Aslak sa...

Takk for at du delte dette.Leit og sterkt å lese.Opp med hodet og legg det av.Du er verdifull og bloggen din treffer så mange. Aslak

Ingar sa...

Kjære deg!
Jeg har vært engstelig for deg ettersom antall følgere og gjester på bloggen bare øker og øker.... Jeg er sikker på at du får en mengde positive og oppmuntrende mail hver eneste dag - men så detter den ene mailen inn som ikke bygger opp, som vil ta fra deg gleden og overskuddet med hele bloggingen...

Det er så urettferdig, du gir så mye på egen blogg og sprer så oppmuntrende kommentarer på andre blogger. Men så viser du også i dette innlegget til ordene fra Mesteren om å legge alle byrder på Han, og ta imot Hans hvile. Flott å se at du klarer å legge det av! :-)

Gud velsigne deg, du er i mine bønner!

Ingar

frøken ij sa...

Jeg synes du skal høre på hva folk over har kommentert, det gir nok et bedre bilde av leserne dine enn den mailen - og så sender jeg deg en god klem! :)

Hilde sa...

Elsker denne bloggen. Følger deg videre. Hilde

Kristine sa...

Jubler nok en gang over å få lese et nytt innlegg! Selvsagt skulle jeg ønske du kunne blogget oftere, men det er bedre å skrive et innlegg i uken, og ha skikkelig kvalitet over det. Jeg merker at du legger tid i innleggene du skriver, og ikke bare skriver du om mange bra temaer og setter i gang tankene, du formulerer deg også så fint! Så får du fortsette å være helt til stede i det du gjør, heller enn å gjøre mange ting halvveis :) Sender deg en god klem, og ønsker deg fine dager framover <3
Forresten: Jeg driver og linker til noen av mine favorittblogger, og vil gjerne legge ut et innlegg om bloggen din! Er det i orden om jeg gjør det, og låner headeren din til innlegget? :)

Unknown sa...

Nei nå ble jeg oppgitt og lei meg. Slikt skulle ikke være mulig vel. Å komme med en slik "korrigering" av andre, er jo helt hinsides. Kan hende vedkommende mente det godt (om det er mulig å legge godviljen til og se det slik) og bare ønsket å komme med råd (uten at du har bedt om det!!)? Utrolig altså. Jeg syns det er fint du anonymiserer det og samtidig legger det ut her, slik at vedkommende kan få en oppvekker, og slik at vi andre får litt mer del i hva som skjer "bak" Hjertespor-bloggen. Du er et menneske som gir mengder av varme og kjærlighet, og det er jo helt opplagt at du har mange følgere, kommentarer og at du får eposter. Ikke rart mennesker liker deg og får tillit til deg, men det igjen gjør jo at du får mange eposter. Bruk av ditt overskudd der det er viktigst for deg. la ingen andre fortelle deg hva du skal gjøre, mene eller si, men stå på ditt. Bloggen og du er nydelige as is!! Ønsker deg lykke til med innspurten av eksamen. Bare denne uken igjen, ikke sant? Tvi-tvi. PS. så sier jeg som en annen her lenger opp. Du har en flott balanse mellom kristelighet og ikke. Blir det for mye, driver du leserene vekk, og blir det for lite, kan de kristne også savne noe. Balansen er som sagt FIN :-) Varme klemmer fra Elena

Solveig sa...

En klem til deg i en strevsom tid. Jeg har ikke lest bloggen din mer enn noen uker, men forstått at det er en syk (døende?) svigerfar, eksamen og mye annet som står på samtidig. Jeg syns du er rå som takler alt dette. Du skal ikke være nødt til å takle sårende kritikk i tillegg. Legg det av, du, og gå videre. Varme hilsener fra Solveig fra Skien.

Bente sa...

Hm..hvil deg. Pust. Tenk på deg.
Lukk øynene og tenk at du er på Sardinia.
God klem fra meg!

Miriam sa...

Noen ganger slår livet hardere enn andre. Dette var ikke fortjent. Jeg forstår ikke hensikten heller. Jeg syns du har en flott balanse mellom tro og liv og jeg liker så godt måten du skriver på. Ingen er som deg. Jeg håper du gjør som Heidi, gi ut en bok. Den ville solgt godt. En oppmuntringsbok til dem som er nedfor, eller kanskje en bok om hvordan håndtere livets store utfordringer? Her kommer jeg med mine elleville fantasier og tanker, men tro meg, jeg syns det er en god idè :-)
Nå vil jeg bare ønske deg en fin dag og fin siste innspurt med din eksamen. Miriamklem

Anonym sa...

Nydelig! Takk skal du ha <3

Linda Karin sa...

Nei, nå ble jeg fryktelig lei meg på dine vegne! Jeg er så fullstendig imponert over at du gidder besøke bloggen min mer enn to ganger og jeg har skjønt at du stadig gir så mye av deg selv i kommentarer, svar på mail og ikke minst blogginnlegg. En slik mail sier mye mer om avsenderen enn om deg! Du er en fantastisk person, en jeg blir glad av å tenke på og en jeg har som forbilde -selv om jeg aldri har møtt deg!
Kjenner meg igjen i det du skriver; er litt mett på berg-og-dalbaner i livet. Prøver å ikke drukne i alle forventningene. Mitt mål er å blogge ca 1 gang pr mnd, da orker jeg tanken på å fortsette med blogg. Det er viktig å finne ut hvor grensen går for å beholde gleden og meg selv i de travle dagene. Da er slike ord som du mottok jammen et slag i magen! Takk gode Gud som passer på at vi ikke settes foran større prøvelser enn vi kan klare når vi inviterer han med oss på veien! Gud velsigne deg videre i det kallet du velger å stå i på godt og vondt. Klem :)

Englepappa/ Ole JN sa...

Snakk om å stille krav til andre, då... Eg likar å lese bloggen din, og vert glad kvar gong du kommenterer på bloggen min, men aldri i livet om eg hadde komt på å stille krav! Eg ser på blogging som eit overskotsprosjekt. Med ein gong eg startar å tenkje at nei, no MÅ eg blogge, så er det ikkje kjekt lenger...

Eg håpar du klarar å heve deg over slike krav, og at du hugsar på at dei fleste lesarane dine nok tenkjer heilt annleis. Ynskjer deg ei god veke vidare!

Spirea sa...

Takk for gode ord, Unni. Jeg har gjort et unntak denne gang. Hun har ikke fått svar pr mail. Hun har fått sitt svar gjennom dette innlegget. Det får holde...det får være måte på hvor mye energi jeg skal bruke på slikt... ;) Og ja, sjekk ut bloggen (og boken!) - det er en fin en. Klem din vei

Spirea sa...

Takk...som alle andre kommentarer her, så varmer også denne. Blir helt rørt. Og for å svare på spørsmålet - ja, jeg har fått en lignende mail tidligere. Jeg skrev et innlegg den gangen også på bakgrunn av den. Det skal sies at jeg har fått flere enn to slike - men ikke alle er verdt å skrive om. Denne gang klarte jeg (forhåpentlig) å få noe fornuftig ut av det som bare var kjipt.... Varm klem tilbake <3

Spirea sa...

Denne fikk tårene mine til å renne...Elise, du er helt spesiell. Mer enn en gang har du truffet meg midt i hjertet med noe du skriver. Tusen takk - denne velsignelsen var nydelig og jeg tar den med meg videre.... GLAD for å høre at du er frisk og har energien på plass igjen! :) Gleder meg med deg! Titter innom deg ...plutselig! klem klem

Spirea sa...

Takk for gode ord. Jeg er glad for at DU er glad for at jeg har brukt litt tid med deg. Også bet jeg meg merke i en ting du skriver....Du har nemlig helt rett i at jeg kunne tatt betalt, Sonja. Jeg kunne jobbet pr nett om jeg ville, men har foreløpig valgt det vekk. Takk for at du skrev dette....det er jo faktisk noe å tenke på :) Takk skal du ha for oppmuntring! Klem din vei <3

Spirea sa...

Sterkt! Tusen takk, rine-mor <3

Spirea sa...

Ja, vet du - det hjelper faktisk litt - å drømme om Sardina og vite at det er innen rekkevidde. Snart :) Takk for påminnelsen - og klem tilbake

Spirea sa...

Kjære Miriam - tusen takk for dine fine tanker og idèer :) Det setter jeg stor pris på - jeg liker alt som er ellevillt ;) så får vi se da, om jeg kommer til den konklusjon at jeg også syns det er en god idè ;) ...hvem vet... Takk, fine du! klem klem

Spirea sa...

Takk for fine ord. Vet du, det var ingen bakgrunn eller omstendighet overhode. Mailen kom som kastet på meg. Aldri fått mail fra vedkommende før... Takk for innspill om balansen. Det er en liten kunst å skulle holde rett balanse, men jeg gjør så godt jeg kan ;) Og forøvrig er jeg enig med deg ;) klem din vei

Spirea sa...

Takk Kjersti - for at du deler dine tanker. Du har helt rett - jeg er altfor "snill pike", har vel alltid vært det. Du fikk meg til å tenke litt nå...Setter alltid andre før meg selv, og innser jo innimellom at det ikke er like lurt alltid....Så sant om livskunst...ikke alltid like lett nei. Ønsker deg en fin-fin uke! klem din vei <3

Spirea sa...

♥ tilbake til deg

Spirea sa...

Så fint at du har klart å gi helt slipp, Fredrikke! Det skulle jeg ønske vi alle klarte - for hva mennesker måtte mene om oss, er ikke det som definerer oss :) Og du - jeg har visst ikke fått svart deg ang de vimplene. De er helt nydelige, men jeg gikk litt vekk fra rosa...Kan hende jeg "bestiller" en annen av deg - vi får se ;) men takk for tips. God uke til deg også. klem

Spirea sa...

Helt sant! Klemmer tilbake til dere begge!

Spirea sa...

Takk, fine du. Jeg var innom bloggen din og leste pause-innlegget ditt. Jeg kan ikke annet enn å gi en god klem og si at jeg tenker på deg - og dine. Må Gud velsigne dere i en vanskelig tid. Varm klem

Spirea sa...

Takk for viktig, viktig påminnelse (som jeg trengte!) og for gode ord. Kjempekoselig at du henger med her på bloggen :) god klem til deg

Spirea sa...

TAKK for forståelsen! og omtanken din! Takk for mailen din - jeg svarte deg på den sent i går :) ...eller var det i dag morges? det går i grunnen litt i surr for meg for tiden... Du er en fantastisk bra dame, det skal du vite. Jeg tenker på deg! klem til deg!

Spirea sa...

Dette var så fint skrevet....Det varmet. Takk. Også er jeg så enig med deg - det er alltid lurt å se på seg selv, før man er ute etter andre... Takk for at du skrev at det er en bonus om jeg svarer på mail/kommentarer, det var fint sagt. Jeg pleier stort sett svare dem som spør om noe......har ikke alltid kapasitet til å svare alle, slik jeg gjør i dag. Men dere skriver så mye fint her at jeg kjente at jeg hadde så veldig, veldig lyst... (hva har man vel ikke eksamens-pauser for? ;)) Ønsker deg en fin dag! klem klem

Spirea sa...

Så dønn ærlig du er! Liker det - du er noe for deg selv, du! :) Helt spesiell og nydelig. Takk for dine oppmuntringer til meg - jeg trenger det nå, jeg...Litt mye på en gang nå. Heier forresten på deg også! klem :)

Spirea sa...

Det er sant, det, Anne-Mari - at det er viktig å prøve å snappe opp signalene. Ikke så lett alltid - og vips, så ligger man der - helt utslitt....Jeg tar det til etterretning, det med å sette grenser. Jeg øver meg, og kan absolutt bli mye, mye bedre. Og ja, mine nærmeste trenger meg mer enn noen gang. Takk igjen for så fine ord. Du er god. klem til deg!

Spirea sa...

Vet du, jeg ble helt rørt av å lese disse kommentarene....har i grunnen sittet her og lest meg nedover nå og tørket tårer og smilt om hverandre. Dere er så herlige alle sammen. Ja, ikke sant det er et nydelig bibelvers? et av mine favoritter også! Og takk for at du liker overskriftene mine - det var koselig :)) Ønsker deg en fin uke videre. klem klem

Spirea sa...

Tusen takk for så fine ord. Det varmet masse! Også er det så koselig at du følger med her og engasjerer deg! :) Gud velsigne deg også! god klem tilbake til deg, m.....

Spirea sa...

Måtte smile nå. Jeg syns jo selv jeg har skrevet så lite - men du satt det litt i perspektiv for meg nå. Takk skal du ha!! - for det, og for gode ord. Jeg håper du har gode dager, min venn - sender en god klem til deg!

Spirea sa...

Takk for den klemmen. Og for det du sier her....det gjør inntrykk. Mer enn du vet!Også blir jeg så gla! Du er god til å oppmuntre. Klem din vei <3

Spirea sa...

Så god du er, Lillian! Takk! Og det er helt sant - det er viktig å gjøre ting av lyst, ikke etter press og krav...
Klem tilbake til deg

Spirea sa...

Nettopp. Til stede der det er viktigst - det er noe å huske på.... :) Klem til deg, Malin

Spirea sa...

Takk for engjasjementet ditt! :) og for kloke og rørende ord. Jeg vil bare takke deg for dette, det betyr mye... <3

Spirea sa...

Interessant! Det skal jeg :) klem tilbake

Spirea sa...

Her rørte du meg til tårer...Virkelig, du traff noe hos meg med det du skriver. Tusen takk for at du tok deg tid til å skrive en hilsen til meg og oppmuntre meg på denne måten. Klem til deg<3

Spirea sa...

Anne, du er bare skjønn. Takk for at du deler av din godhet og evne til å oppmuntre. Det varmer masse....
Klem til deg <3

Spirea sa...

Å, så fint å se deg igjen!! :) Nå ble jeg glad! Så sant bilde du deler...om det med gavene. Takk! Jeg skal ta det til etterretning at bloggen ikke må bli en "burde". Så langt har det ikke vært det, men det kan være lett å kjenne på litt "forventning" om nytt innlegg....f.eks. Men du? jeg popper innom deg snart. Håper du har det bra. klem <3

Spirea sa...

Dette måtte jeg lese både en og tre ganger. Det du skriver går rett i hjertet mitt og gjør noe med meg. Jeg tror ikke det er tilfeldig det du skriver her, men at du er ledet. Takk for det, det gjorde utrolig godt. Takk for din oppmuntring til meg. Gud velsigne deg masse!

Spirea sa...

Tusen takk, Aslak! Jeg legger det av...og jobber med å ikke plukke det opp igjen.
Klem

Spirea sa...

Kjære Ingar! Er det ikke rart hvordan en eneste mail (eller hvordan ett sårende ord for den saks skyld) kan rive ned alt det andre som har vært og er så bra? jeg hørte en gang at det skal 10 positive ord til for å ta "knekken på" et negativt. Det sier litt om hvor stor kraft det vonde har på oss...
Jeg syns det er fantastisk gledelig med alle nye følgere - og som du sier, ja, det betyr også litt ekstra mail...av alle slag i grunnen....Og det er fantastisk med alle dem som er av det gode slaget, det gleder veldig :) (men de kommer altså ikke daglig ;)) ...men som du sier, det skal lite til for å rive ned noen ganger..
Takk for dine ord, Ingar, og for engasjementet ditt og for bønner. Det setter jeg høyt! klem

Spirea sa...

Takk!! Og god klem tilbake til deg <3

Spirea sa...

Så hyggelig - velkommen som følger :)

Spirea sa...

Jeg skulle også ønske at jeg kunne blogge oftere - men det har jeg ikke kapasitet til, dessverre. Men så hyggelig at du sier det, da :) Det var et fint kompliment, tusen takk!
Og ja det er helt i orden at du låner headeren min og legger ut innlegg om bloggen min! Blir kjempeglad for sånt jeg :) Tusen takk. Må stikke innom om en stund og se, da :) Ønsker deg en fin uke videre :) klem

Spirea sa...

Takk for dette, Elena. Jeg tar det til meg så godt jeg kan....men kjenner at du skriver mye som gjør meg ydmyk og nesten flau. Det blir så mye ros... Men takk altså!
Og ja, kun denne uken igjen - så er eksamen over! Og studiet! Det blir et nytt liv - på en måte - og jeg gleder meg :) klem til deg!

Spirea sa...

Så hyggelig at du er ny leser av bloggen! Og ja, du har forstått rett. Svigerfar forsvinner mer og mer for oss, men lever enda....på et vis. Så er det eksamen nå - og ja, litt av hvert som skjer i grunnen ;) Jeg legger det av....så godt jeg kan. God uke videre! Klem til deg

Spirea sa...

Selv takk! <3

Spirea sa...

Blir veldig ydmyk av det du skriver, Linda Karin. Du er utrolig raus med de fine ordene og jeg blir litt overveldet - for å ikke snakke om rørt. Jeg måtte svelge tungt her nå - for det du sier gjør noe med meg. Tusen takk for denne tilbakemeldingen, det varmet mer enn du vet.
Jeg er glad du har funnet ut hva som er rett for deg og bloggingen - det handler jo om at dette skal være en glede og lystbetont, ikke sant? ikke like lett alltid - men lurt å tenke gjennom. Gud velsigne deg også, min venn <3 klem

Spirea sa...

Tusen takk, englepappa! Jeg liker å lese din blogg også! (selvom jeg ikke rekker innom så ofte som jeg vil...) Også er det så sant som du sier, at når det blir krav eller press rundt det, så er det ikke gøy i det hele tatt lenger...
Takk skal du for fine ord - det satt jeg stor pris på! God uke videre til deg også :) klem

Spirea sa...

Denne gang velger jeg å svare på alle kommentarer. Det blir nok mest sannsynlig ikke slik videre, men nå er det sånn at dere rører meg så veldig, at jeg klarer ikke sitte og bare ikke gi respons. En eksamens-pause er dessuten helt nødvendig ;) Jeg vil bare si til alle : tusen takk, dere er fantastiske. Tusen takk for engasjement, støtte og oppmuntringer. Jeg innser at jeg trengte dette mer enn jeg ante, det gjorde meg godt. Jeg skjønner at tema engasjerer, vi har vel alle kjent oss presset, stresset og opplevd å ikke strekke til....og det er en vond og til tider vanskelig opplevelse. Ønsker dere alle en fin uke videre - mange klemmer fra Spirea <3

Monica Serina sa...

Du strekker til spirea. Du strekker til, og enda lengre! Du er til stedet. Du er tilstede, og mer tilstede enn hva som kan forventes. Det er ingen andre jeg beundrer så mye som deg. Hjertet ditt er ikke bare for dine, men for alle. Selvfølgelig når det ikke over. Og alle kan ikke bli like fornøyde da.. INGEN mennesker ville klart det. Jeg tror kravene dine til deg selv er større enn fra noen andre, og derfor blir en slik mail (som er totalt unødvendig, og jeg blir sint på vedkommende) bare overveldende, sårende og vond.
Det er vondt å oppleve at en ikke strekker til. Det er en følelse av å svikte alle rundt seg, men også seg selv. Men fra mine øyne strekker du til. Du er der for barna, for familien. Selv om ikke alt går på skinner.
Det er derfor du når ut, ærligheten - den som treffer inn i alles liv på en eller annen måte.
Takk for DEG! Du er en velsignelse, du er et gullfunn, du er nydelig, du er fantastisk, du har en beundringsverdig kjærlighet.
Vit at jeg setter så pris på deg! Og det til tross for at ting tar tid, for du kommer alltid - og det betyr mer enn noe!
Jeg håper at du vet, og at jeg får fortalt deg - at det er godt nok om dagen fra deg.
Husk at dine krav er større enn mine.
Og i dag feirer vi overstått medikamentregning - hurra, halleluja og alt sånt for det! :)
<3<3<3<3<3 sender over disse hjertene til deg i dag, og hver dag.

Bibbi sa...

Jeg blir i grunnen ikke overrasket over hva folk får seg til å si og gjøre lenger. Det virker som noen tror at hvis man blogger er man allemannseie. Har selv fått et par veldig spesielle mailer de siste dagene, og jeg lurer på hva som foregår i hodene på folk noen ganger.Vi får minne oss selv på at det er vår blogg, vårt lille område som vi faktisk bestemmer over selv, som vi bruker så mye vi vil, når vi vil, og som vi også tar pause fra akkurat når det passer oss.
Synes i alle fall du fikk sagt veldig klart fra nå :) Klem fra meg

Spirea sa...

Sterkt, rørende, nydelig. Monica Serina - tusen, tusen takk for din forståelse for sene svar og for hvordan livet kan være av og til. Du er en fantastisk skjønn jente - og jeg lover å skrive når bare eksamen er overstått. Men inntil da - takk for forståelse og gode ord. Du rører meg... Og du? gratulerer med vel overstått medikamentregning! du er god :)
klem klem til deg <3

Spirea sa...

Nei er det ikke rart - at vi ikke blir så overrasket lenger? Folk gjør og sier så mye rart....det har jo du også erfart. Noen ganger blir det mye undring... Og ja, det er en god ting - å minne oss selv om at vi bestemmer selv over vår lille blogg ;) Godt du syns jeg fikk "sagt klart fra" ;) Ønsker deg en fin uke videre. klem din vei <3

Love Peace Pionies sa...

Hei gode spirea!!

Ja, det er lenge siden jeg har blogget nå. Instagram har tatt litt over, er liksom så kjapt gjort og legge ut bilder... Men jeg har stadig planer om å blogge. Savner å knipse med kamera og redigere, så snart!!!;)

Så befriende innlegg. Du er tøff så skriver så ærlig! Må lese en gang til!

Det er rett å slett bare drit med berg og dalbanene.... Håper inderlig du får en fin vår! Vær god med deg selv!!:)

god klem fra meg

Spirea sa...

Å, så fint å se deg igjen! Endelig tilbake! Nå ble jeg glad :) Jeg håper du kommer mer og mer tilbake til bloggverden - Kan ikke bare være på instagram vettu ;) (....håper du vet at jeg selvsagt mener du må velge dette selv...prøver bare si du er savnet!) Ja, berg og dal-banene liker jeg ikke lenger - og ikke du heller? ;) Ønsker deg også en flott vår, fine du - så skrives vi igjen. klem din vei <3

Midnatsrop sa...

Känner så väl igen det du skriver kära Spirea om alla måsten, krav och att människor tro sig veta bättre än en själv. Själv har jag mycket omkring som tär på krafterna. Min dotter är på psyket pga att hon inte ville leva och går nu i terapi, och själv plågas jag av värk. Men mitt i allt elände så har jag ett hopp och en inre frid att ljuset skall bryta igenom och att vi kommer luttrade och helade ut ur detta. Och vad vi har lärt oss av livet min dotter och jag är att strunta i vad andra tycker. Man får följa och lyssna till sitt hjärta. Jag tänker på dig och ber för dig, och fortsätt att lyssna till ditt hjärta, så du icke förlorar kraften och glädjen i ditt skrivande Låt oss möta våren med kärlek, glädje och en inre frid och inte med en massa krav och måsten. Mange goe klemmer fra meg :)

Maria sa...

Du har en blogg med mange lesere, og da får man vel alle typer folk som skal si sitt og forvente ting - uten at de (vi) egentlig har noen rett til det. Bloggen din opplever jeg ofte som et fristed og et livgivene pust som minner meg på viktige ting i livet. Jeg er så takknemlig for at jeg får lese det du velger å dele med oss, og INGEN skal få sette krav til hva du deler, når du gjør det og hvordan. Det er jo tross alt DIN blogg, og du har jo et liv utenom de sosiale mediene også. Jeg ønsker deg og familien alt godt! Det høres ut som noen helt fantastiske unger du har!

Selv er jeg også midt oppi eksamensskriving (puh), men i slutten av mai er jeg ferdig for i år. Det blir godt! Kjenner jeg virkelig ser fram til ferie (eller sommerjobb) og sol (forhåpentligvis). Må også takke for kommentaren på bloggen min! Menneskene jeg skildret er virkelige personer, men en del av tankene er noe jeg ser for meg kan være tilfelle.
Klem!

Livets små øyeblikk sa...

De som har flest idèer om hva andre skal blogge om og hvor ofte, det er oftest de leserne som ikke blogger selv. Jeg oppfordrer de som ønsker å bruke andre til å si det de selv ønsker, å opprette blogg selv;)

Og husk, du er det Spirea - god nok<3

Varm klem til deg,
Hanne:)

heidi sa...

Hei gode du!! Jeg må bare takke deg her og for at du snakker så fint om bloggen min og boka mi i dette innlegget. Det betyr mye for meg. Du vet at jeg heier på deg! Bloggen din er bare fantastisk, og du når så mange. Aldri la noen ta motet fra deg. Mange klemmer fra meg

Spirea sa...

Kjære gode Annika! Nå har du i overkant mye. mer enn nok og vel så det. Jeg ble utrolig lei meg, over å høre om datteren din. Det var vondt :( Jeg håper hun får god hjelp der hun er og at livsgnisten sakte men sikkert kommer tilbake. Og så du, som selv sliter med verk i kroppen....Så trist dette var. Men så er jeg gla for å høre at du, gjennom alt, holder fast på håpet om en bedre tid. Jeg skal huske på deg og datteren din så ofte jeg kan. Må Gud beskytte og omslutte dere i denne tiden. Varm klem fra meg til deg <3

Spirea sa...

Takk for påminnelse og for gode ord. Takk for alt du deler - og du? lykke, lykke til med din eksamen! Godt du ser en ende på det, det er utrolig slitsomt mens det står på, men dette kommer du til å klare helt strålende. Jeg heier på deg! Her legges siste hånd på verket i kveld, så er det innlevering i morgen...puh! gjett om det skal feires :)
Klem klem !

Spirea sa...

Jeg tror det er sant, det du skriver, Hanne! Takk for innspill og tanker - og fine ord. Som alltid. Du er skjønn. Klem tilbake <3

Spirea sa...

Der var du jo <3 Som jeg sa i sms´n - dette skulle jeg gjort for lenge siden, men fikk heldigvis en påminner nå som boken din kom ut :) På tide å skryte av Heidi - du er jo herlig! :) Jeg håper (og tror) at noen flere nå har merket seg bloggen din, lagt seg til som følgere og fått øynene opp for boken din. Boken din skal forresten kjøpes til vår felles venninne i Egersund (så vet du det ;))...jeg reiser dit i slutten av mai...
Takk for gode ord også, Heidi - det betyr mye for meg. Vi skal ikke la noen ta motet fra oss, noen av oss. Avtale? ;)
klem din vei <3

Ingrid sa...

Ikke bekymre deg for alt det du ikke får gjort. Det er helt rett å ta vare på seg selv også; vi skal elske andre som oss selv, ikke mer.
Det er bra at du prøver å balansere dine egne og andres behov; for hvis man bare lever for andre for lenge, har man ikke lenger mer å gi.
Du har en helt fantastisk blogg, og bare det er nok. Ikke føl at du ikke strekker til, for du gir noe unikt til menneskene rundt deg. Og man må tross alt velge; hvis man prøver å hjelpe alle, klarer man ikke å følge opp noen. Da er det viktigst å ta seg mest tid med dem man har størst mulighet til å hjelpe (som ofte er familie, venner osv).
Stå på! Du er fantastisk, og sprer Guds Kjærlighet både i bloggverden og rundt deg :)

Maren sofie sa...

De andre har alle rede sagt d. Du er fantastiks å jeg bare elsker bloggen din. heve deg over allt som er kjipt. du er så mye verdt!!
masse klemmer fra maren sofie

Lykkemisjonen sa...

Du er så inspirerende og skriver så hjertevarmt, at jeg håper du vet hvor viktig du er for mange! Jeg håper virkelig du lar slitsomme kommentarer om alt du bør gjøre annerledes bare ligge- du gjør det du kan, og det gjør du godt:) Så får andre gjøre ting på sin måte. Kritikk er ok, så lenge det er konstruktivt og godt ment, men ofte kritiserer man for å peke på feil hos andre, for å dekke over sine egne. Det er da det blir feil. Så keep up the good work, kjære fine du, og en riktig god helg til deg!:)

camilla sa...

Hei min gode venn:-) du gir og gir og gir av deg selv...men gir noen av alle oss du tar deg tid til noe tilbake? Jeg skulle så gjerne gitt deg så mye tilbake.for tiden du tar av din egwn versifulle tid til å hjelpe andre.men jeg kan tenke meg at du er alt for snill...og vil helst ikke skuffe og såre noen...men ingen kan forlange hverken bloggeinnlegg eller mail av deg.dette er noe du gjør som skal gi deg også noe?:-) men ikke alle mennesker forstår det...og husk...ingen kan hjelpe alle men alle kan hjelpe noen:-) på tide å stoppe opp og puste...ta seg tid til å nyte..kjenne etter...eller bare stoppe opp for å hente krefter...for av og til når man tar på seg for mye så tar kreftene slutt...og det kan ingen forvente av deg.jeg tror nok at vi er ganske mange flere her ute som faktisk ville blitt utrolig glade om du stoppet opp og twnkte litt på deg selv lille venn:-) for det kan ikke jeg gjøre for deg..det må du gjøre selv.og det du har gjort for andre og gjlr for andre hver dag..er mer enn noen gjør et helt liv.jeg har kjent på presset med blogg og alt selv.og av og til er det godt med en pause.for å slippe å måtte prestere på alle kanter:-) jeg ønsker deg en fredelig og god helg .håper du får skappet av.nyte øyeblikkene...og bare vøre deg.og gjøre det du vil:-) tenker masse på deg.og om jeg ikke hadde hørt fra deg på lang lang tid aå vet jeg du hadde tenkt på meg også:-) mange gode klemmer:-):-)

camilla sa...

Hei min gode venn:-) du gir og gir og gir av deg selv...men gir noen av alle oss du tar deg tid til noe tilbake? Jeg skulle så gjerne gitt deg så mye tilbake.for tiden du tar av din egwn versifulle tid til å hjelpe andre.men jeg kan tenke meg at du er alt for snill...og vil helst ikke skuffe og såre noen...men ingen kan forlange hverken bloggeinnlegg eller mail av deg.dette er noe du gjør som skal gi deg også noe?:-) men ikke alle mennesker forstår det...og husk...ingen kan hjelpe alle men alle kan hjelpe noen:-) på tide å stoppe opp og puste...ta seg tid til å nyte..kjenne etter...eller bare stoppe opp for å hente krefter...for av og til når man tar på seg for mye så tar kreftene slutt...og det kan ingen forvente av deg.jeg tror nok at vi er ganske mange flere her ute som faktisk ville blitt utrolig glade om du stoppet opp og twnkte litt på deg selv lille venn:-) for det kan ikke jeg gjøre for deg..det må du gjøre selv.og det du har gjort for andre og gjlr for andre hver dag..er mer enn noen gjør et helt liv.jeg har kjent på presset med blogg og alt selv.og av og til er det godt med en pause.for å slippe å måtte prestere på alle kanter:-) jeg ønsker deg en fredelig og god helg .håper du får skappet av.nyte øyeblikkene...og bare vøre deg.og gjøre det du vil:-) tenker masse på deg.og om jeg ikke hadde hørt fra deg på lang lang tid aå vet jeg du hadde tenkt på meg også:-) mange gode klemmer:-):-)

ralfefarfars paradis sa...

Håper du har en super dag-april er best;) Masse klemmer fra meg;)

Kristina, nord i bygdo sa...

Eg vil berre takke deg for at du er den du er Spirea, MEIR enn god nok. Fortsett med å vere den du er, og drive bloggen slik du gjer. Me her ute liker både bloggen og deg så veldig godt. Den mailen du fekk representerer nok eit unntak. Få er så tilstede, så raus, så god som deg. Du fortjener berre ros. Eg takker Gud for deg ♥

Takk for skjønne kommentarer inne hos meg. Ja, det går fint med meg. Formen er fin og det er eg veldig takknemleg for. Setter pris på kontakten med deg kjære venn. Klem klem ♥♥

Linn sa...

Kjære Spirea, ikke ta allt på dine skuldre. Du kan ikke bære alles problemer. Hvis vi andre har en smule forståelse så skjønner vi og at du ikke kan hjelpe, rådføre, og svare alle. Du er perfekt slik du er, en skal lete lenge etter en slik sympatisk og ikke dømmende menneske:-)
Etter at jeg fant deg her inne så har jeg lært og kjenne deg igjennom bloggen, og du er slik jeg har forstått ei ung kvinne med laaaang livserfaring på godt og vondt, men oppi alt dette så har du en evne til og trekke til deg mennesker med forskjellige problemer, fordi du har en evne til og få folk til og åpne seg for deg. Du virker som ei god støtte:-) men det som en lett glemmer er at etter at en har tømt seg til deg, så er det du som står igjen med " bagasjen" . Og den vil jeg tro ikke alltid er lett og bære, og attpåtil så er noen frekk nok til og kritisere deg for at du ikke er der nok, ikke tilstedet?! Nei, du må følge hjertet ditt. Skriv når du vil, om hva du vil, bare vær den fine Spirea som vi alle har blitt så glad i:-) VÆR DEG:-)
Vi er glad i deg Spirea, og da tror jeg at jeg snakker for mange:-)
Stor klem til deg vennen:-)

Gunnlaug Himle sa...

Kjære spirea! Jeg er så enig med det som er blitt kommentert om deg her og spesielt det hun før meg skriver. Du er en velsignelse og jeg er imponert over den kapasiteten du har til å vise andre omsorg. La nå Gud få bære andres byrder. Han vet at du også trenger hvile og han har kontroll. Du er et sjeldent varmt menneske:)

Spirea sa...

Det er sant det du sier om å ta vare på seg selv og ikke bekymre oss for alt vi ikke får gjort....det er så lett å gå i den fellen - og bli der! Og tusen takk, Ingrid - for de skjønneste ord. Jeg ble ordentlig gla her nå! Mange klemmer til deg

Spirea sa...

<3 Skjønn, du!! Kjempeskjønn! Takk for alle fine ord - alltid. klem

Spirea sa...

Takk, fine du - jeg gjør så godt jeg kan. Og ja, kritikk er helt ok - så lenge den er konstruktiv! Også tror jeg det er sant som du sier....man peker på feil hos andre, for prøve dekke over dem man selv har. God helg til deg også! klem

Spirea sa...

Kjære gode Camilla! Dette har jeg lest flere ganger. Du viser en enorm omsorg og forståelse som rører meg og setter meg helt ut - på en god måte altså! Du spør om dere "der ute" gir tilbake...Ja, jeg syns dere gir mye tilbake - i form av både kommentarer og eposter med fine ord, tillit, oppmuntring og åpenhet. Jeg kan ikke få sagt hvor mye jeg setter pris på sporene dere legger igjen. Jeg leser dem ofte. Jeg har sagt det før tror jeg, at det er det som driver meg videre. Så ja, dere gir tilbake....Skulle jeg kjenne at jeg bare gir og gir og gir - på en slik måte at jeg begynner gå tom, da må jeg nok revurdere om dette har noe for seg...for da blir jeg bare sliten.
Takk igjen for fine ord. Du er så skjønn, Camilla. Glad for den kontakten vi har fått. ønsker deg en god helg videre. klem klem

Spirea sa...

Å, den tok jeg!:) Takk, takk, takk! Ja, april er absolutt best ;) klem til deg

Spirea sa...

Kristina, så herlige ord. Takk - jeg ble veldig gla for dette. Klump i halsen og tårer i øynene over det du skriver...
Også er jeg gla for å høre at formen din er fin - håper det fortsetter sånn helt til lille er på plass i armene dine.
Setter stor pris på kontakten med deg også!! klem og god helg <3

Spirea sa...

Oi, Linn...dette varmet mer enn jeg klarer uttrykke. Det virker som du har "lest" meg godt -slik du beskriver meg og min livserfaring....også kjenner jeg at jeg blir helt satt ut og ydmyk av at du opplever meg som støttende. Er det ikke rart, jeg har alltid "tiltrukket" meg mennesker som kaver litt med livet...Kan hende fordi jeg har vært der selv - og forhåpentlig har noe, av og til, å bidra med...Jeg håper iallefall det.Igjen Linn...tusen takk for disse ordene. Og jeg er blitt gla i alle dere også. Du er en fantastisk jente, Linn...jeg håper du har det bra - og at helgen blir god :) klem klem

Spirea sa...

Kjære Gunnlaug, min venn. Takk for at du tar deg tid til å kommentere her av og til :) det setter jeg så pris på. Var så fint å se deg sist - og jeg håper ikke det blir for lenge til! Tusen takk for dine ord....jeg måtte tørke en tåre av din aller siste setning.....det var det en på studiet som sa til meg også, men jeg klarer ikke helt å se det selv tror jeg. Men takk...
Og du? du har jommen meg også mye varme i deg - og omsorg og godhet! Jeg tenker på deg - og ønsker deg en god helg. klem til deg <3

Fabelaktig sa...

Må bare takke deg for fine spor, som du har lagt igjen hos meg. Jeg har dessverre ikke hatt tid til å besøke deg, den tida vet du - strekker ikke til.

Happy søndag!
-Maiaklem

Toril sa...

«Min nåde er nok for deg, for kraften fullendes i svakhet.» Derfor vil jeg helst være stolt av mine svakheter, for at Kristi kraft kan ta bolig i meg. 2. kor 12,9. Hilser deg med disse ordene idag, kjære Spirea. Takk for at du tørr å vise svakhet. Du er et forbilde for mange når det kommer til ærlighet, blant andre meg ;) nyt siste resten av helga :)

Anonym sa...

Vil ønske deg en god uke <3 og takke deg nok en gang for ærligheten i innleggene dine. Det er frigjørende å lese om at en ikke trenger å være perfekt eller at alt rundt trenger å være perfek. Jeg har blogget om å være prinsesse, du er en prinsesse! og de kan gjøre som de vil ;) sove midt på dagen f.eks. Tusen takk for at du legger spor hos meg innimellom. setter så stor pris på at du tar deg tid til det, det varmer <3 Klem din vei

Anonym sa...

Her kjente jeg meg virkelig igjen. Streben etter det perfekte. En leg på legevakta sa til meg en gang "dersom du senker dine 100 % ned til 80 % så vil du kanskje nå de 100 % til oss vanlig dødelig" Det fikk meg til å tenke, men det ser ut til at jeg allikevel hadde glemt det litt.
Takk for at du minte meg på det. Nå skal jeg gå ned til mannen, legge meg i armkroken hans og si til meg selv at for han og sønnen min er jeg perfekt uansett hvor lite perfekt jeg er <3
God klem til deg fra meg :)

Marie sa...

Takk for at du deler dette :)
Strevar ofte med å strekke til eg også, med mitt og det var godt å lese dette.
Viktig å kjenne på eigne grenser, vere tilstades sjølv om det aldri kan bli perfekt, -for alle...

God klem frå meg til deg :)

Hjem & Glede sa...

God morgen vakre Spirea!

Jeg liker deg AKKURAT slik du er :)

Ha en vidunderlig ukestart og take care.
Nå er jeg tilbake fra sykehuset,godt å komme hjem til guttene i mitt liv!

Varm klem Camilla .

Spirea sa...

Sånn er det av og til Maia....og jeg vet du er en travel en ;) Ønsker deg en god uke videre! klem

Spirea sa...

Tusen takk, Toril - dette rørte meg veldig. Blir så gla for slike bibelvers - de gjør noe med meg. takk.Og så fint det du sier...og sant. Ønsker deg en fin uke videre. klem din vei

Spirea sa...

Tusen takk for gode ord. Og ja, det er helt sant - prinsesser kan gjøre som de vil ;) Klem til en annen prinsesse!

Spirea sa...

Godt sagt av legen du traff på :) Ikke så dumt å tenke på når skuldrene er på vei opp og pusten er altfor kort. Slik har jeg hatt det litt for mye i det siste. Håper det ble en fin stund hos mannen - og at du fortsetter å øve deg på å senke din streben- du også ;) God klem til deg

Spirea sa...

<3 Vi strever nok alle med dette, i mer eller mindre grad. Dessverre. Men vi øver på å sette grenser og å være til stede der det er viktig, ikke sant? :) Takk, takk for nydelig kommentar. Du er god. klem klem

Spirea sa...

Å, tusen,tusen takk, Camilla! Ditto :) Godt å høre du er hjemme hos gutta boys igjen - håper de tar godt vare på deg, og at du blir fort bra igjen. God bedring - også god uke til deg <3 klem

Gunnlaug Himle sa...

http://m.youtube.com/index?&desktop_uri=%2F

Marit i trøndelag sa...

Hei kjære deg.
Jeg liker godt bloggen din, men det er ikke så lenge siden jeg fant den så jeg har mange, mange innlegg igjen å lese. Et fantastisk tema du tar opp i dette innlegget! Dette er vel noe de fleste kjenner seg igjen i. Det er ofte slitsomt å være turbo-mamma, med alt som hører med. Det er vel kanskje de stundene man har minst å gi selv, at man ser alle andre som bretter opp armene og kjører på med en misunnelsesverdig energi som et godstog! Men jeg tror alle kan kjenne på oppgittheten, og mangelen på energi innimellom. Og ikke minst så er det stor forskjell på hvilke ressurser man har rundt seg i en travel hverdag.

Det er noe som sier at man ikke får mer motgang enn man makter med. Jeg er ikke enig i dette. Hva skjer når man passerer den grensen for hva men egentlig greier å takle? Vi lever i et samfunn hvor det forventes at barna er med på fritidsaktiviteter, kjøres hit og dit, foreldrene jobber mye, skal delta på foreldremøter, fotballkamper og dugnader, ha pent og velstelt hus og hage, helst en hytte attpåtil og ikke minst reise på dyre ferieturer. Det føles noen ganger som å sitte på et godstog, og jeg vil bare hoppe av! Jeg synes ikke det er lett å innrømme at det kan bli for mye. Men det er for mye. Innimellom i allefall. Jeg innrømmer glatt at jeg ikke har deltatt på alle foreldremøter. Jeg har bedt barna velge 1 fritidsaktivitet. Jeg har bevisst sagt nei til valg i styrer og komiteer, for jeg vet at dette har jeg ikke overskudd til å følge opp. Til gjengjeld klarer vi faktisk å roe litt ned på hjemmebane, spise middag sammen og hjelpe ungene med lekser. Jeg tror ingen barn har vondt av å heller ha en avbalansert mor som innrømmer at hun vil velge bort noe for å strekke til på hjemmebane, selv om ikke alltid alt er 100% der heller. Jeg tror det er viktig å være ærlig overfor seg selv og kjenne etter hvordan man egentlig har det og tenke over hvilket liv man faktisk gir barna sine. Hvordan ser de tilbake på sin barndom når de blir voksne? Jeg har aldri vært feilfri, klart å gjennomføre alt som forventes og kreves men jeg kan med hånden på hjertet si at det jeg har gjort er i beste gjerning for ungene mine. Uten dem er jeg ingenting. Og selv om de ikke får alt de ønsker seg, har dyre merkeklær eller nyeste mobil så er vi rik allikevel.

Får æ holde dæ i handa, holde fast ei lita stund?
Slippe taket i alt anna, og bare holde uten grunn?

- Kjerstin Aune

Stor klem til deg fra Marit.

ToPlussTre sa...

I alle dager... jeg håper virkelig at du har klart å riste av deg den mailen! Du skriver nydelige tekster hver eneste gang du kommer med et innlegg, som jeg gjetter koster deg litt å skrive også (hadde i hvert fall gjort for meg)! Du virker også som en person som strekker deg lengre enn de fleste for å ivareta andre, enten det er i bloggverdenen eller i det virkelige liv. Det høres nesten litt absurd ut å få en sånn henvendelse. Gode tanker til deg!!